Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Κορυφαίο θρησκευτικό και ιστορικό γεγονός θα αποτελέσει και φέτος για τους απανταχού ορθοδόξους , για δεύτερη μετά το 1923, χρονιά θεια λειτουργία στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά, που θα τελεστεί και φέτος προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, από τα γραφεία σε όλη τη χώρα που οργανώνουν εκδρομές για την Παναγία Σουμελά, το ταξίδι αυτό που αποτελεί όνειρο ζωής για χιλιάδες πιστούς, κυρίως Πόντιους, και τους κάνει να διαθέσουν ακόμη και ολόκληρο το μισθό ή τη σύνταξή τους ή ακόμη να έρθουν για το σκοπό αυτό από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Αναρτήσεις και πάλι αύριο. Χρόνια πολλά σε όλους 



Ψάχνει περιφέρεια ο Ραγκούσης


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σε αναζήτηση εκλογικής περιφέρειας προκειμένου να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές βρίσκεται ο Γιάννης Ραγκούσης, με τη Β’ Αθηνών να μην εμφανίζεται πλέον και τόσο… αυτονόητη επιλογή.

ΕΡΤ: Ζωντανή μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας

Η ERTworld, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα μεταδώσει ζωντανά σε σύνδεση με την ΕΤ3, τη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας στον Πόντο, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 40 τραυματίες από την κατάρρευση σκηνής σε υπαίθριο συναυλιακό χώρο στις ΗΠΑ

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 40 τραυματίσθηκαν όταν εξαιτίας του ισχυρού ανέμου κατέρρευσε σκηνή σε υπαίθριο συναυλιακό χώρο στην Ιντιανάπολις των ΗΠΑ, λίγα λεπτά πριν από την εμφάνιση του αμερικανικού ντουέτου της κάντρι "Σούγκαρλαντ".

Καλά νέα για τη «Στήλη της μνήμης»

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προσπάθειες για την ανέγερση μνημείου για τους Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Σιβηρίας, , γνωστότερα ως «γκουλάγκ», κατά την περίοδο 1937-1938, με πρωτοβουλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας (ΑΓΟΟΡ), βουλευτή της Ρωσικής Δούμας, Ιβάν Σαββίδη.

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για το σεισμό στη Μεσσηνία

Πέντε μικροί μετασεισμοί, από 2 έως 3 Ρίχτερ ακολούθησαν τη δόνηση των 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 5 το πρωί στην περιοχή της Οιχαλίας στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τον σεισμολόγο Βασίλη Καραστάθη ο οποίος εξήγησε πως η περιοχή είναι ενεργοποιημένη και δίνει μικρούς σεισμούς.

Από την Τρίτη οι αιτήσεις για προσλήψεις ειδικών φρουρών


Στην πρόσληψη 1.200 ειδικών φρουρών προχωρεί η Ελληνική Αστυνομία, με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Τα βλέμματα στην Παναγία Σουμελά

Οι τριήμερες εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά θα κορυφωθούν αύριο με το αρχιερατικό συλλείτουργο και την επίσημη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Σύντομα αθλητικά νέα

Συνέτριψε 9-0 τους Πιερείς η Καβάλα
Μεταμορφωμένη η Καβάλα μετά τη -μερική τουλάχιστον- δικαίωση στην ΕΠΟ, που κρατά την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Οι "Αργοναύτες" νίκησαν 9-0 τους Πιερείς στο "Ανθή Καραγιάννη".

Απέκλεισε το ευρωομόλογο ο Σόιμπλε

«Όσο υπάρχει ανεξάρτητη δημοσιονομική πολιτική»
Τζ. Τρεμόντι: Τα ευρωομόλογα θα είχαν εγγυηθεί τη σταθερότητα
Ηλ.Μόσιαλος: Θα είχε αποφευχθεί η κρίση με το ευρωομόλογο

Δηλώσεις του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας «Είμαστε στην αρχή μιας νέας θύελλας»

Η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μια «νέα και πιο επικίνδυνη φάση», που αφήνει πολύ μικρά περιθώρια ελιγμών στις πιο αναπτυγμένες χώρες, εκτιμά ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.

Μένουν εκτός πειθαρχικών οι συνδικαλιστές

Τα νέα πειθαρχικά συμβούλια δεν προβλέπεται να αποτελούνται από υπαλλήλους της ίδιας υπηρεσίας με τον διωκόμενο υπάλληλο και εκπροσώπους εργαζομένων, αλλά από έναν ανώτερο δικαστικό λειτουργό ή νομικό σύμβουλο του κράτους ως πρόεδρο 2 δικαστικούς και 2 διευθυντές από άλλες υπηρεσίες κατόπιν κλήρωσης.

Εξετάσεις κάθε χρόνο για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Ολοι οι υπάλληλοι θα επανακαταταχθούν με βάση το νέο βαθμολόγιο, ενώ προβλέπεται ένα "σκληρό" και πολύπλοκο σύστημα αξιολόγησης