Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πόσο θα κοστίσει η τακτοποίηση των αυθαιρέτων

“Νομιμοποιούνται” για 40 χρόνια με διαδικασίες εξπρές.
Η ρύθμιση αφορά κατασκευές που ανεγέρθηκαν μέχρι 28 Απριλίου 2010.
Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ Κλείνουν οι Σύνδεσμοι

ΤΗΝ αναστολή λειτουργίας των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών μέχρι το καλοκαίρι του 2012 και την κατάργησή τους με τη σημερινή τους μορφή, προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος (φωτό) στη συνέντευξη Τύπου

Επιτήδειοι συνεχίζουν να ρυπαίνουν την Κορώνεια

Την ώρα που η Ελλάδα έχει ήδη παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την αμέλειά της να προστατεύσει τη λίμνη Κορώνεια και κινδυνεύει να καταδικαστεί, επιτήδειοι συνεχίζουν να αποθέτουν παρανόμως λύματα και σκουπίδια στα γύρω ρέματα και βόθρους, ενώ τοπικοί φορείς έχουν ενδείξεις ότι μέρος των λυμάτων καταλήγει, σε ανύποπτο χρόνο, ακόμα και μέσα στη λίμνη.
Της Φανής Σοβιτσλή

«Φουντώνει» η ένταση στο βόρειο Κόσοβο

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο βόρειο κόσοβο, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάνει λόγο για «προκλήσεις από τις αλβανικές αρχές στο Κόσοβο για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην επαρχία».

Το δόγμα Τρούμαν

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρόεδρε της Βουλής, Μέλη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών:
Η σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα απαιτεί την εμφάνισή μου πριν από την προγραμματισμένη σύνοδο του Κογκρέσου. Η εξωτερική πολιτική και η εθνική ασφάλεια της χώρας είναι σύνθετη. Μια πτυχή της παρούσας κατάστασης, την οποία σας παρουσιάζω αυτή τη στιγμή για να την εξετάσετε ώστε να αποφασίσετε, αφορά την Ελλάδα και την Τουρκία.

Οι Έλληνες τον άκουσαν, και… ακόμη ψάχνουν τα λεφτά


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η σχέση των Ελλήνων πολιτικών με τον ρεαλισμό, την πραγματικότητα και την ειλικρίνεια, δεν υπήρξε ποτέ… εφ’ όρου ζωής συμβίωση. Θα περίμενε ωστόσο κανείς ότι στη σημερινή εποχή, όπου τα ταξί… θυμίζουν το ΠΑΣΟΚ και το καταστροφικό του πέρασμα από τη χώρα, και η Ελλάδα κοντεύει να χρεοκοπήσει, αν όχι οικονομικά, τουλάχιστον σε επίπεδο προτεραιοτήτων και ηθικής, το πολιτικό δυναμικό της χώρας θα στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων.

Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Βέροια με κεντρικό ομιλητή τον κ Νίκο Νικολόπολο

Στην τέταρτη κατά σειρά εκδήλωση-δράση της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Πληρώνω δίκαια», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Βέροια, παρέστη ως κεντρικός ομιλητής ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Πολώνει το κλίμα για εκλογές

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η σημερινή παρουσία και ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε περίτρανα ότι ο πολιτικός σχεδιασμός του Πρωθυπουργού στοχεύει στο να διαμορφωθούν οι συνθήκες πολωτικής προσφυγής στις κάλπες.

Όταν δεν υπάρχει λαϊκή νομιμοποίηση…

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο Υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης, ανεξαρτήτως των τυχόν ικανοτήτων του και της προσφοράς του στο Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, την περίοδο της αντιπολίτευσης, παραμένει μη εκλεγμένος από το λαό.

Το ευρωπαϊκό παραμυθάκι της περασμένης Πέμπτης

Την ώρα που οι βασικοί διαπραγματευτές και πολιτικοί επέστρεφαν στις πατρίδες τους, δηλαδή από το απόγευμα της Παρασκευής οι παράγοντες των αγορών είχαν αρχίσει να υιοθετούν απαισιόδοξη στάση απέναντι στη συμφωνία.

Νίκος Χουντής : Η Γερμανία σχεδιάζει «αποικιοκρατικές» ζώνες επενδύσεων στην Ελλάδα

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή προς την Κομισιόν για το σχεδιαζόμενο γερμανικό πρόγραμμα επενδύσεων στην Ελλάδα.

Το ταξί… διαδέχτηκε το ΠΑΣΟΚ

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η «κίτρινη επανάσταση» την οποία ξεκίνησαν εδώ και λίγες εβδομάδες οι ιδιοκτήτες ταξί, προκαλώντας περαιτέρω ασφυξία στην ήδη αμαυρωμένη διεθνή εικόνα της χώρας, αλλά και ποσοτικά μετρήσιμη, εκκωφαντική ζημιά στον τουρισμό που πάσχιζε να ανακάμψει, προσφέρεται για ποικίλα συμπεράσματα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
«Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται ότι οι αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης όχι μόνο δεν δίνουν καμία απάντηση στα πραγματικά προβλήματα της Ελλάδας, της ευρωπεριφέρειας και της ευρωζώνης αλλά και ότι συνιστούν άλλο ένα βήμα προς το ΑΔΙΕΞΟΔΟ, καλυμμένο με προπαγανδιστική «χρυσόσκονη» και επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Στο «Σχέδιο Μάρσαλ» και ο Πλατινί; Έλεος πια

Της Σοφίας Βούλτεψη
Το ερώτημα είναι παλιό και τετριμμένο. Και, κυρίως, δεν παίρνει ποτέ απάντηση:
Πώς γίνεται οι Έλληνες να διαπρέπουν και να αναγνωρίζονται παντού εκτός από την πατρίδα τους;