Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Απορρίφθηκε η προσφυγή για καταβολή αποζημίωσης σε Έλληνες από το Δίστομο

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε «ως απαράδεκτη» την προσφυγή Σουντούρη και τριών άλλων Ελλήνων, που ζητούσαν αποζημιώσεις από την Γερμανία, για το σφαγιασμό των γονέων τους, το 1944, στο Δίστομο, από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής Waffen-SS. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και δεν επιδέχεται έφεση..

Δήλωση Σταύρου Καλαφάτη με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την ακύρωση της μετεγκατάστασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης


Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την ακύρωση της μετεγκατάστασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Ο μεγάλος ασθενής…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι εικόνες που κατέκλυσαν την οθόνη έμοιαζαν βγαλμένες από άλλη εποχή…

Ποντιακό συναπάντημα: Το ραντεβού των απανταχού Ποντίων πλησιάζει

13ο Ποντιακό συναπάντημα
Ένας ιδιαίτερα πετυχημένος θεσμός στην ιστορία των Ποντίων αποτελεί το 13ο συναπάντημα της νεολαίας των ποντιακών σωματείων..

Ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κατά της Αττικό Μετρό για τη ρύπανση

Στη δικαιοσύνη και στις αρμόδιες αρχές κατά παντός υπευθύνου αποφάσισε να προσφύγει ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης για το περιβαλλοντικό έγκλημα που, όπως υποστηρίζει, συντελείται σε εργοτάξιο του μετρό στην επαρχιακή οδό Καλοχωρίου..

Οκτώ νέες ειδικότητες στα βαρέα και ανθυγιεινά

Την ένταξη οκτώ νέων ειδικοτήτων στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (ΒΑΕ) προτείνει το σχετικό πόρισμα της διαρκούς επιτροπής που παραδόθηκε χθες στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη..

Σφίγγει ο κλοιός στο κύκλωμα

 Ο ένας μετά τον άλλο παραδίνονται στις αστυνομικές αρχές οι καταζητούμενοι για τα στημένα...Χθες ήταν η σειρά δύο εξ αυτών, του Γιάννη Παπαδόπουλου, πρώην υπαλλήλου της ΕΠΟ, και του ποδοσφαιριστή της Ηλιούπολης Μιχάλη Νικολόπουλου.

«Όχι» των εργαζόμενων στην ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας

 Η παραχώρηση της Εγνατίας oδού σε ιδιώτες, όπως προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, θα έχει ως συνέπεια την αύξηση του αντιτίμου των διοδίων, την περιορισμένη συντήρηση του οδοστρώματος και την απαξίωση του παράπλευρου οδικού δικτύου, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι 240 εργαζόμενοι της «Εγνατίας Οδού ΑΕ», οι οποίοι έκαναν χθες 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του αυτοκινητόδρομου..

Νίκος Χουντής :«Η πολιτική της κ. Μέρκελ και των κυρίων Ρεν, Μπαρόζο, Ρομπάι, δεν είναι μονόδρομος».

 «Η εναλλακτική πρόταση χτίζεται στους δρόμους και στις πλατείες της Ευρώπης»

Ομιλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, εκ μέρους της ευρωομάδας της Αριστεράς, στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου κατά την διάρκεια της ψήφισης της έκθεσης για την οικονομική κρίση..

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2011. Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ.


“Το μέλλον ξεκίνησε” για τον Βενιζέλο

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Τις τελευταίες ημέρες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος… βρίσκεται σχεδόν παντού, στα διεθνή ΜΜΕ. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, έχει επιδοθεί σε μια αναμενόμενη εκστρατεία εξωστρέφειας, με συνεντεύξεις και δηλώσεις σε ξένα δίκτυα και εφημερίδες..

Στα αζήτητα της ΕΕ παραμένουν ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 1,4 δις Ευρώ για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα - κάτω από το 3% η απορρόφηση του ΕΣΠΑ

Δήλωση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή Ι. Α. Τσουκαλά σχετικά με την αδυναμία απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων για την έρευνα..Στα αζήτητα παραμένουν 1,4 δις Ευρώ από τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια του ΕΣΠΑ που προορίζονται για την προώθηση της Έρευνας και της Καινοτομίας στην Ελλάδα. Παρά την επιτάχυνση στην απορρόφηση διαθέσιμων κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, τα προγράμματα έρευνας και καινοτομίας εμφανίζουν την χαμηλότερη απορροφητικότητα μεταξύ όλων των τομεακών και περιφερειακών προγραμμάτων.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΥΛΩΝΑ

Γυμνάσιο – Λύκειο Ε.Κ.Κ.Ν.Α.: Ένα σχολείο ελεύθερων ανθρώπων μέσα στη Φυλακή

γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος

Υπάρχει ένα Σχολείο,

στο οποίο οι μαθητές χαίρονται το μάθημα·.

Ν.Χουντής: «Με βάση ποιο άρθρο των Συνθηκών της ΕΕ αντλείτε το δικαίωμα να παρεμβαίνετε στα εσωτερικά κρατών μελών, όπως πράξατε όταν απαιτούσατε από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να συναινέσουν στο Μεσοπρόθεσμο;»

Απάντηση Όλι Ρέν στο Νίκο Χουντή.
Το ρόλο του εκπροσώπου των δανειστών της Ελλάδας και των αγορών, υιοθετεί ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρέν, προκειμένου να απαντήσει στο «δύσκολο» ερώτημα του Νίκου Χουντή αν έχει θεσμικά το δικαίωμα με βάση τις Συνθήκες της ΕΕ «να κάνει υποδείξεις και να παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική κατάσταση των χωρών μελών της ΕΕ»..

Ιδανικός εκπρόσωπος!

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Είναι δήλωση χτεσινή. Έγινε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, τον αξιότιμο κύριο Χρήστο Πρωτόπαππα στον ραδιοσταθμό «Real FM»..

Αποφάσισε (επιτέλους) να μπει στον “πόλεμο”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Όταν το 1989 ο Μιχαϊλ Γκορμπατσόφ εισάκουσε την εκκωφαντική προτροπή του Ρόναλντ Ρίγκαν και επέτρεψε να γκρεμιστεί το Τείχος του Βερολίνου, στη… λάθος πλευρά του συμβόλου της διαίρεσης της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου, έμελλε να ξεχαστούν η κουλτούρα, η οικονομία και το πολιτικό προσωπικό της πρώην Ανατολικής Γερμανίας..