Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Με Βρύζα ο ΠΑΟΚ


Τα νέα του καθήκοντα ανέλαβε επισήμως ο Ζήσης Βρύζας. Ο υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ασχολούνταν και τις προηγούμενες ημέρες με τα θέματα της ομάδας, όμως πλέον θα έχει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις και δεν αποκλείεται να υπάρξει εντός της ημέρας συνάντηση με τον Λάζλο Μπόλονι, για να συζητηθούν οι μελλοντικές κινήσεις του ΠΑΟΚ, στο μετεγγραφικό παζάρι..

Απαγορεύτηκε το Google+ στην Κίνα

Σε χρόνο – ρεκόρ απαγόρευσε η Κίνα την πρόσβαση στο Google+, στερώντας ακόμη μία – ολοκαίνουρια – υπηρεσία του ίντερνετ από τους Κινέζους..

Βρέθηκε το φωτεινότερο κβάζαρ στο σύμπαν


Ευρωπαίοι αστρονόμοι εντόπισαν φως από το πιο μακρινό κβάζαρ στο νηπιακό σύμπαν που έχει ποτέ βρεθεί, δηλαδή από έναν αρχαίο γαλαξία με μια τεράστια μαύρη τρύπα στο κέντρο του, που περιβάλλεται από ένα πολύ φωτεινό νέφος αερίων και λάμπει με τη φωτεινότητα 63 τρισεκατομμυρίων ήλιων..

ΚΙΝΑ. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ


Πριν από 100 χρόνια το ταξίδι από το Πεκίνο στη Σαγκάη γινόταν σε τρεις εβδομάδες και θεωρούνταν ιδιαίτερα επικίνδυνο. Από χθες, οποιοσδήποτε μπορεί να το πραγματοποιήσει μέσα σε 4 ώρες και 48 λεπτά υπό ιδανικές συνθήκες:..

Κάτι ήξερε ο Πούτιν!

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Με τον ρυθμό που ανατρέπονται τα δεδομένα στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν, μην εκπλαγείτε αν, στο πλαίσιο αποζημίωσης για ψυχική οδύνη, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητήσουν από τη Γαλλία να εγκατασταθεί χωρίς εκλογές ο DSK στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, ελέω… παρεξήγησης..

3 του Σεπτέμβρη… να μην περνάς

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Οι μέρες προφέρονται για πολιτικά διαζύγια… Με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στη μια άκρη της σχέσης, και στην άλλη οι δεσμοί του με την κοινωνία, την Ιστορία και το παρελθόν του..

Αν οι Νότιοι κέρδιζαν τον Εμφύλιο…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Από τότε που ο Κίπλινγκ έγραψε το «Αν», ο συγκεκριμένος υποθετικός σύνδεσμος απενοχοποιήθηκε ως προς την αβεβαιότητα που συνοδεύει την εκφορά του. Και το «τι θα συνέβαινε αν…», εξελίχτηκε σε μόνιμο ομοτράπεζο της πορείας των ανθρώπινων κοινωνιών, δια μέσου των εποχών..

Η Γερμανία εγκαταλείπει την πυρηνική ενέργεια

Καμία πυρηνική μονάδα δεν θα λειτουργεί μετά το 2022, αποφάσισε η βουλή

.Με συντριπτική πλειοψηφία οι γερμανοί βουλευτές τόσο του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού όσο και της αντιπολίτευσης ψήφισαν χθες υπέρ του νομοσχεδίου που καθιστά τη Γερμανία τη μεγαλύτερη, ως τώρα, οικονομική δύναμη που εγκαταλείπει την πυρηνική ενέργεια..

Ηρακλής: «Ναι» ψήφισε το 74,25%

Η γενική συνέλευση άνοιξε την πόρτα της ΠΑΕ στον Μάκη Ψωμιάδη που κρύβεται...
Του Δημήτρη Βλάχου
Ο κόσμος του Ηρακλή -όσοι τουλάχιστον συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία- αποφάσισε να πει το “ναι” στην εμπλοκή της οικογένειας Ψωμιάδη. Απομένει να μάθουμε και τι λένε ο Μάκης και ο Σταύρος Ψωμιάδης...

Αυξημένοι φόροι για τους οικογενειάρχες

Τι θα πληρώσουν βάσει εισοδήματος και τέκνων.
Πληρώνουν τέλος και οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι. Ο υπουργός Οικονομικών πήρε πίσω την υπόσχεση ότι θα εξαιρεθούν..

Σουτζουκάκια μολυσμένα με E- Coli, που εντοπίστηκαν στη Β. Ελλάδα, αποσύρει ο ΕΦΕΤ

Κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E. coli O157, εντοπίστηκαν από ελέγχους του ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία LIDL..

Ελεύθερος ο Στρος-Καν

Να αφεθεί ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους ο Στρος-Καν, αποφάσισε το δικαστήριο του Μανχάταν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας 32χρονης καμαριέρας από τη Γουινέα.

Αθωώθηκε Θεσσαλονικιός, για υβριστικό σχόλιο κατά της οικογένειας του πρωθυπουργού σε μπλογκ

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθισε 32χρονος, ο οποίος «ανέβασε» σε μπλογκ γνωστού ενημερωτικού διαδικτυακού τόπου μήνυμα με υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο κατά της οικογένειας του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου..

Χρωστούν 500 εκατ. ευρώ στους συμβεβλημένους γιατρούς

 "Κανόνι" από τα ασφαλιστικά ταμεία
.Της Νικολέττας Μπούκα
Χρέη ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των γιατρών της Θεσσαλονίκης, που είναι συμβεβλημένοι μ’ αυτά, χρωστάνε τα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα, τα ποσά αυτά παραμένουν ανεξόφλητα για περισσότερα από δύο χρόνια, ενώ οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να τα διεκδικήσουν..

Εισαγγελέας για τις ελλείψεις φαρμάκων στο ΑΧΕΠΑ

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης προκάλεσε καταγγελία της διοίκησης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με την οποία φαρμακευτική εταιρεία αρνείται να παραδώσει ποσότητες ηπαρίνης που έχουν παραγγελθεί..

Παρέμβαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή για την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ


κ. Πρόεδρε, παρακολουθώ τη Βουλή από παιδάκι και αυτήν την ατμόσφαιρα δεν την έχω ξαναδεί. Σέβομαι όλες τις απόψεις. Σέβομαι και τη διαφωνία και την αντιπαράθεση και την οξύτητα, τα πάντα σέβομαι. Από εκεί και πέρα, λοιπόν, θα σας κάνω μια έκκληση..

Πάει σε εκλογές ως… αντιεξουσιαστής

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο πολιτικός σχεδιασμός του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει να έχει κυκλώσει, με κόκκινο χρώμα, τη διέξοδο των πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο. Οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργικού επιτελείου, του… πρωθυπουργεύοντος Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και συνολικά της Κυβέρνησης, κατατείνουν στην προετοιμασία του εδάφους για τις κάλπες..

«Θα εξαιρεθεί ο ΕΛΓΑ από τις ασφυκτικές διατάξεις του ν. 2685/1999;»

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κ.κ. Υπουργούς -Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων -Οικονομικών
Με το νόμο 3943/2011 ο ΕΛΓΑ, όπως και οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν, είχε υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου 2685/1999 όσον αφορά τις εκτός έδρας μετακινήσεις των γεωπόνων εκτιμητών, τόσο από πλευράς αριθμού ημερών μετακίνησης (έως 60 ημέρες σε ετήσια βάση), όσο και των αντίστοιχων αναφορών για τις αμοιβές των μετακινήσεων αυτών..

Η καταγγελία του Μιχ. Χρυσοχοϊδη για τους «Χρυσαυγίτες και μια σειρά φασιστοειδών που συμμετείχαν σε σειρά από ενέργειες και βοηθούσαν την Αστυνομία»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ  προς τους κ.κ. Υπουργούς: -Προστασίας του Πολίτη- Δικαιοσύνης- Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, υπουργός Ανάπτυξης σήμερα και πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης, προέβη από το δελτίο των 8 του τηλεοπτικού σταθμού Mega (30/06) σε μια σειρά συγκλονιστικών..

Η ατζέντα για το “επόμενο ΠΑΣΟΚ”

11NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εισέλθει σε τροχιά «επόμενης ημέρας», χωρίς φυσικά να είναι ακόμη ευκρινές το πότε ακριβώς θα… βρούμε μπροστά μας τις εξελίξεις αυτές..

Η άμεση, εδώ και τώρα, απαγόρευση της χρήσης χημικών από την Αστυνομία!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ προς τους κ.κ. Υπουργούς: - Προστασίας του Πολίτη-Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Δικαιοσύνης.

Η εξαπόλυση τις προηγούμενες μέρες από τις δυνάμεις των ΜΑΤ ενός πραγματικού χημικού πολέμου κατά πάντων σε όλη την έκταση του ευρύτερου κέντρου των Αθηνών, συνιστά μια άνευ προηγουμένου πράξη βαρβαρότητας, που έθεσε σε άμεσο και έμμεσο κίνδυνο την υγεία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών στο Αθηναϊκό κέντρο..