Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Με καθυστέρηση 2,5 ετών οι υπερατλαντικές πτήσεις από το “Μακεδονία”

Για το τέλος του 2013 μετατέθηκε χρονικά η παράδοση του έργου της επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων 10-28 του αεροδρομίου “Μακεδονία”. Οι εργασίες, που είχαν διακοπεί για ένα δίμηνο λόγω αναζήτησης πρόσθετων πόρων, ξεκίνησαν με γρήγορους ρυθμούς προ δεκαημέρου και θα έχουν ολοκληρωθεί με καθυστέρηση 2,5 ετών από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Παγίδες θανάτου 12 δρόμοι σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο

Σε αγώνα δρόμου για τη συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου στους επτά νομούς επιδίδεται η διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει και του χειμώνα. Από την καταγραφή των αρμόδιων υπηρεσιών προκύπτει ότι το οδικό δίκτυο εμφανίζεται κατεστραμμένο στο 40% τουλάχιστον, ενώ 12 δρόμοι είναι οι πλέον επικίνδυνοι για την ασφάλεια των οδηγών και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.
Της Φανής Σοβιτσλή

Περίπου 50.000 νεκροί στη Λιβύη μέχρι σήμερα

Περίπου 50.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εξέγερσης στη Λιβύη πριν από έξι μήνες, όπως δήλωσε στρατιωτικός διοικητής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου των εξεγερμένων σήμερα.

Αναβλήθηκε η συνάντηση Βενιζέλου - Τρόικας


Δεν θα ακούσει σήμερα τα... παράπονα της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, καθώς η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί αναβλήθηκε. Η αναβολή ήρθε ως αποτέλεσμα της έλλειψης χρόνου, των στελεχών της τρόικας και πιθανότατα θα οριστεί νέα ώρα συνάντησης για αύριο.



Σύσκεψη Παπανδρέου με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων ενόψει της ΔΕΘ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τετράωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, με έντεκα εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, ενόψει της ΔΕΘ. Στη σύσκεψη παρόντες ήταν και δέκα συναρμόδιοι υπουργοί.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες ο Γιώργος Α. Παπανδρέου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την οποία μετέφερε τις ευχές του στον πρωθυπουργό της Τουρκίας για το τέλος του ραμαζανιού.

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Ρέππα - Ραγκούση

Νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Γιάννη Ραγκούση και στον Μιχάλη Ρέππα πυροδοτεί η αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, με τον πρώην υπουργό Υποδομών να εκδίδει ανακοίνωση με αιχμές κατά του διαδόχου του.

Χρήμα… εξ ουρανού! σε δρόμο της Ολλανδίας

Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκάλεσαν χιλιάδες ευρώ που βρέθηκαν σε κεντρική λεωφόρο της Ολλανδίας, τα οποία «διέφυγαν» από φορτηγάκι χρηματαποστολής, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμή συνθήκες.

Εγγυήσεις μέσω Λουξεμβούργου ζητά τώρα η Φινλανδία

Σε λίγο θα μας στείλουν σε off-shore!
Σοφία Βούλτεψη
«Βελτιώνει» τις προτάσεις της η Φινλανδία όσον αφορά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με το αίτημά της για εγγυήσεις, στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε με μια εξαιρετικά παράδοξη «συμφωνία», που δεν γίνεται αποδεκτή από κανέναν.

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας καλεί όλους τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες να συμμετάσχουν στη συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 31/8/11 στις 7.00μμ,

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας καλεί όλους τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες να συμμετάσχουν στη συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 31/8/11 στις 7.00μμ, στο ΧΩΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ (Ιωλκού 33, Βόλος) για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την φθινοπωρινή μας δράση με πρώτο μεγάλο σταθμό την πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στις 10 Σεπτέμβρη.

Όσα πρέπει να ξέρετε αν εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα


Τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα αποτελούν πραγματική μάστιγα. Ελάχιστοι οδηγοί όμως γνωρίζουν ποιες είναι υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε σε μια σειρά περιπτώσεων Η ασφάλιση της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων από την κυκλοφορία οχημάτων, είναι η πιο διαδεδομένη μορφή ασφάλισης στην Ελλάδα.

Μέσω ΜΚΟ και χωρίς έλεγχο 55.000 προσλήψεις


Προ τετελεσμένων γεγονότων καταγγέλλει ότι βρέθηκε ο ΑΣΕΠ, στο ζήτημα χιλιάδων προσλήψεων μέσω ΜΚΟ. Διαβάστε τι δήλωσε ο πρόεδρός του. Χωρίς κανένα σοβαρό έλεγχο η διαδικασία
Καμία ανάμειξη δεν θα έχει ο ΑΣΕΠ, στο ζήτημα των προσλήψεων μέσω ΜΚΟ, 55.000 συμβασιούχων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Αναβάλλεται η εξεταστική σε Μετσόβιο και Καποδιστριακό

Σκηνικό σύγκρουσης στα πανεπιστήμια Αναβρασμός μετά την ψήφιση του νόμου, με καταλήψεις απαντούν φοιτητές

Επέστρεψε σε καθοδική πορεία το Χ.Α.

Μετά τη χθεσινή άνοδο 14,37%, ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών έπεσε στις 958,12 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,82% Η προσπάθειες των επενδυτών να κατοχυρώσουν μέρος από τα κέρδη της μεγάλης χθεσινής ανόδου του γενικού δείκτη, επανέφερε το χρηματιστήριο σε αρνητική τροχιά.

Κίνα: Αίσιο τέλος για 19 ανθρακωρύχους

Καλά στην υγεία τους είναι οι 19 ανθρακωρύχοι που απεγκλωβίστηκαν σήμερα από τα έγκατα της γης.Οι ανθρακωρύχοι είχαν παγιδευτεί πριν από μια εβδομάδα, όταν πλημμύρισε στοά ορυχείου στην επαρχία Χάιλοτζιανγκ, στο βόρειο τμήμα της Κίνας.

Έρευνα στον Κορυδαλλό για την απόπειρα απόδρασης

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Νέα Δημοκρατία: Απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συμφωνία συγχώνευσης της Alpha Bank με τη Eurobank EFG είναι η απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, εξαιτίας, κυρίως, της Κυβερνητικής ανεπάρκειας.

Μίκος Νικολόπουλος: Απαιτούνται νέες κοινωνικές συμφωνίες που θα εξασφαλίζουν την αναγκαία βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, αλλά ταυτόχρονα θα διασφαλίζουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων".

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας για τις εργασιακές σχέσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δηλώσεις για τη συγχώνευση Alpha Bank και Eurobank και της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους κοινωνικούς φορείς έκανε ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκης

Για την συγχώνευση των τραπεζών δήλωσε:
«Οι τράπεζες, παρά τα 100 δις € εγγυήσεις που έχουν λάβει, σε καμία περίπτωση δεν στήριξαν μέχρι σήμερα την πραγματική οικονομία. Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος που ξεκινά και «επίσημα» με τη συμφωνία δύο μεγάλων ελληνικών τραπεζών της Alpha Bank και της Eurobank πρέπει να προσανατολιστεί αφενός στην τόνωση της ρευστότητας στην αγορά και την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και αφετέρου στην ουσιαστική διευκόλυνση των ελληνικών νοικοκυριών.

Αμφίβολη η επιστροφή Χατζηνικολάου

REPORTER
Τη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Real Fm αξιοποίησε ως βήμα ο Νίκος Χατζηνικολάου, προκειμένου να προχωρήσει σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στους ακροατές του, και να δώσει ορισμένες διευκρινίσεις αναφορικά με το τηλεοπτικό του μέλλον στο Alter, και το κατά πόσο θα επιστρέψει στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού.

Στην βουλή οι ενισχύσεις των βιοκαλιεργητων του 2009

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ
Ενώ αναμένεται από μέρα σε μέρα η νέα προκήρυξη των γεωργοπεριβαλλοντικών δράσεων του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (Π.Α.Α) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διατρανώνει τη βαρύτητα που δίνει σε αντίστοιχες δράσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των βιοκαλλιεργητών των περισσότερων νομών της χώρας αναμένουν ακόμη τις ενισχύσεις τους για το έτος 2009, ενώ όλο και λιγοστεύουν οι επίδοξοι νέοι βιοκαλλιεργητές, λόγω δυσμενών συνθηκών.

Ο Γιώργος θέλει να αλλάξει την ατζέντα


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει εδώ και πολύ καιρό καταλήξει στο συμπέρασμα ότι απαιτείται ένα μείγμα πολιτικών πρωτοβουλιών του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να αρχίσει να ανακάμπτει η δημοφιλία του Πρωθυπουργού, και να ανακτήσει την πρωτοβουλία διαμόρφωσης της πολιτικής ατζέντας.

Δήλωση του κ. Ν. Νικολόπουλου, με αφορμή τις νέες επιβαρύνσεις της κυβέρνησης στις συντάξεις

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τις νέες επιβαρύνσεις της κυβέρνησης στις συντάξεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η επαναδιαπραγμάτευση… μας τελείωσε


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, και να ενημερώσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, και τις προοπτικές που διανοίγονται, στο περιθώριο του ελέγχου που πραγματοποιεί η τρόικα στα δημοσιονομικά μεγέθη, δεν ξέφυγε από τα αναμενόμενα.

Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι πλέον εδώ..

Χιλιάδες απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία από τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι της τρόικας, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στον δημόσιο τομέα από τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι της τρόικας, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο μεταξύ της τρόικας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα τεθούν επί τάπητος οι προτεραιότητες και τα χρονοδιαγράμματα των μεταρρυθμίσεων, ενώ θα γίνει απολογισμός των ήδη εφαρμοσμένων μέτρων.

Στα αζήτητα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς η επιστολή των Κυπρίων Σοσιαλιστών

Της Σοφίας Βούλτεψη
Συνεχίζοντας τον προβληματισμό μου σχετικά με την επί δύο μήνες εξαφάνιση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, παρά τις συνταρακτικές εξελίξεις, θα ήθελα να μάθω τι απέγινε και μια επιστολή που η ΕΔΕΚ του Βάσου Λυσσαρίδη απέστειλε στις 8 του Αυγούστου στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο ρόλος του Λαλιώτη στο “νέο ΠΑΣΟΚ”

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η διαδικασία «πολιτικής επανίδρυσης» του ΠΑΣΟΚ, στην οποία φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ανακτήσει την ιδεολογική επαφή του με κοινωνικά στρώματα που έχουν απομακρυνθεί από το Κίνημα,
 λόγω της πολιτικής του Μνημονίου, περιλαμβάνει και ένα «ιστορικό προσκλητήριο», σε στελέχη με τη δική τους διαδρομή, που έχουν ξεχωριστή σημειολογία για τη βάση του ΠΑΣΟΚ.

Αιχμές Λούλη κατά Καραμανλή


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ένα βιβλίο που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο, θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο. Τίτλος του είναι «Η Κρίση του κομματικού συστήματος, 1981-2011», και ο συγγραφέας που υπογράφει το περιεχόμενό του είναι ο γνωστός επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης.

Το μαρτύριο της σταγόνας, στον δημο Νεάπολης -Συκεών

Το νερό… νεράκι θα πουν σήμερα Τρίτη, οι κάτοικοι στον δήμο Νεάπολης- Συκεών, καθώς θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης κάθετων οδών στην οδό Επταπυργίου. Οι εν λόγω εργασίες θα ξεκινήσουν στις 08.00 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 16.00 το απόγευμα.