Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Τι ισχύει για την αναγνώριση και την εξαγορά χρόνου ασφάλισης

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Το υπουργείο Εργασίας έστειλε εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις για την αναγνώριση και εξαγορά χρόνων ασφάλισης από τους ασφαλισμένους
Με αυτή, καθορίζεται το πλαίσιο για την εξαγορά πλασματικού χρόνου και τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, όπως περιέχεται στο νόμο για την "Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας".

Τελευταίο «αντίο» στον Αναστάσιο Πεπονή


Πλήθος κόσμου, μέλη της κυβέρνησης και εκπρόσωποι από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία του Αναστάσιου Πεπονή, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον ναό Αγίων Θεοδώρων του Α' Νεκροταφείου Αθηνών.

Το δίδυμο της κρίσης ή… της λύσης;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο ένας, είναι απλώς ο γιος ενός φαρμακοποιού. Που δούλευε τα καλοκαίρια για να εξασφαλίζει το χαρτζιλίκι του, και έμελλε τελικά να γίνει πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης που γνώρισε ο πλανήτης εδώ και πολλές δεκαετίες.

Νέο ρεκόρ ανεργίας το Μάιο

Αυξήθηκε στο 16,6%.  H ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 220.534 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2010 (αύξηση 36,6%) και κατά 36.260 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (αύξηση 4,6%) και ανήλθαν σε 822.719 άτομα.
Στο νέο ιστορικό υψηλό του 16,6% ανήλθε η ανεργία το Μάιο του 2011, από 12,0% που ήταν το Μάιο του 2010 και 15,8% τον Απρίλιο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Με την Ευρώπη ή… στο βουνό

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η διαχείριση μιας κρίσης σαν και αυτή που βιώνουμε σήμερα, δεν είναι και ό, τι θα ονειρεύονταν ολόκληρες γενιές ενεργών πολιτών να ζήσουν. Είναι ωστόσο εξαιρετικά χρήσιμη για να κατανοήσουμε καλύτερα τις υστερήσεις μας, να διορθωθούμε… αν γίνεται, και να κοιτάξουμε μπροστά με αυταπόδεικτη και όχι ουτοπική αισιοδοξία.

Δήλωση κ. Νίκου Νικολόπουλου για την ανεργία

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σύμφωνα και με τα νέα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η ανεργία στην Ελλάδα του Μνημονίου καθίσταται το πλέον σοβαρό πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Κατεδαφίστηκε αυθαίρετο στην πλατεία Άθωνος της Θεσσαλονίκης

Στην κατεδάφιση αυθαίρετης κατασκευής σε κοινόχρηστο χώρο της πλατείας Άθωνος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που είχε καταληφθεί παράνομα από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προχώρησαν το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων.

Η Μέρκελ έχει ήδη ηττηθεί

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και τη Γαλλία, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου άξονα εξουσίας στη Γερμανία, θα πραγματοποιηθούν το 2013. Εκτός απροόπτου φυσικά.

Ελλάς το μεγαλείο σου!...

Toυ Γιώργου Λακόπουλου
Ο διάλογος είναι απολύτως αυθεντικός και αφιερώνεται στον Βαγγέλη Βενιζέλο που - νομίζει ότι - θα πιάσει τη φοροδιαφυγή. Διαδραματίστηκε μόλις προχθές σε καφετέρια - όταν σε μια συζήτηση εναντίον των... πολιτικών, γενικώς, κάποιος ρώτησε τον διπλανό του.

Η κουκούλα ως έμβλημα των άκρων

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η επέλαση του φόβου, που παρακολουθούμε ως… sequel της Αθήνας του 2008 αυτή τη φορά στο Λονδίνο, αντιμετωπίστηκε από πολλά ελληνικά ΜΜΕ και «ειδικούς αναλυτές», με την αναμενόμενη και τόσο χαρακτηριστική ελληνική… ελαφρότητα. Φασαρία να γίνεται, και εμείς να σιγοντάρουμε.

Αποκτήσαμε νέο «εθνικό στόχο»

Λουκέτο στη χώρα μέχρι το 2025!
Σοφία Βούλτεψη
Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου (που ήδη αμφισβητούνται, κρίνονται ανεπαρκείς, προλαμβάνονται από τα γεγονότα και οπωσδήποτε καθυστερεί η επικύρωσή τους από τα ευρισκόμενα σε διακοπές ευρωπαϊκά κοινοβούλια) έχουν γίνει ο «νέος εθνικός στόχος» της κυβέρνησης.

Η δικαίωση της Συμφωνίας των Βρυξελλών

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η πραγματική επίδραση ενός συμβάντος στην καθημερινότητα, κρίνεται συνήθως σε βάθος χρόνου. Από την πρώτη στιγμή ωστόσο, εκπέμπει τα πρώτα μηνύματα, που οδηγούν σε σχετικά ασφαλή συμπεράσματα, αναφορικά με το αν το πρόσημο θα είναι θετικό ή αρνητικό.

Συναντήσεις της βουλευτού Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και του Δικτύου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Νομού Μαγνησίας με το Σύλλογο Εργαζομένων και την αντιδήμαρχο του Δήμου Βόλου για τους 500 απλήρωτους δημοτικούς εργαζόμενους.


Εδώ και έξι μήνες περίπου οι εργαζόμενοι των πρώην νομικών προσώπων του νέου Δήμου Βόλου (Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου) και φυσικά οι συμβασιούχοι (των οποίων έχουν λήξει οι συμβάσεις τους και απολύθηκαν χωρίς

Κακή αρχή, κ. αναπληρωτά εκπρόσωπε. Και πολλά βρέφη… αγνώστου πατρός!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Έχει κάνει την εμφάνισή του νέος αστέρας της κυβερνητικής προπαγάνδας ή μου φάνηκε; Και μπήκε στη σκηνή κάπως ορμητικά κι’ ατσούμπαλα, στραβοπατώντας από την πρώτη στιγμή, επιτιθέμενος - αναίτια και με αναίδεια που δεν ταιριάζει σε νέο πολιτικό - σε αρχηγό κόμματος, τορπιλίζοντας μάλιστα την (λέμε τώρα) πολιτική της συναίνεσης;

Από τα Χανιά. Όχι… την Κρήτη

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Σαν σήμερα, στις 11 Αυγούστου του 1864, γεννήθηκε στα Χανιά ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο ένας από τους δυο μεγάλους Έλληνες πολιτικούς, μαζί με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που ονομάστηκαν Εθνάρχες.

Το λεξικό της κρίσης

ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
Τι σημαίνoυν οι όροι Αναχρηματοδοτηση του χρέους, Διαφορά επιτοκίου, γνωστότερη ως spread, Credit Default Swap (CDS) ή Συμφωνία ανταλλαγής ασφαλίστρων κινδύνου χρεοκοπίας, Naked CDS, και μια σειρά άλλοι, πού έχουν «εισβάλει» στην καθημερινή μας ζωή, με το ξέσπασμα της κρίσης, το 2008, και συνεχίζουν να μάς απασχολούν;

Πεθαίνεις πλέον αν δεν έχεις ασφάλιση η δεν έχεις χρήματα !

Στο έλεος του Θεού οι άνεργοι,οι επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο και οι υπόλοιποι ανασφάλιστοι πολίτες.Θα πεθαίνουν έξω απο τα νοσοκομεία που έγιναν και συντηρούνται με τα λεφτά τους,θα τους αρνούνται τη φροντίδα γιατροί που πληρώνονται απο τους φόρους τους !

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Ακραία καιρικά φαινόμενα


Ισχυρή χαλαζόπτωση σε Ημαθία, Πιερία και Κιλκίς στην «καρδιά» του Αυγούστου
Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στους νομούς Ημαθίας, Πιερίας και Κιλκίς, προκαλώντας ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες.

«Πετούν κοινοτικά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανεργίας!»

Αναξιοποίητα παραμένουν 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ κοινοτικών πόρων που θα έδιναν ανάσα στο τεράστιο πρόβλημα ανεργίας στην Ελλάδα, καθώς το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» παρουσιάζει πολύ χαμηλή απορροφητικότητα..

« Έντονη ανησυχία προκαλούν στους κατοίκους της Θράκης οι κινήσεις του ΥΠΕΚΑ στο ζήτημα της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή»

Μείζον ζήτημα προκύπτει και για την περιοχή της Θράκης ύστερα από τις πρόσφατες ενέργειες της κυβέρνησης και του υπουργού ΠΕΚΑ. Κατά τη διάρκεια της σκανδαλώδους έγκρισης της ΜΠΕ ( Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για την εξόρυξη χρυσού

Επτάχρονος Αργεντινός υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης

Συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε ο επτάχρονος Αργεντινός Leonel Angel Coira ο οποίος από το Σεπτέμβρη θα προπονείται στις ακαδημίες των Μαδριλένων, φιλοδοξώντας να γίνει ο «νέος Μέσι»
της «Βασίλισσας».

Σήμερα η κηδεία του Αναστάσιου Πεπονή

Στις 11:00 σήμερα το πρωί θα γίνει η κηδεία του πρώην υπουργού Αναστάσιου Πεπονή. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Νόμος και τάξη στο Λονδίνο

Η καταρρακτώδης βροχή και η ανάπτυξη χιλιάδων αστυνομικών έφεραν την ηρεμία στις μεγάλες πόλεις της Βρετανίας για πρώτη φορά από το περασμένο Σάββατο .

Χωρίς ΑΦΜ όσοι φοροδιαφεύγουν


Δραστικά μέτρα επιστρατεύει η κυβέρνηση για όσους δεν έχουν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις ΦΠΑ , ή έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία ή έχουν δημιουργήσει εταιρείες-μαϊμού. Διαβάστε ποιοι ΑΦΜ κινδυνεύουν να χαρακτηρισθούν ανενεργοί

Προϋπολογισμός: Κακά μαντάτα. «Βούλιαξαν» τα έσοδα

Στα 15,513 δισ. ευρώ διαμορφώνεται σε δημοσιονομική βάση το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο επτάμηνο, υπολειπόμενο του νέου αναθεωρημένου στόχου (ήτοι 16,475 δισ. ευρώ), όπως προσδιορίστηκε μετά το μεσοπρόθεσμο, αλλά αυξημένο κατά 24,6% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2010.

«Εξαιρούν με μέθοδο πολύτεκνες οικογένειες από τη δωρεάν διανομή τροφίμων»

Την παράταση της περιόδου υποβολής αιτήσεων για δωρεάν διανομή τροφίμων σε πολύτεκνες οικογένειες, ζητά ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, ο οποίος καταγγέλλει ότι η πρόσφατη απόφαση.

Διήμερο «ψεκασμών» στη Θεσσαλονίκη

Επίγειους ψεκασμούς δένδρων των δημοτικών Δενδροστοιχιών προκειμένου να αντιμετωπισθούν εντομολογικές προσβολές πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων.