Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος του εργατικού δελτίου Sabotage

Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος του Εργατικού Δελτίου Αντιπληροφόρησης & Δράσης SABOTAGE στη Θεσσαλονίκη ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011
Σ' αυτό το τεύχος: Εργατικές μαχητικές ανταποκρίσεις απο τους κλάδους των Βιβλιουπαλλήλων, των δημοσιογράφων, του επισιτισμού, των Μηχανικών άρθρα για την οργάνωση των ανέργων,

Κέρδισε σε λαχειοφόρο αγορά την... κηδεία του!


Ο “τυχερός” από τη Φήκη Τρικάλων δεν εμφανίστηκε ακόμη για να παραλάβει το... δώρο του!
Έναν βραχνά λιγότερο έχει, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ένας νέος άνδρας από την τρικαλινή ύπαιθρο. Ακόμα και αν η Ελλάδα θα υποφέρει από την οικονομική ύφεση μέχρι τα βαθιά του γεράματα, αυτός γνωρίζει πως η κηδεία του θα κοστίσει κοψοχρονιά!

Βρέθηκε ο κλεμμένος πίνακας του Ρούμπενς

Ο κλεμμένος πίνακας του Πέτερ Πολ Ρούμπενς με τίτλο “Το κυνήγι του καλυδώνιου κάπρου” (φωτ.), που χρονολογείται στα 1618, βρέθηκε στα χέρια μιας 40χρονης που εργάζεται σε τηλεοπτικό μέσο της Αθήνας και ενός 64χρονου αντικέρ.

Οι νέες μονάδες του ΟΚΑΝΑ υποδέχτηκαν τους πρώτους 60 χρήστες.

Σε Ιπποκράτειο, Άγιο Παύλο, Λοιμωδών και Παπαγεωργίου.
(“Στόχος είναι να μειωθεί η λίστα αναμονής σε 1-3 μήνες, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες”, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μιχ. Τιμοσίδης κατά την επίσκεψή του στη μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Ιπποκράτειο - φωτ.)
.Της Νικολέττας Μπούκα

Θεσσαλονίκη: Αλλη μια απόπειρα εμπρησμού στον Κέδρηνο Λόφο σήμερα το βράδι;

Προανακριτική έρευνα πραγματοποιει η Ανακριτική Υπηρεσία της Πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το βράδι, αλλά σβήστηκε πριν λάβει διαστάσεις κοντά σε κατοικημένη περιοχή στον Αγιο Παύλο στο δάσος του Κέδρηνου Λόφου (Σέιχ Σου), το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης που αποτελεί πνεύμονα ζωής της πόλης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική σε επικοινωνία με το www,agelioforos.gr η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στις 21:40 και κάηκαν πέντε τετραγωνικά μέτρα ξερά χόρτα. Η φωτιά ξέσπασε πάνω από τις καφετέριες που βρίσκονται στη Λεωφόρο Οχι καθοδόν προς τον Ζωολογικό Κήπο.

Στα 2,40 ευρώ από 2,80 ευρώ η τιμή για τα Ι.Χ. στα διόδια Μαλγάρων

Κατά 15% είναι μειωμένα από την Πέμπτη τα διόδια των Μαλγάρων, έπειτα από σχετική απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, κ. Ι. Μαγκριώτη. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Β' 1817/2011) και τροποποιεί το τιμολόγιο των διοδίων των Μαλγάρων, τα οποία είναι κρατικά και λειτουργούν από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

Ποντιακό γλέντι στα Διαβατά

Γλέντι με τον Ποντιακό Σύλλογο «Αλεξάνδρος Υψηλάντης» θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, στην πλατεία των Διαβατών.Την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί λαϊκό και δημοτικό γλέντι στο δημοτικό σχολείου του οικισμού Εξαμίλι στην Ασσηρο. Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των Ευρυπίδειων που διοργανώνονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
φωτο απο τις εκδηλώσεις του 2009. Αρχειο "Ε.Ν" 




Handelsblatt: « Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή»

Με ένα, επιστημονικά ελεγμένο, φανταστικό όσο και φρικιαστικό σενάριο έρχεται σήμερα η οικονομική Handelsblatt να καταγράψει τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα αποχωρούσε από το ευρώ. Υπό τον τίτλο « Τι θα συμβεί αν?…»
Ομάδα οικονομολόγων της εφημερίδας με επικεφαλής τον Dirk Heilmann σκιαγράφησαν το „Worst-Case-Szenario“, πώς δηλ. θα μπορούσε να επέλθει η διάλυση της ευρωζώνης. Επιστημονικός συνεργάτης της ομάδας των οικονομολόγων που το επεξεργάστηκαν ήταν ο καθηγητής Clemens Fuest, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

«H εργασιακή εφεδρεία ανοίγει δρόμο για μαζικές απολύσεις»

Οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για την ένταξη στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας του προσωπικού που υπηρετεί σε διάφορους Οργανισμούς -ακόμη και ΝΠΔΔ- σε συνδυασμό και με τις δηλώσεις του αρμοδίου Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περί «πλεονάζοντος» προσωπικού, «ανοίγει το δρόμο» για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Χ.Α.: Κάτω από τις 900 μονάδες και πάλι ο Γ.Δ.

Κάτω από τις 900 μονάδες υποχώρησε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα συνεχιστούν σε περίπου 10 ημέρες.

Υπόθεση υποκλοπών. Δίωξη για απόπειρα κατασκοπείας κατά παντός υπευθύνου

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας στην υπόθεση των υποκλοπών που είχε αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2006 άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας στην υπόθεση των υποκλοπών που είχε αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2006 άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

ΌΧΙ άλλοι …“εθνοσωτήρες”

Του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νίκου Κιουτσούκη
Τα αποτελέσματα της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τον αρχικό διασυρμό της χώρας, την υπαγωγή μας στον τοκογλυφικό μηχανισμό στήριξης και την επιβολή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου που βαθαίνουν την ύφεση, πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες στην ανεργία και στην εξαθλίωση, είναι σήμερα ορατά και δεν επιδέχονται αντίθετη ερμηνεία.

Δήλωση του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νικολάου Νικολόπουλου

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά τη χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στον ΟΑΕΔ, είμαστε περισσότερο ανήσυχοι, για την ανεργία..

Απέκλεισε χιλιάδες εποχικούς πυροσβέστες από το διαγωνισμό για το πυροσβεστικό σώμα ο κος Παπουτσής

Στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγελίας Αμμανατίδου- Πασχαλίδου για τη συμμετοχή των εποχικών πυροσβεστών στο διαγωνισμό πρόσληψής τους στο πυροσβεστικό σώμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρνήθηκε να παρέμβει θεσμικά ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν οι κατηγορίες εποχικών πυροσβεστών που αποκλείονται από την προκήρυξη.

Η Σία Κοσιώνη και τα σενάρια


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά; Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φήμες στο Συγκρότημα Αλαφούζου περί «αβέβαιου» μέλλοντος της Σίας Κοσιώνη. Η δε απόφαση να μην βρίσκεται και τη νέα περίοδο πίσω από τα μικρόφωνα του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ
, πυροδοτεί περαιτέρω υποψίες ότι… κάτι τρέχει.

Βουλιάζουμε ακούγοντας Κάρμινα Μπουράνα!


Της Σοφίας Βούλτεψη
Αυτές τις μέρες, λόγω της φοβερής και τρομερής επετείου της 3ης Σεπτεμβρίου – επετείου της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και όχι της άλλης – πολλοί έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται τι απέγινε εκείνο το ΠΑΣΟΚ των πρώτων «επαναστατικών» χρόνων, που υποσχόταν να φέρει μαζί του τον λαό στην εξουσία.

Σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού Πραγματοποίησε η συντονιστική επιτροπή του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του κόμματος

Συνήλθε χτες στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού η συντονιστική επιτροπή του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του κόμματος, προκειμένου να αποτιμήσει τα αποτελέσματα της επίσκεψης στον ΟΑΕΔ που έγινε από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον υπεύθυνο του Τομέα Εργασίας Ν. Νικολόπουλος και τον γραμματέα της Π.Ε. Α. Λυκουρέντζο.

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νίκου Κιουτσούκημε αφορμή την προκλητική επίθεση του κ. Μπεγλίτη σε βάρος του θεσμού του Συνδικαλιστικού Κινήματος

Το ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει βάλει στο στόχαστρό της το Συνδικαλιστικό Κίνημα και το πολεμάει με κάθε μέσο είναι γνωστό και ιδιαίτερα τιμητικό. Δείχνουν ότι φοβούνται τους εργαζόμενους ως την πιο δυναμική εστία αντίστασης και ανατροπής. Δεν ήταν γνωστό, όμως, ποιο θα είναι το επόμενο «παπαγαλάκι»…

ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ


Γιατί οι Τούρκοι καταργούν τη Στρατιά Αιγαίου
Λιάνα Μυστακίδου
Με πηχυαίους τίτλους δημοσιεύθηκε στον τουρκικό Τύπο η είδηση της κατάργησης της Στρατιάς Αιγαίου στην οποία προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος του Κόμματος ΑΚΡ Χουσεΐν Τσελίκ παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εκδημοκρατισμό της χώρας και την αποκατάσταση των σχέσεων στρατού-πολιτικών.

Νίκος Νικολόπουλος: «Οδυνηρή ομολογία Βενιζέλου. Είδωμεν το φως το αληθινό»

Στην εκπομπή «Πρωινό magazino» του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, καθώς και στις πρωινές ζώνες ραδιοφωνικών σταθμών της Πάτρας μίλησε χτες ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος ΝικολόπουλοςΟ Αχαιός πολιτικός απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τα αποτελέσματα των χτεσινών συναντήσεων της Τρόικας με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών τόνισε: «Δεν βγαίνει πουθενά αυτό το μείγμα πολιτικής ακούστηκε να λέει χτες στις μιάμιση την νύχτα στους δημοσιογράφους ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός οικονομικών προς τους έκπληκτους δημοσιογράφους, ότι λέει εδώ και δύο χρόνια επίμονα και ακατάπαυστα ο Αντώνης Σαμαράς. Τώρα χρειάζεται ένα θαύμα.

Επαναξιολόγηση της ασπαρτάμης από την Κομισιόν μετά από αίτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή

Απάντηση του Επιτρόπου για θέματα Ασφάλειας Τροφίμων και δημόσιας Υγείας κ. Ντάλι
Πλήρη αξιολόγηση, μέχρι τον Ιούλιο του 2012, των τροφίμων που περιέχουν ασπαρτάμη ζήτησε η Κομισιόν από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είτε μόνος του είτε από κοινού με άλλους ευρωβουλευτές.

Έτοιμη για κάλπες η Συγγρού

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Σε εκλογικό συναγερμό βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, μετά τη χθεσινοβραδινή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας, που προκαλεί αβεβαιότητα για την εκταμίευση της 6ης δόσης, και τη συνέχιση της οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.

Η τρόικα φεύγει, οι εκλογές έρχονται…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι πρόωρες εκλογές αποτελούν απαγορευμένη λέξη για το Μέγαρο Μαξίμου και το πρωθυπουργικό επιτελείο, που κατανοούν ότι η παρούσα πολιτική και κοινωνική συγκυρία μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μια βαθιά, στρατηγικών χαρακτηριστικών ήττα, βαθύτερη και περισσότερο σύνθετη ακόμη και από εκείνη του Μαρτίου του 2004.

Ανανεώνουν το ραντεβού τους οι «Αγανακτισμένοι» στη Θεσσαλονίκη

Σε πανελλαδικές συγκεντρώσεις αποκλεισμού της ΔΕΘ καλούν στις 10 Σεπτέμβρη οι αγανακτισμένοι Λευκού Πύργου προκειμένου να "υποδεχτούν" τον πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή τα σημεία του αποκλεισμού στα οποία καλούν είναι στις 15:00 στο Λευκό Πύργο, στις 15:00 στο 424 πρώην ΓΣΝ και στις 15:00 στη Βασιλέως Γεωργίου, στο κτίριο Προσκόπων.

Φωτογραφιες απο το κοψιμο των δεντρων στην παραλια!!

Δεντρα που χρειαστηκαν χρονια (η ηλικια τους φαινετε ξεκαθαρα αλλωστε στους "κυκλους" ων κορμων τους) για να γινουν ,και που τοσο αναγκη εχει αυτη η πολη, χαθηκαν σε λιγα λεπτα στο βωμο της...αναπλασης στην παραλια.