Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Καλό Σαββατοκύριακο. Αναρτήσεις και πάλι την Κυριακή το απόγευμα..

Τι είδαν οι ευρωβουλευτές στη λίμνη Κορώνεια

Έκπληξη και απορία για την ανυπαρξία σταθμών βιολογικού καθαρισμού στις περιοχές Κορώνειας και Βόλβης εξέφρασαν οι ευρωβουλευτές του κλιμακίου που χθες το πρωί επισκέφτηκαν την ενωτική τάφρο των δύο λιμνών, η οποία κατασκευάστηκε στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την αποκατάσταση της Κορώνειας..
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Πέθανε ο Απόστολος Τσουρέκας

Πέθανε χτες το βράδυ αιφνιδίως ο πρώην αντιδήμαρχος Απόστολος Τσουρέκας σε ηλικία 67 ετών.

Σταύρος Καλαφάτης: "Δεν μας αρκούν οι δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα. Απαιτούμε από την κυβέρνηση απτά δείγματα γραφής για τη μετεγκατάσταση της Δ.Ε.Θ. "

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε σήμερα η με αριθμ. 47/16-05-2011 επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με θέμα «Η εγκατάλειψη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) .

Δηλώσεις της Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξαγγελίες του κ. Χρυσοχοϊδη υλοποίησης έργων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΕΣΠΑ

Αναφορικά με τις εκ νέου εξαγγελίες του Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη η Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης έκανε τις παρακάτω δηλώσεις: .

Εισήγηση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου στην Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος


Κύριε Πρόεδρε,
Το κλίμα είναι θερμό για τη Νέα Δημοκρατία και αυτό δεν αποτυπώνεται μόνο στις υψηλές θερμοκρασίες αυτής της αίθουσας..

Ούτε για μισθούς, ούτε για συντάξεις», για τους ... δανειστές!

Γράφει:ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Στην πρόσφατη Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης ΛΑΡΚΟ, διεξήχθη στη Βουλή ένας αποκαλυπτικός διάλογος με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου..

Ο Γιώργος σε ρόλο ευρωσκεπτικιστή

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Παρακολουθώντας κανείς προσεκτικά την επιχειρηματολογία που αρθρώνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο, δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει ότι ο Πρωθυπουργός κορυφώνει τη ρητορική ενός «σκεπτικισμού» γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και επιχειρεί να συντάξει μια «ελληνική ατζέντα» για το μέλλον. Με αφετηρία την υπέρβαση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, που εξελίσσεται σε συστημικό πρόβλημα της Ευρώπης..

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Π.Κ.Μ. κ. Ευθύμιου Φωτόπουλου

Το καίριο θέμα της απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για τη χρονική περίοδο 2014-2020, συζήτησε Κλιμάκιο Ευρωβουλευτών της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την παρουσία του Αντιπεφερειάρχη Ανάπτυξης Π.Κ.Μ., Ευθύμιου Φωτόπουλου, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όλες οι αλλαγές του νομοσχεδίου-σκούπα για το ασφαλιστικό

Του Αντώνη Βασιλόπουλου
Σειρά ρυθμίσεων για το ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνει το νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο βάζει φρένο στη συνταξιοδότηση των γυναικών, όπου απαιτείται το 52ο έτος και των ανδρών, όπου απαιτείται το 55ο έτος, καθώς και πλαφόν στις συντάξεις του δημοσίου..

Με κομμένη την ανάσα..

Οι Γερμανοί έχουν στα χέρια τους μια απόφαση συνόδου κορυφής από τον περασμένο Δεκέμβρη, η οποία επισημοποιήθηκε στη σύνοδο του Μαρτίου και προβλέπει ρητά τη συμμετοχή των ιδιωτών στη νέα βοήθεια. .

Το ΠΑΣΟΚ “δανείζει” (;) ψηφοφόρους στον Συνασπισμό

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η πολωτική σύγκρουση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τον Συνασπισμό, που βρίσκεται σε εξέλιξη και κορύφωση τον τελευταίο μήνα, έχει βοηθήσει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να βελτιώσει θεαματικά τον αυτοπροσδιορισμό του στο σημερινό πολιτικό σκηνικό..

ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ… Ή ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ;

Του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Η βάρβαρη, αντιλαϊκή και αντιαναπτυξιακή πολιτική που επενδύει στο λάθος, επιφέρει φτώχεια, απολύσεις, λουκέτα στην αγορά και ανεργία.

Με το νομοσχέδιο-σκούπα Διορθωτικές ρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό του Δημοσίου

Διορθωτικές ρυθμίσεις, και σε ορισμένες περιπτώσεις βελτιώσεις, στο συνταξιοδοτικό των υπαλλήλων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα επιφέρει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Οικονομικών..

Κλειστό και σήμερα τμήμα της Εγνατίας στον Έβρο

Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα το τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας, από τον κόμβο της Μέστης μέχρι εκείνον της Μάκρης, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Κομοτηνή προς Αλεξανδρούπολη..

Πως είναι στα αγγλικά το… “δεν μας πείθετε”;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει, διαπιστωμένα, άριστα αγγλικά. Ο δε πρώτος αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών, είναι ενθουσιώδης γνώστης της ελληνικής, στην πιο επιβλητική μορφή της. Ο ένας μίλησε για «μερική αδυναμία πληρωμών». Δηλαδή, στα ελληνικά. Ο άλλος, για «selective default». Δηλαδή, στα αγγλικά. Επομένως… ανάποδα. Όχι στο δυνατό τους σημείο..