Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Μείωση μισθού 5% μέχρι το τέλος του 2011 στο Δημόσιο


Από τις αρχές του 2011 και μέχρι τέλος του έτους θα έχει γίνει η παρακράτηση του 2% στους μισθούς των υπαλλήλων του Δημοσίου, λόγω της εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας.

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ενημέρωση γονέων για ανήλικους που δεν πληρώνουν εισιτήριο

Οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνονται για τη βεβαίωση παράβασης που έλαβαν τα ανήλικα παιδιά τους που δεν έχουν πληρώσει εισιτήριο στα αστικά λεωφορεία, όπως αποφάσισε ο ΟΑΣΘ, μετά από συστάσεις του Συνηγόρου του ΠολίτηΑλλάζει ο τρόπος βεβαίωσης παράβασης σε ανήλικους που δεν έχουν πληρώσει εισιτήριο σε αστικά λεωφορεία.

Μεταβίβαση ελληνικής περιουσίας ζητούν οι Φινλανδοί


Επιμένουν να βάζουν εμπόδια στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα οι Φινλανδοί. Πρότειναν μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου σε εταιρεία στο Λουξεμβούργου!

Ο Τρισέ προσπαθεί να (ξανα)σώσει την Ευρώπη


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Για άλλη μια φορά, στη διάρκεια της σταυροφορίας αντιμετώπισης μιας κρίσης χρέους που απειλεί συθέμελα την ευρωζώνη, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ επιβεβαίωσε ότι η δική του καθαρή σκέψη βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τη… θολούρα της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης.

Δηλώσεις του κ. Νίκου Νικολόπουλου για τα αποτελέσματα στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τα προβλήματα στην χρηματοδότηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ


Για τα αποτελέσματα ο κ. Νικολόπουλος είπε:
«Για χιλιάδες νέες και νέους ανοίγουν σήμερα οι πόρτες της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Και κλείνει με επιτυχία, ένας σημαντικός κύκλος κόπων, εξόδων, και αγωνίας, για τους ίδιους αλλά και τις οικογένειές τους. Ας τους δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και να τους ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας, καλή πρόοδο στον δρόμο της γνώσης που επέλεξαν.

Με θεαματική άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο λόγω της ένωσης Alphabank-Eurobank

Με θεαματική άνοδο έκλεισε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στον απόηχο της ανακοίνωσης της συγχώνευσης Alpha Bank - Eurobank. Ο γενικός δείκτης τιμών, ο οποίος νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει στο 16%, εκλεισε στις 1.021,07 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 14,37%.

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη με αφορμή την συνάντηση της Τρόικας με τον Υπουργό Εργασίας

"Έπειτα από την επίσκεψη των «υπαλλήλων» της Τρόικα στην Ελλάδα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι «κύριοι» αυτοί ζήτησαν την κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας και την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων.

Κάθετη πτώση των βάσεων ακόμα και πάνω από 3500 μόρια

Μειώσεις εώς και 5.000 μόρια θα δουν φέτος οι υποψήφιοι εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Πτώση σε Ιατρικές, Παιδαγωγικά, σχολές Πολυτεχνείων, αλλά και εντυπωσιακή άνοδος σε ξένες Φιλολογίες. Έως και 2.500 η πτώση σε τμήματα Πληροφορικής

Στάση εργασίας την Κυριακή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Τετράωρη στάση εργασίας για την προσεχή Κυριακή από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, εξήγγειλαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Σοσιαλιστική Διεθνής: Λίφτινγκ βορείως της Γαύδου

Της Σοφίας Βούλτεψη
Μπορούμε να μάθουμε πού βρίσκεται η Σοσιαλιστική Διεθνής; Ακόμη σε διακοπές; Δυο μήνες τώρα – και ενώ συμβαίνουν κοσμογονικά γεγονότα στην παγκόσμια οικονομία και στο πολεμικό μέτωπο της Μεσογείου – έχει κυριολεκτικά χαθεί από προσώπου γης.

Ανακοινώθηκε η συγχώνευση Alpha-Eurobank

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία
Την επίτευξη συμφωνίας για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών ανακοίνωσαν και επισήμως τα διοικητικά συμβούλια της Alpha Bank και Eurobank. Ο όμιλος που θα δημιουργηθεί θα περιλαμβάνεται στους 25 μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους στην ευρωζώνη.

Ο Μιχελάκης “σκηνοθετεί” τη ΔΕΘ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
«Πρόβα πρωθυπουργού» σχεδιάζει να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Με την παρουσία του στη συμπρωτεύουσα και τις θέσεις που θα αναπτύξει, για την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και τη συνολική προοπτική της χώρας για το μέλλον, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στοχεύει να δείξει ότι αποτελεί την αξιόπιστη εναλλακτική λύση που αναζητεί η κοινωνία, απογοητευμένη από το ΠΑΣΟΚ.

Προφήτης, ρυθμιστής ή «λαγός»;

Ο Κλεισθένης γράφει.
Δεν χρειάζεται να ‘σαι ιδιοφυΐα για να αντιληφθείς ότι κάτι συμβαίνει με το κόμμα του Καρατζαφέρη, διαδραματίζει ένα περίεργο ρόλο στην Ελληνική πολιτική πραγματικότητα.Με μια απλή αλλά προσεκτική παρατήρηση των όσων κατά καιρούς λέει ο Γιώργος Καρατζαφέρης σαν Πυθία καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά.

Υπάρχει… θέμα με το Χρηματιστήριο;


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η ελληνική οικονομία είχε αρκετό καιρό να ακούσει «καλά νέα». Και η σημερινή επισημοποίηση της συγχώνευσης της Alpha Bank με την Eurobank, ήρθε να λειτουργήσει ως… αγχολυτικό, για τους παράγοντες της αγοράς που έχουν σχεδόν πιστέψει ότι η ανάκαμψη είναι μια άγνωστη έννοια για το λεξιλόγιο της σημερινής Ελλάδας.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/8

ΛΙΒΥΗ ΟΠΩΣ ΚΟΣΣΟΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ

Σοφία Βούλτεψη
Στο ζενίθ βρίσκεται ο πόλεμος της προπαγάνδας στη Λιβύη, με τις φρικιαστικές εικόνες και περιγραφές από τον εντοπισμό 53 νεκρών σε σήψη να κυριαρχούν σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη. Τα 53 πτώματα βρέθηκαν σε αποθήκη στην Τρίπολη και σύμφωνα με μαρτυρίες δεν είναι οι μόνοι.

Τα δέκα χρόνια που μπορούν να αλλάξουν την Ελλάδα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ένας από τους τελευταίους σημαντικούς πολιτικούς της Ευρώπης. Η τύχη και οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι ώστε να μην είναι εκείνος ο Καγκελάριος που θα διαχειριζόταν την κρίση, από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας όμως, επηρεάζει καθοριστικά, όχι μόνο τη σκέψη και τη στρατηγική της Άνγκελα Μέρκελ, αλλά συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Άδικος αποκλεισμός συμβασιούχων πυροσβεστών από τον νόμο 3938/2011»

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2011 ξεκινάει η κατάθεση δικαιολογητικών 3.400 συμβασιούχων πυροσβεστών για την εργασιακή υπαγωγή τους στις διατάξεις του νόμου 3938/2011 που μεταξύ άλλων προβλέπουν την συγκρότηση εντός του πυροσβεστικού σώματος «κατηγορίας προσωπικού με την ονομασία “Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης”, οι οποίοι καταλαμβάνουν επί θητεία οργανικές θέσεις».

Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα: Λογική, α-λήθεια και η ανάγκη για Επιστροφή

Ramnousia.com προς bcc: Εμένα


προβολή λεπτομερειών 12:20 μ.μ. (Πριν από 2 ώρες)







Λογικό είναι το οικείο. Αυτό που χρόνια έχουμε μάθει πως ισχύει, αυτό που ήδη γνωρίζουμε, μας φαίνεται πιο “λογικό”. Όμως το νόημα της Αλήθειας μας διδάσκει άλλα. Κάθε μέρα νέα δόγματα συσσωρεύονται στη σκέψη μας, το ένα πάνω στο άλλο.

Πηγαίνει στη Μέρκελ με ατζέντα εκλογών

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ένα μείγμα παρεμβάσεων και δημοσίων εμφανίσεων, που θα περιλαμβάνει στοχευμένες περιοδείες σε κρίσιμες εκλογικά περιφέρειες της χώρας, όπως τη Β’ Αθηνών, και επαφές με ξένους ηγέτες, περιλαμβάνει το πολιτικό σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου για τον Γιώργο Παπανδρέου, το επόμενο διάστημα.

Η χρήση του έκτακτου μηχανισμού χρηματοδότησης της ΤτΕ στην βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ κ. Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Η χρήση του έκτακτου μηχανισμού χρηματοδότησης της ΤτΕ (στην ουσία εκτύπωσης χρήματος) για τη χρηματοδότηση εγχώριων τραπεζών. Ο απαράδεκτος σχεδιασμός χρησιμοποίησης δημόσιου χρήματος για την κεφαλαιακή στήριξη ιδιωτικών τραπεζών.

Ο Γιώργος παρουσιάζει το “νέο ΠΑΣΟΚ”

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Τα 37α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι δεν θα είναι σαν τα προηγούμενα. Με το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να υφίσταται πρωτόγνωρη πολιτική φθορά, και να εμφανίζεται σε προφανή αντιδιαστολή με κοινωνικές ομάδες, αρχές και αξίες που επί σειρά ετών υπηρέτησε, πληθαίνουν οι εισηγήσεις προς τον Γιώργο Παπανδρέου να εκμεταλλευτεί την Εθνική Συνδιάσκεψη του Σαββάτου, με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, και να ανακοινώσει… το νέο ΠΑΣΟΚ.

Σούπερ Λιγκ : Αγχώθηκε αλλά νίκησε ο ΠΑΟΚ

Με το δεξί ξεκίνησε τη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης στο γήπεδο της Τούμπας. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 6ο λεπτό ο Βιεϊρίνια με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Σωτήρια η επέμβαση του Φωτάκη που έδιωξε πάνω στη γραμμή πλασέ του Μαρσελίνιο στο 94΄.

Φαγητό με γεύση…χασίς!

Τα σχέδια τριών κρατουμένων στο Α.Τ. Βέροιας ναυάγησαν, καθώς υπολόγιζαν χωρίς τον υπάλληλο ενός ταχυφαγείου.Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!

Κάνουν… φτερά εκατοντάδες δίτροχα στη Θεσσαλονίκη

Όπως προκύπτει από στατιστικά στοιχεία, από την ιστοσελίδα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εκατοντάδες δίτροχα, μεταξύ των οποίων ποδήλατα, μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες, έχουν κλαπεί στο νομό Θεσσαλονίκης μόνο στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Συγκεκριμένα, δηλώθηκαν 696 κλοπές δίτροχων, χωρίς να υπολογίζονται όσα περιστατικά, για οποιονδήποτε λόγο, δεν αναφέρθηκαν στην αστυνομία.

Έτοιμο το «αεροπλάνο των ονείρων» της Boeing

Φτιαγμένο από ελαφρύ συνθετικό άνθρακα, καταναλώνει πολύ λίγα καύσιμα Μετά από χρόνιους πονοκέφαλους και καρδιοχτύπια για το πότε