Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Ο Χρήστος Καζαντζίδης προσχωρεί στο ΛΑΟΣ


Αποκλειστικό.
Όλα δείχνουν ότι είναι πλέον θέμα χρόνου η προσχώρηση του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης κ. Χρήστου Καζαντζίδη στο Κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.

H ανέφικτη ακαδημαϊκή ελευθερία

Tου Χρηστου Γιανναρα
H υπουργός Παιδείας, κυρία Aννα Διαμαντοπούλου, τόλμησε απόπειρα πανεπιστημιακής μεταρρύθμισης. Oσοι ειλικρινά ενδιαφέρονται να αποκτήσει η χώρα και πάλι προϋποθέσεις σοβαρής ανώτατης παιδείας, περιμένουν το αποτέλεσμα – αν η καλών προθέσεων απόπειρα θα καταστεί μεταρρύθμιση. Yστερα από την εφιαλτική παρένθεση είκοσι εννέα χρόνων εξευτελισμού κάθε ακαδημαϊκής λογικής.

Επανάσταση στον κόσμο των ποδοσφαιρόφιλων υπόσχεται εφαρμογή του iPhone

Ο δημιουργός της θεωρεί ότι είναι ικανή να αλλάξει τον τρόπο που το κοινό παρακολουθεί ποδόσφαιρο.  

Ποιοι μπαίνουν στο γενικό μισθολόγιο

Αναδιαμορφώνεται ριζικά το πλαίσιο αμοιβών για περίπου 700.000 δημοσίους υπαλλήλους – Κόβονται 100 από τα 104 επιδόματα
Της Φωτεινης Kαλλιρη

Πολλαπλά πύρινα μέτωπα με κόντρα άνεμο

Σκληρή μάχη δίνουν άνδρες της πυροσβεστικής την Κυριακή. Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Λαγονήσι και Μαγούλα. Πύρινο μέτωπο στη Λίμνη Ευβοίας. Μεγάλη φωτιά καίει δάσος στην Αχαΐα
Ακόμα μια πολύ δύσκολη ημέρα για την πυροσβεστική, που αντιμετωπίζει μεγάλες πυρκαγιές εν μέσω θυελλωδών ανέμων.

Σε διαθεσιμότητα 27χρονος ειδικός φρουρός

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ένας 27χρονος ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Αθήνα, ύστερα από καταγγελία ενός 57χρονου και του γιού του ότι λίγο έξω από την Αρεόπολη, ο ειδικός φρουρός μαζί με έναν 26χρονο τους σταμάτησαν με το αυτοκίνητο και τους ξυλοκόπησαν.

NEW YORK TIMES. Στο αρχείο η υπόθεση Στρος Καν

Ακόμη και ο συνήγορος της 32χρονης καμαριέρας που κατηγορεί τον Στρος Καν για απόπειρα βιασμού, δηλώνει ότι αναμένει την Τρίτη ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς να αποσύρει το σύνολο ή μέρος των κατηγοριών κατά του πρώην αφεντικού του ΔΝΤ.

Σε κλοιό ο Καντάφι, μάχες το βράδυ στην Τρίπολη

Στα περίχωρα της Τρίπολης έφτασαν οι Λίβυοι εξεγερμένοι. Έχουν περικυκλώσει την πρωτεύουσα και δηλώνουν αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στο καθεστώς Καντάφι.

Τελευταία πτήση για το «Κόκκινο Βέλος»

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες ένα μέλος της ειδικής ομάδας επιδείξεων, «Red Arrows», της Βρετανικής Αεροπορίας ύστερα από συντριβή του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε στη διάρκεια φεστιβάλ στο Μπούρνμάουθ της επαρχίας Ντόρσετ.

Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας

Από την 1/9/2011 θα λειτουργήσει υπό την ευθύνη του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Το ΚΕΠΑ θα εξασφαλίσει ενιαία υγειονομική κρίση για τον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών ταμείων, συμπεριλαμβανομένου τουΔημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων.

Θέλει να κάνει εκλογές το 2012


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η περίοδος αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο ήταν η πλέον «ύποπτη» πολιτικά, για εξελίξεις που είχαν να κάνουν με την πρόωρη διάλυση της Βουλής, και τη διεξαγωγή εκλογών.

Το Καστρί έστειλε μήνυμα

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η απόρριψη των σεναρίων πρόωρων εκλογών από τον Γιώργο Παπανδρέου, με τη συνέντευξή του στη Real News, επιβεβαιώνει τις φήμες που εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούσαν στο πολιτικό παρασκήνιο, ότι το Καστρί… δεν παραδίδει τα όπλα.

Στην βουλή έκδοση σχολικών εγχειριδίων από τον Οργανισμό Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β)

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταγγελθεί από συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος(ΔΟΕ) αδικαιολόγητες

Στριμωξίδι υποψηφίων για τις λίστες της ΝΔ

Του ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Στην «πολυκατοικία» της Κεντροδεξιάς το στριμωξίδι είναι έντονο εδώ και καιρό. «Αν οι τρικλοποδιές μεταξύ των υποψηφίων ξεκίνησαν ήδη, τι θα γίνει στην τελική ευθεία;»,

Ερχονται τα σημειώματα για έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος

Εδώ και τώρα οι πληρωμές!
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥΝΤΑΙ μέσα στον μήνα και όχι το φθινόπωρο τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα με την τριπλή χρέωση του κεφαλικού φόρου 1-4% για όσους είχαν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ το 2010 και του τέλους επιτηδεύματος 300 ευρώ για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και της έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες.

Σεισμός 7,5 βαθμών στον Ειρηνικό Ωκεανό

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών σημειώθηκε ανοιχτά του Βανουάτου, στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS.

"Έφυγε" ο Νίκος Θέμελης

Απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό ο θάνατος του Νίκου Θέμελη το απόγευμα του Σαββάτου. Ο συγγραφέας και στενός συνεργάτης του Κ. Σημίτη άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα