Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Μέχρι τον Οκτώβριο οι επιστροφές φόρου άνω των 1.500 ευρώ

Αιτία η καθυστερημένη προσκόμιση των δικαιολογητικών και οι ελλείψεις προσωπικού στις ΔΟΥ.

.Μέχρι τα μέσα φθινοπώρου θα χρειαστεί να περιμένουν χιλιάδες πολίτες, προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους τα χρήματα από την επιστροφή φόρου για το έτος 2010. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι επιστροφές ύψους 1.500 ευρώ και άνω θα καθυστερήσουν λόγω της μη έγκαιρης προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε συνδυασμό με τον μεγάλο φόρτο εργασίας και τις ελλείψεις προσωπικού στις ΔΟΥ.

Κλήρωση για όλα τα γούστα...

Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΑΕΚ - Διναμό Τιφλίδας, ΠΑΟΚ - Καρπάτι Λβιβ, και Ολυμπιακός Βόλου - Παρί Σεν Ζερμέν τα ζευγάρια των ελληνικών ομάδων στα πλέι οφ. Όλα τα ζευγάρια...

Ο Λεωνίδας, ο Γουάλας και η Μέριλιν…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Είναι γνωστό και πολλάκις διαπιστωμένο ότι η Ιστορία, έχει κέφια. Όπως κάθε θηλυκό άλλωστε, που θέλει να παιδεύει την ανθρωπότητα, και τη φυσική εξέλιξη των κοινωνιών.
Αν διαβάσετε το ιστορικό ημερολόγιο, σχετικά με σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν σαν σήμερα, δηλαδή στις 5 Αυγούστου, θα διαπιστώσετε ότι ένα αόρατο νήμα ενώνει τον Λεωνίδα και τις Θερμοπύλες, τον Γουίλιαμ Γουάλας και τη Μέριλιν Μονρόε.

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι αυτοκινητιστές

Με 13 ψήφους υπέρ, έξι κατά και δύο απουσίες οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, έπειτα από τη σημερινή τρίωρη και πλέον συνεδρίαση των προεδρείων των αυτοκινητιστών από όλη την Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΕΙΑΤΑ.

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!.... ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΤΟ 9 ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ 500 ΧΛΜ. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ,

Nομοσχέδιο στις ΗΠΑ αποσκοπεί στη νομιμοποίηση του ψευδοκράτους της Κατεχόμενης Κύπρου.

Κατά παράβαση Δικαστικών Αποφάσεων, Εξωτερικής Πολιτικής, Ψηφισμάτων του OHE...
Tο Νομοσχέδιο Αρ. 2597, που παρουσίασαν οι ''φιλέλληνες'' βουλευτές Μπιλιράκης και Μαλόνι, ουσιαστικά νομιμοποιεί τον "οργανισμό δίχως νομική οντότητα" της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" σαν "όργανο" της Τουρκίας,

Το στοίχημα της απασχόλησης και της αντιμετώπισης της ανεργίας δεν κερδίζεται με μικροκομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις.

Μιλώντας σήμερα στο «Μακεδονία tv», για το θέμα της ανεργίας, ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ – Βουλευτής Αχαίας, Νίκος Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων είπε:

Και ταφόπλακα σε άλλο ένα σκάνδαλο



Ηττήθηκαν οι διορισμένοι φίλοι, νίκησαν οι αιρετοί του καθήκοντος
Σοφία Βούλτεψη
Ήττα της κυβέρνησης των «διορισμένων φίλων» και νίκη των αιρετών που λογοδοτούν στον λαό και την συνείδησή τους είναι ο πολιτικός απολογισμός τριών εβδομάδων κινητοποιήσεων εκ μέρους των ταξιτζήδων.

Γιουχαΐσματα των Ζακυνθινών χθες το βράδυ στην παράσταση του Γιώργου Κιμούλη

Της Μπέττυ Γιάννα
 Με τη χαρακτηριστική έκφραση «Στα μούτρα σας…» απάντησε ο Γιώργος Κιμούλης στα γιουχαΐσματα των Ζακυνθινών χθες το βράδυ διακόπτοντας στη μέση την παράσταση. Η παράσταση του Κιμούλη « Οθέλλος» με τους Σμαράγδα Καρύδη και Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, δεν βρήκε για μια ακόμη φορά την ανάλογη ανταπόκριση από το κοινό.

Αν ο “Καβαλιέρε” ήταν Έλληνας…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ένας πολιτικός που επιλέγει και… επιβάλλει ως παρατσούκλι το «Καβαλιέρε», προφανώς και στέλνει εξαρχής ένα εξαιρετικά ισχυρό μήνυμα για την προσωπικότητά του, και το πόσο διατεθειμένος είναι να κάνει συμβιβασμούς καθωσπρεπισμού, προκειμένου να κυριαρχήσει στον δημόσιο βίο.

Για να ξεχάσουμε τους ταξιτζήδες, θα πέσουμε στα ναρκωτικά;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τελικά πάντα υπάρχουν θέματα στην «καβάτζα». Μέσα στη γενική σύγχυση, καλοκαιριάτικα, την ώρα που η Βουλή υποτίθεται ότι «τρέχει» για να νομοθετήσει όσα έχουν συμφωνηθεί – επιβληθεί δια του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος, παρουσιάσθηκαν και οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Ο Σαμαράς “κατεβαίνει” στη Β’ Αθηνών

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Οι δήμοι της Β’ Αθηνών, της περιφέρειας που «βγάζει κυβερνήσεις», έχουν μπει στο μικροσκόπιο της στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να περάσει περισσότερο εύληπτα το μήνυμα της Συγγρού στην κοινωνία.

ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΡΙΚΗΣ» ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Επιμένουν για «μειονότητα» στη Ρόδο
Λιάνα Μυστακίδου
Ο τουρκικός Τύπος κατά διαστήματα αναθερμαίνει τους ισχυρισμούς της Άγκυρας σχετικά με την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στη Ρόδο.

Ο Βενιζέλος απέναντι στο μέλλον…


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η χθεσινή, ζωηρή και έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας εικόνας… από το μέλλον.

ΟΚΙΛΙΑ ΛΙΤΣΑΣ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

Ο Καμίνης πέρασε στο “αντάρτικο”

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» δεν αποδέχτηκε ποτέ την προώθηση του Γιώργου Καμίνη σε ρόλο «εκπορθητή» της Αθήνας, έστω κι αν ο άλλοτε Συνήγορος του Πολίτη κατάφερε το σχεδόν… αδιανόητο, να κερδίσει δηλαδή στις εκλογές του περσινού φθινοπώρου τον Νικήτα Κακλαμάνη, και να αφαιρέσει τον πρώτο δήμο της χώρας από τα χέρια της Κεντροδεξιάς.

Σε ουσιαστική στάση πληρωμών το κράτος.

Τα λεφτά πηγαίνουν κατευθείαν στους τοκογλύφους.Σχεδόν το 3% του ΑΕΠ ή 6,63 δις. ευρώ έχει φτάσει να χρωστάει το κράτος σε προμηθευτές και τρίτους.Πρόκειται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Υπουργείων, των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων,

Μαυροπηγή Κοζάνης: Αν δεν φύγουν, θα τους καταπιεί η γη

Επιβάλλεται η μετεγκατάσταση του οικισμού, ενώ το τελευταίο διάστημα το ρήγμα επεκτάθηκε κατά 300 μέτρα.
Της Μαρίας Καραούλη

Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Εγνατία οδό

Μετ’ εμποδίων διεξαγόταν για μία περίπου ώρα η κίνηση των οχημάτων στην Εγνατία οδό στο ύψος Ευκαρπίας - Τιτάν, όταν ένα επιβατικό αυτοκίνητο που κινούνταν στο ρεύμα προς Καβάλα τυλίχτηκε στις φλόγες.

Νίκη - πρόκριση του ΠΑΟΚ

Εύκολα πέρασε στην επόμενη φάση του Εuropa League, με νίκη 3-0 επί της Βελερέγκα. Τα γκολ οι Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης, Φωτάκης.
Συγκλονιστικό παρών 25.000 φιλάθλων στην Τούμπα.
.Του Γιώργου Κουβεντίδη

Καιρός: Πρόγνωση της ΕΜΥ για Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Για την Παρασκευή στα βόρεια αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες και στα υπόλοιπα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Σε ένα μήνα ολοκληρώνονται τα έργα στον κόμβο Πλαγιαρίου

Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα εγκατάστασης αγωγού φυσικού αερίου που γίνονται στον κόμβο Πλαγιαρίου και προκαλούν κυκλοφοριακά προβλήματα, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, στο δρόμο που συνδέει Θεσσαλονίκη και Περαία.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ- Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ


Λεγομαι Αλεξανδρος, ειμαι 21 χρονων και ειμαι μελος του κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.oxidiodia.gr).

Συμβάσεις παραχώρησης οδικών αξόνων: Η ομολογία της χρεοκοπίας


Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των αποκαλύψεων και ο Σεπτέμβρης, αρχής γενομένης από τη ΔΕΘ, ο μήνας των εκπλήξεων.