Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Στο σχέδιο πόλης 140 στρέμματα στην Θεσσαλονίκη

Η προνομιούχος περιοχή της οδού Πλαστήρα είναι ήδη χτισμένη και οι αξίες των κατοικιών έχουν αγγίξει τα 2.000 ευρώ το τετραγωνικό

«Πράσινο φως» στη χορήγηση προσωπικών δεδομένων υγείας, από την αρμόδια Αρχή

«Πράσινο φως» στη χορήγηση προσωπικών δεδομένων από την αρμόδια Αρχή, αν υπάρχει έννομο συμφέρον.

Παρέλαβε υπερδύναμη, παρέδωσε… τα όπλα


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Πριν από 20 χρόνια, ένα πραξικόπημα παθιασμένων Σοβιετικών Κομμουνιστών, έμελλε να σημάνει το τέλος του δρόμου για τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Κατασκήνωση για... παιδιά με διαβήτη

Μια κατασκήνωση-πρότυπο λειτουργεί στον Αγιο Νικόλαο Χαλκιδικής. Στις εγκαταστάσεις της φιλοξενούνται παιδιά με διαβήτη τύπου 1, τα οποία όχι μόνο χαίρονται το παιχνίδι και τη θάλασσα, αλλά με την καθοδήγηση ομάδας ειδικών μαθαίνουν για την πάθησή τους και εκπαιδεύονται στο να φροντίζουν τον εαυτό τους.

Νέα τηλέφωνα για ραντεβού στο ΑΧΕΠΑ

Σε νέα τηλεφωνικά νούμερα θα μπορούν να απευθύνονται πλέον οι πολίτες που θέλουν να κλείσουν ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία ή στην ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ».

«Εξυπνα» φανάρια σε κόμβους της Θεσσαλονίκης

Σε αντικατάσταση των κλασικών φαναριών με «έξυπνα» προχωρά ως το τέλος του έτους η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Έσκασε η αγορά

1,7 δισ. ευρώ τα φέσια από επιταγές και συναλλαγματικές μέχρι τον Ιούλιο
ΤΑ μαύρα σύννεφα στον ουρανό της ελληνικής οικονομίας συνεχίζουν να συσσωρεύονται, προϊδεάζοντας για το δυσκολότερο φθινόπωρο των τελευταίων δεκαετιών.

Καραμπόλα με πρόβατο, βοσκό και... τρένο

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Ο κτηνοτρόφος που είδε το τρένο να πλησιάζει τα πρόβατά του ενώ διέσχιζαν τη γραμμή, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κινδύνευε... και ο ίδιος.

Δυσαρεστημένος από την πορεία της Ρωσίας, δηλώνει ο Γκορμπατσόφ

Δυσαρεστημένος από την πολιτική κατάσταση στη χώρα του, εμφανίστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Ο Γκορμπατσόφ άφησε να εννοηθεί ότι οι εκλογές δεν είναι ελεύθερες και δίκαιες, 20 χρόνια μετά το πραξικόπημα κατά της περεστρόικα.

Αναστολή του πόθεν έσχες για ακίνητα έως τα τέλη του 2013

Σε αναστολή έως τα τέλη του 2013 τελεί το πόθεν έσχες για αγορά ή ανέγερση οποιοδήποτε ακινήτου, όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών σε διευκρινιστική του ανακοίνωση.

Πολίτες έπιασαν ληστή στο Παγκράτι


Στο στόχαστρο πορτοφολά μπήκε μια γυναίκα το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Σπύρου Μερκούρη. Πολίτες κυνήγησαν τον δράστη και τον ακινητοποίησαν. Δείτε το βίντεο. Ελλιπή αστυνόμευση καταγγέλλουν οι κάτοικοι. Αυξάνεται η μικροεγκληματικότητα

Η Ελλάδα γυρνά στο 1961

Πάνω από 20% το ποσοστό της ανεργίας μέσα στο 2012, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ. Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι χωρίς δουλειά με το τέλος της τουριστικής περιόδου. Θα ζήσουμε καταστάσεις που θα θυμίζουν τη δεκαετία του 1960. Διαβάστε τα στοιχεία της έρευνας

Νέος γραμματέας στο υπουργείο Υποδομών ο κ. Αρ. Μπουρδάρας

Με απόφαση του κ. Γ. Ραγκούση - Παίρνει τη θέση του κ. Χ. Τσιόκα
Αντικαταστάθηκε με απόφαση του υπουργού Υποδομών κ. Ι. Ραγκούση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Χ. Τσιόκας.

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη για τις επιχορηγήσεις των συνδικάτων

Ο “ανεξάρτητος” καθοδηγούμενος από την Κυβέρνηση κ. Ρακιντζής που ενώ η θητεία του έχει λήξει προ πολλού, ανέλαβε πέραν όλων των άλλων και την “εκκαθάριση” του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

«Μόνο μικρός και όχι Πρωθυπουργός ο Περιφερειάρχης…»

Απέτυχε ο Καλλικράτης
«Γυμνός» αποδείχθηκε ο «Καλλικράτης», αφού η περίφημη διοικητική μεταρρύθμιση στην πράξη προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες που αποβαίνουν σε βάρος των πολιτών.

Η Φινλανδία σέρνει τον χορό των εγγυήσεων

Στη σειρά περιμένουν οι Ολλανδοί
Σοφία Βούλτεψη
Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινά η φθινοπωρινή σεζόν για την Ελλάδα. Κατά την πολυδιαφημισμένη συνάντησή τους, Μέρκελ και Σαρκοζί δεν κατέληξαν σε αποφάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιες άμεσες λύσεις για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη – με αποτέλεσμα να μην δείξουν ιδιαίτερα ικανοποιημένες οι αγορές.

Η Μέρκελ “καταργεί” Γιούνκερ και Τρισέ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο μεγάλος συμβιβασμός στον οποίο υποχρεώθηκε ο Νικολά Σαρκοζί, στη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ στο Παρίσι, αποκάλυψε τη διάθεση της Γερμανίδας Καγκελαρίου να ξεκαθαρίσει τους «λογαριασμούς» της με δυο κορυφαίους παράγοντες της Ευρώπης, που κάθε άλλο παρά συμφωνούν με τα σχέδια της Γερμανίας για μια Ένωση με… όσους μπορούν και αντέχουν.

Δεν άντεχε να χάνει στο τάβλι

Συνελήφθη 48χρονος ο οποίος έστελνε απειλητικά μηνύματα σε διαχειριστή ιστοσελίδας. Αιτία, οι ήττες του στο διαδικτυακό τάβλι!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ- ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ;

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ -
«Καμπάνα» 50 εκατ. ευρώ στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»
Το παραπάνω δημοσίευμα των εφημερίδων ακούγεται σαν το πιο σύντομο ανέκδοτο. Πρώτα από όλα δεν τα πήραν, απο την εταιρία, αυτά τα χρήματα. Μας έχει συνηθίσει η μνημονιακή "κυβέρνηση" σε παραμύθια. Έτσι εκλέχτηκε εξ άλλου.

Καταστροφική η Διάταξη για τις Γαίες Υψηλής Παραγωγικότητας

«Περιουσίες πάνε στράφι!»
Σοβαρό πλήγμα για πολλούς ιδιοκτήτες οικοπέδων στην Αχαΐα επιφέρει η διάταξη για τον χαρακτηρισμό Γαιών Υψηλής Παραγωγικότητας, αφού οι περιουσίες τους απαξιώνονται και ο προγραμματισμός τους ανατρέπεται οδυνηρά, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Στην εντατική ο ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης

Στην εντατική του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, νοσηλεύεται ο ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης.

Όργιο επιχορηγήσεων και στα ΕΛΤΑ

Παράτυπες επιχορηγήσεις στο Σωματείο εργαζομένων των ΕΛΤΑ διαπιστώνει ο Λέανδρος Ρακιντζής. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να παραδοθεί πόρισμα στον υπουργό Υποδομών

Διήμερη απεργία στις ΔΟΥ

Την προκήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας έχει αποφασίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ-ΔΟΥ) για τις 23 και 24 Αυγούστου.

Η Ευρώπη χρειάζεται Νέα Ηγεσία

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η πικρή γεύση που άφησε η συνάντηση Σαρκοζί-Μέρκελ, σε όσους προσδοκούσαν ότι η Γερμανία θα αποφάσιζε έστω και την ύστατη ώρα, να λειτουργήσει ως συνεκτικός κρίκος του μέλλοντος της Ευρώπης, και όχι ως… διαλυτικό στοιχείο, επιβεβαίωσε ότι η ήπειρος που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντίπαλο δέος στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει ανάγκη, και μάλιστα άμεσα, από Νέα Ηγεσία.

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί – και για την ΑΔΕΔΥ!

Σοφία Βούλτεψη
Και για όσους δεν κατάλαβαν, από χθες, 16 Αυγούστου, επομένη της γιορτής, οι ώρες εβδομαδιαίας εργασίας στο Δημόσιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση από 37,5 έγιναν 40. Η δε εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Η Χουριέτ στη Δυτική Θράκη

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ «ΙΦΤΑΡ»
Λιάνα Μυστακίδου
Τη Δυτική Θράκη επισκέφθηκε ο συνεργάτης της Χουριέτ Γιαλτσίν Μπαγέρ και παρακάθισε σε ιφτάρ (σ.σ. δείπνο τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού), συνομιλώντας με πολλούς κατοίκους της περιοχής. Διατύπωσε τις εντυπώσεις του σε δυο συνεχόμενα άρθρα. Επιλέξαμε τα βασικά σημεία και τα μεταφέρουμε:

ΑΓΝΑΝΤΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΜΑΓΚΟΥΦΗ

Ο κόσμος αποδοκίμασε έντονα τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη στην Αγναντιά Καλαμπάκας και αυτός σαν να μην συνέβη τίποτα μετά τον χαιρετισμό του, σήκωσε την παρέα του και... χόρεψαν !