Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Το ευρωομόλογο είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε τα ακόλουθα:

Νέο φρένο στο οζονοποιημένο νερό

Το ενδεχόμενο λήψης και επιπλέον μέτρων προς τις εταιρείες που πωλούν οζονοποιημένο νερό, πέραν της απαγόρευσης που επέβαλε ο ΕΟΦ σε κάθε είδους διαφήμισης συσκευών παραγωγής όζοντος, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, εξετάζει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Μιχελάκης, ο "βαρώνος Μυνχάουζεν" της ΝΔ


Τον ρόλο του υπερασπιστή της κυβέρνησης ανέλαβε ξανά ο Πάγκαλος, μετά τη σχετική εξαφάνισή του, το τελευταίο διάστημα. Ο Θ. Πάγκαλος επιτέθηκε με οξύτητα κατά του εκπρόσωπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη

Επίθεση με γιαούρτια στον Πρετεντέρη

Επίθεση με γιαούρτια δέχτηκε από νεαρούς ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης στην Αντίπαρο (Pic)

Το πρώτο αεροπλάνο που κατασκευάστηκε σε εκτυπωτή

Βρετανοί ερευνητές δημιούργησαν το πρώτο αεροπλάνο στον κόσμο που βγήκε από ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή. Μπορεί να πετάξει χωρίς πιλότο με ταχύτητα περίπου 160 χλμ. την ώρα (Pic+Vid)

Μακάβρια συλλογή στρατιώτη


Ο στρατός ερευνά τις φήμες ότι Βρετανός στρατιώτης έκοβε τα δάχτυλα νεκρών Ταλιμπάν και τα κρατούσε για σουβενίρ

Μόνο διαδικτυακά οι προσκλήσεις στρατεύσιμων


Μόνο στο Διαδίκτυο θα αναρτώνται πλέον οι Εγκύκλιες Διαταγές Προσκλήσεως Στρατεύσιμων (ΕΔΥΕΘΑ), καθώς καταργείται η έκδοσή τους σε έντυπη μορφή. Στο εξής οι Εγκύκλιες Διαταγές Προσκλήσεως Στρατεύσιμων θα αναρτώνται αποκλειστικά στο διαδίκτυο, μέσω του "ΔΙΑΥΓΕΙΑ", των ιστοσελίδων των Γενικών Επιτελείων, καθώς και της ιστοσελίδας της ΔΣΣΝΣ/ΓΕΕΘΑ www.stratologia.gr.

Αποζημίωση στην οικογένεια 22χρονης που πέθανε στο κελί της από χρήση ναρκωτικών

Την καταβολή αποζημίωσης, ύψους 440.000 ευρώ, επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στους γονείς και τον αδελφό 22χρονης, υπόδικης για ναρκωτικά, η οποία πέθανε στο κελί της στον Κορυδαλλό από χρήση ναρκωτικών.

Ομπάμα: Η υποβάθμιση θα μας δώσει την απαιτούμενη πολιτική βούληση

Την πολιτική βούληση που λείπει από τις ΗΠΑ, για να βάλει τάξη στα οικονομικά της, ελπίζει ότι θα φέρει η υποβάθμιση της χώρας από τον οίκο S&P o Mπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τα όσα είπε στο σημερινό του διάγγελμα.

Προσλαμβάνονται 1.200 ειδικοί φρουροί

Την πρόσληψη 1.200 Ειδικών Φρουρών ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
Μάνος Χαραλαμπάκης


Γιαγιά, γιαγιούλα. Θα γράψω για σένα. Διότι ούτε να φωνάξεις, ούτε να διαμαρτυρηθείς μπορείς. Θα μπορούσες να είσαι η γιαγιά μου. Σε είδα να κατεβαίνεις σιγά σιγά - κούτσα κούτσα - τα σκαλιά, στην έξοδο του σταθμού των Άνω Πατησίων (στην πλευρά προς Κηφισιά). Αγκομαχούσες διότι είχε και ζέστη. Το ξέρω ότι πριν αρχίσεις να κατεβαίνεις τα σκαλιά πήγες προς το ασανσέρ. Ναι, αυτό που προορίζεται για να διευκολύνει τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Έχασε και τις 1.000 μονάδες το Χ.Α.


Με πτώση έκλεισε για 11η συνεχόμενη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 6,02%, και να κλείνει στις 998,05 μονάδες πλησιάζοντας χαμηλό 17 χρόνων.
Τα κέρδη που σημειώθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης χάθηκαν πολύ γρήγορα μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας που πλήττει τα χρηματιστήρια παγκοσμίως και ακολουθώντας την "βουτιά" που πραγματοποίησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Πέθανε ο Αναστάσιος Πεπονής

Σε ηλικία 87 πέθανε σήμερα, από παθολογικά αίτια, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιος Πεπονής. Με έντονη πολιτική δράση διετέλεσε βουλευτής και υπουργός για πολλά χρόνια, μέχρι το 2000.

Ποιο είναι το παιδάκι στη φωτογραφία;

Πρόκειται για έναν ιταλό ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε την καριέρα του στη Νάπολι. Έχει παίξει στην Ίντερ, στη Γιουβέντους και στην βασίλισσα της Ισπανίας Ρεάλ Μαδρίτης.

Όταν η ανορεξία χτυπά την πόρτα μας

Τη χρονιά που πέρασε μια από τις βασικές ενασχολήσεις μου ήταν η αντιμετώπιση πάρα πολλών περιστατικών με νευρική ανορεξία.

ΠΡΩΗΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ




της Μπέττυς Γιάννα
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει, υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να είναι εμπλεκόμενοι σε βρώμικα κυκλώματα «προστασίας», εκβιασμών και τοκογλυφίας. Οι καταγγελίες που μας έχουν έρθει ήταν αρκετές για να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά να ξετυλίγουμε το κουβάρι. Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνας που κάνουμε και βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν θα σας αποκαλύψουμε ακόμη το όνομά του( πρόκειται για ισχυρό άντρα της ΕΛ.ΑΣ) , για ευνόητους λόγους.

Έκπτωση Δαπανών από το Φόρο Εισοδήματος

του Aντώνη Μουζάκη
Αλλάζει ο τρόπος έκπτωσης: α) των ιατρικών εξόδων,
β) των τόκων από στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας που καταβάλλονται από την 1.1.2011 και μετά ανεξαρτήτως του χρόνου σύναψης του δανείου,

Η Ευρωζώνη θα ζήσει το δικό της 2008;

Θα δούμε και αυτή τη φορά, όπως έγινε και το 2008, να ακολουθεί μια πλήρης χρηματοπιστωτική κατάρρευση; Όταν ο πανικός διαχυθεί παντού και οι επενδυτές έρθουν αντιμέτωποι με κινδύνους που μέχρι σήμερα παραγνώριζαν θα κάνουν ξαφνικά πίσω;

«Η αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών κατηγοριών αδικεί τους ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α»

H Κυβέρνηση πιστή για άλλη μια φορά, στις επιταγές της μνημονιακής πολιτικής, αφού η αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών κατηγοριών είχε παραγγελθεί από την Τρόικα «βάλει» τώρα και κατά των ασφαλισμένων του ΟΓΑ με την αύξηση της κατώτατης εισφοράς του ΟΓΑ.

Όταν η επικοινωνία μπλοκάρεται ... η Δημοκρατία «νοσεί»!


του Χάρη Στούκα
...«Μεγάλη μπουκιά φάε......μεγάλη κουβέντα μη λές». Γιατί λέξεις χωρίς νόημα, συνοδεύονται από «ανικανοποίητες προσδοκίες», και όταν δεν ανταποκρίνονται με έργα, μετατρέπονται σε «αυτονόητες ψευδαισθήσεις». Τότε είναι που γινόμαστε ανόητοι. Για άλλη μια φορά ο σοφός λαός μίλησε. Και θα μου πείτε ποιός τον άκουσε? Ούτε καν ένας από όλους εμάς που θεωρούμε τον εαυτό μας κομμάτι του! «Μαζί τα είπαμε-ήπιαμε»? Ούτε καν...

Ξυπόλητη στ’ αγκάθια η Ελλάδα

Τον Αύγουστο υπάρχουν ειδήσεις, αλλά… φοράνε μαγιό!
Σοφία Βούλτεψη
Θύματα ενός αφορισμού που ουδέποτε έχει επιβεβαιωθεί έχουν πέσει οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
Ο λόγος για την γνωστή ρήση του Ουμπέρτο Έκο, σύμφωνα με την οποία «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις», που διαψεύδεται κάθε φορά, κάθε χρόνο.

· Νίκος Χουντής: «Ζούμε στην εποχή της δικτατορίας των αγορών».

Συνέντευξη Ν. Χουντή στο ραδιόφωνο της ΕΤ3.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΤ3 (Σπυριδωνίδης), μεταξύ άλλων ανέφερε:

Άδεια μετ' αποδοχών και στους μπαμπάδες


Άδεια μετ' αποδοχών για την ανατροφή του παιδιού του δικαιούται και ο άνδρας εργαζόμενος στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα

Η πρώτη απόφαση-ανάσα για δανειολήπτη

Στο μισό περίπου έκοψε το χρέος -σε καταναλωτικό και στεγαστικά δάνεια- παλιννοστούσης με δύο ανήλικα το ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.
Της Χριστίνας Ταχιάου

Οι διεφθαρμένοι της Ελλάδας κατηγορούν τον λαό στους φοροκλέφτες της Ευρώπης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τον Ιούλιο του 2008, λίγο πριν ξεσπάσει η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι ηγέτες του G8 συναντήθηκαν στο Τογιάκο της Ιαπωνίας.

Τι σκέφτεται ο Γιώργος

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Το Σαββατοκύριακο αυτό ήταν εξαιρετικά έντονο για τον Γιώργο Παπανδρέου και το στενό επιτελείο του, καθώς σε ανοικτή γραμμή με τις Βρυξέλλες επιχειρούσαν να διαβάσουν «ανάμεσα στις λέξεις», τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία, μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ και τις πιέσεις στην Ιταλία και την Ισπανία.

Οι 6 μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΙΟΥ
«Καυτά» εκκαθαριστικά σημειώματα θα καταφτάσουν σε 5.800.000 φορολογουμένους την ερχόμενη άνοιξη, μετά τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, αλλά και μετά την κατάργηση εκατοντάδων φοροαπαλλαγών, που δρομολογούνται μέσα από το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών και θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου.

Σε επιφυλακή. Συναγερμός για μολυσμένο αίμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Συναγερμός έχει σημάνει στις Διευθύνσεις Αιμοδοσίας και τα Κέντρα Αίματος της χώρας μετά τα απανωτά κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου - Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης όπως αυτές ψηφίστηκαν 4 Αυγούστου 2011 σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις τροποποιήσεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0BwmRKH7nmnPlZTI1YzA2MmUtYzgwNi00MjZhLTllYjgtYjcxNDdhN2FkOGI2&hl=en_US

Χωρίς σχόλια