Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ερήμην υπαγωγή της Ελλάδας στο «άρθρο 99» του διεθνούς πτωχευτικού κώδικα .

Βασίλης Βιλιάρδος
Οι εχθροί του πλανήτη είναι οι πλεονασματικές οικονομίες – συγκεκριμένα εκείνες οι βιομηχανικές χώρες, οι οποίες στηρίζουν τα υπερβολικά πλεονάσματα τους αφενός μεν στην εκμετάλλευση, στην καταπίεση καλύτερα των Πολιτών τους, αφετέρου στα τεχνητά υποτιμημένα νομίσματα τους.

Άρειος Πάγος: Το επίδομα πολυτέκνου και στον πατέρα με τέσσερα παιδιά, από διαφορετικούς γάμους

Το επίδομα πολυτέκνου χορηγείται και στον πατέρα που έχει τέσσερα παιδιά από διαφορετικούς γάμους, εφόσον αυτός έχει την αποκλειστική ευθύνη της διατροφής των τέκνων αυτών και η δε μητέρα δεν λαμβάνει το επίδομα, αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος, ενώ έκρινε ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση είναι συνταγματική.

Εκτός βαρέων 120.000 εργαζόμενοι

Εντός Αυγούστου η τελική κυβερνητική πρόταση, από 1η Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ το νέο καθεστώς

Βόγιατζερ: Στα όρια του διαστρικού χώρου

 Το Βόγιατζερ 1 βρίσκεται στο όριο του ηλιακού μας συστήματος, όπου τα σωματίδια που πηγάζουν από τον Ηλιο συγκρούονται με αέρια του γαλαξία.

Σπείρα διακίνησης λαθρομεταναστών εξάρθρωσε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρία άτομα που επρόκειτο να μεταφέρουν 25 λαθρομετανάστες, αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Γερμανία.

Θεσσαλονίκη: Κατεδάφιση επικίνδυνου αυθαίρετου κτίσματος, που εφάπτεται στα βυζαντινά τείχη


Την κατεδάφιση ενός επικίνδυνου αυθαίρετου κτίσματος, που εφάπτεται στα βυζαντινά τείχη, ξεκίνησαν σήμερα οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

“Φόρος έως 15% για τις τραπεζικές καταθέσεις του εξωτερικού”


“Φόρο από 10% έως 15% σε όσους έβγαλαν, μετά το 2009, τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό μελετά το υπουργείο Οικονομικών.”

Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση να σεβαστεί τον εθνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή δημοσιεύματα και πληροφορίες για νέα περικοπή στο ειδικό επίδομα απασχόλησης των στελεχών των ΕΔ, κατά 50%, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Παντοτινή Μέριλιν στο Σικάγο


Οι επισκέπτες του Chicago’s Magnificent Mile μπορούν να θαυμάσουν ένα 8 μέτρων ύψους άγαλμα της Μέριλιν Μονρόε με το φόρεμά της να ανεμίζει. Η σκηνή είναι φυσικά από τη διάσημη ταινία «7 χρόνια φαγούρας».

Τεράστια απώλεια. «Έφυγε» ο Μιχάλης Κακογιάννης

Έφυγε από τη ζωή, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, σε ηλικία 89 ετών, ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης. Πριν από λίγες ημέρες είχε εισαχθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.

Σήμερα η νεκροψία για την Winehouse - Κοντά στους θαυμαστές της οι γονείς της

Οι γονείς ο αδερφός και ο πρώην σύντροφος της Winehouse έξω από το σπίτι της διάσημης τραγουδίστριας Οι γονείς ο αδερφός και ο πρώην σύντροφος της Winehouse έξω από το σπίτι της διάσημης τραγουδίστριας

Νορβηγία: Σε πλήρη απομόνωση ο δράστης του μακελειού

Ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου στο Οσλο ο Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, ο 32χρονος μανιακός δράστης της διπλής επίθεσης της Παρασκευής στη Νορβηγία, που προκάλεσε τον θάνατο 93 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Το δικαστήριο αποφάσισε την πλήρη απομόνωση του Μπρέιβικ για τέσσερις εβδομάδες και να απαγορευτεί να δέχεται επισκέψεις και γράμματα και να διαβάζει εφημερίδες, και να παραμείνει υπό κράτηση για επιπλέον τέσσερις εβδομάδες.

Το ΠΑΣΟΚ θέλει επανάληψη του 1999…

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Επιστροφή στο 1999… Έτσι τιτλοφορείται κωδικοποιημένα η στρατηγική που άρχισε ήδη να ξεδιπλώνει το Μέγαρο Μαξίμου, διεκδικώντας να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για μια πολιτική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ, που δεν φαντάζει σήμερα και τόσο πιθανή, λόγω της μεγάλης διαφοράς του κυβερνώντος κόμματος από τη Νέα Δημοκρατία, όπως τουλάχιστον καταγράφεται αυτή στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Πανηγύρια αύριο με συναυλία του Αγάθωνα στον Σταυρό

Κοσμοσυρροή αναμένεται σε Ασπροβάλτα, Νικομηδινό και Μικρή Βόλβη την Τρίτη 26 Ιουλίου λόγω του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία στις τρεις αυτές περιοχές.

Όργιο λαθρεμπορίας στα αλκοολούχα

Παρά την περσινή αύξηση του ΕΦΚ τα κρατικά έσοδα μειώθηκαν.

Οι “μπόμπες” έχουν εκλείψει από την ελληνική αγορά, καθότι η διακίνησή τους εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Ωστόσο το λαθρεμπόριο των αλκοολούχων ποτών ανθεί. Ιδιαίτερα από τη Βουλγαρία όπου οι δασμοί είναι ελάχιστοι σε σύγκριση με αυτούς της Ελλάδας.

Απογραφή πληθυσμού: Είμαστε λιγότεροι;

 Λιγότεροι κατά 200.000 εμφανίζονται οι Έλληνες σε σχέση με την προηγούμενη καταμέτρηση του πληθυσμού της χώρας το 2001 σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της πρόσφατης απογραφής που έκανε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Του Kαράογλου Θεόδωρου Βουλευτή
Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

Φίλες και φίλοι,
Η κρισιμότητα των καιρών και η κρίση αξιών στη χώρα μας, αλλά και η σοβαρότητα της κατάστασης, με οδήγησαν στην απόφαση να επεξεργαστώ και να καταθέσω τις προτάσεις μου για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Είχαν ελλείψεις σε υλικά που είχαν ...απόθεμα στον δήμο Θεσσαλονίκης (φωτογραφίες)

Έπειτα από 7 μήνες η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσσαλονίκης ανακάλυψε ότι είχε απόθεματα από τα υλικά που είχαν ...ελλείψεις. Τι εννοούμε?

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΛΙΤΣΑΣ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ–ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ (ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ)


Την Παρασκευή 22 Ιουλίου, η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου επισκέφθηκε το χώρο εγκατάστασης διοδίων στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Προφήτη του Δήμου Βόλβης.

Σε ένα δρόμο που δεν έχει επιστροφή..

Στην αδυσώπητη περιοχή της αλήθειας, μετά την πρώτη αναδιάρθρωση χρέους σε κράτος της ευρωζώνης μπαίνει η χώρα,ξεχνώντας το ψεύτικο κλίμα ευφορίας των προηγουμένων ημερών που καλλιέργησε η προπαγάνδα του καθεστώτος.Η πραγματική χρεοκοπία που στήθηκε κατά των πολιτών δυστυχώς είναι εδώ..

Καταργείται το Γυμνάσιο στο Πλατύ (περιφερειακή ενότητα Ημαθίας).

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην ΒουλήΣύμφωνα με το ΦΕΚ 1575 που εκδόθηκε στις 27 Ιουνίου 2011 καταργείται το Γυμνάσιο στο Πλατύ στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας. Πρόκειται για τη μοναδική σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η οποία καταργείται στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ΗΠΑ γίνονται… Ελλάδα


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μετά τη Συμφωνία των Βρυξελλών, που απομάκρυνε την προοπτική χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας και συνεπακόλουθης κατάρρευσης της ευρωζώνης, οι αγορές και οι κερδοσκόποι έστρεψαν το… αδηφάγο ενδιαφέρον τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πληθυσμός της Πιερίας και των Δήμων της σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της απογραφής

Περιφερειακή ενότητα Πιερίας: