Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Νέο χαράτσι και στο φυσικό αέριο

Αυξήσεις φωτιά σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο
Δύσκολος προβλέπεται ο χειμώνας με τους καταναλωτές να βρίσκονται αντιμέτωποι με καπέλο φόρων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Επίθεση Μιχελάκη στον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο

 «Η διαφορά μας με τον κ. Βενιζέλο είναι ότι εμείς προβλέπαμε, όταν εκείνος πανηγύριζε»
Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, στον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, για το θέμα των εγγυήσεων.

Προφυλακίστηκε ο 72χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του

Στις φυλακές οδηγήθηκε, αμέσως μετά την απολογία του στον ανακριτή Χανίων, ο 72χρονος ο οποίος λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη πυροβόλησε θανάσιμα με κυνηγετική καραμπίνα, τον 32χρονο γαμπρό του.

Την παραίτηση Άσαντ ζητούν οι ηγέτες του κόσμου


«Η Δύση υποδαυλίζει τη βία», απαντάει η συριακή κυβέρνηση
Οι ηγέτες των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και η Ε.Ε. δια στόματος της Κάθριν Άστον, ζήτησαν σήμερα την παραίτηση του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Πτώση 3,38% στο Χ.Α.

Εντονα πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ανάλογες τάσεις να επικρατούν και στις διεθνείς αγορές εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την παγκόσμια οικονομία.

Ερωτήσεις στην βουλή του κ. Νίκου Νικολόπουλου για τους αγρότες

«Αισχρή κοροϊδία των αγροτών για τα φωτοβολταϊκά»
Πρωτοφανής είναι ο εμπαιγμός των αγροτών, οι οποίοι έχουν καταθέσει εδώ και περίπου έναν χρόνο αιτήσεις για αδειοδότηση φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 100 KW έκαστο και ακόμη περιμένουν…

Αλυσιδωτές αντιδράσεις για τη συμφωνία με τη Φινλανδία


Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η συμφωνία της Ελλάδας με τη Φινλανδία για τους όρους συμμετοχής στο δεύτερο δάνειο, καθώς μετά την Αυστρία, τόσο η Ολλανδία όσο και η Σλοβακία εγείρουν θέμα εγγυήσεων σε περίπτωση που το Ελσίνκι εξασφαλίσει ανάλογες εγγυήσεις.

Αποζημίωση-μαμούθ για ιατρικό λάθος

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας στη μητέρα και τα αδέλφια 19χρόνου νεαρού, ο οποίος πέθανε νοσηλευόμενος στο ΚΑΤ από αμέλεια των θεραπόντων γιατρών.

Μέσω αντιδράσεων έρχονται το Σεπτέμβριο τα νέα διόδια της Εγνατίας

Νέο κύμα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει, οι τέσσερεις νέοι σταθμοί διοδίων που αναμένονται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τις αρχές Σεπτεμβρίου στην Εγνατία Οδό στην Ανάληψη του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, τον Ίασμο Κομοτηνής, το Μαλακάσι και τα Τύρια Ιωαννίνων.

Αποτεφρωτήριο στη Θέρμη

Στη Βουλγαρία οδηγούνται οι συγγενείς όσων είχαν εκφράσει την επιθυμία να καούν μετά θάνατον
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΤΑΛΗ

Η επόμενη Ελλάδα θα γεννηθεί με ρήξεις

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Παρόλο που η αλλαγή αποτελεί σύμφυτη μεταβλητή στο dna του ανθρώπου και των κοινωνιών, τα τελευταία πολλά χρόνια, μοιάζουμε να έχουμε παραμείνει εγκλωβισμένοι σε ξεπερασμένες αφηγήσεις.

Ευρώ: Πυροσβέστες ή αρχιτέκτονες;

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Σ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΤΡΑΤΗΣ
Ας προσπαθήσουμε να σκεφτούμε περισσότερο ως Ευρωπαίοι και λιγότερο ως Έλληνες. Να μπούμε στο «πετσί» των Ευρωπαίων, με τους οποίους συνεταιριστήκαμε από το 1981, με δική μας θέληση και επιμονή, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και από το 2002, ως μέλος της Ευρωζώνης.

«Όσο γρηγορότερα βγει η κυβέρνηση Παπανδρέου σε αποστρατεία, τόσο το καλύτερο»

«Η κυβέρνηση της πράσινης μπαρούφας και παλινωδίας, αφοπλίζει την χώρα και όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, όλες τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.

Αποκτήσαμε κυβέρνηση «Αληθινών Φιλανδών»!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δυστυχώς η επιβεβαίωση ήλθε πριν μπει ο Σεπτέμβριος. Η φινλανδική κυβέρνηση και η (αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών) υπουργός των Οικονομικών στη νέα πολυκομματική κυβέρνηση, Γιούτα Ουρπιλάινεν, το είπε και τόκανε:

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Πόσες εταιρείες ασχολούνται με την ανακύκλωση στο Δήμο Θεσσαλονίκης;


 Περισσότερες από μία ιδιωτικές εταιρείες ασχολούνται με την ανακύκλωση στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε το Thestival με αφορμή την τοποθέτηση των μπλε κάδων στους δρόμους της πόλης. Ας πάρουμε...

Δήλωση του κ. Νικολόπουλου για τις περικοπές του ΕΚΑΣ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή το περιεχόμενο της εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τις περικοπές στο ΕΚΑΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Και όμως, υπάρχουν μπουρλοτιέρηδες για ένα νέο Γουδί

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης
ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ αυτή η πέννα σήμερα αν δεν θυμίσει ότι τα μεσάνυχτα της 14ης Αυγούστου του 1909 ξεκινούσε η μεγαλύτερη δημοκρατική επανάσταση της νεότερης ελληνικής ιστορίας...

Προσπαθούν (πάλι) να μας χρεοκοπήσουν

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Κάθε κερδοσκόπος που… σέβεται τον εαυτό του, έχει φροντίσει εγκαίρως να διαμορφώσει τις κατάλληλες σχέσεις με τους πυλώνες επιρροής που θα του επιτρέψουν να πετύχει τον αντικειμενικό στόχο του:

Άξιοι και με τη… βούλα !

Επιλογή νέων διευθυντών σχολικών μονάδων.
Του Δημήτρη Τσιμούρα
Σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά με νέους διευθυντές στις διευθύνσεις των σχολείων. Έχουν γραφεί και έχουν ειπωθεί πάρα πολλά σχετικά με τις πρόσφατες κρίσεις.

Ο Ραγκούσης χάλασε τα σχέδια του Μαξίμου

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η κίνηση του Γιάννη Ραγκούση να προχωρήσει στην αποπομπή του Χάρη Τσιόκα από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, προκάλεσε αμηχανία έως και προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συζητούν το μέλλον τους και τις εκλογές


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την επομένη του καθοριστικού ραντεβού Σαρκοζί-Μέρκελ στο Παρίσι, και την παραμονή κυβερνητικών συσκέψεων για τη στρατηγική των επόμενων εβδομάδων, δεν ήταν απολύτως politically correct.

Γνωρίζουμε στους φίλους των «Εμβόλιμων Νέων» ότι λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου της Google δεν γίνονται αναρτήσεις. Ζητούμε την κατανόηση σας.

Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο δίκτυο μεταφοράς δεδομένων καθυστερούν οι αναρτήσεις