Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Μωρό γεννήθηκε με βάρος 7,5 κιλά!

Ένα μωρό-γίγας βάρους 7,5 κιλών και ύψους 61 εκατοστών γεννήθηκε στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα χαρακτηριστικά αυτά τα συναντάμε σε ένα βρέφος αρκετών μηνών και όχι σε νεογέννητο. Οι γιατροί δεν έχουν να δώσουν κάποια συγκεκριμένη αιτία για τις διαστάσεις του νεογέννητου, το οποίο χαίρει άκρας υγείας όπως και η μητέρα του..

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο απόκτησης του Καρλάο από τον ΠΑΟΚ

 Όπως αναφέρει σύσσωμος ο πορτογαλικός Τύπος, ο Βραζιλιάνος επιθετικός επιστρέφει στην Ευρώπη, αλλά για να αγωνιστεί ως δανεικός, από την ιαπωνική Κασίμα Άντλερς στην οποία ανήκει, στην ελβετική Νοσατέλ Ξαμάξ..

Τριανταφυλλάκος: Το νέο απόκτημα του Άρη

Ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος, ο οποίος από την Τρίτη (12/7) ανήκει στην οικογένεια του Αρη, μίλησε την Τετάρτη (13/7) στον «ΑΡΗΣ FM 92,8», λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για το Καρπενήσι ώστε να ενσωματωθεί με την αποστολή των «κίτρινων» που προετοιμάζεται εκεί.
.

"Δώστε πίσω το εφάπαξ και γυρίστε στη δουλειά"

Το καθεστώς των πλασματικών ετών που οδηγούν σε ταχύτερη συνταξιοδότηση φαίνεται πως περιπλέκει τα πράγματα με το θέμα των συντάξεων. Τα ασφαλιστικά ταμεία να ζητούν πίσω το εφάπαξ από τους ασφαλισμένους που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί..

Νανοτεχνολογία: Το «θαύμα» της Ιατρικής


Με τη χρήση «έξυπνων» νανοϋλικών θα μπορούν μελλοντικά να αντιμετωπίζονται οι καρδιαγγειακές νόσοι, ο διαβήτης, ο καρκίνος και οι νευροεκφυλιστικές παθήσεις, χάρη στις εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στην ιατρική. .

Κυκλοφορεί το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο

Έπειτα από δύο χρόνια αναμονής, η νομιμοποίηση του ιπτάμενου αυτοκινήτου στους δρόμους των ΗΠΑ είναι πλέον γεγονός. Αυτό σημαίνει πώς το Terrafugia Transition θα βρίσκεται στα αμερικανικά γκαράζ μέσα στο φθινόπωρο του 2012.

«Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας»

«Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας», είπε ο κ. Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του στη Σύνοδο της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «η εκφορά της και μόνο μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα και να λειτουργήσει σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Και αυτό ισχύει σε όλες τις εκδοχές της, και στην αγγλική»..

Αυξάνονται και πληθύνονται οι αυτοκτονίες λόγω οικονομικών

Ένας 58χρονος άνδρας, ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ από τη Χερσόνησο Ηρακλείου, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης απαγχονισμένος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα που είχαν επιδράσει και στην ψυχολογία του. Ο αυτόχειρας είχε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ, το οποίο δεν κατάφερε να συντηρήσει, και έκτοτε διατηρούσε ένα μίνι μάρκετ.
Ο 58χρονος, πατέρας δύο ενήλικων αγοριών, πριν από μερικά χρόνια είχε περάσει ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που φέρεται να τον είχε στιγματίσει.
Πηγή: Cretalive.gr


Μήνυση για τη ρύπανση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατά παντός υπευθύνου για κατ’ εξακολούθηση ρύπανση του περιβάλλοντος, κατέθεσε χθες ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου..

Φωτιά στα γραφεία του Ιπποκράτειου

Άγνωστοι επιχείρησαν να καταστρέψουν στοιχεία από το λογιστήριο και τη διαχείριση του νοσοκομείου.

Του Βασίλη Παπαδημούλη στην "Μακεδονία"

Τα στοιχεία από τη διαχείριση και το λογιστήριο του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης επιχείρησαν να καταστρέψουν άγνωστοι εμπρηστές χθες τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά την παράδοση του πορίσματος του σώματος εκλεκτών υγείας για τη διαχείριση του νοσοκομείου..

Το τέλος μιας σχέσης…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξελίχτηκαν σε «αχώριστο δίδυμο» τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία. Εκείνη, είχε κατοχυρώσει τη θέση της ως επικρατέστερη διάδοχος του καραμανλισμού στη Νέα Δημοκρατία, για να χάσει τελικά από τον Αντώνη Σαμαρά, και να διαγραφεί από το κόμμα του οποίου ηγήθηκε κάποτε ο πατέρας της, και στις τάξεις του παραμένει, ως προβεβλημένο στέλεχος ο αδελφός της, για τη στάση ημί-αποδοχής του Μνημονίου, στην περσινή ψηφοφορία στη Βουλή..

Μπιν Λάντεν γνώριζε για τις επιθέσεις στο Λονδίνο

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν ήταν ενήμερος για το σχέδιο επίθεσης της αλ Κάιντα στο συγκοινωνιακό δίκτυο του Λονδίνου, στις 7 Ιουλίου του 2005, αλλά αυτή ήταν η τελευταία επιτυχημένη επιχείρηση στην οποία έπαιξε κάποιο ρόλο, κατέληξαν ειδικοί της αμερικανικής κυβέρνησης.
.

Είπε “όχι” ο Μπουτάρης για την ΚΕΔΚΕ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο Γιώργος Καμίνης ήταν ο αρχικός «εκλεκτός» του Μεγάρου Μαξίμου και της Ιπποκράτους. Εν μέρει, λογική και αναμενόμενη επιλογή, καθώς πρόκειται για τον Δήμαρχο Αθηναίων, που έστω και υπό συνθήκες προχωρημένης κοινωνικής μειοψηφίας, κατάφερε να κερδίσει την πρωτεύουσα. Εκεί όπου ακόμη και η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη είχε ηττηθεί..

1 + 1 δώρο στο ΝΟΗΣΙΣ

Έως και την Κυριακή 24 Ιουλίου θα ισχύσει η καλοκαιρινή προσφορά του ΝΟΗΣΙΣ «1 + 1 δώρο». Με την αγορά ενός εισιτηρίου το ΝΟΗΣΙΣ σας δίνει άλλο ένα δώρο...

Οι ελληνικοί Δήμοι είναι οι λιγότερο χρεωμένοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή.
Οι ελληνικοί Δήμοι είναι οι λιγότερο χρεωμένοι Δήμοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό προκύπτει από απάντηση και στοιχεία που απέστειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρέν, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή..

Διακοπές: Άπιαστο όνειρο

Γράφει:ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Κάθε απεργία, κάθε κινητοποίηση, κάθε λαϊκή διαμαρτυρία, έχει να αντιμετωπίσει τη γνώριμη, πλέον, σπέκουλα:..

“Τα παιδία παίζει”

STATESMEN
Με τον τίτλο αυτό (Les gamains qui nous gouvernent), η γαλλική LE MONDE στο σημερινό κύριο άρθρο της αναφέρεται στην έλλειψη ηγετικότητας στον κόσμο, στην ανικανότητα της Ευρώπης να βρει λύσεις στην οικονομική κρίση, αντί με τους ενδοιασμούς και τις διαφωνίες της,..

Η Γερμανία “παίζει” με τη χρεοκοπία της Ευρώπης


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στα όρια της… ρατσιστικής και εμμονικής προσέγγισης, κάποιος θα επεσήμανε το γεγονός ότι δεν μπορεί να περιμένουμε σοβαρά πως η χώρα που πήρε δυο φορές την πρωτοβουλία να αιματοκυλήσει τον πλανήτη, θα πράξει σήμερα τα δέοντα για τη διάσωση της ευρωπαϊκής, και κατ’ επέκταση της παγκόσμιας οικονομίας..

«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αξιολόγηση μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή.
Σύμφωνα με την παραπάνω πρόσκληση, με αρ. πρωτ. 166493/31-5-11 ΥΠΑΑΤ, εξαιτίας του μεγάλου όγκου αιτήσεων για ενισχύσεις από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, κρίνεται επιτακτική η ενίσχυση της διαδικασίας αξιολόγησης, μέσω προσέλκυσης αξιολογητών επ’ αμοιβή..

Τι μας περιμένει από την “επιλεκτική χρεοκοπία”

 
ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η πολυδιαφημισμένη «επιλεκτική χρεοκοπία» στην οποία αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστω και… στα αγγλικά, φαίνεται να προκρίνεται ως η λύση άμεσης απόδοσης από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της κρίσης χρέους σε ολόκληρη την ευρωζώνη..