Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Απόφαση - οδηγός για τη ρύθμιση οφειλών

Ξεπερνούν τις 350.000 οι αιτήσεις διακανονισμού για ρύθμιση χρεών

Χιλιάδες είναι ήδη οι πολίτες που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και ειδικότερα –σε πρωτοβάθμιο επίπεδο– στα Ειρηνοδικεία, για να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και να επιτύχουν διακανονισμό των χρεών τους από δάνεια και πιστωτικές κάρτες, εφ’ όσον το δικαιούνται.

Τα 37α γεννέθλιά της γιορτάζει η σήμερα η μεταπολιτευτική Ελληνική Δημοκρατία, με την κρίση χρέους να υπενθυμίζει τα λάθη και τις παθογένειες της λειτουργίας της.

Αμετανόητος ο φονιάς του Όσλο


Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στη χώρα, ενώ πολλοί Νορβηγοί έχουν εναποθέσει λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων έξω από τον καθεδρικό.
Ως «αποτρόπαιες, αλλά απαραίτητες» χαρακτήρισε κυνικά τις πράξεις του o Άντερς Μπέχριγκ Μπρέιβικ, κατά την ανάκρισή του από την Αστυνομία. Χωρίς να δείξει ίχνος μετάνοιας, δηλώνει ότι τους «σκότωσα, γιατί ήθελα να αλλάξω την κοινωνία», ενώ η Αντιτρομοκρατική διεξάγει νέα επιχείρηση που συνδέεται με τις επιθέσεις και ήδη συνελήφθησαν 6 άτομα, τα οποία στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθερα.

Ο Παπουτσής έστειλε την αντιτρομοκρατική στη Σεμίνα, επειδή τον ρώτησε τι ξέρει για τον Γκιόλια

Ο Χρήστος Παπουτσής έστειλε την αντιτρομοκρατική στο σπίτι της Σεμίνας Διγενή, επειδή εκείνη τον ρώτησε τι ξέρει για την υπόθεση της δολοφονίας Γκιόλια!

Η απάνθρωπη εργασιακή εφεδρεία είναι ο προθάλαμος στην ανεργία

ΤουΔημήτρη Στρατούλη
Στον εκτελεστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος (άρθρο 37 του νόμου 3686/2011) και στο 4ο επικαιροποιημένο μνημόνιο, εκτός από τις άλλες σαρωτικές για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα ρυθμίσεις

Η “επόμενη Ελλάδα” δεν θα έχει… Δελφούς

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το πρόβλημα με τις επετείους είναι ότι η συναισθηματική φόρτιση που τις συνοδεύει, ταξιδεύει το μυαλό στο παρελθόν και το αφήνει… κολλημένο εκεί. Εικόνες που άρεσαν, και άλλες που τραυμάτισαν. Μηνύματα που μοιάζουν επίκαιρα, και άλλα, ξεπερασμένα από την ίδια τη ζωή. Όνειρα που ξεθώριασαν, και άλλα από τα οποία ξυπνά κανείς νωρίς. Πολύ νωρίς…

Στην βουλή έφερε τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» ο Βουλευτής της Ν.Δ Νίκος Νικολόπουλος

Στην ερώτηση του ο βουλευτής αναφέρει:
«'Οπως προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» της 20ης Ιουλίου, με τίτλο «Εταιρεία ταυ Βαλυράκη σύμβουλος του ΟΠΑΠ»:

“Η Εγνατία να παραμείνει ανοιχτός δημόσιος δρόμος”

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης κατά των διοδίων της Εγνατίας οδού
Κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας του σταθμού διοδίων της Εγνατίας οδού στην περιοχή του Ευαγγελισμού τάχθηκε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, δηλώνοντας ομόφωνα ότι

Αντάμωσαν και φέτος οι νέοι Πόντιοι στην Παναγία Σουμελά του Βερμίου

Στον έλληνα, ποντιακής καταγωγής, αρχηγό της ελληνικής επανάστασης και πρώτο κυβερνήτη της χώρας Αλέξανδρο Υψηλάντη ήταν αφιερωμένο φέτος το 13 συναπάντημα της νεολαίας ποντιακών σωματείων που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ιερού προσκυνήματος “Παναγία Σουμελά”.

Νέα έκθεση για την Κορώνεια

Νερό στην Κορώνεια πλέον υπάρχει και σ' αυτό συνέβαλε και η λειτουργία της ενωτικής τάφρου, όμως έπρεπε να προηγηθεί η δημιουργία υγροτόπου βαθέων ενδιαιτημάτων, ώστε να μην πάρει τη θέση της λίμνης μια... πισίνα
Τι λεφτά βάζει τελικά στην τσέπη ένας βουλευτής κάθε μήνα; Πού σταματά ο μύθος και πού αρχίζει η πραγματικότητα για τις αποδοχές και τα προνόμια των 300;

Η Ελλάδα, δεν θα γίνει… γεροντοκόρη

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Όπως… κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, η Δημοκρατία μας περνάει σήμερα τη δύσκολη και συναισθηματικά επώδυνη φάση του «λίγο πριν τα 40».

Ο Βενιζέλος αρχίζει τις παροχές

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η Συμφωνία των Βρυξελλών σκόρπισε ενθουσιασμό στην Κυβέρνηση, και στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να «σηκώσει κεφάλι».

Ο Σαμαράς ανανεώνει τις λίστες της ΝΔ


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Σε γενναία ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, ώστε την επομένη των εκλογών να έχει στη διάθεσή του μια «φρέσκια» και μάχιμη Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκειμένου να κυβερνήσει όπως εκείνος πιστεύει καλύτερα, προχωρεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Τζάμπα «μάγκες» οι …χρυσοθήρες της Χαλκιδικής


Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα μετά την υπογραφή από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της «χρυσής επένδυσης» στη Χαλκιδική και η European Goldfields, μητρική εταιρεία της Ελληνικός Χρυσός,

Γιατί άργησαν τόσο να… μας σώσουν;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η Συμφωνία των Βρυξελλών, που βάζει τέλος στα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας και διασφαλίζει τη νομισματική και κατ’ επέκταση την πολιτική σταθερότητα της Ευρώπης για τα επόμενα χρόνια, εμπεριέχει και μια δεύτερη ανάγνωση:

Ομιλία της κ. Ε. Αμμανατίδου Πασχαλίδου στην βουλή σχετικά με τα προβλήματα των Ελλήνων παλιννοστούντων.

Θα πω δύο κουβέντες για τα χθεσινά. Η Κυβέρνηση επιχαίρει γι’ αυτά που έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κόσμος, όμως, σκέφτεται ότι πάλι αυτός είναι που θα πληρώσει για άλλη μία φορά όλα αυτά που θα έρθουν σε νέα μέτρα και γι’ αυτό συνεχίζει να βρίσκεται στις πλατείες.

Το εκλογικό δίλημμα του Γιώργου

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Οι υπουργοί της Κυβέρνησης αλλά και τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου είχαν αρκετό καιρό να δουν τον Γιώργο Παπανδρέου να χαμογελάει. Και όταν πρόκειται για έναν πολιτικό με κατεξοχήν θετικά συναισθήματα, το συμπέρασμα εδραιωνόταν ακόμη περισσότερο: Ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν υπό καθεστώς πρωτοφανούς για τον ίδιο πίεσης. Και αντιδρούσε αναλόγως…

Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας: "Ας δράσουμε προληπτικά από κοινού!"


Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,
Σήμερα το απόγευμα στις 17:30 το απόγευμα, ξέσπασαν ταυτόχρονα δύο μεγάλες αστικές πυρκαγιές σε βιομηχανικούς χώρους της πόλης της Κατερίνης. Σε μία από αυτές, όπως συνήθως, τέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο η ζωή των πυροσβεστών.

Πως ο Σαρκοζί “εκβίασε” τους κερδοσκόπους

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η σημερινή Παρασκευή ήταν μια μέρα… δακρύων για τους διεθνείς κερδοσκόπους..