Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Νυμφόπετρας

Κινητοποιήσεις αυτό το Σάββατο και την Κυριακή ετοιμάζουν κάτοικοι του δήμου Βόλβης ενάντια στη λειτουργία διοδίων στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Νυμφόπετρας. Θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Βόλβης κατά τη συζήτηση του θέματος των διοδίων και κινητοποίηση στο χώρο των διοδίων και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σε κομβικά σημεία το Σάββατο 16-07-2011 ώρες 10:00 – 13:00 και την Κυριακή 17-07-2011 ώρες 17:00 – 20:00

Δημοσιογράφοι που λένε… μαντινάδες

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Το Statesmen που μας φιλοξενεί και… μας ανέχεται, έχει σήμερα γενέθλια. Περιττές οι συγκινήσεις. Σιδεροκέφαλο να είναι, και κάθε κεράκι που θα σβήνει, να συνεπάγεται ότι έχει έρθει ένα βήμα πιο κοντά στο πως το ονειρεύονται και φιλοδοξούν να το δουν οι εμπνευστές του..

Κάθε Βαστίλη έχει τη… γκιλοτίνα της

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Στον σχετικό πίνακα του Ευγένιου Ντελακρουά, η ελευθερία καθοδηγεί τον λαό. Τον γαλλικό λαό, εννοείται, και τον καθοδηγεί στην κατάληψη της Βαστίλης και την έναρξη της Γαλλικής Επανάστασης, ίσως του πιο ανατρεπτικού κινήματος στην ανθρώπινη ιστορία..

Ασθενείς στο έλεος του Θεού

Οδηγούνται σε κλείσιμο 2 στις 10 μονάδες εντατικής θεραπείας
Της Νικολέττας Μπούκα

Κορόνα γράμματα παίζει τη ζωή των ασθενών που χρειάζονται μονάδα εντατικής θεραπείας το υπουργείο Υγείας. Αυτό αποδεικνύεται από την τελική πρόταση για την αναδιάταξη των μονάδων υγείας της χώρας, όπου τα στοιχεία που αναγράφονται για τη λειτουργία των ΜΕΘ, όχι απλώς είναι λανθασμένα, αλλά δεν ανταποκρίνονται καν στην πραγματικότητα..

Η ώρα της ουσιαστικής αλλαγής για την Πιερία

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ

Αντιλήψεις, νοοτροπίες, ευκολίες, συνήθειες και ότι άλλο γνωρίζαμε έχουν μπει στην αμφισβήτηση μέσα από την πιο σκληρή οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.
Η Πιερία που δεν μπόρεσε να διακριθεί τα καλά χρόνια αφού ήταν σταθερά στις τελευταίες θέσεις της χώρας σύμφωνα με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες; ..

Αλματώδης αύξηση της ανεργίας στην Κεντρική Μακεδονία

Ερώτηση της κ. Ε. Αμμανατίδου -Πασχαλίδου στην βουλή.
Ανησυχητικά είναι τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ που αφορούν τους ανέργους στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου τον Μάιο του 2010 μέχρι τον Μάιο του 2011, η καταγεγραμμένη μακροχρόνια ανεργία αυξήθηκε κατά 38%, ενώ η συνολική αύξηση των εγγεγραμμένων στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στην περιοχή έφτασε το 13% ..

Ανάπηρος δημοσιογράφος από την ωμή, αστυνομική βία, στις 15 Ιουνίου

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή
Ολική κώφωση που τον καθιστά πλέον ανίκανο να συνεχίσει την εργασία του ως δημοσιογράφος, υπέστη ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κυπραίος, στις 15 Ιουνίου 2011. Αιτία, η απροκάλυπτη, απαράδεκτη, καταδικαστέα, ωμή αστυνομική βία..

Η απόλυτη ξεφτίλα

Κάθε μέρα που περνάει, σκέφτομαι πως ως έθνος πιάσαμε πάτο. Και κάθε μέρα διαψεύδομαι.
Την τρίτη που μας πέρασε, παλαιστίνιοι στη Ραμάλα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Κάρολου Παπούλια, εξαιτίας της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα των πλοίων με προορισμό τη Γάζα. Ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά, που Έλληνας ηγέτης, αποδοκιμάστηκε επί Παλαιστινιακού εδάφους..

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Μιχάλης Κριτσωτάκης στη διαμαρτυρία του Συντονιστικού σωματείων εργαζομένων σε κοινωφελείς δημόσιους οργανισμούς και φορείς

Τα σωματεία εργαζομένων σε κοινωφελείς δημόσιους οργανισμούς και φορείς (ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΟΔΔΥ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΟΜΜΕΧ, «Δήμητρα», Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας) πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011 συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενα για τα κυβερνητικά σχέδια που στοχεύουν στην κατάργηση και συρρίκνωση των εν λόγω οργανισμών και σε άμεσες ή έμμεσες απολύσεις εργαζομένων..

Στον αέρα η μείωση διοδίων

Εμπλοκή στο ζήτημα μείωσης των διοδίων ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις τράπεζες..

Κατασχέσεις για οφειλές στο ΙΚΑ

Τέλος στην περίοδο χάριτος για τους οφειλέτες προς το ΙΚΑ. Επιτάχυνση των διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης. Δραματική χρονιά για το Ταμείο. Μάχη για να δίνονται κάθε μήνα οι συντάξεις..

Ο γείτονας που δε θα'θελε να έχει κανείς

Ο φόβος και ο τρόμος της γειτονιάς είχε γίνει ένας 46χρονος. Υποκλέπτοντας το ασύρματο δίκτυο μιας οικογένειας προκάλεσε το χάος. Διαβάστε το σατανικό σχέδιο που τους αναστάτωσε τη ζωή..

«Η Ρωσία έδινε δάνειο, η Ελλάδα αδιαφόρησε»

Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και η Ελλάδα αδιαφόρησε, δήλωσε στην «Ε», λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας, επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και «τσάρος του Ροστόφ», στις όχθες του Δον..

Η “λεηλασία” του ΠΑΣΟΚ από την Αριστερά

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το μοντέλο εξουσίας που εγκαθιδρύθηκε στην Ελλάδα μετά την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981, θέλει την Κεντροαριστερά να αποτελεί πλειοψηφία, ή έστω να καθορίζει τις εξελίξεις..

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Η κυβέρνηση «αυτή» έχει ήδη πτωχεύσει στη συνείδηση του λαού.

«Η πιο ανίκανη και αντιδημοκρατική κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, ξεκίνησε μία ανεύθυνη συζήτηση περί «επιλεκτικής» χρεοκοπίας, που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις» δήλωσε αποκλειστικά στο kentrinews.gr, o Παναγιώτης Ψωμιάδης..

Το ΠΑΣΟΚ χάνει 9%!

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η εκτίμηση πολιτικής επιρροής του Ιουλίου, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα», επιβεβαιώνει την ταχεία υποχώρηση των εκλογικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ,.

Να πάρει θέση, για τις δηλώσεις Νταβούτογλου που αφορούν την Κυπριακή προεδρία της ΕΕ, ζητά ο Ν. Χουντής από την Ευρωπαϊκή Ένωση

  Ερώτηση Ν. Χουντή προς Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Συμβούλιο
Να τοποθετηθεί δημόσια η ΕΕ, για τις δηλώσεις - όρους που έθεσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου, σχετικά με «πάγωμα των ευρωτουρκικών σχέσεων αν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της ΕΕ» ζητά από το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής. .

Νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική: Ανάγκη για ριζική αλλαγή

Δήλωση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, σχετικά με τις προτάσεις Δαμανάκη για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής

Αντικρουόμενες αντιδράσεις προκάλεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι προτάσεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου, κας Δαμανάκη, αρμόδιας για θέματα Αλιείας και Θαλάσσιων Μεταφορών, σχετικά με τη Μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της ΕΕ. Κυρίως οι προτάσεις της Επιτροπής για μεταβιβάσιμες ποσοστώσεις και ο βαθμός της αποκέντρωσης στη διαχείριση αλιείας οδήγησαν σε έντονη συζήτηση και αντιπαράθεση μεταξύ των μελών της Επιτροπής Αλιείας του ΕΚ..

Νίκος Χουντής: «Η Γερμανία ξεφορτώθηκε αυτούς τους μήνες τα ελληνικά ομόλογα και πλέον αξιώνει να πετύχει την ‘αναδιάρθρωση’ του ελληνικού χρέους με ελάχιστες απώλειες;»

 Απάντηση Όλι Ρέν μια μέρα πριν την ανακοίνωση των στρές-τέστ.
Να επαληθεύσει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για το κατά πόσο «ελληνικά ομόλογα που βρίσκονται σε χέρια γερμανικών τραπεζών από 50 δις που ήταν αρχικά στο ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, μειώθηκαν σταδιακά στα 20 δις και σήμερα δεν είναι παρά μόνο 9 δις ευρώ», ..

Τι θα γίνει το Statesmen… όταν μεγαλώσει

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Τα γενέθλια του καθενός είναι μια «περίεργη» στιγμή για τη ζωή του. Τα πρώτα δέκα χρόνια, περίπου, βλέπεις παντού χαμόγελα και αισιοδοξία,.

“Χρεοκοπία” λόγω… μιας καμαριέρας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Όσοι παρακολούθησαν εκ των έσω την προετοιμασία για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την Αθήνα, θα δυσκολευτούν να μην παραλληλίσουν τον Ζακ Ρογκ με τον Πολ Τόμσεν..