Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Τραγωδία στην άσφαλτο – Μια νεκρή και δυο τραυματίες στην Εγνατία

Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος της Εγνατίας οδού, μεταξύ των χωριών Δρέπανο και Άγιος Δημήτριος Κοζάνης. Μία 59χρονη έχασε τη ζωή της κι ένα ηλικιωμένο ανδρόγυνο τραυματίστηκε.

Σε αστυνομικό κλοιό το Λονδίνο


Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, μετά και το θάνατο ενός 26χρονου κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας.

Συνελήφθη υφυπουργός

Η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε σήμερα 38 ανθρώπους, οι οποίοι σχετίζονται με το υπουργείο Τουρισμού, περιλαμβανομένου του υφυπουργού Φρεντερίκου Σίλβα ντα Κόστα, στο πλαίσιο έρευνας για σκάνδαλο διαφθοράς.

Πάνος Καμμένος: Εθνικός ξεσηκωμός ΤΩΡΑ

Απεργία σε τρεις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης αύριο


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο 10/8 οι εργαζόμενοι σε τρεις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας την καταβολή των αμοιβών τους.

Από Σεπτέμβριο η μεθαδόνη στα νοσοκομεία

Σε τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης -τον Άγιο Παύλο, το Ιπποκράτειο, το Ειδικών Παθήσεων και το Παπαγεωργίου- θα διαμορφωθούν, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, νέες μονάδες χορήγησης υποκατάστατων για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 83χρονου στο Παλαίφυτο Πέλλας

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 83χρονου στο Παλαίφυτο Πέλλας, το πτώμα του οποίου βρέθηκε χθες το βράδυ σε παράπηγμα, όπου διέμενε ο ηλικιωμένος.

Επίσκεψη της Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ στον ΕΛΟΓΑΚ


Επίσκεψη της Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ της Β΄Θεσσαλονίκης στον ΕΛΟΓΑΚ για τα προβλήματα που προκύπτουν από την ψήφιση της τροπολογίας που αναφέρει καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών

Αναδρομικά δώρα κι επιδόματα σε συμβασιούχους


Απόφαση του Αρείου Πάγου υποχρεώνει το Δημόσιο να καταβάλει αναδρομικά σε καθαρίστρια που εργαζόταν ως συμβασιούχος και στη συνέχεια μονιμοποιήθηκε, συνολικό ποσό 15.368 ευρώ με τους νόμιμους τόκους, που αντιστοιχεί σε διαφορές αποδοχών, δώρα και επιδόματα για το χρονικό διάστημα 2003-2005.

Στις ΗΠΑ οι σοροί των 30 στρατιωτών


ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ

Οι σοροί των 30 αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν το Σάββατο στο Αφγανιστάν όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν καταρρίφθηκε από τους Ταλιμπάν, έφτασαν σήμερα στις ΗΠΑ, όπου διοργανώθηκε τιμητική τελετή παρουσία του προέδρου Ομπάμα

ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μέχρι 5 χρόνια η άδεια άνευ αποδοχών στο Δημόσιο

Διεύρυνση της δυνατότητας χορήγησης άδειας άνευ αποδοχών έως 5 χρόνια ή μειωμένο ωράριο για ανάλογο χρονικό διάστημα, προβλέπουν νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.

Δύο ταχύτητες στον υπολογισμό της σύνταξης στο Δημόσιο τομέα

Με μεικτό τρόπο υπολογίζονται οι συντάξεις στον δημόσιο τομέα, με το ποσοστό αναπλήρωσης να είναι σε άμεση συνάρτηση με το έτος... εξόδου.

Νέα Δημοκρατία: Ο κ. Πάγκαλος ζει σε άλλη χώρα και μιλά για άλλη κυβέρνηση

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο δεύτερος αντιπρόεδρος επιβεβαιώνει, άλλη μια φορά, ότι θα ήταν καλύτερα και για τον ίδιο και για τον τόπο εάν βρισκόταν σε μόνιμες διακοπές. Άλλωστε, τα όσα δηλώνει, δείχνουν πως ζει σε άλλη χώρα και μιλά για άλλη κυβέρνηση.

Νέα Δημοκρατία: Απέδειξε ότι είναι άξιος κλώνος του κ. Μόσιαλου

 Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη σημερινή δήλωση του αναπληρωτή κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Τόλκα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συντριβή αεροσκάφους στην Ρωσία - 11 νεκροί

Αεροσκάφος μεταφοράς φορτίων τύπου Antonov-12 συνετρίβη σήμερα στην περιοχή Μαγκαντάν της ρωσικής Άπω Ανατολής, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και τα έντεκα άτομα που επέβαιναν σε αυτό, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του αρμόδιου για θέματα μεταφορών εισαγγελέα.

Συρία. Άρματα μάχης σκότωσαν τουλάχιστον 30 πολίτες κοντά στη Χάμα

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας με την υποστήριξη αρμάτων μάχης σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον 30 αμάχους στην περιοχή γύρω από τη Χάμα και σε μία πόλη κοντά στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο συριακός Εθνικός Οργανισμός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-8-2011 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 11-8-2011 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

Το 87% του βιοντίζελ που θα καταναλωθεί φέτος στην Ελλάδα, θα παρασκευαστεί από εγχώρια πρώτη ύλη

Το 87% της ποσότητας βιοντίζελ που υπολογίζεται να καταναλωθεί φέτος για φέτος αναμένεται να παρασκευαστεί από πρώτη ύλη προερχόμενη από τις ελληνικές ενεργειακές καλλιέργειες, αυξάνοντας σημαντικά την ελληνική προστιθέμενη αξία στο πετρέλαιο κίνησης.

Πάνω από τις 1.000 μονάδες έκλεισε το ΧΑ, με άνοδο έπειτα από 11 πτωτικές συνεδριάσεις

Ανάσχεση των έντονων πτωτικών τάσεων, που σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στις έντεκα προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων είχαν καταγραφεί μεγάλες απώλειες 22,39%, σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση, με την αγορά να κλείνει με μικρή άνοδο, επανερχόμενη στα επίπεδα των 1.000 μονάδων.

Λαζάρ : "Χαρούμενος στον ΠΑΟΚ"

Ικανοποιημένος για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, πικραμένος για τον τρόπο που αποχώρησε απ' τη Ραπίντ είναι ο Κοστίν Λαζάρ. Ο Ρουμάνος άσος είχε έρθει σε κόντρα με τον προπονητή, Μάριους Σουμουντίκα (ο οποίος αποχώρησε από την Καβάλα μετά από μερικές μέρες παρουσίας) και αυτός ήταν ο λόγος που έφυγε και βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών της Ραπίντ.

Όπως και με τους Δίδυμους Πύργους…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η Καρολάιν Κένεντι είναι η τελευταία και μάλλον πιο αδύναμη κληρονόμος ενός επωνύμου που έγινε θρύλος, αλλά και την ίδια στιγμή «κατάρα» για όσους το κουβαλούσαν.

Άγιος Αθανάσιος: Βοήθεια... 12.500 ευρώ!

 Θύμα ληστείας έπεσε και ένας 63χρονος οδηγός φορτηγού, υπάλληλος εταιρείας τροφίμων, στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, όταν σταμάτησε για να βοηθήσει δύο νεαρούς που χάλασε το αυτοκίνητό τους.

Επανέλεγχος των χωματερών σε Μακεδονία και Θράκη

Επανέλεγχο των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) σε Μακεδονία και Θράκη ζητά από τις αρμόδιες τριμελείς επιτροπές ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θύμιος Σώκος.

Έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβούλιου για τις ταραχές στο Λονδίνο

Θα συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη το βρετανικό κοινοβούλιο, εξαιτίας των ταραχών που συγκλονίζουν την πρωτεύουσα και άλλες πόλεις της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, προσθέτοντας ότι θα κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» για να αποκατασταθεί η τάξη.

Σέρρες: Έδεσαν, φίμωσαν και λήστεψαν 83χρονο

Θύμα δύο αδίστακτων ληστών έπεσε 83χρονος, μέσα στο σπίτι του, στην Ηλιοκώμη Σερρών. Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες εισέβαλαν χθες το απόγευμα στο σπίτι του υπερήλικα προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Σε αργία ο Ψωμιάδης και με τη «βούλα» του ΣτΕ


Απορρίφτηκε από την Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, με την οποία ζητούσε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιου Σώκου.

Πέλλα: Έγκλημα με θύμα 83χρονο

Θύμα εγκληματικής ενέργειας έπεσε ένας 83χρονος στο Παλαίφυτο Πέλλας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ηλικιωμένος άντρας βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος,

Δεν πουλάει η «επιχείρηση»

 τουΧάρη Στούκα
Αρθρογράφος - Βιολόγος
Μου φαίνεται σχεδόν αδιάφορη η προσπάθεια να συντάξω αυτές τις γραμμές. Μπαίνω στον κόπο μάλλον απο ένα σωρρευμένο συναίσθημα απροσδιόριστης μελαγχολίας? Για να μην πω «αηδίας»...

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/8, 7 μμ

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΤΕ ΝΑ ΛΕΙΨΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ , ΣΤΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΕΙΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Δ. Ψωμιάδης: «Ακολουθήστε το δρόμο της λογικής, μειώστε τον ΦΠΑ»

Της Άντζελας Πεϊτση
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αναφορικά με την νέα της απόφαση, να αυξήσει το συντελεστή ΦΠΑ από 13 σε 23% στις επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης από την 1η Σεπτεμβρίου, άσκησε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης.

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ-ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ-ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!


 .ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Η υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας υποτροπιάζει την καπιταλιστική κρίση και οξύνει στο έπακρο τα εκρηκτικά προβλήματα της ευρωζώνης, η οποία ήδη βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού!

Ετοιμάζεται για “βόμβα” στη ΔΕΘ


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις αρχές του φθινοπώρου, κατάφερε να καθιερωθεί ως το «σημείο επανεκκίνησης» της πολιτικής ζωής του τόπου.

Στην βουλή τις ζημιές στο οδόστρωμα της οδού Αγίου Ανδρέου και το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στο Διακοπτό έφερε ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος

Την παρέμβαση Εισαγγελέα για τις ζημιές στο οδόστρωμα της οδού Αγίου Ανδρέου ζητά με Ερώτησή του και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με το σταδιακό κλείσιμο του δρόμου για την αποκατάστασή του.

Νέες ενδείξεις για την… εξωγήινη προέλευση της ζωής

Οι απαραίτητες χημικές ενώσεις για την ανάπτυξή της ίσως μεταφέρθηκαν από μετεωρίτες

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Γουσίδης

Πόσο πιθανό είναι να είναι η ζωή όπως την γνωρίζουμε σήμερα στον πλανήτη μας… εξωγήινης προέλευσης; Όσο εξωπραγματικό και να ακούγεται αυτό το σενάριο, οι ενδείξεις και οι πιθανότητες για να έχει μεταφερθεί η ζωή στη Γη από κάποια μακρινή γωνιά του Σύμπαντος, αυξάνονται συνεχώς – και ειδικά μετά από την τελευταία έρευνα επιστημόνων της NASA που καθιστά πλέον πολύ πιθανή μια επιστημονική θεωρία που έως τώρα δεν μπορούσε να τεκμηριωθεί.

Η θεραπεία για τον εθισμό ονομάζεται αποτοξίνωση...


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή η πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν…Επειδή ο καιρός περνά γρήγορα, η παγκόσμια οικονομική κρίση βαθαίνει και η Ελλάδα κινδυνεύει να αποτελέσει το πρώτο εξιλαστήριο θύμα της, να τιμωρηθεί δηλαδή προς παραδειγματισμόν όλων των υπολοίπων «ατάκτων»…

14 μήνες αδίκως πίσω από τα σίδερα: Ο βιασμός που δεν έγινε ποτέ



της Μπέττυς Γιάννα

Ένας βιασμός που δεν έγινε ποτέ και ανάγκασε παρ όλα αυτά έναν άνθρωπο να μείνει 14 ολόκληρους μήνες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Στον Λαγκαδά. Διέρρηξαν εργοστάσιο

Ιδιοκτήτης εργοστασίου κεραμοποιίας, στον Λαγκαδά, αντιλαμβανόμενος διάρρηξη της επιχείρησής του, σήμερα το πρωί ενημέρωσε άμεσα το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Α.Τ Λαγκαδά, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν επ΄αυτοφώρω, δύο ομογενείς, ηλικίας 25 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Κλοπή».

Ο Μόσιαλος σε ρόλο… Λιβάνη

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η θέση του Ηλία Μόσιαλου στην εσωκομματική πυραμίδα εξουσίας της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ακολουθεί ανοδική τάση, μετά την επιλογή του από τον Γιώργο Παπανδρέου για τη θέση του Υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο Λοβέρδος άλλαξε “στρατόπεδο”

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η ισορροπία δυνάμεων στη σχέση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ανδρέα Λοβέρδο, δεν είχε ποτέ τα χαρακτηριστικά της σταθερής μεταβλητής, αυτά τα σχεδόν δυο χρόνια που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην εξουσία.