Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Προσκύνημα και λειτουργία στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας


 Στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα θα τελεστεί για δεύτερη χρονιά φέτος τον Δεκαπενταύγουστο θεία λειτουργία και προσκύνημα από τους Πόντιους ανά τον κόσμο..

Στέγη σε στρατόπεδα της δυτικής Θεσσαλονίκης αναζητά ο ΟΚΑΝΑ

Της Νικολέττας Μπούκα
Υποψήφια για τη φιλοξενία των δύο μονάδων, οι οποίες αναμένεται να δώσουν ανάσα στις ήδη επιβαρημένες μονάδες που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην πόλη μας και εξυπηρετούν όλη τη Βόρεια Ελλάδα, είναι δύο στρατόπεδα, καθώς και νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης..

Μέχρι δύο κατοικίδια στο διαμέρισμα

Οι φιλόζωοι μπορούν να διατηρούν στο διαμέρισμά τους μέχρι δύο κατοικίδια, ακόμα και αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας τούς το απαγορεύει, ενώ όσοι μένουν σε μονοκατοικίες θα μπορούν να διατηρούν όσα ζώα θέλουν, αρκεί να τηρούνται οι υγειονομικές διατάξεις..

Κλείδωσε το παιδί της στο αυτοκίνητο, για να διασκεδάσει ανενόχλητη

Ένα 11χρονο αγόρι εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής από αστυνομικούς στη Γερμασόγεια εγκαταλελειμμένο και κλειδωμένο μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Ο 11χρονος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα και έκλαιγε..

Σταύρος Καλαφάτης: "Η Ελλάδα έχει εναλλακτικές και μπορεί χωρίς την Πυρηνική Ενέργεια, η κυβέρνηση όμως κινείται χωρίς σχέδιο στα ενεργειακά ζητήματα"

Κύρια σημεία της ομιλίας του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, στην Βουλή κατά τη συζήτηση για την "Πυρηνική Ενέργεια". Στην ομιλία του ο κ. Καλαφάτης :

Να το πούμε στον σημερινό Συνήγορο του Πολίτη;

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Πολύ νωρίς το πρωί, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, ο Δήμαρχος της πόλης των Αθηνών Γιώργος Καμίνης, εμφανίστηκε μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, και επιχειρηματολόγησε για το σχέδιο…

Αποκοπή σύνδεσης δύο οικισμών του Δήμου Θερμαϊκού νομού Θεσσαλονίκης λόγω ύπαρξης των ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδας

Ερώτηση στην βουλή, Προς τους κ.κ. Υπουργούς• Άμυνας
• Εσωτερικών• Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Στο Δήμο Θερμαϊκού και συγκεκριμένα στη Δημοτική Κοινότητα Αγίας Τριάδας, είναι χωροθετημένο το Κέντρο Αναψυχής Αξιωματικών Υπαξιωματικών (ΚΑΑΥ) Αγίας Τριάδας, σε παραλιακή περιοχή. Η ύπαρξή του αποκόπτει τη σύνδεση της Αγίας Τριάδας με τους Νέους..

Καμίνης -έμποροι θέλουν να διαλύσουν τη Λαική Συνέλευση στο Σύνταγμα!

Μία άνευ προηγουμένου κίνηση έκανε σήμερα ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης προκειμένου να σταματήσει η κατα τον ίδιο κατάληψη του δημόσιου χώρου στην πλατεία Συντάγματος και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της..

Τι έχει συμβεί με την Τίνα;

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παραμέτρους που εξελίσσονται στην μετά τον ανασχηματισμό εποχή, στο ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως στην Κυβέρνηση, είναι η συνεπής αποδόμηση της πολιτικής και της παρακαταθήκης που άφησε η Τίνα Μπιρμπίλη στο υπουργείο Περιβάλλοντος..

Ομιλία της Ε. Αμμανατίδου –Πασχαλίδου στην βουλή με θέμα την «ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής».

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας θέτει ένα σοβαρό θέμα, αυτό της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και διανύοντας μια περίοδο που θα γράψει τη δική της ιστορία με αρνητικό πρόσημο για την ελληνική κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας, μεσούσης της κρίσης, μίας κρίσης καπιταλιστικής και βέβαια κρίσης παραγωγικής και περιβαλλοντικής, η ασφάλιση της παραγωγής και ο ΕΛΓΑ παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη βιωσιμότητα του πρωτογενή τομέα..

Έτσι ξεκίνησε και ο Σημίτης…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στον πρόσφατο ανασχηματισμό… του Βενιζέλου, όπως εύγλωττα τιτλοφορήθηκαν οι κυβερνητικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου, η Άννα Διαμαντοπούλου ήταν ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αναβαθμίστηκαν δια της μη μετακίνησης σε άλλο πόστο..

Συνάντηση του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΟΜΜΕΧ με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Μιχάλη Κριτσωτάκη

Τα μέλη του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΟΜΜΕΧ συναντήθηκαν εχθές, με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκ μέρους της Κ.Ο. παραβρέθηκαν οι βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Μιχάλη Κριτσωτάκη..

Η Κατσέλη σε… γραμμή Σαμαρά


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η Λούκα Κατσέλη είναι ένα από τα λίγα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διατηρούν την αυτονομία σκέψης, θέσεων αλλά και πολιτικού αυτοπροσδιορισμού. Λόγω της πολυετούς θητείας της στο εξωτερικό, και της εξαιρετικής φήμης που έχει κερδίσει σε οικονομικούς κύκλους, δεν χρειαζόταν την τοποθέτησή της από τον Γιώργο Παπανδρέου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε ρόλο Υπουργού Οικονομίας και εν συνεχεία Εργασίας, για να «ακούγεται» με προσοχή..

Εικόνες με πολλαπλούς συνειρμούς για την ανθρώπινη κοινωνία

Οι αγέλες με τα βουβάλια και οι ύαινες!


Δια χειρός Αλιθέρση

Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ο φίλος μου ο Πέτρος σήμερα το πρωί που τον συνάντησα ήταν αν βλέπω ντοκιμαντέρ. Του απάντησα πως βλέπω μετά μανίας..

Η πιθανή κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ θα είναι οιονεί «ακρωτηριασμός» της ελληνικής βιοτεχνίας και χειροτεχνίας

ΕΡΩΤΗΣΗ  κ. Π. Λαφαζάνη Προς τους κ.κ. Υπουργούς• Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας  • Οικονομικών
Πληροφορηθήκαμε ότι ο ΕΟΜΜΕΧ περιλαμβάνεται στους υπό κατάργηση κρατικούς φορείς με κριτήριο το δήθεν μικρό ή ανύπαρκτο έργο ή προσφορά τους προς το κοινωνικό σύνολο και την επιχειρηματική κοινότητα..

Η «ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ» ΤΗΣ κας ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΑΕΙ

Η βιασύνη της Υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου να ψηφίσει το νέο νόμο πλαίσιο μέχρι το τέλος Αυγούστου οφείλεται στη κρυφή συμφωνία της με τους απερχόμενους Πρυτάνεις να παρατείνει την θητεία τους , με αντάλλαγμα να αρχίσουν αδιαμαρτύρητα την εφαρμογή του..