Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Χ.Α.: Εβδομαδιαίες απώλειες 8,51%

Με πτώση 1,02% στις 880,08 έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 8,51%.Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 58,08 εκατ. ευρώ. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τράπεζες.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Σέιχ Σου Θεσσαλονίκης

Υπό έλεγχο τέθηκε μέσα σε περίπου ένα δίωρο η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στις 15:00 στο Σέιχ Σου, πάνω από το Καυταντζόγλειο Στάδιο και την Περιφερειακή οδό, στη Θεσσαλονίκη. Η άμεση παρέμβαση των εναέριων και των επίγειων μέσων της Πυροσβεστικής, των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά και εθελοντών, στάθηκε σωτήρια για τον πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης.






Μαλώνουν για το λιμενικό σε μια πτωχευμένη χώρα!

Αναζητείται συναίνεση στο υπουργικό συμβούλιο
Σοφία Βούλτεψη
Η χώρα έχει πτωχεύσει, το Ελσίνκι δεν υποχωρεί από τις αξιώσεις του για εγγυήσεις, διάφορες περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται και η κυβέρνηση εμφανίζει μια εικόνα εσωτερικού σπαραγμού, με αιχμή του δόρατος την… αρμοδιότητα για το λιμενικό!

Καθυστερούν οι αποζημιώσεις των κατεστραμμενων καλλιεργιών

Υπομονή έως το 2012 θα πρέπει να κάνουν οι βαμβακοπαραγωγοί για να αποζημιωθούν από τις ζημίες που υπέστησαν από πράσινο σκουλήκι το 2010, ενώ για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ θα καταβληθούν μέσα στον Οκτώβριο.

Δηλωση Σταύρου Καλαφάτη για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΚΑΠΕ

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΚΑΠΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε ιδιώτες σκέφτεται να δώσει την καθαριότητα ο Μπουτάρης

Ανοικτός στο ενδεχόμενο να παραχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των σκουπιδιών αλλά και άλλων δημοτικών υπηρεσιών εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
.Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Φωτιά στο Σέιχ Σου πάνω από την περιφερειακή στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιών

Φωτιά ξέσπασε σήμερα στις 15:00 στο Σέιχ Σου, πάνω από το Καυταντζόγλειο Στάδιο και πάνω από την Περιφερειακή οδό, στη Θεσσαλονίκη. Η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στις παρυφές της πόλης και η μυρωδιά από καμμένο έχει φτάσει σε περιοχές της

Financial Times Καταδικασμένη σε χρεοκοπία η Ελλάδα


Σύμφωνα με τους Financial Times το νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα δεν είναι παρά μία σπατάλη, αφού δεν θα αποτρέψει την χρεοκοπία και το άγριο ''κούρεμα'' εως και 66% του χρέους

Η συναίνεση δεν είναι πανάκεια

STATESMEN
«Δεν μπορεί να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση, αν δεν αλλάξει το μίγμα της οικονομικής πολιτικής». Με τη δήλωση αυτή, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζει ότι η κατάληξη του νόμου για την Παιδεία δεν είναι προάγγελος μιας ευρύτερης συναίνεσης, αλλά μια επιβεβαίωση της υπεύθυνης και αξιόπιστης στάσης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία είναι έτοιμη να συνεισφέρει, σε ότι καλό μπορεί να συμβεί σε αυτόν τον τόπο.

Εκθέτουν τη χώρα και με τα μυστικά κονδύλια

Της Σοφίας Βούλτεψη
Όταν κυβερνάς μια χώρα με 16.000 χλμ ακτογραμμής και παγκοσμίως πανίσχυρη ναυτιλία και θεωρείς ότι δεν χρειάζεσαι υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, είσαι επικίνδυνος.Το να μην αντιλαμβάνεσαι το εγκληματικό λάθος – ή να παριστάνεις ότι δεν το αντιλαμβάνεσαι – δεν αποτελεί απλή ηλιθιότητα. Σημαίνει ότι οι ενέργειές σου χαρακτηρίζονται από δόλο.

Αποκαλύψεις-σοκ για τον Κεμάλ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ
Λιάνα Μυστακίδου
Μέσα στην πληθώρα των δημοσιευμάτων για τη Λιβύη και την πτώση του καθεστώτος Καντάφι, παραμελήσαμε μια ενδιαφέρουσα είδηση που αφορά την ημερομηνία θανάτου του Κεμάλ.
Ο εγγονός της αδελφής της Λατιφέ χανίμ (σύζυγος του Κεμάλ) κ. Μεχμέτ Σαντίκ Οκέ έγραψε μαζί με τον Φατίχ Μπαϊχάν ένα βιβλίο με τίτλο «Η θεία μου η Λατιφέ», στο οποίο κάνει χειμαρρώδεις αποκαλύψεις για τη ζωή του Ατατούρκ.

Η επόμενη μέρα στην Λιβύη

ΑΝΑΛΥΣΗ: ΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΚΑΝΤΑΦΙ ΕΠΟΧΗ

Βασίλης Γιαννακόπουλος,
γεωστρατηγικός αναλυτής
Με το σύνθημα «Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία», στις 27 Φεβρουαρίου του 2011, δηλαδή δέκα ημέρες μετά την πρώτη «ημέρα οργής», κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 22 Λίβυοι αντικαθεστωτικοί, σχηματίσθηκε το «Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο» (National Transitional Council - NTC).

Έρχονται οι πρώτες δημοσκοπήσεις

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες δημοσκοπήσεις, που θα επιχειρήσουν να αποτυπώσουν το πολιτικό κλίμα, στο ξεκίνημα της νέας περιόδου, μετά την ολοκλήρωση των καλοκαιριών διακοπών.

Οι “εκσυγχρονιστές” απειλούν…

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, δυο πολιτικά «τέκνα» του Κώστα Σημίτη κατάφεραν να βρεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας, και να δείξουν ότι διαμορφώνουν την πλατφόρμα με την οποία θα διεκδικήσουν ρόλους, ενδεχομένως και αξιώματα, στην μετά-παπανδρεϊκή περίοδο του ΠΑΣΟΚ.

Το ρήγμα είναι γεγονός..

Η 29η Ιουνίου του 2011 είναι η ημερομηνία όπου διέρρηξε οριστικά την συναίνεση της κυριαρχίας με την κοινωνία. Η αυθόρμητη κάθοδος του κόσμου στις πλατείες όλης της χώρας μετέτρεψε πολύ γρήγορα την κρίση από οικονομική και πολιτική σε πολιτειακή.

Ένας επώδυνος “ακρωτηριασμός”


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Στα δύσκολα πρώτα χρόνια της παρουσίας του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μετά τη σαρωτική ήττα στις εκλογές του 2004, λίγα στελέχη μπορούσαν να διεκδικήσουν τον χαρακτηρισμό «έμπιστοι». Ανάμεσά τους, εκείνος που βρισκόταν πιο κοντά από κάθε άλλον στον τότε Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ήταν ο Χάρης Παμπούκης.

Τα Wikileaks επιστρέφουν


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το «ατίθασο» παιδί του Τζούλιαν Ασάνζ αποφάσισε και πάλι να αναστατώσει τις διεθνείς ισορροπίες, και να τροφοδοτήσει συζητήσεις, απορίες και… μύθους, σχετικά με τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών, και τις παρασκηνιακές στρατηγικές της μεγαλύτερης υπερδύναμης του κόσμου.

«Η κρατική υπευθυνότητα παραμένει σεισμόπληκτη…»

Επικίνδυνα δημοτικά κτίρια
Σε κίνδυνο τίθενται καθημερινά οι πολίτες που επισκέπτονται δημοτικά κτίρια, καθώς τρία χρόνια μετά το φονικό σεισμό του 2008 δεν έχει εξεταστεί ακόμη η σεισμική τους επάρκεια. Το σοβαρό αυτό θέμα, έφερε στη Βουλή o Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος,

Εξαγορά συντάξιμου χρόνου και σε επικουρικά του Δημοσίου και ΔΕΚΟ

Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του υπουργίου Εργασίας
Επεκτείνεται και στα επικουρικά ταμεία η δυνατότητα εξαγοράς συντάξιμου χρόνου για τη θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης. Αυτό επισημαίνεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας. στην οποία αναφέρεται ότι οι ασφαλισμένοι των φορέων και τομέων επικουρικής ασφάλισης, που

Γιουρόπα Λιγκ: Φτερούγισαν οι “δικέφαλοι”, φωτιές και αποκλεισμός του ΠΑΟ

Ντ.Τυφλίδας-ΑΕΚ 1-1, Καρπάτι-ΠΑΟΚ 1-1, ΠΑΟ-Μάκαμπι 2-1

Για τον Παναθηναϊκό ο χειμώνας ήρθε μέσα στο καλοκαίρι. Για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, οι Πέμπτες θα έχουν ενδιαφέρον (τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο) αφού οι δύο “δικέφαλοι” με εκτός έδρας ισοπαλίες προκρίθηκαν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στο ΟΑΚΑ το πρόωρο “αντίο” του Παναθηναϊκού συνοδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια, εξαιτίας των οποίων ελοχεύει ο κίνδυνος βαριάς τιμωρίας των “πρασίνων” από την UEFA. Το μεσημέρι της Παρασκευής η κλήρωση για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Δύο θάνατοι του ιού του Δυτικού Νείλου


Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Οι δύο ασθενείς ήταν άνω των 65 ετών και με υποκείμενα νοσήματα, όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.