Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Φυσικά και φταίει η Ελλάδα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Θα μπορούσε κανείς να αναζητήσει πλείστες σημειολογίες στα όσα λέει ο πρόεδρος του Eurorgoup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με τη συνέντευξη την οποία παραχωρεί στο γερμανικό περιοδικό «Focus». Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, που παραδοσιακά στήριζε την Ελλάδα, έχει εξελιχτεί στον «αφ’ υψηλού» αφηγητή της αδιέξοδης κρίσης την οποία βιώνουμε..

Δημόσιο: 200.000 αποχωρήσεις εργαζομένων από το παράθυρο

Του ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Σχέδιο υποχρεωτικής συνταξιοδότησης για 150.000 δημοσίους υπαλλήλους και μισθωτής εφεδρείας για 50.000 εργαζόμενους των ΔΕΚΟ, επεξεργάζεται η κυβέρνηση προκειμένου, να αποφύγει τον βραχνά των απολύσεων, που θέτει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα..

Πρωτάθλημα υπό... όρους


Αποκαλυπτική συνέντευξη στη "ΜτΚ" του Παναγιώτη Μπιτσαξή..

Τι έγινε στην Αργεντινή την επόμενη ημέρα της χρεοκοπίας

Η χώρα δεν... εξαφανίστηκε από τον χάρτη και απέκτησε θετικούς ρυθμους ανάπτυξης.
Οι βίαιες διαμαρτυρίες των τελευταίων ημερών του Δεκεμβρίου του 2001 στην Plaza de Mayo κατέληξαν σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας που κορυφώθηκαν με την απώλεια ανθρώπινων ζωών..

Οι δημοσκοπήσεις ανοίγουν θέμα διαδοχής

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Μέχρι και πριν από λίγο καιρό, ο Γιώργος Παπανδρέου εθεωρείτο το ισχυρό χαρτί του ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές του 2009 άλλωστε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ λόγω του σημερινού Πρωθυπουργού, τον οποίο εξαιρούσαν από τη νοοτροπία και τις πολιτικές συμπεριφορές του Κινήματος..

Έτοιμα να λειτουργήσουν τα διόδια της Νυμφόπετρας. Δείτε βίντεο.

Μήπως είμαστε μαζοχιστές; Όλα είναι χάλια, αλλά μην αλλάξετε τίποτα γιατί ίσως τελικά έτσι μας αρέσει

 Του Γρηγόρη Π. Παπαγεωργιάδη
Μια ζωή όλοι διαμαρτυρόμαστε για την ποιότητα των υπηρεσιών που του παρέχονται στην υγεία, στην παιδεία και γενικότερα σε ότι έχει σχέση με τις συνδιαλλαγές μας με το Κράτος..

Που ήταν ο κ. Καμίνης;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ
Που ήταν αλήθεια ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης την Τρίτη και την Τετάρτη, 29 και 30 Ιουνίου, όταν η Αθήνα γινόταν γης Μαδιάμ;Όταν… «οι ιδεολόγοι» τραυμάτιζαν βαριά την Πόλη μας ξήλωναν τα μάρμαρα που όλοι οι Έλληνες (και όχι βέβαια η «πλουτοκρατία»!) .

Ποιοι πληρώνουν την κρίση; Ρητορικό ερώτημα

Παραθέτω μια μικρή αγγελία που διάβασα στη σημερινή "Καθημερινή" δίχως σχόλια.
Π. ΨΥΧΙΚΟ
Ζητείται από πολύ σοβαρό πελάτη του γραφείου μας, βίλα υψηλών προδιαγραφών, νεόδμητη ή ολίγων ετών, για μακροχρόνια μίσθωση. Budget ενοικίου μέχρι Ευρώ 20.000
Συνταξιούχος ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Λύση στην οικονομική κρίση


Το Bufalino δημιουργήθηκε από τον Γερμανό βιομηχανικό σχεδιαστή Cornelius Comanns και έχει βασιστεί στο σχέδιο του τρίκυκλου Piaggio APE 50. Είναι οικονομικό στην κατανάλωση βενζίνης και διαθέτει μια κουζίνα, ένα κρεβάτι, ένα νιπτήρα, αποθηκευτικό χώρο, μια δεξαμενή νερού και ένα ψυγείο. Εντυπωσιακό!

Γιατί ψηφίζουμε “όχι”


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ
«Το ελληνικό πολιτικό σύστημα ανταποκρίθηκε στην πρόκληση. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν όχι στη χρεοκοπία, με αποτέλεσμα κτλ.», γράφει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» της Πέμπτης 30 Ιουνίου, ο αρθρογράφος της κ. Αθανάσιος Έλλις..

Εκλογές για το Μνημόνιο ΙΙ;

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Το πραγματικό ζητούμενο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών που απαρτίζουν το Eurogroup δεν ήταν φυσικά η εκταμίευση της 5ης δόσης προς την Ελλάδα. Αυτή είχε αποφασισθεί τη στιγμή που…

Αγανακτισμένοι Στο Σύνταγμα 29-6-2011 Ξύλο στο ΜΕΤΡΟ

΄Αγριο ξυλο ΜΑΤ βαράνε πεσμένο άνθρωπο 8.00μμ 29-6-11

Χούντα στην πλατεία Συντάγματος | 29 Ιουνίου 2011

Max Keiser στο kontra channel - SOS

Προετοιμάζουν τη χρεοκοπία μας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Διαβάζοντας κανείς τα όσα είπε ο Γκίντο Βεστερβέλε στο «Βήμα της Κυριακής», δεν θα μπορούσε παρά να αναθαρρήσει. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε απερίφραστα, πως μια έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, θα ήταν αδιανόητη..