Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Αυτοψία Ευρωπαίων στην Κορώνεια

 Την πλέον κρίσιμη φάση περνάει σήμερα η επιχείρηση σωτηρίας της λίμνης Κορώνειας, καθώς η ΕΕ έκλεισε την κάνουλα χορήγησης κονδυλίων μετά την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την αμέλειά της να προστατεύσει τη λίμνη.
Της Φανής Σοβιτσλή..

ΛΑΓΚΑΔΑΣ Η αίγλη της λουτρόπολης πνίγηκε στα χρέη

 Την αίγλη μεγάλων λουτροπόλεων, όπως αυτή της Αιδηψού, παλεύει να κατακτήσει τα τελευταία χρόνια η λουτρόπολη του Λαγκαδά, ένα από τα ιαματικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα. Και θα μπορούσε να είναι εφάμιλλο γνωστών λουτροπόλεων ανά την Ελλάδα, αν όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν μετρούσε ζημίες που έφτασαν σε ετήσια βάση το μισό εκατ. ευρώ.
.Των Φανή Σοβιτσλή, Φώτη Κουτσαμπάρη..

Που πάνε τα πανό όταν πεθαίνουν;

Πανιά που κυματίζουν στον αέρα , με 5-10 λέξεις που “πρέπει” να ιστορήσουν το …όλο.

Είναι όμορφες ιστορίες οι σημαίες των πανό. Είναι οι σημαίες μιας διεκδίκησης. Είναι οι Σημαίες ενός έντονου εφήμερου..

Τα πράγματα σοβαρεύουν…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Κάθε φορά που το πρακτορείο Reuters επιλέγει την Ελλάδα ως «ναυαρχίδα» της ειδησεογραφίας του, τα νέα δεν είναι ιδιαίτερα καλά για τη χώρα μας. Συνήθως δε, σηματοδοτούν προβλήματα και αδιέξοδα στις ατέρμονες συζητήσεις και περίπλοκες ζυμώσεις για την εκταμίευση κάποιας δόσης, ή τη συμφωνία για ένα νέο πακέτο χρηματοδοτικής στήριξης..

Ερώτηση αλά “βασικός μέτοχος” στο δημοψήφισμα!

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει αναλάβει το κύριο βάρος της καθημερινής παρουσίας της Κυβέρνησης, ειδικά σε επίπεδο διαχείρισης της οικονομικής πολιτικής,.

Και η Μόσχα καλεί τον Σαμαρά

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η αλλαγή κλίματος που υπάρχει σε διεθνές επίπεδο υπέρ του Αντώνη Σαμαρά, καταγράφεται και από την εκδήλωση ενδιαφέροντος των ηγέτιδων δυνάμεων να προγραμματιστεί μια επίσκεψη εργασίας του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης..

Η επανεκλογή της περνάει απ’ την Αθήνα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η 3η συνεχής θητεία ενός πολιτικού σε κορυφαίο αξίωμα, αποτελεί ένα είδος «Graal». Το «Ιερό Δισκοπότηρο» που όλοι αρνούνται ότι επιθυμούν να κατακτήσουν, και την ίδια στιγμή ξεκινούν τη σχετική σταυροφορία. Ελάχιστοι ωστόσο φτάνουν ως το τέλος της διαδρομής, με αποτέλεσμα η 3η συνεχής θητεία να προσλαμβάνει μυθικές διαστάσεις..

Ομιλία στην βουλή της κ. Ε. Αμμανατίδου - Πασχαλίδου σχετικά με τις συνέπειες που προκύπτουν από τη χρήση πυρηνικής ενέργειας

Είναι σημαντική η επισήμανση που κάνατε, κύριε Πρόεδρε, για τα ατυχήματα, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Σήμερα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητούμε το σοβαρότατο θέμα της πυρηνικής ενέργειας, μια συζήτηση που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα με όλα αυτά που συμβαίνουν..

Η ορθή ανάγνωση του “μεσαίου χώρου”

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Ο Μπιλ Κλίντον στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τόνι Μπλερ στη Μεγάλη Βρετανία και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ στη Γερμανία, υπήρξαν οι συν-διαμορφωτές της πολιτικής πρακτικής του «μεσαίου χώρου»..

Νόμος για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο μέσα στον Αύγουστο!

Απαράβατος όρος για νέα χρηματοδότηση διάσωσης η έγκριση του νόμου για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στον Αύγουστο -Το θρίλερ των διαπραγματεύσεων με τους τραπεζίτες για συμμετοχή στο «πακέτο» και οι φόβοι για πέρασμα από την «επιλεκτική» στην πραγματική χρεοκοπία..

Πεντάμηνη εργασιακή ασπιρίνη, για τη Θεσσαλονίκη της ανεργίας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Της Άντζελας Πεϊτση


Εργασιακή ασπιρίνη 5μηνης διάρκειας, ρίχνει στο τραπέζι του 1.000.000 και πλέον ανέργων η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα για το νομό Θεσσαλονίκης, τον «πρωτοπόρο» στην ανεργία πανελλαδικά, θα γίνουν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του, www.kentrinews.gr, 5.204 προσλήψεις…

“Σχέδιο Σρέντερ” για τον Γιώργο

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Οι πυρετώδεις συσκέψεις των τελευταίων ημερών στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, είχαν ξεκάθαρη στόχευση, επιχειρήματα και μεθοδολογία: Η στρατηγική των 100 ημερών, δηλαδή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, που θα επιτρέψει στην Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ να ανακάμψουν, και να διεκδικήσουν την επανεκλογή τους σε πρόωρες εκλογές, που πιθανότατα θα προκηρυχθούν για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου..

“Ξεχνάει” γιατί χρεώθηκε η Ελλάδα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στη Γερμανία, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναγκάστηκε πρόσφατα να παρουσιαστεί ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, προκειμένου να αρθρώσει επιχειρηματολογία απολογίας για τη στάση του Βερολίνου υπέρ της αποτροπής της ελληνικής χρεοκοπίας..

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Όταν πέρσι τον Απρίλιο ο Αντρέας Λοβέρδος από το νοσοκομείο της Βέροιας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νάουσας κι αμέσως μετά στην Αθήνα εξαιτίας της έλλειψης λυχνίας του αξονικού τομογράφου, μάλλον θα έβαλε στόχο από τότε να λύσει όλα τα προβλήματα του χώρου της υγείας με τον ίδιο τρόπο που έλυσε τα προβλήματα της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και της ανεργίας..

Η απολογία των κερδοσκόπων


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ίσως η πιο σημαντική εξέλιξη των τελευταίων ημερών, σε σχέση με τη διεθνή οικονομική πραγματικότητα, είναι το συντονισμένο ξέσπασμα της Ευρώπης κατά των Οίκων Αξιολόγησης, που απροκάλυπτα πλέον κερδοσκοπούν με τη χρεοκοπία της Ελλάδας, και, κατά συνέπεια με την κατάρρευση της ευρωζώνης..

Οι «γερμανοί» του ΟΤΕ μαζί με τον Τζαμάζ, βάζουν στη πρέσα τους εργαζόμενους


 
Της Άντζελας Πεϊτση

Άστραψε και βρόντηξε ο γενικός γραμματέας της ΟΜΕ-ΟΤΕ, Αντώνης Μπιρμπιλής, με όσα πρότεινε προς την Ομοσπονδία, η Διοίκηση του ΟΤΕ Α.Ε., δια στόματος Διευθύνοντος Συμβούλου, Mιχάλη Τζαμάζ..

Το “δώρο” της Ουάσινγκτον στον Γιώργο

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ενώ το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζει με μεθοδικό τρόπο την επικείμενη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη Αυγούστου, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει μια συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, το… βουνό θα προηγηθεί του Μωάμεθ..