Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Έλληνες ιπτάμενοι πρώτευσαν σε εκπαιδευτικό σχολείο του ΝΑΤΟ

Τους σμηναγούς Λουκά Θεοχαρόπουλο και Χαρίλαο Νίκου, που διακρίθηκαν στο επιχειρησιακό σχολείο του ΝΑΤΟ με την επωνυμία Τακτικό Πρόγραμμα Ηγεσίας ως οι καλύτεροι της εκπαιδευτικής σειράς τους, συνεχάρη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

40ωρο στο δημόσιο

Αυξάνονται οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες. Να επιλέξουν ωράριο εργασίας καλούνται οι δημόσιοι υπαλληλοι.
.Σε 40 από 37,5 αυξάνονται οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας στο Δημόσιο με αποτέλεσμα να αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών.

Μενεμένη: Έκλεβαν βενζίνη από σταθμευμένα αυτοκίνητα

 Έκλεβαν βενζίνη από σταθμευμένα αυτοκίνητα ένας 47χρονος αλλοδαπός και ο 38χρονος γεωργιανός συνεργός του στην περιοχή της Μενεμένης.

Πήρε φωτιά η αμόλυβδη βενζίνη

Πάνω από τα 1,7 ευρώ πωλείται η αμόλυβδη στις περισσότερες τουριστικές περιοχές
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ

ΣΑΡΚΟΖΙ - ΜΕΡΚΕΛ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΤΑΜΠΛΟ


Αναψαν τα τηλέφωνα σε Ριβιέρα και Αλπεις

Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΙΧΑΛΗ
Συναγερμό προκαλεί στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και στα οικονομικά τους επιτελεία η καταβαράθρωση των χρηματιστηριακών δεικτών και η κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Αύριο στα Νάματα Κοζάνης. Ο 4oς Ορεινός Αγώνας Ναμάτων στο Άσκιο (Σινιάτσικο), μήκους 19,050 χλμ.

Ο Δήμος Βοΐου-Δημοτική Ενότητα Ασκίου-Τοπική Κοινότητα Ναμάτων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ναμάτων , διοργανώνουν το 4o Ορεινό ΑγώναΝαμάτων στο Άσκιο (Σινιάτσικο), μήκους 19,050 χλμ, στα Νάματα Κοζάνης,

Η Ελλάδα ξαναβρήκε το “χρώμα” της

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Το μεσημέρι της Παρασκευής, ειδικά όταν μιλάμε για καλοκαιρινή περίοδο, αποτελεί τον ψυχολογικό πρόλογο ενός τριημέρου χαλάρωσης. Καμία έκπληξη λοιπόν για το γεγονός ότι αυτή τη χρονική συγκυρία επέλεξαν οι ιδιοκτήτες ταξί για να ενημερώσουν την ελληνική κοινωνία, την οποία εξόργισαν και έβαλαν απέναντί τους, ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών τους.

Γιορτή Κρασιού στο Δίστομο Βοιωτίας

Η Ευρώπη δεν (δια)σώζεται με τηλεδιασκέψεις

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ένα άρθρο της «Monde» πριν από μερικές εβδομάδες, περιέγραφε την πολιτική ηγεσία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης ως «παιδική χαρά». Μια διαπίστωση την οποία έσπευσε να προσυπογράψει και ο αμερικανικός Τύπος, παραβλέποντας την αντίστοιχη ένδεια ηγεσίας που υπάρχει στην υπερδύναμη, και αποκαλύφτηκε σε όλη της την επικινδυνότητα, στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις για την επέκταση του ορίου δανεισμού της αμερικανικής οικονομίας, την ώρα που η στάση πληρωμών πλησίαζε απειλητικά.
Με τη Συμφωνία των Βρυξελλών στις 21 Ιουλίου, η Ευρώπη έδωσε ένα πρώτο δείγμα γραφής, ότι έχει τη διάθεση να απαντήσει πολιτικά στις κερδοσκοπικές απειλές των αγορών και των Οίκων Αξιολόγησης. Και μετά… πήγε διακοπές.
Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται στην Ιταλία, όπως και ο Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ ο Νικολά Σαρκοζί απολαμβάνει στιγμές ξεκούρασης στη γαλλική Ριβιέρα. Μονάχα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρισκόταν στο γραφείο του, όταν οι αγορές αποφάσισαν να ξεχάσουν την Ελλάδα, και να πιέσουν μέχρι χρεοκοπίας την Ιταλία και την Ισπανία. «Όλα ή τίποτα», μοιάζει να είναι το στοίχημα των διεθνών κερδοσκόπων, προκειμένου να γονατίσουν το ευρώ.
Η κρίση της ευρωζώνης, σε συνδυασμό με το… υβρίδιο λύσης που δόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, οδήγησε τα Χρηματιστήρια σε ράλι καθόδου, μέχρι τον πάτο του βαρελιού. Οι Οίκοι Αξιολόγησης έβγαλαν από τα συρτάρια τα σκονισμένα «αναθέματα» για την Ελλάδα, και αντί για τη χώρα μας, έγραψαν το όνομα της Ιταλίας και εκείνο της Ισπανίας. Και εγένετο χάος.
Η αντίδραση της «παιδικής χαράς»; Ό, τι αναμενόταν. Οι ηγέτες συνέχισαν τις διακοπές τους, και περιορίστηκαν σε μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες, μια μίνι τηλε-διάσκεψη. Μονάχα ο «Καβαλιέρε»… κυνηγούσε τα στελέχη των Οίκων Αξιολόγησης στο Μιλάνο, ίσως και να τους επιβίβασε σε πουλμανάκι για τα τουριστικά αξιοθέατα της… Σικελίας.
Ο Χοσέ Θαπατέρο διέκοψε τις διακοπές του, ο Ισπανός πρωθυπουργός όμως… δεν μετράει, καθώς δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην αναμέτρηση του φθινοπώρου. Έτσι, η Ευρώπη εκπροσωπήθηκε δια του Ζοζέ Μπαρόζο, και του Όλι Ρεν. Με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να χτυπάει καμπανάκι κινδύνου, και να καλεί σε άμεση και αδιαμφισβήτητη δράση. Και τον αρμόδιο για την Οικονομία Επίτροπο, να παραχωρεί συνέντευξη Τύπου.
Εκεί, ο Όλι Ρεν είπε πολλά. Παραδέχτηκε εμμέσως τον μονόδρομο της έκδοσης ευρωομολόγου. Επανέλαβε ότι η Ευρώπη έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει την κρίση. Κατηγόρησε τις αγορές, επειδή δεν δείχνουν κατευνασμό μετά τη Συμφωνία των Βρυξελλών, της 21ης Ιουλίου.
Δύσκολα θα διαφωνήσει κανείς με τον ορθότητα όσων είπε ο Όλι Ρεν. Μόνο που δυστυχώς, ισχύει στην πράξη η ιστορική ρήση του ΜακΛούαν για τη δύναμη της επικοινωνίας: «Το μέσο είναι το μήνυμα». Όσο καλά και να τα λέει ο Όλι Ρεν, στα μάτια των αγορών δεν είναι κάτι περισσότερο από εκτελεστικό όργανο της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών.
Οι παραπάνω διαβεβαιώσεις θα είχαν άλλον αντίκτυπο αν είχαν προέλθει από μια κοινή συνέντευξη Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ, του Νικολά Σαρκοζί, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Ντέιβιντ Κάμερον. Πιθανόν, έχοντας στο πλευρό τους τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ και τον διάδοχό του, Μάριο Ντράγκι.
Είπαμε όμως. Η «παιδική χαρά», συνέχισε τις διακοπές της. Και η Ευρώπη δοκιμάζεται.