Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Πετρελαιοκίνηση: Εως 50% οικονομία στα καύσιμα και τα τέλη

Ανοίγει ο δρόμος για την ελεύθερη κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων (προδιαγραφών ρύπων Euro5) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εκκενώθηκε προσωρινά πολυκατοικία στη Ναύπακτο

Σε ξενοδοχείο μεταφέρθηκαν οι ένοικοι
Μια τριώροφη πολυκατοικία εκκενώθηκε προσωρινά στη Ναύπακτο, εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 17.35.

Με αφορμή τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Βαν Ρομπάϊ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ, είχε σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι από αύριο ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει ανάλογες συνομιλίες και με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Η πρώτη κούπα στη Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το «Κομιούνιτι Σιλντ». Η περυσινή πρωταθλήτρια Αγγλίας μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στη νέα σεζόν, αφού νίκησε 3-2 την -κυπελλούχο και «συμπολίτισσα»- Μάντσεστερ Σίτι,

Απομάκρυναν τις σκηνές από τον Λευκό Πύργο

Στην εκκένωση της πλατείας του Λευκού Πύργου προχώρησε στις 06.00 τα ξημερώματα, η Δημοτική Αρχή της Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή της Αστυνομίας, προκειμένου να απομακρύνουν από το σημείο τις σκηνές των «Αγανακτισμένων».

Σεισμική δόνηση 4,7 ρίχτερ έβγαλε κατοίκους της Πάτρας στους δρόμους

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.35, η οποία έγινε αισθητή στην Πάτρα, το Ρίο, την Ναύπακτο, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Για μία ακόμη χρονιά στην Χριστιανική κατασκήνωση “ΑΓΚΥΡΑ”

Για άλλη μία χρονιά συναντήθηκαν κατασκηνωτές στην κατασκήνωση της Χριστιανικής Εστίας κατασκηνωτές.

Το τίμημα του λαϊκισμού

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η απώλεια της αξιολόγησης-φετίχ (ΑΑΑ) αποτέλεσε ένα σοβαρό πλήγμα για το κύρος και τη διεθνή θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ως ατμομηχανής της παγκόσμιας οικονομίας.

Αθήνα - Θεσσαλονίκη με πατίνια


Άκρως επιτυχημένο το στοίχημα οκτώ αθλητών rollers. Ξεκίνησαν από την Αθήνα και έφτασαν στη Θεσσαλονίκη μετά από επτά ημέρες με τα πατίνια τους (Vid)
Μετά από επτά ημέρες, οι οκτώ αθλητές rollers που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Καλλιμάρμαρο έφτασαν στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου, τερματίζοντας στο Λευκό Πύργο.

Ένας νεκρός και δεκαπέντε τραυματίες σε τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη


Τη ζωή του έχασε σήμερα ένας 26χρονος οδηγός του οποίου το αυτοκίνητο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Έβρου.

Αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του έσωσαν τη ζωή


Εντόπισαν 30χρονο που θα αυτοκτονούσε από το σήμα του κινητού του
Είχε αφήσει ένα σημείωμα στο σπίτι του με το οποίο εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους ήθελε να αυτοκτονήσει και έφυγε μόνος, προκειμένου στα 30 του χρόνια, να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο πατέρας του ειδοποίησε την αστυνομία και ύστερα από συντονισμένη ολονύχτια επιχείρηση,

Μέσα σε 3 περίπου ώρες Και δεύτερη σεισμική δόνηση στη Χαλκιδική

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14:56, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο του ΑΠΘ, το μέγεθός της ήταν 3,2 ρίχτερ και είχε το ίδιο επίκεντρο με το σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα, στην ίδια περιοχή.

Τα τηλέφωνα έκαψαν τους βαρόνους της κόκας

Κατάσχεση 123 κιλών στη Θεσσαλονίκη.
Η “ΜτΚ” αποκαλύπτει σήμερα τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι βαρόνοι για την ασφαλή μεταφορά του φορτίου της κοκαΐνης, πώς πλησίασαν τους δύο Έλληνες που φέρεται να εμπλέκονται στο κύκλωμα, πώς τους έπεισαν να συνεργαστούν και σε ποιες ενέργειες προέβησαν από τη στιγμή που εμφανίστηκαν για την παραλαβή του φορτίου στις 7 Ιουλίου μέχρι που οι διωκτικές αρχές τους πέρασαν τις χειροπέδες.
.Του Βασίλη Παπαδημούλη

Πεδίο μάχης το Τότεναμ στη Βρετανία


Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δύο οχήματα της Αστυνομίας, ένα λεωφορείο και ένα κατάστημα στο Τότεναμ στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν χθες το βράδυ μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

Συρία: Δεκάδες νεκροί στις πόλεις Ντέιρ Εζόρ και αλ-Χούλα

Οι νεκροί από τις σημερινές επιχειρήσεις του συριακού στρατού για την καταστολή της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ανέρχονται σε 57, όπως έγινε γνωστό από μια οργάνωση Σύρων ακτιβιστών.

Πολιτική Το μέλλον ξεκίνησε (;)

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η Ελλάδα υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα το «αντικείμενο του πόθου» των διεθνών ΜΜΕ, λόγω της δεινής θέσης στην οποία είχαν περιέλθει τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας, σε συνδυασμό με τις φήμες αλλά και τα… στοιχήματα των διεθνών κερδοσκόπων, για την προοπτική χρεοκοπίας. Μιας χρεοκοπίας που θα παρέσυρε την ευρωζώνη στο σύνολό της.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Ο.Π.Α.Π.

“Στην Ελλάδα του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι υποβάλλονται σε αιματηρές θυσίες και η φορολογική λαίλαπα έχει γονατίσει φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις

Η Άννα απέναντι στον Βενιζέλο για τη διαδοχή


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Την πρόγευση μιας εικόνας από το μέλλον έδωσε η Άννα Διαμαντοπούλου με τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News. Η Υπουργός Παιδείας παρουσίασε μια συνολική πλατφόρμα, αναφερόμενη στην ανάγκη δομικών αλλαγών στον χώρο της εκπαίδευσης, ταυτόχρονα όμως στάθηκε και στις θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, προκειμένου να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει σήμερα, και να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία.

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΥΓΗ» ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ – ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΖΑΓΑΡΑ

Ο Μπούρας πάει για νέος διευθυντής του Σαμαρά

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σταθόπουλος στη «Real News», ο Κώστα Μπούρας θα είναι ο νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά στη Συγγρού, διαδεχόμενος τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Α’ Πειραιώς.

ΤΑΞΙΔΕΨΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΙΟΔΙΑ


Κειμενο που λαβαμε απο εναν συναγωνιστη:
Ξεκινησα απο την Χαλκιδα να ταξιδεψω μεχρι την Πυλο, απο οπου καταγομαι. Ημουν προβληματισμενος απο τις προηγουμενες μερες τι θα κανω με τα διοδια.

Στη Β’ Αθηνών ο Αντώναρος

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Την εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών επιλέγει ο Ευάγγελος Αντώναρος, προκειμένου να διεκδικήσει την παρουσία του και στην επόμενη Βουλή. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, που παρέμεινε κυβερνητικός εκπρόσωπος στο τελευταίο κομμάτι της θητείας της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, είναι βουλευτής Επικρατείας, θέση που κέρδισε όταν, την επομένη των εκλογών του 2009, παραιτήθηκε ο Γιώργος Σουφλιάς.

Οι λέξεις της παραλίας: Μπικίνι / Μαγιό / Μπουρκίνι / Κρις κραφτ

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Μπικίνι / Μαγιό
Το μπικίνι πήρε το όνομα του από την ατόλη Μπικίνι (νήσοι Μάρσαλ), Ειρηνικός Ωκεανός, μεταξύ της Χαβάης και της Παπούα-Νέα Γουινέα.

Απαράδεκτες οι ουρές της ντροπής, των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ

«Να ανανεωθούν…χθες, οι συμβάσεις των ιατρών ελεγκτών!»
Λύση εδώ και τώρα στην ανανέωση των συμβάσεων των ιατρών ελεγκτών του ΟΠΑΔ ώστε να πάψει η απαράδεκτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του Ταμείου, ζητά ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ, Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.