Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Από τον Ψυχρό Πόλεμο στις… δουλειές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο… αστικός θρύλος λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βρήκαν ποτέ τη δύναμη να συμβιβαστούν με την αδυναμία τους να καταφέρουν να ξεφορτωθούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Τον πολιτικό ηγέτη που συντονίστηκε με τον σφυγμό της ρωσικής κοινωνίας, και έδωσε σε έναν ιστορικά περήφανο λαό, το δικαίωμα να αισθάνεται και πάλι ότι πρωταγωνιστεί στις διεθνείς εξελίξεις.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη λόγω Μετρό

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, από τις 07:00 το πρωί μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας, στο πλαίσιο του έργου «Μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης», από την Κοινοπραξία «ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» θα εκτελεστούν εργασίες υλοποίησης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στο πλαίσιο κατασκευής του σταθμού «Ανάληψη».

Εργατικό Κέντρο: Στο 27% η ανεργία στη Θεσσαλονίκη

 Την ανησυχία τους για την εκτίναξη της ανεργίας, την περαιτέρω μείωση των μισθών και την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και την εκ περιτροπής εργασία εξέφρασαν για άλλη μία φορά στελέχη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, με αφορμή τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

"Καβγάς" για λίγα μέτρα γης στο Θεαγένειο

Μπλόκο στην κατασκευή και τη λειτουργία της μονάδας χορήγησης υποκατάστατων στον αύλειο χώρο του Θεαγενείου στήνουν οι εργαζόμενοι του αντικαρκινικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.
.Της Νικολέττας Μπούκα

Ανοδος 1,41% στο Χ.Α.

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 89 βρέθηκαν σε θετικό έδαφος, 55 υποχώρησαν και 37 παρέμειναν αμετάβλητες. Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση του μήνα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Συγκεκριμένα, έκλεισε στις 928,86 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,41%.

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Την παραίτησή της υπέβαλε η επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Γραφείου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή την έκθεση για το χρέος.

Ψωμιάδης: «Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες φεύγουν από την Ελλάδα»

Άντζελα Πεϊτση
Σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν Γερμανούς επιχειρηματίες να έρχονται στην Ελλάδα για επενδύσεις στην ενέργεια αλλά και σε άλλους τομείς μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Καλώς να έρθουν οι επενδυτές. Εξάλλου, με την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου η Ελλάδα μετατρέπεται σε εργασιακό παράδεισο…

Μιχάλης Τιμοσίδης στα «Εμβόλιμα Νέα»: «Στόχος μας να μηδενίσουμε την λίστα της ντροπής»

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης πραγματοποίησε επίσκεψη , με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου ΟΚΑΝΑ, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Τον κ. Τιμοσίδη υποδεχτήκαν στην είσοδο του Νοσοκομείου η διοίκηση, με επικεφαλής τον διοικητή κ. Γεώργιο Χριστιανόπουλο.

Δήλωση κ. Σταύρου Καλαφάτη, με αφορμή την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο από την 1η Σεπτεμβρίου 2011

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο από την 1η Σεπτεμβρίου 2011, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Συνέντευξη του Νίκου Νικολόπουλου στο MAX FM και στο Κανάλι 9

Σε ραδιοφωνική και τηλεοπτική συνέντευξη, στο MAX FM και στο Κανάλι 9 και στους δημοσιογράφους Κων. Φλαμή και Γιάννη Ντάσκα αντίστοιχα, που παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής και Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε: Η Κυβέρνηση μετέτρεψε την Ελλάδα σε «εργαστήριο αντοχής της Ευρωζώνης  «Υπάρχει κανένας που δεν το καταλαβαίνει πλέον;

Απαράδεκτη τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προκλητικές δηλώσεις Νταβούτογλου ότι η Τουρκία θα παγώσει τις ευρω-τουρκικές σχέσεις αν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της ΕΕ

 Απάντηση της Επιτροπής στον Ν. Χουντή και άλλους ευρωβουλευτές
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με κοινή απάντησή της σε παρεμφερείς ερωτήσεις του Ν. Χουντή και τριών ακόμα ευρωβουλευτών (Γιώργος Κουμουτσάκος ΝΔ, Barry Madlener Ολλανδός ανεξάρτητος, Mara Bizzotto, Ιταλίδα EFD) όχι μόνο δεν καταδίκασε τις δηλώσεις Νταβούτογλου

Με το βλέμμα στην 3η Σεπτεμβρίου

Τρελή κούρσα το χρέος, τα ζώα μου αργά στο υπουργικό
Σοφία Βούλτεψη
Το σοκ που προκλήθηκε από την δημοσιοποίηση έκθεσης του γραφείου παρακολούθησης εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο χρέος κινείται εκτός ελέγχου, δεν φαίνεται να συνετίζει τους έχοντες την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ - ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ- ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

Μετά το 2007 και την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των εθνικών οδών σε ιδιωτικές εταιρείες, αρχίζει να εμφανίζεται ένα ιδιότυπο κίνημα εναντίον των διοδίων, το οποίο μάλιστα γιγαντώνεται σε τέτοιο βαθμό που αναγκάζει την κυβέρνηση και τους εργολάβους να λάβουν ειδικά μέτρα για να το αντιμετωπίσουν.

Κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο χρηματοδότησης της Έρευνας και της Καινοτομίας ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ενσωματώθηκαν οι προτάσεις του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθ. κ. Ιωάννη Α. Τσουκαλά
Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε Έκθεση της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη δημιουργία κοινού στρατηγικού πλαισίου για τη χρηματοδότηση των δράσεων έρευνας και καινοτομίας στην ΕΕ.

Μια ανάσα από τον ΑΝΤ1 ο Χατζηνικολάου!

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Πολύ κοντά στη μετακίνησή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 βρίσκεται ο Νίκος Χατζηνικολάου, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η δημοσιογραφική ομάδα της οποίας ηγείται έχουν δεχθεί δελεαστική πρόταση από το κανάλι του Αμαρουσίου, την οποία και μελετούν.

Δήλωση Νίκου Νικολόπουλου για τις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ανακοίνωση του Προέδρου του ΑΣΕΠ στερεί πλέον από κάθε νομιμοποίηση το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που προβλέπει προσλήψεις μέσω ΜΚΟ. Η Κυβέρνηση είναι πια διπλά εκτεθειμένη.

Ο Χρυσοχοϊδης απέναντι στον Βενιζέλο

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Το τελευταίο διάστημα, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναπτύσσει μια αξιοσημείωτη πολιτική κινητικότητα. Ο Υπουργός Ανάπτυξης, που θεωρητικά «συνδιαχειρίζεται» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την ελληνική οικονομία, προβαίνει σε παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, που τον εμφανίζουν να συμπληρώνει ή και να πηγαίνει… πιο μακριά σε σχέση με τον αντιπρόεδρο.

Πλήρης η χρεοκοπία του καθεστώτος που καταρρέει.

Με «σπασμένα τα φρένα» το δημόσιο χρέος.Θα φτάσει στο 172% του ΑΕΠ.Σε κίνδυνο και το Μεσοπρόθεσμο που χρειάζεται..πρόσθετα μέτρα σε βάρος των πολιτών !Εκτίναξη του χρέους στο 172% του ΑΕΠ το 2012 και αποτυχία του Μεσοπρόθεσμου βλέπει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους που εδρεύει στην Βουλή .

Δήλωση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη: "Ας σταματήσει επιτέλους ο «μισθολογικός εξευτελισμός» των εργαζομένων.·"

Απαιτείται άμεση αλλαγή πολιτικής, ·       
 Απαιτείται ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο που στο επίκεντρό του θα βάζει τον άνθρωπο συνδυάζοντας αποτελεσματικά την ανταγωνιστικότητα με την κοινωνική συνοχή Η κυβερνητική πολιτική στις εργασιακές σχέσεις δημιουργεί στρατιές ανέργων, πλήθος φτωχών εργαζόμενων και συνταξιούχων, «λουκέτα» στην πραγματική οικονομία, «κραχ» σε Ασφαλιστικά Ταμεία και κρατικά έσοδα

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε τις αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργών να περικόψουν τους ήδη μειωμένους μισθούς μας κατά 300€ μηνιαίως Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που μας οφείλει δεδουλευμένα από νυχτερινά – αργίες και εκτός έδρας αμοιβές των

Ερευνες για τον εντοπισμο ατομου στη θαλασσα της Επανομης.

Ενα ελικοπτερο της πολεμικης αεροποριας, σκαφη του λιμενικου, και μελη της Ελληνικης ομαδας διασωσης, συμμετεχουν στις ερευνες που ειναι σε εξελιξη εδω και αρκετες ωρες για τον εντοπισμο ανδρα στην θαλασσια περιοχη της Επανομης. Συμφωνα με.

Επιτέλους, έλεος με τις «φυλές του ΠΑΣΟΚ»!

Της Σοφίας Βούλτεψη
Είμαστε πολύ κουρασμένοι και πολύ πτωχευμένοι για να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το γνωστό σίριαλ των διαφωνιών μέσα στο ΠΑΣΟΚ.Τα πρόσωπα εναλλάσσονται συνεχώς, αλλά το έργο το έχουμε ξαναδεί.
Το έργο «Ξένοι στο ίδιο κόμμα» (αλλά την κρίσιμη ώρα όλοι μαζί, βουρ για την εξουσία) το έχουμε δει σε όλες τις βερσιόν και με όλες τις δυνατές εναλλαγές προσώπων – από τον καιρό που ο κ. Πάγκαλος είχε πει πως ο κ. Χρυσοχοΐδης εξελέγη γραμματέας του κόμματος «με γελοίες διαδικασίες».

Πρόβα εκλογών για Σαμαρά

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η σημερινή επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στον ΟΑΕΔ δείχνει ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανοίγει και επισήμως τη «βεντάλια» της προεκλογικής στρατηγικής που επεξεργάζεται εδώ και καιρό.

Παρακολουθούσαν και τον Γιώργο; Τον… Σημίτη, έστω;


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Ορισμένες φορές πρέπει να… διαβάσεις ανάποδα μια είδηση, για να κατανοήσεις πλήρως τη σημασία της. Όπως στην περίπτωση των υποκλοπών σε βάρος του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του, για τις οποίες οι εισαγγελικές αρχές αναζητούν την άκρη του νήματος στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Μετά το Βήμα, αλλαγές στο Mega

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Οι χθεσινές διοικητικές ανακατατάξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, που οδήγησαν στην αντικατάσταση του Παντελή Καψή από τον Αντώνη Καρακούση στη θέση του διευθυντή του «Βήματος της Κυριακής», φαίνεται ότι αποτελούν τον πρόλογο ευρύτερων αλλαγών στα ΜΜΕ στα οποία εμπλέκεται το Συγκρότημα, με αιχμή το Mega.

Ξεκινά σήμερα η χορήγηση μεθαδόνης στα νοσοκομεία

Σε τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τον Άγιο Παύλο, το Ιπποκράτειο, το Ειδικών Παθήσεων και το Παπαγεωργίου θα ξεκινήσει από σήμερα η χορήγηση υποκατάστατων για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε στη Θεσσαλονίκη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τις διοικήσεις νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.