Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΠΓΔΜ: Το θέμα του ονόματος στο επίκεντρο της συνάντησης Γκρούεφσκι - Ρίκερ στα Σκόπια

Το ζήτημα της ονομασίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το απόγευμα στα Σκόπια ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, μετά τη συνάντηση.

Εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης

Με στρατιές πενταμηνιτών εργατών στους δήμους επιχειρεί η κυβέρνηση να περιορίσει την καλπάζουσα ανεργία και να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες. Τι προβλέπει το σχέδιο

Ήπιος Λόγος Επιβάλλουν “Μνημόνιο” σε όλη την Ευρώπη

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στην πόλη που φημίζεται για το «φως» των ιδεών, της επανάστασης της κοινής λογικής και της ηθικής αμφισβήτησης της διαδρομής του ανθρώπου, η Ευρώπη παραδόθηκε απόψε στα χέρια μιας πρώην Ανατολικογερμανίδας.

Συνελήφθη 42χρονος για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Ο ένας μετά τον άλλον πέφτουν στα χέρια της αστυνομίας, δράστες που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας στην Β. Ελλάδα.

Τι σημαίνει η εξαγορά της Motorola Mobility από την Google;

Αρκετά στελέχη της αγοράς που αναλύουν την επιχειρηματική αυτή κίνηση θεωρούν ότι η Google θωρακίζεται, μεταξύ άλλων, νομικά απέναντι στους ανταγωνιστές της.

«Δεν υπάρχει φαβορί»

Από σήμερα το απόγευμα η Καρπάτι Λβιβ έφτασε στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ του Europa League.

Διάρρηξη στο πολιτικό γραφείο της Εύας Καϊλή στη Θεσσαλονίκη


Διάρρηξη σημειώθηκε στο γραφείο της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή, στην οδό Εθνικής Αμύνης, στη Θεσσαλονίκη.

Εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη κατακτά την Τουρκία

Εκτύπωση E-mail . Μία εταιρεία κατασκευής συστημάτων πλοήγησης από τη Θεσσαλονίκη έκανε το πρώτο επιχειρηματικό βήμα προς την Τουρκία και ήδη έχει αρχίσει να κατακτά την αγορά της γειτονικής χώρας...

152 άτομα κατάφεραν να κάνουν παγκόσμιο ρεκόρ!

Έκαναν ομαδικό ντους για να μπουν στο «Γκίνες»
Ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε εκατό, αλλά 152 άνθρωποι μαζεύτηκαν για να απολαύσουν τη χαρά του ντους με παρέα! Η υψηλή θερμοκρασία στο Μπόρνμουθ της Αγγλίας άλλωστε ήταν ό,τι πρέπει για ένα δροσερό ντους!

Πνίγηκε στο Θερμαϊκό


Άνδρας ηλικίας περίπου 30 χρόνων του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ανασύρθηκε νεκρός από το Θερμαϊκό κόλπο, στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης.

Σαρκοζί-Μέρκελ: Συμφωνία για ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση

Σε βήματα για την ουσιαστική οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης συμφώνησαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Ν. Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ, κατά την κρίσιμη σημερινή τους συνάντηση.

Βακτήριο εναντίον... μικροβίου

Ερευνητές στη Σιγκαπούρη δημιούργησαν ένα αβλαβές στέλεχος βακτηρίου, με σκοπό να καταπολεμήσουν ένα κοινό μικρόβιο που έχει αναπτύξει ανθεκτικότητα στα φάρμακα και το οποίο εξαπλώνεται στα νοσοκομεία και είναι θανατηφόρο για τους ασθενείς με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

ΕΟΦ. Νοθευμένα συμπληρώματα για αδυνάτισμα

Νοθευμένες ουσίες εντοπίστηκαν σε προϊόντα που διακινούνται ως συμπληρώματα διατροφής για την απλώλεια βάρους, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΦ. Πρόκειται για την ουσία σιβουτραμίνη που αποσύρθηκε από τις ευρωπαϊκές χώρες

ΓΑΛΛΙΑ. Ξεκίνησε δικαστική έρευνα σε βάρος της Λαγκάρντ

Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε επίσημα την έρευνα σε βάρος της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις κατηγορίες της συνέργειας σε απιστία και κατάχρησης δημοσίου χρήματος

Σε εξέλιξη το κρίσιμο τετ α τετ Μέρκελ - Σαρκοζί

Στο Μέγαρο των Ηλυσίων έφτασε λίγο πριν από τις 16:00 τοπική ώρα η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, όπου συναντάται με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα χρέους στην ευρωζώνη.

Κέρδη 2,16% στο Χ.Α.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με το τζίρο ωστόσο να διαμορφώνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Έβαλαν φωτιά και έφυγαν με τα χρήματα

Σε οργανωμένο σχέδιο ληστών φαίνεται ότι οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Αιγύπτου. Κατάφεραν να φύγουν με τα χρήματα από ΑΤΜ, την ώρα που η περιοχή πνιγόταν στους καπνούς (Pics)

Πεφταστέρια από το διάστημα

Άκρως εντυπωσιακή η φωτογραφία του αστροναύτη Ron Garan. Απαθανάτισε τα πεφταστέρια από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

«Η Θέμις στην Πάτρα, δεν είναι τυφλή, είναι κουτσή…»

Τα πολλά και καυτά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα στην ποιότητα και την ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης στην Πάτρα, αναδεικνύει ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος

ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Οι καταγγελίες έφεραν ελέγχους και δικογραφίες
Οι πολίτες που ανέφεραν στο 11012 ύποπτες περιπτώσεις, οδήγησαν κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας να ελέγξουν καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, με... πλούσια "ψαριά".

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ 416.000 ΑΤΟΜΑ

Τρία χρόνια ζωής παραπάνω, με 15΄ καθημερινής άσκησης
Eνα τέταρτο καθημερινής σωματικής άσκησης αρκούν για να κερδίσει ένας άνθρωπος, κατά μέσο όρο, τρία χρόνια ζωής και να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου κατά 14%, σύμφωνα με μεγάλη επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν και δημιοσιεύεται σην έγκυρη ιατρική επιθεώρηση Lancet

Οροι και προϋποθέσεις χορήγησης του ΕΚΑΣ


Οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) επανακαθορίζονται με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 34 του νόμου 3996/2011.

Μήνυση κατέθεσε ο Χούλιο Ιγκλέσιας κατά του κατοχικού καθεστώτος της Κύπρου

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» το κατοχικό καθεστώς, το ξενοδοχείο και η τουρκική εταιρεία, όπως και ο «πρέσβης» της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο,

Αμερικανό σέντερ ανακοίνωσε ο Άρης

Την απόκτηση του Αμερικανού σέντερ Σαμ Μάλντροου ανακοίνωσε η ΚΑΕ Άρης. Ο 23χρονος την προηγούμενη σεζόν αγωνίζονταν στο κολέγιο της South Carolina.

Έρχονται οι σκληροί δίσκοι από γυαλί

Οι νέοι κρύσταλλοι αντέχουν στους 1.000°C και ζουν χιλιάδες χρόνια
Οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών ίσως μελλοντικά ν' αποθηκεύουν τα δεδομένα τους σε μνήμες και σκληρούς δίσκους κατασκευασμένους από γυαλί, καθώς επιστήμονες στη Βρετανία ανέπτυξαν πρωτοποριακούς «κρυστάλλους μνήμης». Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ακτίνες λέιζερ για να μεταβάλλουν τις ιδιότητες του καθαρού γυαλιού, ώστε να καταστεί δυνατή η αποθήκευση δεδομένων σε αυτό.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ.

«Να ενταχθούν και οι πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας στο πρόγραμμα πρότυπων ενεργειακών περιοχών»

Να ενταχθούν και οι πυρόπληκτες περιοχές του Νομού Αχαΐας στο πρόγραμμα της Κυβέρνησης για τη δημιουργία πρότυπων περιοχών στις οποίες θα γίνουν έργα με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μηδενική κατανάλωση ενέργειας, ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Στις μονές της Τραπεζούντας ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ιστορικές ελληνορθόδοξες μονές και ναούς, στην περιοχή της Τραπεζούντας, οι οποίες λειτουργούν πλέον ως μουσεία ή τεμένη, επισκέπτεται σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, λίγο πριν επιστρέψει πίσω στην Κωνσταντινούπολη. Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της Ματσούκας, Μουσταφά Γκεντς, ο οποίος παρέστη χθες και στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφτεί την αρχαιότερη μονή του Πόντου, αυτή του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα.

Το ρήγμα είναι γεγονός

Η ορμή μας, δυναμική και ειρηνική, θα σαρώσει κάθε εμπόδιο που ορθώνεται ενάντια στην απέραντη επιθυμία για ζωή, επιθυμία που τρέφει αναρίθμητους ανθρώπους που γεννιούνται και ξαναγεννιούνται με κάθε καινούργια μέρα. Ο κόσμος που έχουμε να χτίσουμε θα ξεριζώσει τον κόσμο που καταστρέφει τον εαυτό του.

Η στιγμή που θα άλλαζε την Ελλάδα

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, το 1974, έχει ταυτιστεί με ένα πρόσωπο: Τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Με μια στιγμή:

Το διαδίκτυο νίκησε και την κρίση

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι Ιταλοί επιχειρηματίες «βάζουν πλάτη» για τη διάσωση της εθνικής οικονομίας, αγοράζοντας οικειοθελώς, χωρίς να χρειαστεί να τους το ζητήσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ή… ο Πάπας, ομόλογα μιας χώρας που βρίσκεται στο στόχαστρο των διεθνών κερδοσκόπων.

Το Παρίσι μπορεί να βγάλει… εκλογές

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η σημερινή συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Νικολά Σαρκοζί και την Άνγκελα Μέρκελ στο Παρίσι, έχει προσλάβει… μυθικές διαστάσεις, ως προς τις εξελίξεις που πιθανολογείται ότι θα πυροδοτήσει.

Ν. Ζηλανδία. Χιόνισε μετά από…40 χρόνια!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους κάτοικοι περιοχών στο βόρειο τμήμα της Ν. Ζηλανδίας όταν ξύπνησαν πριν από δύο ημέρες και είδαν τις αυλές και τους δρόμους γεμάτα χιόνι.

Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.200 θέσεις ειδικών φρουρών

Από σήμερα, Τρίτη 16 Αυγούστου και έως τις 5 Σεπτεμβρίου, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής όπου διαμένουν για την πρόσληψη 1.200 ειδικών φρουρών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε έξαρση οι διαρρήξεις το πρώτο εξάμηνο του 2011

Σε αλλαγή χώρου των παράνομων δραστηριοτήτων τους φαίνεται ότι έχουν προχωρήσει τους τελευταίους μήνες οι ληστές και οι διαρρήκτες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία