Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

«Επικίνδυνος» ο τυφώνας Irene


Εκτακτα μέτρα ασφαλείας παίρνουν οι κάτοικοι στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, καθώς πλησιάζει ο τρυφώνας Irene, ο οποίος έπληξε ήδη τις Μπαχάμες και το Σάββατο θα βρίσκεται στη Βόρεια Καρολίνα

Χαμένοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι στο δημόσιο

Σε μισθολόγιο πολλών ταχυτήτων οδηγεί η εφαρμογή του θεσμού της προσωπικής διαφοράς. Διαβάστε ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν στις αποδοχές τους. Σύστημα με ανισότητες λόγω κοινωνικών κριτηρίων

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Ολυμπιακός με Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ

Η χειρότερη κλήρωση για τους “ερυθρόλευκους”
Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Μπορούσα Ντόρτμουντ είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον 6ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Μόντε Κάρλο.

Δήλωση κ. Νικού Νικολόπουλου, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Οικονομία.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Οικονομία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τρεις νεκροί από σύγκρουση ασθενοφόρου με ΙΧλίγο μετά τα μεσάνυχτα στο 208ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας

Tρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός σφοδρής σύγκρουσης ΙΧ αυτοκινήτου με ασθενοφόρο λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο 208ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, λίγο έξω από τη Λαμία.

Πατέρας βίαζε τις κόρες του επί 40 χρόνια στην Αυστρία

Ένας 80χρονος Αυστριακός είναι ύποπτος ότι είχε αιχμαλωτίσει, ξυλοκοπούσε και βίαζε τις δύο του κόρες για περισσότερα από 40 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της επαρχίας της Άνω Αυστρίας.

Ζωντανα ανθρωποειδή κατοικίδια!

Τα genpets είναι η καινούργια ανακάλυψη της βιο-μηχανικής. Πρόκειται για ζωντανά ανθρωποειδή τα οποία θα πωλούνται στα ράφια των super market ίσως και των pet-shop. Είναι φτιαγμένα από ανάμιξη ανθρώπινου και ζωικού DNA. Όταν δεν έχουν ανοιχτεί από τη συσκευασία βρίσκονται σε κατάσταση ύπνου, κάτι σαν την χειμερία νάρκη. Αναπνέουν όμως επειδή η συσκευασία έχει τρύπες να περνάει ο αέρας.

Νέες ρυθμίσεις για ασφαλισμένους

Με την εγκύκλιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η κατάργηση της δυνατότητας εξαγοράς προϋπηρεσίας για το ΤΠΔΥ
ΤΟΥ ΗΛΙΑ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΗ

"Καμπάνες" σε υπαλλήλους ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους ?

Οικονομικές κυρώσεις παράλληλα με πειθαρχικές τιμωρίες θα μπορούν να επιβάλλονται στους δημοσίους υπαλλήλους ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλών που παρουσίασε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, ενώ ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της πολιτικής του, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βάζει τάξη "στα του οίκου μας".

Εκτός παιδικών σταθμών 100 παιδιά ανά δήμο

«Κλειστή» για εκατοντάδες παιδιά θα μείνει φέτος η πόρτα των δημοτικών παιδικών σταθμών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα δεχθούν τους λιλιπούτειους μαθητές από την 1η Σεπτεμβρίου.
.Της Φανής Σοβιτσλή

Συζητούν τώρα για εγγυήσεις από το «καλάθι» της δημόσιας περιουσίας

Αλλά στο ΠΑΣΟΚ «λιβανίζουν» δελφίνους
Σοφία Βούλτεψη
Υπουργικό συμβούλιο, ενημέρωση του ΚΤΕ Οικονομίας, δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών για το ευρωομόλογο, νέα διελκυστίνδα για τις εγγυήσεις, που τώρα κινδυνεύουν να γίνουν εμπράγματες, χάος στη Λιβύη.

Δύο σπουδαστές κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων

 Δύο σπουδαστές του ΤΕΙ Σερρών από την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη κατηγορούνται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Στα σπίτια των νεαρών, 25 και 19 χρόνων, έγιναν έφοδοι, αλλά δεν βρέθηκαν στους υπολογιστές τους τέτοια αρχεία και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τους.

Κινδυνεύουν να χαθούν 60.000 μονάδες αίματος

Ορατός είναι ο κίνδυνος να χαθούν περίπου 60.000 μονάδες αίματος εντός του 2011. Αιτία είναι οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα υλικά που παρατηρούνται στις περισσότερες υπηρεσίες αιμοδοσίας όλης της χώρας.
Της Νικολέττας Μπούκα

Σκηνικό Κερατέας στήνεται στον Λαγκαδά

 Σκηνικό πολέμου με φόντο και πάλι τα σκουπίδια στήνουν προσεχώς κάτοικοι και φορείς του Λαγκαδά, που αντιτίθενται σθεναρά στην κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων δίπλα από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
Της Φανής Σοβιτσλή

Περικυκλωμένος ο Καντάφι, υποστηρίζουν οι εξεγερμένοι

 Ομάδα αντικαθεστωτικών που πολιορκεί συγκροτήματα διαμερισμάτων κοντά στο αρχηγείο του Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Λίβυος ηγέτης κρύβεται στα κτίρια αυτά μαζί με κάποιους από τους γιους του.

«Στοπ» σε Σούπερ Λίγκα

Στον «αέρα» βρίσκεται ξανά η έναρξη της νέας σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έβγαλε αποφάσεις για Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας και επομένως δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με την προκήρυξη του να έχει υπογραφεί μόνο από 14 ΠΑΕ.

Νέα Δημοκρατία: “θαλασσοδαρμένη” κυβέρνηση Παπανδρέου,

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι ενδοκυβερνητικές κόντρες για το πολύπαθο υπουργείο Ναυτιλίας, καλά κρατούν…

X.A.: Κάτω από τις 900 μονάδες για δεύτερη ημέρα

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο Γενικός Δείτκης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση έκλεισε κάτω από τις 900 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,42%.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λευκίμη Έβρου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λευκίμη Έβρου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει από χθες ανεξέλεγκτα την περιοχή.

Διαρροές από το ΠΑΣΟΚ κλείνουν την υπόθεση Siemens

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος των πρώην υπουργών της Ν.Δ., Χρ. Μαρκογιαννάκη και Γ. Αλογοσκούφη, για την υπόθεση Siemens.

Μυστικές συνομιλίες Παπανδρέου για πετρέλαιο και αέριο

Η χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ με τη Μεγαλόνησο θα ολοκληρώσει τον άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ, αναδεικνύοντας τη χώρα μας σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο.
Της Μίκα Κοντορούση

Τέλη Αυγούστου οι αποφάσεις για αύξηση θητείας

Στις 30 Αυγούστου ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Μπεγλίτης θα έχει στα χέρια του τις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων για τη νέα δομή δυνάμεων και το πολύ ένα μήνα μετά την μελέτη για το θέμα της θητείας

Χάρης Παμπούκης: «Αμετάκλητη η παραίτησή μου»

«Αμετάκλητη είναι η παραίτησή μου και πρόκειται για αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας» αναφέρεται στην επιστολή παραίτησής του που υπέβαλε στον ρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρης Παμπούκης.

Εξιχνιάστηκε ληστεία στον Έυοσμο Θεσσαλονίκης

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ληστεία που διαπράχθηκε στην περιοχή του Ευόσμου.

Χορεύουν στον Τιτανικό δοκιμάζοντας «δαχτυλίδια»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Λυπούμαι αν θα στενοχωρήσω μερικούς από τους «μεγάλους μεταρρυθμιστές» της κυβέρνησης, που με επικεφαλής τον κ. Παπανδρέου συνεχίζουν να «αλλάζουν την Ελλάδα», χωρίς να αλλάζουν το παραμικρό.

Παράταση στην υγειονομική κάλυψη των ανέργων

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε σήμερα 25 Αυγούστου 2011, εγκυκλίους σχετικά με την ρύθμιση θεμάτων ασφάλισης ασθένειας και τις προϋποθέσεις υγειονομικής περίθαλψης γονέων, σαν μέλη οικογένειας του παιδιού τους.

STOP στη μείωση των τιμών στα παλαιά συμβόλαια των φωτοβολταϊκών βάζει η Κομισιόν, ενώ κλείνει το μάτι για μείωση των τιμών στα νέα συμβόλαια.

 Απάντηση της Κομισιόν στον Νίκο Χουντή
Απάντηση στους χιλιάδες έλληνες πολίτες που έχουν επενδύσει ή σχεδιάζουν να επενδύσουν στα φωτοβολταϊκά δίνει η Κομισιόν μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή

Οι Βρυξέλλες καρδιοχτυπούν

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η Συμφωνία των Βρυξελλών, της 21ης Ιουλίου, υπήρξε η πρώτη πολιτική απάντηση της Ευρώπης στην αδηφάγο διάθεση των διεθνών κερδοσκόπων, να πλουτίσουν με τη δυστυχία της ευρωζώνης, ξεκινώντας από την Ελλάδα, και συνεχίζοντας με την Ιταλία και την Ισπανία.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΣΑΝ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΑΝ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

Μήνυμα από Μαξίμου στον Παπουτσή

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η δημόσια τοποθέτηση του Χάρη Παμπούκη, για τη χρησιμότητα της επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας, προκάλεσε, όπως αναμενόταν, την αντίδραση του Χρήστου Παπουτσή.

• Σχιζοφρενική, αλλοπρόσαλλη αλλά και παράνομη η αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης


Επείγουσα ερώτηση του Ν. Χουντή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Σχιζοφρενική, αλλοπρόσαλλη αλλά και παράνομη χαρακτηρίζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στις υπηρεσίες εστίασης, σε ερώτησή του προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

Απροκάλυπτη πλέον η κοινοβουλευτική δικτατορία

Αρχή εφαρμογής της συγκυβέρνησης με την ανοχή των υπολοίπων.Ψήφισαν με τα γνωστά δεκανίκια του καθεστώτος τον ενταφιασμό της αν.παιδείας.Άρχισε ο βαρύς πολιτικός χειμώνας που αλλάζει δραματικά τα δεδομένα.

Δεν μπορεί να κάνει εκλογές χωρίς το δημόσιο

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Σε αντίθεση με τις πληροφορίες, τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ και τις φήμες που κυριαρχούσαν, η αντιμετώπιση των μισθολογικών δεδομένων των δημοσίων υπαλλήλων από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην εποχή του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, δεν θυμίζει… Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου.

Γιατί οι συμφωνίες της Ελλάδος (αλλά και της Ιρλανδίας και Πορτογαλίας) με την τρόικα είναι επαχθείς και πρέπει να ακυρωθούν


Ο Βουλευτής B' Πειραιά και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Λαφαζάνης Παναγιώτης, καταθέτει αναφορά με το άρθρο του Έρικ Τουσαίν (Eric Toussaint) Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής για την Ακύρωση Χρέους του Τρίτου Κόσμου και του Ρενώ Βιβιέν (Renaud Vivien) έγκριτου νομικού και μέλους της Νομικής Ομάδας της ίδιας Διεθνούς Επιτροπής.

Μια διάνοια που άλλαξε τη ζωή μας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Σε μια εποχή όπου οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται σε αυτόνομη εξουσία για την καθημερινότητα της ανθρωπότητας, τα ΜΜΕ όλου του κόσμου τράβηξαν χειρόφρενο στην τρέχουσα ειδησεογραφία. Παρέκαμψαν τα νέα από τη Λιβύη, ξέχασαν για λίγο τις δραματικές εξελίξεις στην οικονομία, και αφιέρωσαν την πρώτη θέση της θεματογραφίας τους, στην είδηση της παραίτησης του Στιβ Τζομπς από την Apple.

Οι ξεπερασμένοι δημοσιογράφοι


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Μια από τις σοβαρότερες παθογένειες που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή εθνική κατρακύλα, είναι φυσικά η χαμηλή ποιότητα της δημοσιογραφίας στη χώρα μας. Και επειδή η δημοσιογραφία σαν λειτούργημα… δεν μας φταίει σε τίποτα, το πρόβλημα εστιάζεται σε εκείνους που την ασκούν.

Πλήρης απορρύθμιση και αποσύνθεση της αγοράς εργασίας

«Σοσιαλιστική» βαρβαρότητα στην απασχόληση-μισθοί κάτω από τα όρια της φτώχειας"
του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη

Εργαζόμενοι με μισθούς «πείνας», ευέλικτα απασχολούμενοι, αναλώσιμοι και εν δυνάμει άνεργοι…μέσα σε ένα περιβάλλον εργοδοτικής ασυδοσίας και παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας. Ο εργασιακός μεσαίωνας που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού εργατικού δυναμικού προκύπτει ξεκάθαρα και μέσα από τα επίσημα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Το αίσχος του μισθολογίου. Βαφτίζουν τώρα το κρέας ψάρι στο Δημόσιο

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ» ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ • ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΟΙ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ
Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ

Θεσσαλονίκη. Σε έξαρση οι ληστείες και οι διαρρήξεις

Μεγάλη είναι η αύξηση στα ποσοστά των ληστειών και των διαρρήξεων στη Θεσσαλονίκη το πρώτο εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ. Ειδικότερα, οι ληστείες στον δρόμο εμφανίζουν αύξηση 16%, οι αρπαγές τσαντών 150%, οι διαρρήξεις σε κατοικίες 50% και οι διαρρήξεις σε καταστήματα 50%.

Πνίγηκε ηλικιωμένος στον Θερμαϊκό

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε κατά τις βραδινές ώρες της Τετάρτης από τη θαλάσσια περιοχή Περαίας Θερμαϊκού ένας άνδρας 84 ετών.