Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

30 τροποποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο. Χωρίς πρόστιμο οι δηλώσεις μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου

Κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή οι τροποποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Μεταξύ άλλων δίνεται και παράταση στην υποβολή δηλώσεων.

Τρομακτική επίθεση λεοπάρδαλης

Μία τεράστια λεοπάρδαλης βρέθηκε ''εγκλωβισμένη'' μέσα σε κατοικήσιμη περιοχή. Το άγριο ζώο στην προσπάθειά του να διαφύγει, επιτέθηκε σε έξι άτομα.

ΠΑΟΚ : Συνελήφθη ο Βασίλης Φλωρίδης!

Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Φλωρίδης υποψήφιος επενδυτής για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή, παρουσία του Ζήση Βρύζα.

Γλυπτά με έμπνευση από την Αιανή


Εργαστήριο - συμπόσιο γλυπτικής με τίτλο «Με αφορμή το παρελθόν – Σύγχρονα εικαστικά έργα» οργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά αυτές τις μέρες από τη Λ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

Χιόνια μέσα στο καλοκαίρι

Όαση δροσιάς στη Σταυρούπολη

 Την ευκαιρία για βουτιές και κολύμπι έχουν οι δημότες του Παύλου Μελά, καθώς ξεκίνησε προ ημερών η λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου, που βρίσκεται στην περιοχή της Ηλιούπολης.

21 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

































Αδειες λόγω καύσωνα θα δικαιούνται δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα μπορούν να αποχωρούν από την εργασία τους, όταν υπάρχουν συνθήκες καύσωνα, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνου Ρόβλια.

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Γάτα έπεσε σε φωταγωγό.

Τυχερή στην ατυχία της ήταν η γατούλα που έπεσε, άγνωστο πως, σε φωταγωγό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα..

Βόσπορος ο Θερμαϊκός

  • Τον Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία.
  • Στόχος τα καραβάκια να σαλπάρουν στο τέλος του 2012.
  • Σύνδεση Περαίας με πλατεία Ελευθερίας.
  • .Του Φώτη Κουτσαμπάρη
  • fkoutsamparis@makthes.gr

Νίκος Κιουτσούκης. Γ.Γ. ΓΣΕΕ "Μαλώνουν τα Βουβάλια – την πληρώνουν τα Βατράχια

Υπάρχει άραγε συνέχεια σε αυτό το έρημο κράτος, ή κάθε φορά που γίνεται ανασχηματισμός ο υπουργός θεωρεί ΒΙΛΑΕΤΙ του το υπουργείο;

Το “βαθύ ΠΑΣΟΚ” παίρνει τη ρεβάνς από το δίδυμο

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Μέχρι και πριν από μερικούς μήνες, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποτελούσαν το «ισχυρό δίδυμο» στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου. Έχοντας αναδειχθεί αμφότεροι στην Ιπποκράτους την εποχή που ο σημερινός Πρωθυπουργός προσπαθούσε να…

Στήριξη και Αλληλεγγύη στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον κλάδο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας αλλά και την επιβράβευση, σιωπηρή ή φανερή, κάθε αυθαιρεσίας από την πλευρά των επιχειρήσεων υπονομεύει σκόπιμα και συστηματικά το καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Στον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης-θατσερικής πολιτικής που ακολουθεί είναι η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων..

Στην Κομισιόν η επαναλειτουργία του Λατομείου Γουρνών του Νομού Ηρακλείου

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή προς την Κομισιόν για την παράνομη επαναδραστηριοποίηση του Λατομείου Γουρνών του Νομού Ηρακλείου.
Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής με αφορμή την επαναδραστηριοποίηση του Λατομείου Γουρνών στο Νομό Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση του ο Νίκος Χουντής αναφέρεται στις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της ευρύτερης περιοχής των Γουρνών για την παράνομη επαναδραστηριοποίηση του Λατομείου και επισημαίνει την Απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου που δεν επιτρέπει καμία εξόρυξη νέου υλικού.
Στη συνέχεια της ερώτησης του τονίζει τις καταστροφές που έχει επιφέρει στο ευρύτερο οικοσύστημα της περιοχής η μακροχρόνια λειτουργία του Λατομείου και καταλήγει ζητώντας από την Κομισιόν να πάρει θέση για το αν είναι σύννομο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία η επαναδραστηριοποίηση του εν λόγω Λατομείου και να πάρει άμεσα μέτρα για να προστατευτεί το οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής.

“Θα πάρω το αεροπλάνο και θα φύγω”…

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και εντεύθεν, ο Πρωθυπουργός προσπαθεί ουσιαστικά να ανακαλύψει ξανά τον… Παπανδρέου, που κρύβει μέσα του..

Αν δεν υπάρξει λύση για την Ελλάδα αύριο, μονόδρομος η χρεοκοπία

  1. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι πολιτικές και οικονομικές μανούβρες του καθεστώτος εξελίσονταιι αυτή τη χρονική στιγμή, όταν οι πολίτες στην Ελλάδα είναι αναγκασμένοι απο τις κλιματολογικές και ψυχολογικές συνθήκες της αφόρητης πίεσης να αναζητήσουν λίγη ανάπαυλα στην ύπαιθρο χώρα .

Η “ταμπακιέρα” της επίσκεψης Βενιζέλου στις ΗΠΑ

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Περί αιφνιδιασμών ο λόγος… Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει ταξίδι-αστραπή στις Ηνωμένες Πολιτείες την Κυριακή, προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων και επαφών με κορυφαίους παράγοντες της κυβέρνησης Ομπάμα, καθώς και στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μεταξύ των οποίων πιθανότατα και της ίδιας της Κριστίν Λαγκάρντ..

Μήπως έχει ποντάρει στη χρεοκοπία;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η γερμανική απειλή για την ισορροπία της ευρωζώνης, και συνολικά τις πιθανότητες του πολιτισμένου κόσμου να υπερβεί την οικονομική κρίση που διέρχεται τα τελευταία τρία χρόνια, έκανε και πάλι σήμερα την εμφάνισή της. Περισσότερο έντονη, ωμή και εκφοβιστική από κάθε προηγούμενη φορά..

Ανοιχτή επιστολή στον Χρήστο Παπουτσή για ένα βίντεο ροής κι έναν Σωκράτη

Αγαπητέ Χρήστο
θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την εποχή της Πλειστοκαίνου, ήτοι από τον καιρό που ήμουν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Πανεπιστημίου κι εσύ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον όροφο κάτω από μάς..

Οίκος Moody’s: η ιστορική αξιoλόγηση των αξιολογητών

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Ποιος ήταν ο John Moody; Τι σημαίνει το όνομά του; H ιστορία του οίκου Moody’s.
Η λέξη Moody’s έχει μπει, πλέον στην καθημερινότητα μας. Στο ελληνικό λεξιλόγιο πριν ή μετά τη λ. Moody’s υπάρχει η λέξη υποβάθμιση.