Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Πυρήνες αντίστασης στον αφανισμό


Tου Χρηστου Γιανναρα
Δεν είναι μόνο τετράγωνης λογικής συμπέρασμα, είναι και «αίσθηση»: βεβαιότητα που συνάγεται από χίλιες δυο εμπειρικές αφορμές. Oτι κάτι τελειώνει. Kάτι πολύ γενικό – το διεθνές «σύστημα» ίσως, το πολιτισμικό «παράδειγμα», ο «τρόπος» της συλλογικότητας.

Χαλκιδική : Πνίγηκε 60χρονη στη Φούρκα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε σήμερα το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή Φούρκας της Χαλκιδικής, 60χρονη.

Έγραψε ιστορία ο Πιστόριους!


Ο Όσκαρ Πιστόριους όχι μόνο έγινε ο πρώτος αθλητής με κινητική αναπηρία που συμμετείχε σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου κόντρα σε αρτιμελείς αθλητές, αλλά πανηγύρισε μια ιστορική πρόκριση στους ημιτελικούς των 400μ. των ανδρών.

Σύλληψη 48χρονου Ρώσου καταζητούμενου

Συνελήφθη 48χρονος διεθνώς καταζητούμενος Ρώσος για συμμετοχή σε οργάνωση, που διακίνησε παρανόμως πάνω από 10.000 καλάσνικοφ στην Κολομβία.
Στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης αναμένεται να μεταχθεί αύριο ο 48χρονος Ρώσος, που συνελήφθη χθες στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, ο οποίος καταζητούνταν διεθνώς από τις αρχές του Περού για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με αντικείμενο την παράνομη διακίνηση όπλων προς την Κολομβία.

Από τον Καντάφι… στον Άσαντ


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μετά την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι στη Λιβύη, η… αύρα της «Αραβικής Άνοιξης» στρέφεται προς τη Συρία και τον Μπασάρ αλ Άσαντ. Ο Σύριος Πρόεδρος, ο οποίος αποδεικνύεται ακόμη σκληρότερος αντίπαλος και από τον έκπτωτο

Εντυπωσιακή φωτογραφία της NASA από τον κυκλώνα Irene την ώρα που πλήττει τη Νέα Υόρκη

Ανακούφιση στη Νέα Υόρκη μετά το πέρασμα της "Αϊρίν"

Μόνο υλικές ζημιές έχουν καταγραφεί
Η Νέα Υόρκη "τα έβγαλε πέρα", δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της πόλης, έπειτα από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Αϊρίν, κάνοντας ωστόσο λόγο για πλημμύρες και πολλές πτώσεις δέντρων.

Διάσπαρτες χωματερές παντού.

Ο δήμος Βόλβης σε δράση
Κάθε είδους χωματερές μπορεί να συναντήσει κανείς ταξιδεύοντας στην ελληνική ύπαιθρο. Ρεματιές και κοινόχρηστοι χώροι γίνονται συχνά αποδέκτες όλων των ειδών σκουπιδιών.

Πνιγμός στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε χθες το μεσημέρι, από τη θαλάσσια περιοχή «PETROS BEACH» Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, μια 40χρονη αλλοδαπή.Η ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας ΝΕΑΣ ΜΑΔΥΤΟΥ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σταυρού.



Στα ελληνικά ιδρύματα Κωνσταντινούπολης επιστρέφουν χιλιάδες ακίνητα και νεκροταφεία, τα οποία είχαν κατασχεθεί από το τουρκικό κράτος. Διαβάστε τι προβλέπει η τροποποίηση του νόμου περί βακουφίων

"Ιστορική απόφαση για τις μειονότητες" είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας "Sabah" που με πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα, αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση Ερντογάν αποφάσισε μέσα από προεδρικό διάταγμα να επιστρέψει και να καταγράψει στο κτηματολόγιο τα ακίνητα όλων των μειονοτικών ιδρυμάτων, τα οποία τα είχαν δηλώσει το 1936.

Οκτώ νέες μονάδες του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να είναι έτοιμες την 1η Σεπτεμβρίου οι νέες μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, οι οποίες θα χορηγούν βουπρενορφίνη, βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει το υπουργείο Υγείας.
.Της Νικολέττας Μπούκα

Συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη γέννηση του Στέλιου Καζαντζίδη

Ήταν ο άνθρωπος που έκανε τα ελληνικά διαβατήρια, όπου γης, να τραγουδούν. Η φωνή του "μύριζε" βασιλικό κι ασβέστη, όπως οι αυλές των φτωχόσπιτων στις λαϊκές γειτονιές, στον λυγμό του τρεμόπαιζε εκείνο το βουβό -και γι' αυτό αβάσταχτο- δάκρυ που κυλούσε, καμιά φορά, στα μάτια του λαού, που το μόνο που έκανε στη ζωή του ήταν υπομονή…

"Εφυγε" ο Λεωνίδας Κύρκος

"Εφυγε" σε ηλικία 87 χρονών ο ιστορικός ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος.Ο Λεωνίδας Κύρκος που τα τελευταία χρόνια είχε προβλήματα υγείας και χρειάστηκε να νοσηλευτεί πολλές φορες σε νοσοκομεία, υπήρξε από τους πολιτικούς που προσπάθησε πολλές φορές να ενώσει το αριστερό κίνημα και να μειώσει τις αποστασεις από τις άλλες προδευτικές δυνάμεις. Γεννηθείς το 1924 στο Ηράκλειο Κρήτης, γιος του Μιχαήλ Κύρκου που μαζί με τον Ι. Πασαλίδη και άλλες προσωπικότητες της Αριστεράς ίδρυσαν την ΕΔΑ.

Διαφωνούν για το αντίδοτο στην κρίση

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η αφετηριακή κουλτούρα τους είναι κοινή. Γάλλοι και οι δυο, ασχολήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας τους με την οικονομία. Η τύχη τα έφερε έτσι ώστε, στη μεγαλύτερη κρίση που διέρχεται ο πλανήτης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, να κατέχουν δυο από τις σημαντικότερες θέσεις ευθύνης. Και από τα χέρια τους, να περνά το μέλλον των κοινωνιών.

Ο Σημίτης ετοιμάζει επίθεση

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Κάθε φορά που ένας πρώην πρωθυπουργός… γράφει, τα όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του καθίστανται εκ των πραγμάτων θέμα συζήτησης για την πολιτική επικαιρότητα. Πόσο μάλλον, όταν τον πρώην πρωθυπουργό τον λένε Κώστα Σημίτη, το νέο βιβλίο του βγαίνει στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, και στις σελίδες του υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές κατά του διαδόχου του.

Τεράστιο πρόβλημα για τους ασφαλ.ισμένους ΟΠΑΔ και ΤΑΥΤΕΚΟ

«Χρωστούν στους γιατρούς και τους…φορολογούν προκαταβολικά!»
Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι γιατροί- ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον ΟΠΑΔ και το ΤΑΥΤΕΚΟ.

Το Μαξίμου ξαναπαίζει το χαρτί της συναίνεσης

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η αλλαγή στρατηγικής της Κυβέρνησης, που ξεκίνησε με την προ μιας εβδομάδας συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, με την οποία ο Πρωθυπουργός ξεκαθάριζε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, τουλάχιστον εντός του 2011, δείχνει να εμπεδώνεται και με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Lady Gaga: μυστηριώδης ασθένεια


Τι κρύβεται πίσω από τις περούκες και το περίεργο μακιγιάζ;
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Star», ο συγγραφέας του βιβλίου Ιαν Χάλπρεριν, ερευνητής-δημοσιογράφος, υπονοεί ότι η Lady Gaga που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε «χτυπήματα» στο
Youtube και στο Twitter, έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

ΚΟΝΤΙ: Τα τελεσίγραφα και οι κανόνες εμπλοκής

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ΚΟΝΤΙ (ArcelorMittal) λαμβάνουν απειλητικό τελεσίγραφο για το κλείσιμο του εργοστασίου στη Β’ ΒΙΠΕ του Βόλου.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 7 μμ-

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΣΤΟ ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ

«Πώς αποφασίζει η Πολιτεία όταν δεν έχει αποφασίσει ο ασθενής ή αρνείται η οικογένειά του;»

«Εικαζόμενη συναίνεση» για τη δωρεά οργάνων
Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αμφιλεγόμενη διάταξη περί της «εικαζόμενης συναίνεσης» ασθενούς για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, έκανε ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας.

Ο Σαμαράς χάραξε “κόκκινη γραμμή”


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Έτοιμος να κυβερνήσει δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή». Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει τη θέση του για καθαρή εντολή την οποία ζητά από τον ελληνικό λαό, προκειμένου να κυβερνήσει ανεμπόδιστος, και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση που διέρχεται σήμερα.

Για πρώτη φορά… «άπαντες» παρόντες στη ΔΑΚΕ Θεσσαλονίκης


Της Άντζελας Πεϊτση
«Μαθήματα» ενότητας και συνεργασίας, παρέδωσε στους γαλάζιους συνδικαλιστές της Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Νίκος Κιουτσούκης.

Υπάρχει λύση για την έξοδο από την κρίση

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο κεντρικός τραπεζίτης των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ρόλο γκουρού της οικονομίας της μεγαλύτερης υπερδύναμης του πλανήτη. Σε εποχές κατά τις οποίες το δολάριο ήταν στην πράξη το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο, ο εκάστοτε πρόεδρος της Fed λειτουργούσε συμπληρωματικά με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Πολλές φορές μάλιστα, έσπευδε να του δείξει τον δρόμο της ανάπτυξης, αν διαπίστωνε ότι ο Λευκός Οίκος στερείτο οράματος.

seleo:φωτιά στο Σειχ Σου 26-8-2011