Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Σταύρος Καλαφάτης: «Η ομιχλώδης διατύπωση, η πίεση για διευκρινήσεις και η δέσμευση για μη πώληση εμπράγματου δικαιώματος στο πρώην κοίτασμα υδρογονανθράκων Ν. Καβάλα»

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Ν.Δ., Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με το ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην υποθαλάσσιου κοιτάσματος υδρογονανθράκων στη Νότια Καβάλα και τη δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού για μη πώληση εμπράγματου δικαιώματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση :.

Την Παρασκευή κρίνεται το… ευρω-λουκέτο

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι κρίσιμες ώρες που διέρχεται το οικοδόμημα της Ενωμένης Ευρώπης, αποτυπώνονται εύγλωττα στην απόφαση των ηγετών της Ένωσης να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι, την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις Βρυξέλλες. Σε μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία θα αναζητηθούν ρεαλιστικές και άμεσες λύσεις για την αποφυγή του… ευρω-λουκέτου..

Πιο αυστηρό το ευρωπαϊκό πλαίσιο εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου από υπεράκτιες πλατφόρμες

Συμπερίληψη προτάσεων του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά.
Η έκρηξη στην εξέδρα γεώτρησης Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικό τον Απρίλιο του 2010 και η επακόλουθη σημαντική περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική ζημία λόγω της τεράστιας διαρροής πετρελαίου παρακίνησε τους εμπλεκόμενους στις υπεράκτιες δραστηριότητες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου να επανεκτιμήσουν την ασφάλεια του εν λόγω κλάδου..

Εμπρησμό δείχνουν όλα τα στοιχεία της πυρκαγιάς στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

 Σε εμπρησμό πιθανότατα να οφείλεται φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο λογιστήριο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. .

Δήλωση Ν. Χουντή την «παραίτηση» του προέδρου του ΕΦΕΤ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Γερμανικό πανευρωπαϊκό σκάνδαλο του E.coli και του Γερμανικού κολοσσού Lidl μεταλλάσσεται σε πολιτικό σκάνδαλο στην Ελλάδα. .

Πρόσω… εκλογές για τη ΝΔ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Τόσο στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στην αυριανή «μάζωξη» του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Αντώνης Σαμαράς να αναμένεται να εμφανιστεί με ξεκάθαρη στρατηγική και λόγο..

Ο Ραγκούσης κληρονόμος του “παπανδρεϊσμού”

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο ανασχηματισμός… του Βενιζέλου, όπως έχουν περιγράψει οι δημοσιογράφοι την αλλαγή σκηνικού σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μετά την αναβάθμιση του άλλοτε υποψηφίου διαδόχου του Γιώργου Παπανδρέου σε αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών, είχε αρκετές παράπλευρες συνέπειες..

Μια Παπανδρέου περιμένει… έναν Βενιζέλο

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Μέχρι και πριν από περίπου έναν μήνα, οι συνεδριάσεις του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα με διευρυμένη σύνθεση, αποτελούσαν προχωρημένο πονοκέφαλο για την ηγεσία του Κινήματος και το πρωθυπουργικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου..

Να δοθεί οριζόντια παράταση σε όλα τα εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της Α΄ Δράσης του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ζητά με ερώτηση της στην βουλή η κ. Ε. Αμμανατίδου -Πασχαλίδου

Τον Δεκέμβριο του 2009, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπέβαλλαν επενδυτικά σχέδια προς έγκριση επιχορήγησης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην αντίστοιχη προκήρυξη για την ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. .

Θέλουν να μας χρεοκοπήσουν… επιλεκτικά


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Από… αρχαιοτάτων χρόνων, ένα από τα κυρίαρχα αξιώματα της διεθνούς διπλωματίας, έλεγε ότι για να κατανοήσεις τις πραγματικές επιδιώξεις των ισχυρών, πρέπει να παρακολουθείς προσεκτικά, και να ακούς όσα λένε εκείνοι οι οποίοι συνωστίζονται στο άρμα τους, ως λιγότερο ισχυροί..

Κομισιόν : " Υπάρχει κίνδυνος απώλειας χρηματοδότησης του Μετρό της Αθήνας εξαιτίας καθυστερήσεων που συνδέονται με το σκάνδαλο της Siemens"

 Αιχμές σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης για καθυστερήσεις στην έρευνα για την Siemens.
Τον κίνδυνο απώλειας της συγχρηματοδότησης από την Ε.Ε. λόγω των καθυστερήσεων στην υλοποίηση των έργων, οι οποίες μεταξύ άλλων, συνδέονται με την έρευνα που πραγματοποιείται για τη Siemens, επισημαίνει η Κομισιόν..

Ο Γιώργος προτείνει επαναδιαπραγμάτευση!

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Πριν ξεκινήσει η χθεσινή, κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δέχτηκε αιφνιδιαστικά μια επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου. .

Αδιέξοδο: Οι πολιτικοί πληρώνουν τώρα τις εξαρτήσεις τους.

Η ώρα της αλήθειας για τις σχέσεις τραπεζιτών-πολιτικής. Στηρίχτηκαν για δεκαετίες στους οικονομικά ισχυρούς αντί στους πολίτες των χωρών τους τους οποίους κορόιδευαν για δήθεν δημοκρατία και ανάπτυξη..

Στο δημοψήφισμα και το άρθρο 16

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Το εύρος και βάθος των τομών στις οποίες επιθυμεί να προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, μέσω των ερωτημάτων που θα τεθούν στο δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνεται και από την πρόθεση της Κυβέρνησης να αγγίξει θέματα-ταμπού για την ελληνική κοινωνία..

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία και ο ΕΟΜΜΕΧ περιλαμβάνεται στους υπό κατάργηση κρατικούς φορείς της πολιτικής του μνημονίου.

Ερώτηση της κ. Ε. Αμμανατίδου -Πασχαλίδου στην βουλή
Είναι γνωστό ότι η επιχείρηση αποδιάρθρωσης του ΕΟΜΜΕΧ δεν ξεκίνησε τώρα, αλλά εδώ και δέκα χρόνια με την κατάργηση των περιφερειακών του υπηρεσιών υπό το πρόσχημα και την επίκληση των τότε «εκσυγχρονιστικών» επιχειρημάτων ανάπτυξης άλλων δομών υποστήριξης των μικρομεσαίων (ΚΥΕ, ΚΕΤΑ) και με τη μεταφορά δήθεν του προσωπικού του σε προβλεπόμενες Υπηρεσίες ΜΜΕ των Περιφερειών. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά και η χαριστική βολή φαίνεται πως θα δοθεί με την επιχειρούμενη τωρινή κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ. .