Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

“Σχέδιο Β΄” για εκλογές το 2012

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο πολιτικός σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ, το πρωί εκείνης της Παρασκευής που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσιζε τη «συνδιοίκηση» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μέσω ενός ανασχηματισμού πολλαπλών συμβιβασμών, έμοιαζε να έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο, προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα.

Γιατί δεν πρότεινε να πουλήσει… την Κρήτη;

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η αποκάλυψη του «Βήματος της Κυριακής», μιας εφημερίδας που παραδοσιακά και με συνέπεια στηρίζει τη λεγόμενη Δημοκρατική Παράταξη, είναι τουλάχιστον συγκλονιστική. Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, εκεί όπου δόθηκε μια ιστορική μάχη ώστε να αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι να στηρίξουν πολιτικά την Ελλάδα, και να δώσουν μόνιμη λύση αντιμετώπισης της κρίσης χρέους της χώρας μας, ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να βρέθηκε σε δύσκολη θέση.

Το Μαξίμου “ξαναπαίζει” με τη συναίνεση


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το χαρτί της πολιτικής συναίνεσης, που δεν συνεπάγεται απαραίτητα «συγκυβέρνηση», αλλά… ανοχή στις πολιτικές της Κυβέρνησης, και ενδεχομένως ένα μίνιμουμ συμφωνίας για τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει η χώρα το επόμενο διάστημα, φαίνεται ότι κραδαίνει και πάλι το Μέγαρο Μαξίμου.

Όταν ο κύκνος έχει κέφια. Δείτε βίντεο

Η Αμεση Δημοκρατία είναι εδώ !

Μαζική η Λαική Συνέλευση του Σαββάτου στο Σύνταγμα.Κρατικές προκλήσεις κατά των εχθρών-πολιτών.Δείτε τωρα τα αποκαλυπτικά βίντεο στο STOPCARTELTV.

Στον Λευκό Οίκο τον Σεπτέμβριο ο Γιώργος

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Στις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα περιλαμβάνει συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Αποκαλυπτήρια αγάλματος του Μ. Αλέξανδρου στο Λιτόχωρο

Πάνω από δυο χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στο Αλεξάνδρειο ίδρυμα στο Λιτόχωρο για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πρακτικές οδηγίες για ασφαλή και ευχάριστη συμβίωση

Διακοπές μαζί με το διαβήτη

Γράφει ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ Π. ΛΕΠΟΥΡΑΣ, ιατρός παθολόγος-διαβητολόγος, διευθυντής Β' Παθολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Ιατρείου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Κλινικής Ψυχικού Διακοπές, ταξίδια, άθληση, αθλοπαιδιές, διασκέδαση και σακχαρώδης διαβήτης μπορούν να κάνουν παρέα...

Συρία: Χάος στη Χάμα

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά αρμάτων μάχης που εισέβαλαν νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη Χάμα, όπου έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένες από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος της Συρίας, όπως δήλωσαν κάτοικοι.

Τραγωδία στη Ρωσία

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επέβαιναν 15 άνθρωποι, ναυάγησε μετά τη σύγκρουση του με μια φορτηγίδα στον ποταμό Μόσκοβα στη Ρωσία, σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία.

Αφιέρωμα: Φίλιππος Β’ ο Μακεδών

Τέτοιες μέρες του 336 π.Χ., ο μακεδόνας βασιλιάς Φίλιππος Β’ έπεφτε δολοφονημένος, ύστερα από ένα μεγαλειώδες έργο με το οποίο επέβαλε την κυριαρχία του σε ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα και ένωσε με διπλωματικές και πολεμικές κινήσεις τους Έλληνες...

Ποδόσφαιρο: Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014 και οι εννέα όμιλοι

Σλοβακία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία και Λιχτενστάιν, θα είναι οι αντίπαλοι της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών, στον 7ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2014 όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε πριν από λίγη ώρα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Κάλπες παραλλαγής το φθινόπωρο

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για δημοψήφισμα.
.Της Αγγελικής Σπανού
Το 65% δηλώνει ότι θα προσέλθει να ψηφίσει στο δημοψήφισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που τέθηκε πρόσφατα υπόψη του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση επιμένει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος το φθινόπωρο, παρά την ψυχρή έως αρνητική υποδοχή της ιδέας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η “αγανάκτηση” δεν πηγαίνει… διακοπές!


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Το Κίνημα των «Αγανακτισμένων», ήρθε να μιμηθεί στη χώρα μας, την παλλαϊκή έκρηξη οργής των Ισπανών πολιτών, που ονομάστηκαν «Indignados», και επί πολλές εβδομάδες κατέλαβαν την κεντρική πλατεία της Μαδρίτης, καθώς και άλλες πλατείες της Ισπανίας.

Δήλωση Νίκου Νικολόπουλου για τη Κάρτα του Φορολογούμενου Πολίτη: "Δίκαιο μέτρο για τους παράνομους μετανάστες και άδικο για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες!".

Για το θέμα της ηλεκτρονικής Κάρτας Φορολογούμενου, κατέθεσα ερώτηση προς τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρ. Δικαιωμάτων και Προστασίας του Πολίτη και ρωτώ τους Υπουργούς να διασαφηνίσουν εάν και κατά πόσο η όλη αυτή πρωτοβουλία διέπεται από την απαραίτητη ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των φορολογούμενων πολιτών.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει 10 χρόνια

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Διαβάζοντας κανείς τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο Bloomberg, δεν μπορεί να μην διακρίνει την αγχώδη προσπάθεια ενός ηγέτη να ισορροπήσει ανάμεσα στις υποχρεώσεις που επιβάλλει η θέση ευθύνης την οποία κατέχει, και στη διάθεση «εναλλακτικής» προσέγγισης της πολιτικής.

“Όχι” από Σαμαρά και στο Μνημόνιο ΙΙ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Τις σοβαρές ενστάσεις και επιφυλάξεις του για το κατά πόσο η Συμφωνία των Βρυξελλών προσφέρει ουσιαστική και βιώσιμη λύση στην κρίση χρέους της ελληνικής οικονομίας επαναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξη που παραχωρεί στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Μια τολμηρή πρόταση για την οικονομία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ
Ότι όλοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν είναι δεδομένο. Ότι η φοροδιαφυγή είναι η πιο αντικοινωνική και καταδικαστέα συμπεριφορά, είναι αυτονόητο. Ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής (και εισφοροαποφυγής) είναι στοιχειώδης υποχρέωση του Κράτους, είναι αναμφίβολο.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 30/7/11, μονάδες καταστολής του κράτους, μπήκαν σαν τους κλέφτες προκειμένου να "καθαρίσουν" την πλατεία Συντάγματος, απο τις σκηνές και τα πανό που "ρύπαιναν" τον χώρο.

Οι κοσμοπολίτες του ΣΕΤΕ υπέκυψαν στο επαρχιώτικο πείσμα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν είναι η πρώτη φορά που στην δημιουργία προπαγανδιστικού κλίματος χρησιμοποιούνται από την εξουσία άνθρωποι και φορείς που έχουν αγαθές προθέσεις, αλλά δεν φαντάζονται πόσο εύκολα μπορούν να «εργαλειοποιηθούν».

4oς Ορεινός Αγώνας Ναμάτων στο Άσκιο (Σινιάτσικο), μήκους 19,050 χλμ, στα Νάματα Κοζάνης


Ο Δήμος Βοΐου-Δημοτική Ενότητα Ασκίου-Τοπική Κοινότητα Ναμάτων και οΠολιτιστικός Σύλλογος Ναμάτων , διοργανώνουν το 4o Ορεινό ΑγώναΝαμάτων στο Άσκιο (Σινιάτσικο), μήκους 19,050 χλμ, στα Νάματα Κοζάνης,

Επιχείρηση φίμωσης της φωνής των πολιτών στο Σύνταγμα τη νύχτα

Το καθεστώς πανικόβλητο επιτέθηκε κατά της Λαικής Συνέλευσης του Συντάγματος.ΜΑΤ,εισαγγελείς και δημοτική αστυνομία διέλυσαν όλες τις εγκαταστάσεις, έκαναν προσαγωγές και απομάκρυναν τους πολίτες απο την ιδιοκτησία τους..

Σας ευχαριστώ από καρδιάς

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια όλους τους φίλους που με τα μηνύματα τους εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στο πρόσωπο μου για την περιπέτεια που είχα με την υγεία μου τις τελευταίες ημέρες. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Συνεχίζουμε τις αναρτήσεις μας και την ενημέρωση σας.
Χρήστος Γιαννακίδης