Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Η κοροϊδία των μισόλογων

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
Στο δήμο Βόλβης αγανακτούν με την ιδέα να μπουν διόδια στην Εγνατία. Δεν πρωτοτυπούν. Και σε άλλους εκατό δήμους να ρωτήσουμε, κι εκεί θα πουν ότι αγανακτούν. Πριν από πέντε χρόνια, για να έρθεις από τον Προφήτη στη Θεσσαλονίκη

Ανακαλούνται σοκολάτες στις οποίες ανιχνεύτηκε αλλεργιογόνο συστατικό

Ανακαλούνται σοκολάτες στις οποίες ανιχνεύτηκε αμύγδαλο, το οποίο δεν επισημαινόταν, ως έπρεπε, αφού αποτελεί αλλεργιογόνο συστατικό.

ΕΥΑΘ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011 από τις 08:00 έως τις 17:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες λόγω κατασκευής δικτύου ύδρευσης-συνδέσεις καθέτων οδών στην οδό Επταπυργίου.

Νέα Δημοκρατία: "Πρώτο και απαραίτητο βήμα η μείωση των φορολογικών συντελεστών"


Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης έκανε στην ακόλουθη δήλωση:

Νέα Δημοκρατία: "Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό"

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επειδή ακούμε πολλά για «συναίνεση» και παρακολουθούμε πολλές φορές την Κυβέρνηση να προσπαθεί με «μερεμέτια» να λύσει σοβαρά προβλήματα, σήμερα προτείνουμε ένα απλό βήμα συναίνεσης:

Το πρώτο βήμα για τις εκλογές

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η σημερινή δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις της Αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ και άλλων φόρων, συνιστά επί της ουσίας το… πρώτο βήμα για τις επόμενες εκλογές.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε τμήμα της ΠΑΘΕ

Εργασίες ασφαλτόστρωσης διεξάγονται από σήμερα το πρωί, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και τις 11 Αυγούστου σε τμήμα της ΠΑΘΕ (Οδικός Άξονας Πατρών - Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων).

Δήλωση κ. Νίκου Νικολόπουλου με αφορμή την περιοδεία του στην Καστοριά

 Ο Υπεύθυνος Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Νικόλαος Νικολόπουλος βουλευτής Αχαΐας και ο Αναπλ. Τομεάρχης Αναστάσιος Καρυπίδης βουλευτής Σερρών, με αφορμή την περιοδεία του Τομέα στην Καστοριά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Παράνομες και φονικές διαφημιστικές πινακίδες παντού

Μπέττυ Γιάννα
Μεγάλος ντόρος έχει γίνει κατά καιρούς για τις διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται στα πεζοδρόμια και στο εν γένει οδικό δίκτυο της χώρας.
Moλονότι υπάρχει απόφαση από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαου Μαύρου που τις χαρακτηρίζει ως διαρκές έγκλημα, παρά ταύτα, υπάρχουν εκατοντάδες για να μην πούμε χιλιάδες τέτοιες πινακίδες ακόμη και σήμερα.

Ο Ραγκούσης “τρέχει” για τη διαδοχή


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η ανυποχώρητη στάση του Γιάννη Ραγκούση στην κόντρα με τους ιδιοκτήτες ταξί, που κορυφώθηκε σήμερα με την εγκύκλιο του Υπουργού Υποδομών για την αφαίρεση αδειών κυκλοφορίας, από όσους προκαλούν προβλήματα στους δρόμους, δυσχεραίνει το κλίμα για την Κυβέρνηση, ταυτόχρονα ωστόσο μοιάζει να εξυπηρετεί τον πολιτικό σχεδιασμό του άλλοτε εξ απορρήτων του Γιώργου Παπανδρέου για το μέλλον.

Ετοιμάζουν αλυτρωτικό ραδιόφωνο

ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ;

Τηλέμαχος Κόκκος

Εξελέγη με την σημαία του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές και τώρα προκαλεί με συνεντεύξεις του στον σκοπιανό Τύπο, επαιρόμενος ότι δίνει μάχη και από τη νέα του θέση, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μελίτης για την διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας, αλλά και την λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού που θα εκπέμπει στα «μακεδονικά», «από την Φλώρινα ως τη Θεσσαλονίκη», όπως λέει χαρακτηριστικά!

Κύριε Βενιζέλε, για την εθνική οικονομία είστε υπεύθυνος εσείς και όχι ο κ. Ραγκούσης!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι ή όχι το μεγάλο μας θέμα σήμερα η εθνική οικονομία;  Αναζητούμε ή όχι τρόπους για να αυξήσουμε τα έσοδα του κράτους και των φορολογουμένων;Υπάρχει ή όχι αρμόδιος υπουργός, ο οποίος έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας αυτό το εγχείρημα;
Είναι ή όχι ο τουρισμός η βαριά μας βιομηχανία;

«Μυτιληνόσημο» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Όποια κοινωνική τάξη έχει την εξουσία επιβάλλει με το καλύτερο τρόπο τα συμφέροντά της. Επειδή όμως η “δημοκρατία” της αστικής τάξης οφείλει ως μειοψηφία να διατηρεί την επίφαση του συλλογικού ή δημόσιου συμφέροντος, η ρύθμιση των συμφερόντων διαφόρων τμημάτων της περνά από τα ψιλά της “αντιπροσωπευτικής” μας βουλής.

Θυσίασε μια μάχη, για τον πόλεμο

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Διαβάζοντας προσεκτικά το αμερικανικό Σύνταγμα, θα διαπίστωνε κανείς ότι ο Μπαράκ Ομπάμα κρατούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή στα χέρια του το κλειδί της λύσης στο αδιέξοδο που είχε προκύψει σχετικά με την έγκριση από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, της επέκτασης του ορίου δανεισμού της αμερικανικής οικονομίας.

Παραιτείται σήμερα ο Στ. Αβραμίδης

Την παραίτησή του υποβάλλει σήμερα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στάθης Αβραμίδης. Είναι η κατάληξη σειράς μεθοδεύσεων, παρασκηνιακών ζυμώσεων και διαβουλεύσεων, οι οποίες άρχισαν πριν από περίπου δύο μήνες και είχαν στόχο αρχικά τη στήριξη του κ. Αβραμίδη και εν συνεχεία την κατά το δυνατόν αναίμακτη αντικατάστασή του.



Θρησκευτική κατάνυξη στον Πόντο

.ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΚΑΛΙΔΟΥ
Μία παράδοση με σημειολογία, τόσο στην Ιστορία του ποντιακού ελληνισμού όσο και στον τομέα των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία, συνεχίζεται το Δεκαπενταύγουστο στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στο Πόντο. Χιλιάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και τη διασπορά θα δώσουν το «παρών» στη θεία λειτουργία που θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, με συλλειτουργό τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο.

Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Χορστ Ραϊχενμπαχ και της ομάδας του στην Ελλάδα

Ερώτηση κ. Π. Λαφαζάνη στην βουλή
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου συστάθηκε με εισήγηση του Μ. Μπαρόζο «ομάδα κρούσης» της Κομισιόν με επικεφαλής τον Γερμανό διπλωμάτη Χορστ Ραϊχενμπαχ.

Προβληματικός ο υπολογισμός ειδικού προστίμου διατήρησης ν.3843/2010 σχετικά με την τιμή ζώνης

Ερώτηση της κ, Αμμανατίδου - Πασχαλίδου στην βουλή
Σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 και 2 του Ν. 3843/2010 για τον υπολογισμό προστίμου διατήρησης, σε περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης στην περιοχή του ακινήτου, καθώςκαι σε περοχές εκτός σχεδίου πόλης και εκτός ορίων οικισμών για τον υπολογισμό της αξίας του χώρου λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στον πρωτοβάθμιο ΟΤΑ και αν δεν έχει καθοριστεί και σε αυτόν, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο νομό.

Οι γερμανικές επιδιώξεις για διαμόρφωση στην Ελλάδα «περιοχών μοντέλων» με ειδικό φορολογικό, εργασιακό και χωροταξικό καθεστώς για εγχώριες και ξένες επενδύσεις

Ερώτηση κ. Π. Λαφαζάνη στην βουλή
Ο Φίλιπ Ρόσλερ, αντικαγκελάριος και Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, φέρεται να προωθεί σχέδιο 16 σημείων για «γερμανικές επενδύσεις» στη χώρα μας και εξαγορά δημοσίων επιχειρήσεων και δημοσίου πλούτου.