Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Νέα Δημοκρατία: Δεν υπάρχει λύση χωρίς ανάκαμψη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Ελληνικός λαός απαιτεί σήμερα αλήθειες. Ούτε πανηγυρισμούς, ούτε βέβαια πανικό.Και η αλήθεια είναι ότι πριν από 14 μήνες ακούσαμε ότι με ένα δάνειο 110 δισ. ευρώ, αποφεύγεται η χρεοκοπία της χώρας και ότι θα βγαίναμε στις αγορές στο τέλος του 2011…Σήμερα, μαθαίνουμε ότι θα χρειαστεί ένα επί πλέον δάνειο ίδιου ύψους, 109 δισεκατομμυρίων, και είναι άγνωστο πότε η Ελλάδα θα βγει στις αγορές.

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για θεματα συνταξιοδότησης Ελλήνων που εργάστηκαν στη Γερμανία σε πόλεις της Μακεδονίας

Ενημερωτικές συναντήσεις για όσους Έλληνες εργάστηκαν και είχαν ασφάλιση στη Γερμανία, διοργανώνονται στη Βόρεια Ελλάδα. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κοζάνη, τα Γρεβενά, την Καστοριά, τη Βέροια και την Κατερίνη, από τις 26 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Τρισέ μπλόκαρε τα CDS της χρεοκοπίας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο Νικολά Σαρκοζί ανέβηκε πρώτος στο βήμα, για να πιστωθεί την… ιδέα της χθεσινής συμφωνίας των Βρυξελλών, που οι Ευρωπαίοι προσδοκούν ότι θα δώσει μόνιμη λύση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Έπαιξαν με τον "μπαμπούλα" της χρεοκοπίας

Ως «επαναφορά της πολιτικής» στην Ε.Ε χαρακτηρίζεται η συμφωνία στην οποία κατέληξαν λίγο πριν από τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες οι ηγέτες των κρατών-μελών, για το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας αλλά και για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Το φιάσκο της προανακριτικής

Απορρίφθηκε η πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους πρώην υπουργούς της ΝΔ Γιώργο Αλογοσκούφη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Μήπως (θέλει να) πάει σε εκλογές;

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Από χθες το βράδυ, και με μεγαλύτερη ένταση από σήμερα το πρωί, ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου έχει βάλει τις μηχανές… στο φουλ.

Αλυσόδεσαν εναν λαό για 50 τουλάχιστον χρόνια..

Αλυσόδεσαν εναν λαό για 50 τουλάχιστον χρόνια και..πανηγυρίζουν για τη διάσωση των τραπεζιτών!Έρχεται μνημόνιο,εμπράγματες εγγυήσεις,επιλεκτική χρεοκοπία με απρόβλεπτες συνέπειες και ..σχέδιο Μάρσαλ για να συνεχιστεί το φαγοπότι τραπεζιτών και μεγάλων εμποροβιομήχανων.

Πάει για 180 ψήφους το Μνημόνιο ΙΙ;

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Ηλίας Μόσιαλος είχε σπεύσει πρόσφατα να ξεκαθαρίσει ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα επεδίωκε την έγκριση του Μνημονίου ΙΙ

Και τώρα, περιμένουμε… τι θα πουν οι Οίκοι

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η γλώσσα του σώματος του Νικολά Σαρκοζί, δεν άφηνε και πολλά περιθώρια παρερμηνειών. Όπως δεν το έκανε ούτε η σπουδή του Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ και του Ζοζέ Μπαρόζο να… μην παρεκκλίνουν από το κείμενο που είχαν μπροστά τους, όταν στάθηκαν δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να ανακοινώσουν την επίτευξη συμφωνίας για μια μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους.