Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ο λογαριασμός του χρέους… στο ΠΑΣΟΚ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στα χρόνια της εθνικής ευημερίας, τότε που η Ελλάδα πίστευε ότι μπορούσε να επενδύει σε ένα μέλλον… δανεικό, αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιας ελλειμματικής διαχείρισης των πραγματικών μεγεθών μας, ως οικονομία αλλά και ως πολιτικό και κοινωνικό προσωπικό, η έννοια της «δημιουργικής λογιστικής» μπήκε για τα καλά στη ζωή μας.

Πρεμιέρα με νίκη για την Ελλάδα

Η ανανεωμένη Εθνική του Ηλία Ζούρου δεν έπεσε στην παγίδα που της έστησε η Βοσνία στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ και ξεκίνησε με νίκη στο τουρνουά. Η Ελλάδα ήταν πίσω στο σκορ για 25 λεπτά, αλλά με κορυφαίους τους Καλάθη, Κουφό και Ζήση, κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα και να φτάσει στη νίκη με 76-67.

Έρχονται διώξεις για τον αμερικανικό "κοριό"


Ποινικές διώξεις αναμένονται να ασκηθούν για την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του Κώστα Καραμανλή και άλλων στελεχών της τότε κυβέρνησης. Εμπλοκή στελεχών της αμερικανικής πρεσβείας έδειξε η νέα έρευνα

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε οργάνωση που παραβίαζε θωρακισμένες πόρτες

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, τριμελής εγκληματική ομάδα, η οποία εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνικές και χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό, δραστηριοποιούνταν στη διάρρηξη θωρακισμένων θυρών.

Έλληνες φοιτητές πίσω από το "ξεκλείδωμα" του Αλτσχάιμερ


Φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου κατάφεραν μετά από 6ετή έρευνα να κατανοήσουν, τι κρύβεται πίσω από τη νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες εκφυλιστικές ασθένειες
Μελετώντας και προσομοιώνοντας στον υπολογιστή τις λειτουργίες ενός αρχικού κυττάρου (μιτοχονδρίου) του εγκεφάλου, η ερευνητική ομάδα προσπάθησε να εξηγήσει, τι προκαλεί τις δυσλειτουργίες.

Μαύρα μαντάτα για το χρέος από τη Βουλή

Αναθεώρηση προς τα πάνω για το μέγεθος του χρέους της χώρας στο επτάμηνο του 2011, βλέπει η έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Αύριο τα εγκαίνια του ΟΚΑΝΑ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Μάχη με το χρόνο έδωσαν τα τεχνικά συνεργεία προκειμένου να παραδώσουν τον ανακαινισμένο χώρο όπου θα στεγαστεί ο ΟΚΑΝΑ στην προβλεπόμενη ημερομηνία. Έτσι οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες για να υποδεχτούν αύριο τους πρώτους ασθενείς.

Γιατί οι Αμερικάνοι παρακολουθούσαν τον Καραμανλή

Ο ανταποκριτής του Mega στη Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, σχολιάζει στην aixmi.gr το θέμα των υποκλοπών στον Κώστα Καραμανλή και μεταφέρει τις πληροφορίες του για τους λόγους που παρακολουθούνταν ο πρώην πρωθυπουργός.

Κοινή Δήλωση Σταύρου Καλαφάτη και Κωστή Μουσουρούλη με αφορμή την κατακύρωση των αποτελεσμάτων των δημοσίων διεθνών πλειοδοτικών διαγωνισμών εκμίσθωσης του δικαιώματος έρευνας γεωθερμικού δυναμικού.

Οι Υπεύθυνοι Τομέων Πολιτικής Ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας Ενέργειας & Φυσικών Πόρων, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ Σταύρος Καλαφάτης και Περιφερειακής Πολιτικής, Βουλευτής Ν. Χίου, Κωστής Μουσουρούλης με αφορμή την κατακύρωση των αποτελεσμάτων των δημοσίων διεθνών πλειοδοτικών διαγωνισμών εκμίσθωσης του δικαιώματος έρευνας γεωθερμικού δυναμικού σε τέσσερεις (4) περιοχές της Ελλάδας έκαναν την ακόλουθη, κοινή, δήλωση:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ Λ. ΚΥΡΚΟ

Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών παρατάξεων, συναγωνιστές από τα παλιά αποχαιρέτησαν τον Λεωνίδα Κύρκο στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών.Στον επικήδειο λόγο που κατά την επιθυμία του Λεωνίδα Κύρκου εκφώνησε ο Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πραγματοποίησε μια συγκινητική αναδρομή στην αγωνιστική και πολιτική πορεία του ιστορικού ηγέτη της ανανεωτικής αριστεράς:

Δήλωση του Σταυρου Καλαφάτη αναφορικά με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ανακοίνωση αλληλεγγύης στους 3 της ΜΕΤΚΑ από τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Καταγγέλουμε την άνανδρη κ δειλή συμπεριφορά των λακεδών της εργοδοσίας τις ΜΕΤΚΑ στον Βόλο. Η δοτή διοίκησηου σωματείου των εργαζομένων προσπαθώντας να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας ενάντια στους αγωνιστές εργάτες ( Βογιατζή Κ. , Καλανζή Β. , Παυλίδη Α.) που η επιχείρηση προσπάθησε ανεπιτυχώς να απολύσει. Παρέσυρε τους εργαζομένους σε Γ.Σ του Σωματείου κάτω από το μάτι της εργοδοσίας για να επικυρώσουν μια απόφαση διαγραφής των τριών αγωνιστών συναδέλφων. Μια απόφαση ντροπή.
Εμείς οι εργαζόμενοι στην Λαρκο στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας που γίνονται στόχος μιας τόσο άδικης άνανδρης και αισχρής επίθεσης και καλούμε τους εργαζομένους της ΜΕΤΚΑ να ανατρέψουν αυτήν την απόφαση ανατρέποντας μαζί και την δοτή διοίκηση του σωματείου.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

Σοκολάτα με σκουλήκια και βούτυρο με σαλμονέλα...

Πλείστες όσες παραβάσεις καταγράφουν οι ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ και μάλιστα σε πολυεθνικές εταιρείες σούπερ μάρκετ
.Σαλμονέλα και E.Coli, σκουλήκια, μούχλα και κομμάτια γυαλιού σε συσκευασμένα τρόφιμα! Οι ανακοινώσεις του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων καταγράφουν πλείστες όσες παραβάσεις της νομοθεσίας, οι περισσότερες μάλιστα σε πολυεθνικές εταιρείες σούπερ μάρκετ, που υποτίθεται ότι τηρούν με μεγαλύτερη αυστηρότητα τη νομοθεσία περί ασφάλειας.

Χαρίζουν φιλέτο για 100.000 ευρώ

Με συμβολικό αντίτιμο ενοικιάζεται το χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν.
Άγνωστο τι θα γίνει με τα χρέη που κληρονόμησε η Περιφέρεια από την αναπτυξιακή που διαχειριζόταν το κέντρο.
Της Μαρίας Καραούλη

Θεσσαλονίκη: «Λίφτινγκ» στην Αριστοτέλους

Προς… λιγότερα τραπεζοκαθίσματα και περισσότερο ελεύθερο χώρο στην πλατεία Αριστοτέλους «κινείται» η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σε μία προσπάθεια να μπει τάξη στο κέντρο της πόλης, αναφορικά με την άναρχη κατάσταση που επικρατεί έως σήμερα με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Έρχεται κι’ άλλη υποβάθμιση


Νέα «κίτρινη κόντρα» στον πάτο του βαρελιού
Σοφία Βούλτεψη
Η σκόπιμη διοχέτευση μιας απόφασης του ΣτΕ σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των οδηγών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης παραμονές της παρουσίασης του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των οδηγών ταξί και η αντίδραση του πρώην υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ μιας ενδοκυβερνητικής κόντρας διαρκείας.

«Στον αέρα τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Σχολικών φυλάκων»

Κατηγορεί τον Υπουργό Εργασίας γιατί δεν προχωρά σε ενέργειες για την αναγνώριση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των σχολικών φυλάκων καθώς επίσης και τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Κατάφωρη καταπάτηση των περιουσιακών δικαιωμάτων των προσφύγων και εκτοπισμένων Σέρβων και Ρομά του Κόσσοβου σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΕ


• Ν. Χουντής: Υποκριτική η πολιτική της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο
Απάντηση της Κομισιόν στον Ν. Χουντή
Ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εξαιτίας της σύρραξης στο Κοσσυφοπέδιο και τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ είχαν εκτοπιστεί περίπου 210.000 άτομα (κυρίως Σέρβοι και Ρομά) από το Κόσσοβο προς την Σερβία και παρά τις δεσμεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην Απόφαση 1244 ότι

24 λόγοι για να γίνεις φυτοφάγος

O πρώτος λόγος είναι η γνώμη των διαφόρων επιστημόνων όπως των Γκασέντ, Λίνεους, Δαουμπεντον, Κιουβιέ, Μπέλ, Όουεν και πολλών άλλων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η εσωτερική και εξωτερική κατασκευή του ανθρώπου οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η φυτοφαγία είναι η πιοφυσική δίαιτα του ανθρώπου. Η ανατομία του ανθρώπου μοιάζει πάρα πολύ με την ανατομία των πιθήκων υψηλότερων τάξεων.

Πάει το ΠΑΣΟΚ σε Συνέδριο!


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Προσπαθώντας κανείς να αποκρυπτογραφήσει τις στρατηγικές σκέψεις του Γιώργου Παπανδρέου για το μέλλον, θα στεκόταν αναπόφευκτα σε δυο σημεία: Όσα είπε ο Πρωθυπουργός προ μερικών ημερών, με συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News, και την ομιλία του στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Η διεθνής οικονομική κρίση και οι ιδιαιτερότητες του Ελληνικού χρέους

Του Βασίλη Βιλιάρδου
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ, Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Οι ιδιαιτερότητες του Ελληνικού χρέους, η Ουρουγουάη πριν από την κρίση, το ξέσπασμα της καταιγίδας, η διαχείριση της, η αναδιάρθρωση των τραπεζών με τη βοήθεια του ΔΝΤ, ο αντίθετος δρόμος της Αργεντινής και συμπεράσματα για την Ελλάδα

Μια σύγκρουση… για το μέλλον


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η χθεσινή… επανακήρυξη πολέμου ανάμεσα στον Δημήτρη Ρέππα και τον Γιάννη Ραγκούση, για το θέμα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, και ειδικότερα του… πιο κλειστού από όλα, εκείνου των ταξί, αποδεικνύει ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης υποβόσκει μια πολυσύνθετη ένταση, η οποία απειλεί να τινάξει στον αέρα τον πολιτικό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου και του Γιώργου Παπανδρέου.

Πρόσληψη διεθνούς νομικού συμβούλου για την υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου

Ερώτηση του  κ. Π. Λαφαζάνη στην βουλή
Θέμα προκαλεί για τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόσληψη  διεθνούς νομικού συμβούλου της δικηγορικής εταιρείας της Νέας Υόρκης «Cleary, Gottlieb, Steen and Hamilton LLP». και συνολικότερα οι επιλογές εταιρειών που θα παρέχουν συμβουλές και υπηρεσίες για την υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου

Οι όμορφες συναινέσεις, όμορφα καίγονται…

Της Σοφίας Βούλτεψη
Και για όσους δεν κατάλαβαν, από την πολλή συναίνεση δεν ανοίγουν τα πανεπιστήμια! Η θριαμβολογία για την συναινετική υπερψήφιση του νόμου για την παιδεία – ο οποίος είχε ξαναψηφιστεί επί Νέας Δημοκρατίας και ουδέποτε εφαρμόστηκε – ανήκει κιόλας στο παρελθόν, κείτεται ποδοπατημένη από τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις στα ανά την Ελλάδα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Μ’ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΥΓΟΝΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η αλήθεια για τα Βακούφια
Λιάνα Μυστακίδου
Παραμονές της θρησκευτικής εορτής του Ραμαζάν των Μουσουλμάνων, οι εκπρόσωποι των Μειονοτήτων παρέθεσαν δείπνο προς τιμή του πρωθυπουργού κ. Ερντογάν και της συζύγου του κ. Εμινέ.

Το Σάββατο ανακοινώνει… νέο Σύνταγμα


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ήταν άκρως αποκαλυπτική της ψυχολογίας του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και των προτεραιοτήτων που δείχνει να θέτει για το επόμενο διάστημα.

Αγωνία στο Μαξίμου για τις δημοσκοπήσεις


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Τις πρώτες δημοσκοπήσεις, η δημοσιοποίηση των οποίων είναι προ των πυλών, αναμένει το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να οριστικοποιήσει τη στρατηγική του για το επόμενο διάστημα.

Συσκέψεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Τις τελευταίες ημέρες οι συσκέψεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε 12 μήνες είναι συνεχείς. Η απόφαση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σύμφωνα με «Το Βήμα» και αυτό που απομένει είναι πως θα εφαρμοστεί, παρόλο που στο τραπέζι των συσκέψεων «έπεσαν» πολλές προτάσεις.

Κηδεύτηκε ο Λυκούργος Καλλέργης


Φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Λυκούργο Καλλέργη, στην κηδεία του που έγινε, δημοσία δαπάνη, το απόγευμα στο Α΄ νεκροταφείο.

Διακοπή υδροδότησης στις Σαράντα Εκκλησίες Θεσσαλονίκης

Προβλήματα στην υδροδότηση θα αντιμετωπίσουν σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής των Σαράντα Εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη από τις 8.00 το πρωί ως τις 16.00. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στις οδούς Βιζυηνού - Αμπατζόγλου - Ιωακείμ Γ' και στις παρακείμενες σε αυτές οδούς.





Η λέξη της εβδομάδας : Από το σύκο - στο συκώτι


Υπάρχει σχέση ανάμεσα στο σύκο, το συκώτι και το συκοφάντη;
Τι σημαίνουν οι φράσεις “μου κόπηκαν τα ήπατα”, “λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη”;
γράφει ο Νίκος Σαραντάκος (www.sarantakos.com)