Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ομπάμα: Να αποχωρήσει ο Καντάφι

Ωρα μηδέν για το καθεστώς Καντάφι
Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το καθεστώς Καντάφι στη Λιβύη, με τις δυνάμεις των επαναστατών να έχουν μπει στην πρωτεύουσα Τρίπολη και τη διεθνή κοινότητα να καλεί τον μέχρι πρότινος ισχυρό άνδρα της χώρας να απομακρυνθεί από την εξουσία.

Ο Ρέππας κι αν εγέρασε. Μια ηθική της χρεοκοπίας

Χάρης Τσάκωνας
Στους κύκλους των μυημένων φοιτητών στα χρόνια της δικτατορίας, στη μακρινή σχολή της Οδοντιατρικής Αθήνας, το όνομα Ρέππας είχε υποκαταστήσει μερικές άλλες όχι και πολύ κολακευτικές λέξεις.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «ΠΟΛΥΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

Πόσα, πότε και τι θα πληρώσουν 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι

Μέσα στον Σεπτέμβρη η καταβολή της πρώτης δόσης, ενώ στο τέλος του έτους έρχεται και το δεύτερο «χτύπημα» με ΕΤΑΚ, ΦΑΠ
Του ΘΑΝΟΥ ΤΣΙΡΟΥ tsiros@enet.gr

Σημείο τριβής τα έσοδα ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Τα έσοδα των δύο μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων που εξακολουθούν να εμφανίζουν δραματική υστέρηση εξαιτίας της ύφεσης, της ανεργίας, της αδήλωτης εργασίας και μείωσης των μισθών θα είναι το ακανθώδες σημείο των διαπραγματεύσεων της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα.

Νέα Δημοκρατία: Η καταρρέουσα κυβέρνηση, βλέπει ως εφιάλτη τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για τις κυβερνητικές διαρροές που αφορούν στην ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πρωτοποριακό πάρκο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε πρωτοποριακό πάρκο με υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων στίβο εναέριων παιχνιδιών, πίστα αναρρίχησης, τραμπολίνο και paintball, μετατρέπεται το πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου και της Λεωφόρου Νίκης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο γάμος της Kim Kardashian

Η γοητευτική τηλεπερσόνα, Kim Kardashian και ο 26χρονος εκλεκτός της καρδιάς της και σταρ του NBA, Kris Humphries, ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Θεωρίες πάλι από Παπανδρέου - Βενιζέλο

Κανό τέλος! Τώρα αναζητείται σανίδα σωτηρίας!

Σοφία Βούλτεψη
Τα ήρεμα νερά που εξασφάλισαν άφθονες βόλτες με το κανό, έδωσαν τη θέση τους στο φουρτουνιασμένο πέλαγος. Με τις απαιτήσεις για εγγυήσεις να φθάνουν κατά κύματα και πρωθυπουργό και υπουργό των Οικονομικών να αναζητούν απεγνωσμένα σανίδα σωτηρίας - ο ένας στην επιστολογραφία και ο άλλος στη ΔΕΘ.

Αγνοείται η τύχη του Καντάφι

Ιστορικές στιγμές ζει η Λιβύη
Άφαντος παραμένει ο Μουαμάρ Καντάφι. Κατέλαβαν την Τρίπολη οι εξεγερμένοι. Υπό τον έλεγχό τους η δημόσια τηλεόραση. Συνελήφθησαν τρεις γιοι του. Αιματηρές συγκρούσεις με εκατοντάδες θύματα.

Εισβολή» στην πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνα από μέλη της λιβυκής κοινότητας

Oι διαδηλωτές εισέβαλαν ανενόχλητοι στην πρεσβεία και κατέστρεψαν αντίγραφα από το «Πράσινο Βιβλίο» του επί 42 χρόνια ηγέτη της Λιβύης, έγραψαν συνθήματα σε τοίχους, ενώ ξήλωσαν την ταμπέλα της πρεσβείας, κατέβασαν την ως τώρα επίσημη σημαία της χώρας και ύψωσαν στη θέση της τη σημαία του Μεταβατικού Συμβουλίου.



Απώλειες 2,21% στο Χ.Α.

Κάτω από τις 950 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος κόντρα στο θετικό κλίμα των διεθνών αγορών κατέγραψε απώλειες 2,21%.

Αύξηση θητείας τον Νοέμβριο

Ειλημμένη φαίνεται πως είναι η απόφαση για αύξηση θητείας κατά τρεις μήνες στον στρατό ξηράς. Κερδίζει έδαφος η υποχρεωτική στράτευση αμέσως μετά το Λύκειο.

"Μακεδονία" για τη Μέρκελ τα Σκόπια


Στην εκκρεμότητα των Σκοπίων με τη χώρα μας για το θέμα της ονομασίας αναφέρθηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος. Για την ίδια πάντως το θέμα μάλλον δεν υφίσταται αφού έκανε λόγο για πρόβλημα... "Μακεδονίας"-Ελλάδας

Νεκρός πυροσβέστης στη Μάνη


Η πυροσβεστική μετράει το πρώτο της θύμα το φετινό καλοκαίρι. Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γυθείου απανθρακώθηκε στο Βαθύ Ανατολικής Μάνης. Τον βρήκαν συνάδελφοί του.

Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ! ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ή ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥΣ;
του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Το ναυάγιο των επιλογών κυβέρνησης - αστικού πολιτικού κατεστημένου - τρόικας αφήνει πίσω του κυριολεκτικά συντρίμμια και ερείπια.

«Παρέχεται και στους Έλληνες που πάσχουν από AIDS πλήρης περίθαλψη όπως στους λαθρομετανάστες;»

Την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Αχαΐας Νίκου Ι. Νικολόπουλου, προκάλεσε η δημόσια παραδοχή του Υπουργού Υγείας κατά την επίσκεψή του στην Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε σε Διεθνή Διάσκεψη τον ΟΗΕ,

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Πιστες στην θεση τους οτι δεν σταματαμε τις δρασεις μας και το καλοκαιρι, οι Επιτροπες αγωνα του Κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ www.oxidiodia.gr, συγκεντρωθηκαν χθες Κυριακη 21/8 στα διοδια Αφιδνων.

Κυβερνώντας με συνεντεύξεις και πομφόλυγες

της Σοφίας Βούλτεψη
Αν δεν κάνουμε λάθος, σήμερα ο μήνας έχει 20. Επομένως, χωρίς αμφιβολία, αύριο έχουμε 21 και μεθαύριο 22. Αυγούστου. Του σωτηρίου έτους 2011.
Μας χωρίζει δηλαδή ένας ακριβώς μήνας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 21ης Ιουλίου, οπότε και πάλι είχαν ληφθεί σημαντικές και γενναίες και σωτήριες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.

Κομισιόν: Οι χαμηλοί μισθοί των εκπαιδευτικών, η κοινωνική ανισότητα και η κακή ποιότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων φουντώνουν την παραπαιδεία σε όλη την Ευρώπη.


Απάντηση σε ερώτηση του Νίκου Χουντή.
«Οι χαμηλοί μισθοί των εκπαιδευτικών», «η κοινωνική ανισότητα και ο κοινωνικός ανταγωνισμός», αλλά και «τα εκπαιδευτικά συστήματα που ευνοούν μια εκπαίδευση στηριζόμενη στις επιδόσεις», είναι οι βασικότερες αιτίες που φουντώνει την παραπαιδεία, όχι μόνο στην Ελλάδα (στην οποία είναι χρόνιο φαινόμενο) αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το παρασκήνιο μιας επιστολής

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Eurogroup και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για την ανάγκη να υποστηριχτεί πολιτικά η Ελλάδα, και να μπει… χαλινάρι στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης που ζητούν εγγυήσεις, στα πρότυπα της Φινλανδίας, για να συναινέσουν στην παροχή οικονομικής ενίσχυσης προς την Αθήνα, κάθε άλλο παρά ξενίζει.

Το δίδυμο που απειλεί τον πλανήτη


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Για όσους κατανοούν ότι η πολιτική είναι μια επιστήμη, διόλου ρηχή, αλλά με πολυσύνθετες παραμέτρους, ο Καρλ Ρόουβ δεν μπορεί παρά να αποτελεί αντικείμενο μελέτης, στα όρια του θαυμασμού.