Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Έχασε με 14 πόντους από την ΠΓΔΜ η εθνική μας

Την πρώτη της ήττα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας γνώρισε η Εθνική ομάδα, στην τρίτη αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον δαιμονισμένο Μπο Μακ Κάλεμπ που με 27 πόντους οδήγησε την ΠΓΔΜ στην άνετη επικράτηση με 72-58.

Νέα Δημοκρατία: Ο κ. Παπανδρέου, ζει σε άλλη πλανητική διάσταση !

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης,έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Παπανδρέου, σε μια ανιαρή πραγματεία, που διάβασε σήμερα, μπροστά σε ένα παγωμένο ακροατήριο, λησμόνησε πως κυβερνά, εδώ και 2 χρόνια, την Ελλάδα.Μίλησε για το διεθνή σοσιαλισμό, αλλά δεν είπε τίποτα για τη βαρβαρότητα της πολιτικής του.Αναγνώρισε το οικονομικό αδιέξοδο, αλλά δεν είπε τίποτα για τη δική του πολιτική, που διέλυσε την Οικονομία και την Κοινωνία.

Μεγάλο αφιέρωμα της Figaro στον Μ. Αλέξανδρο

Στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου περπατούν αυτές τις ημέρες δύο δημοσιογράφοι της μεγαλύτερης γαλλικής εφημερίδας “Le Figaro”, οι οποίοι συλλέγουν ιστορικό υλικό για ένα αφιέρωμα 115 σελίδων!
.Της Μαρίας Καραούλη

Προβάδισμα της ΝΔ από 0,6 έως 5,1% σε τρεις δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα από 0,6 έως 5,1 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνουν στη Νέα Δημοκρατία τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.
Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,2%, η ΝΔ 21,8%, το ΚΚΕ 7,3% , το ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, ενώ ακολουθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,2% και το Αρμα Πολιτών 2,1%. Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 30,8%.

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο πατέρα της Μέρκελ

Όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της ακύρωσε για σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έπειτα από το θάνατο του πατέρα της. Ο Χορστ Κάσνερ πέθανε σε ηλικία 85 ετών την Παρασκευή, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Ο Κάσνερ ήταν προτεστάντης ιερέας που μετακόμισε με την οικογένειά του από το Αμβούργο της τότε Δυτικής Γερμανίας στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία το 1954. Η Μέρκελ είναι το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά του.

Μ. Νίμιτς : Πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ θα καταθέσω μόνο αν έχει πιθανότητες να γίνει αποδεκτή

Στην εικοσαετή διαπραγμάτευση για το όνομα της ΠΓΔΜ υπήρξαν στιγμές που είτε η Αθήνα είτε τα Σκόπια είχαν την αναγκαία βούληση και ευελιξία να αποδεχθούν συμβιβαστική λύση αλλά ποτέ ταυτόχρονα, δηλώνει στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο ειδικός διαπραγματευτής Μάθιου Νίμιτς.

Υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Θέρμη

Υπό έλεγχο τέθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή των δήμων Θέρμης και Πανοράματος Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή βρίσκεται πεδίο βολής και βάση καυσίμων του στρατού που δεν απειλήθηκαν. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος.





Ο Σαμαράς απέναντι στους… ζεστο-θεσούληδες

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να γίνει ο Αντώνης Σαμαράς, που με συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» οριοθετεί τον πολιτικό σχεδιασμό και την εκλογική στόχευση της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας «καθαρή εντολή» από τον ελληνικό λαό, και αποδοκιμάζοντας τα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας.

Το σχέδιο “κατάργησης” των εκλογών


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μια ομιλία ενός Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη, προφανώς και δεν απευθύνεται στο αμιγώς κομματικό ακροατήριό του. Αλλά στο σύνολο της κοινωνίας, όπου θεωρητικά απευθύνεται ένα κόμμα εξουσίας.Το παραπάνω αξίωμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον όταν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι ένας Παπανδρέου. Γιος του ιδρυτή του, με το μικρό όνομα του Γέρου της Δημοκρατίας, η Ένωση Κέντρου του οποίου έπρεπε να «λεηλατηθεί», για να αποκτήσει υπόσταση και ακροατήριο το ΠΑΣΟΚ.

Νίκος Νικολόπουλος:"πρωτοφανής δημοσιονομικός εκτροχιασμός"


Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Achaia Channel και στην δημοσιογράφο Μαρία Σταθοπούλου, ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Τον πρωτοφανή δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας, παρά τις πρωτόγνωρες θυσίες των πολιτών, επιβεβαίωσε προχτές το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Η ώρα της… απόλυσης για το ΠΑΣΟΚ

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Οι νεώτεροι βλέπουμε εκείνη την ασπρόμαυρη φωτογραφία με τον Ανδρέα να κρατάει στα χέρια του τη διακήρυξη της «3ης του Σεπτέμβρη» και να διαβάζει το πολιτικό περιεχόμενό της, με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κάθονται πίσω του σε στάση προσοχής, και δυσκολευόμαστε να… συγκρατηθούμε.

3η του Σεπτέμβρη… να μελαγχολείς


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Στοιχειώδης συνέπεια σε μια αξιοπρεπή πολιτική ανάλυση του τι συνέβη στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, συνεπάγεται μια βαθιά υπόκλιση στο «φαινόμενο ΠΑΣΟΚ». Το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου την 3η του Σεπτέμβρη του 1974, ξεκινώντας την πολιτική «Γενοκτονία» της Ένωσης Κέντρου. Δηλαδή, του κόμματος που είχε γίνει συνώνυμο του πατέρα του, Γεωργίου Παπανδρέου, και η μάχη του ίδιου με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τη διαδοχή του Γέρου της Δημοκρατίας, είχε εν πολλοίς αποτελέσει το παρασκηνιακό φυτίλι για τα γεγονότα που οδήγησαν στην εκτροπή.

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον νόμο για τα αυθαίρετα

Μικρότερα πρόστιμα για πρώτη κατοικία, στα 30 χρόνια η αναστολή κυρώσεων για εντός και εκτός σχεδίου
.Μικρότερα πρόστιμα για όσους έχουν αυθαίρετη κατασκευή σε πρώτη κατοικία προβλέπουν οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής που συμπεριλήφθηκαν στο νομοσχέδιο για την “τακτοποίηση” των αυθαιρέτων, το οποίο ψηφίστηκε χθες επί της αρχής.

Νίκη πέτυχε η εθνική μας στο Ισραήλ με 1-0

Γερές βάσεις για την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012 έβαλε στο «Μπλούμφιλντ» του Τελ Αβίβ η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, παίζοντας με ψυχή και πάθος, κατάφεραν να επικρατήσουν εκτός έδρας με 1-0 του Ισραήλ και παρέμειναν στην πρώτη θέση του ομίλου τους,

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια πολεμικού αεροπλάνου στη Χιλή

Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος της Χιλής Λεοπόλντο Γκονζάλεζ, ανέφερε πως το πολεμικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν 21 άτομα, και είχε χαθεί από τα ραντάρ κοντά στα νησιά Χουάν Φερνάντεζ, εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Απολογήθηκαν δύο υπάλληλοι για τη «μαύρη τρύπα»

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους, οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο της Παγίας Προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.