Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

24ωρη απεργία κήρυξε η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν για την Τετάρτη 20 Ιουλίου.

Σε απεργιακή κινητοποίηση προσχωρούν οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών Υγείας και πρόνοιας την Τετάρτη 20 Ιουλίου .Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

Έριξαν μπογιές και σχεδίασαν τη σβάστικα στο μνημείο των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη!


Βάνδαλοι βεβήλωσαν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στην Πλατεία Ελευθερίας. Έριξαν μπογιές και σχεδίασαν τον αγκυλωτό σταυρό, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις!.

Ο καύσωνας στέρεψε, την τάφρο στο Σχολάρι Θεσσαλονίκης.

Η έλλειψη βροχών των τελευταίων εβδομάδων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών είχε ως αποτέλεσμα να στερέψει η ενωτική τάφρος Σχολαρίου από νερά, με συνεπεία την μειωμένη εισροή νερών και προς την λίμνη Κορώνεια. Επίσης προβλήματα από την έλλειψη νερών στην τάφρο αντιμετωπίζουν και πολλά είδη πουλιών που ενδημούν στην περιοχή. Δείτε βίντεο



Το μεγαλύτερο Σκάνδαλο στην Ελλάδα(Μινι Ντοκιμαντέρ)

Διόδια. Δεν κόβουν κλήσεις-Μας κλέβουν τη ζωή!

Η ποινικοποίηση της μη καταβολής διοδίων μέσω τη επαίσχυντης τροπολογία Ρέππα, το Φλεβάρη του 2011, δημιουργεί απρόσμενα γεγονότα στους δημόσιους δρόμους..

Σταύρος Καλαφάτης: "Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για τη μετεγκατάσταση της Δ.Ε.Θ. στη Σίνδο. Η νέα διοίκηση πρέπει τώρα να τρέξει!"

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τον ορισμό από την κυβέρνηση της νέας διοίκησης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Το πιθανότερο (;) σενάριο διάσωσης

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
… μέχρι το επόμενο, φυσικά. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα με τις ισορροπίες που διαμορφώνονται στο εσωτερικό της ευρωζώνης, καθώς εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, την Πέμπτη. Εκεί όπου, όπως θα έλεγαν και οι Αμερικανοί, η κατάσταση περιγράφεται ως… do or die..

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 4η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
χαιρετίζω τη δεύτερη μέρα εργασιών της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης χαιρετίζω τις φίλες και τους φίλους που γνωρίζω ότι βρίσκονται αυτό το διήμερο ανάμεσά μας και παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις σ’ ένα κομμάτι της αριστεράς που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ..

Η Δημοκρατία γιορτάζει… λιτά

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο Κάρολος Παπούλιας έδειξε από την πρώτη στιγμή που πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, ότι έφερνε μαζί του μια αύρα… απλοποίησης των θεσμικών παραδόσεων και του πρωτοκόλλου.

Ομιλία της κ. Ε. Αμμανατίδου –Πασχαλίδου στην βουλή με θέμα την ΔΕΘ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επανέρχεται σήμερα στο Κοινοβούλιο το ζήτημα της λειτουργίας της ΔΕΘ, ένα ζήτημα που απασχολεί τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους του νομού μου, του Νομού Θεσσαλονίκης. Οι ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της ΔΕΘ βαραίνουν βεβαίως τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ. Είναι και τα δύο κόμματα συνυπεύθυνα για το ολοένα και μεγαλύτερο μαρασμό της ΔΕΘ..

Το έθνος που έκτισε τον Παρθενώνα…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ίσως από όλα όσα είπε η Χίλαρι Κλίντον στη χθεσινή, πρώτη ημέρα της επίσκεψής της στην Αθήνα, η φράση που περιείχε την πιο «ψαγμένη» αλήθεια, ήταν η αποστροφή της για «το έθνος που έκτισε τον Παρθενώνα, και ανακάλυψε τη Δημοκρατία»..

Η Ελλάδα δεν έχει Τσάβεζ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Τον Ούγκο Τσάβεζ τον αντιμετώπιζε διαχρονικά η διεθνής κοινότητα, περίπου με… γλαφυρό τρόπο. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θύμιζε ρομαντικό Δον Κιχώτη, ο οποίος τα έβαζε με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, έβγαζε διαγγέλματα με φόντο εξαγριωμένους ταύρους σε ράντσα, μιλούσε στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μετά τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους τον νεώτερο, και… μύριζε θειάφι, προσπαθώντας να δείξει τη «διαβολική» υπόσταση της πολιτικής της Ουάσινγκτον..

Ματθαίος Τσαχουρίδης. Ο μάγος της ποντιακής λύρας