Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Όχι στα διόδια Νυμφόπετρας είπαν οι κάτοικοι του δήμου Βόλβης

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες και σήμερα οι κάτοικοι των χωριών Νυμφόπετρας –Προφήτη- Σχολαρίου και Ευαγγελισμού , εκφράζοντας την αντίθεση τους στην λειτουργία των νέων διοδίων Νυμφόπετρας..

Τα είπε, για να την ακούσουν… οι Οίκοι

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Όταν το State Department ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ότι η Χίλαρι Κλίντον θα βρισκόταν στην Τουρκία και την Ελλάδα, αυτό το Σαββατοκύριακο, όλοι κατάλαβαν ότι η επίσκεψη στην Άγκυρα δεν αποτελούσε παρά την… απενοχοποίηση της εμφάνισης της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ στην Αθήνα..

Διέψευσε ή επιβεβαίωσε τις εκλογές;

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η σημερινή συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στην «Καθημερινή της Κυριακής», είναι μια εξαιρετικά προσεγμένη πολιτική επιλογή. Ο Πρωθυπουργός διάλεξε την εφημερίδα που απευθύνεται στους κατεξοχήν «σκεπτόμενους» ψηφοφόρους της ευρύτερης Κεντροδεξιάς, εκείνους που συνειδητά κινούνται στον χώρο του «κοινωνικού κέντρου», απέχοντας από τα άκρα και τις ακρότητες.
Το κυρίως μήνυμα που θέλησε να στείλει, ήταν το «ανεύθυνο» της συζήτησης για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, μέσα σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα, την ώρα που η χώρα φλερτάρει με τη χρεοκοπία.
Και παράλληλα, να εξαπολύσει μια πολιτική επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά, καταλογίζοντας στη Συγγρού «ανευθυνότητα», αναφορικά με τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέναντι στο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο.
Μια βιαστική ανάγνωση της συνέντευξης, οδηγεί στην εξαγωγή του συμπεράσματος ότι ο Πρωθυπουργός «ξορκίζει» τις πρόωρες εκλογές. Μια… δεύτερη ανάγνωση όμως, δείχνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κάθε άλλο παρά αποκλείει επί της ουσίας την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Εκείνο που επιδιώκει είναι να πείσει ότι οι εκλογές θα βάλουν τη χώρα σε περιπέτεια. Και εφόσον το πετύχει, θα προχωρήσει στις… επικίνδυνες εκλογές, χρεώνοντάς τις στον Αντώνη Σαμαρά. Έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί τον φόβο.



Ενίοτε, οι παραιτήσεις γίνονται αποδεκτές

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Από τα χρόνια που βρέθηκε στις πανεπιστημιακές αίθουσες ως καθηγητής, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε τον τρόπο του να ασκεί γοητεία στο ακροατήριό του. Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που δεν το έχασε ούτε μετά την ενασχόλησή του με την πολιτική, έστω και αν εκεί οι απαιτήσεις ήταν περισσότερο σύνθετες..

Το Μνημόνιο και οι… κοτζαμπάσηδες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ
Εάν ο εμπνευστής ή ο συντάκτης της διατάξεως του «πολυνομοσχεδίου» του υπουργείου οικονομικών, που αναφέρεται στην ανάθεση της είσπραξης των φόρων σε ιδιώτες εισπράκτορες και νομικά Γραφεία είναι Έλληνας (και όχι κάποιο καλοπληρωμένο νομικό Γραφείο του Λονδίνου- ο κ. Βενιζέλος, είναι βέβαιο ότι δεν θα το επιτρέψει αυτό!) θα πρέπει να μην έχει τελειώσει το Δημοτικό σχολείο..

Η Ελλάδα χρειάζεται πράξεις…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η Αθήνα υποδέχεται τη Χίλαρι Κλίντον. Σε μια κρίσιμη, έως οριακή συγκυρία για την οικονομική κατάσταση της χώρας, που επηρεάζει τις προοπτικές της ευρωζώνης, επομένως και των Ηνωμένων Πολιτειών..

Ο Λοβέρδος… πήρε διαζύγιο από τον Βενιζέλο

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ο Ανδρέας Λοβέρδος επιβεβαίωσε και επισήμως σήμερα αυτό που όλοι έχουμε καταλάβει εδώ και πολύ καιρό: Είναι «δελφίνος» για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, μετά τον Γιώργο Παπανδρέου. Και μάλιστα, θα διεκδικήσει ρόλους και αξιώματα, με πολιτική πλατφόρμα τη διαφοροποίησή του από ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο οι Έλληνες δεν θέλουν ιδιαίτερα να θυμούνται..

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ!

Οδηγός που του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης λόγω μη πληρωμής του 1,80¤ τς μηχανής; του παραμένει στα διόδια της Πελασγίας μέχρι την επιστροφή των πινακίδων του.Ο οδηγός είναι επαγγελματίας, με την αφαίρεση της άδειας της οδήγησης δεν του στερείται απλά η δυνατότητα να οδηγεί αλλά το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή..

Εκλογές, μετά το δημοψήφισμα

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Στο Μέγαρο Μαξίμου «σταυρώνουν» τα δάχτυλά τους, αναμένοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ για την προσεχή Πέμπτη, δεν θα αποδεχθεί κατώτερη των περιστάσεων, αλλά θα δώσει «μόνιμη λύση» στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, που δεν απέχει και πολύ από το να εξελιχτεί σε… γάγγραινα για το σύνολο της ευρωζώνης..

Ο Ρέππας μίλησε… αντί του Γιώργου

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Στη συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στον «Κόσμο του Επενδυτή», ο Δημήτρης Ρέππας εμφανίζεται να ομιλεί και… για λογαριασμό του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει εξαιρετικά ανεβασμένες πολιτικά μετοχές, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό..