Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ο Σόιμπλε ξεκλειδώνει το “ταμείο”


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η φωτογραφία προέρχεται από παλαιότερο Eurogroup, έχει ωστόσο διαχρονική αξία, και είναι εξόχως περιγραφική του κλίματος που επικρατεί στις Βρυξέλλες, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου..

Τα χρέη οδήγησαν στην αυτοκτονία γνωστό θεσσαλονικιό επιχειρηματία

Έβαλε τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην οδό Μητροπόλεως

Του Βασίλη Παπαδημούλη
Βυθισμένος στην απελπισία από τα χρέη, έβαλε τέλος στη ζωή του ένας 45χρονος γνωστός επιχειρηματίας συγκλονίζοντας την κοινωνία της Θεσσαλονίκης..

Σαρωτικές αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

 Σαρωτικές αλλαγές στην οργάνωση και λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας προωθεί το υπουργείο Υγείας, με στόχο την εξοικονόμηση 150 εκατομμυρίων ευρώ έως το τέλος του 2014..

Είχε την ευκαιρία, και την έχασε


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ήταν μια δύσκολη συγκυρία για τον Χρήστο Παπουτσή. Άλλοτε πρόεδρος της ΕΦΕΕ, υποχρεώθηκε ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να υπερασπιστεί συμπεριφορές που ο ίδιος πρώτος έσπευδε άλλοτε να καταδικάσει..

Νέα Δημοκρατία: Είστε, τελικά, λίγοι! Πολύ λίγοι .. Ο λαός το έχει αντιληφθεί ήδη. Και εσείς θα το καταλάβετε στις εκλογές!

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στη συζήτηση στη Βουλή  για τον Εφαρμοστικό Νόμο του Μεσοπρόθεσμου..

Νέα Δημοκρατία: Πρωτοφανής παραποίηση των δηλώσεων του κ. Σαμαρά

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Βενιζέλος διέπραξε, σήμερα, ένα ακόμα ατόπημα. Αδυνατώντας να αντικρούσει τις θέσεις του Προέδρου της Ν.Δ. για την αντισυνταγματικότητα των προθέσεών του, το Μνημόνιο ΙΙ να ψηφιστεί με πλειοψηφία 180 βουλευτών, κατέφυγε σε πρωτοφανή παραποίηση των δηλώσεων του κ. Σαμαρά και σε ανεπίτρεπτους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Υιοθέτησε βολικά και υποστήριξε τους εξίσου συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς της κας Μπακογιάννη για το ίδιο θέμα..

Ο Βενιζέλος έχει “χρεωθεί” τον Σαμαρά

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Αν παρακολουθήσει κανείς προσεκτικά τον λόγο, την επιχειρηματολογία και τη ρητορική που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δύσκολα θα αποφύγει το συμπέρασμα ότι το «Νο2» του ΠΑΣΟΚ έχει επιφορτιστεί με πολύ περισσότερες ευθύνες από τις προφανείς..

Απάντηση της Κομισιόν για τη φοροδιαφυγή και τους τραπεζικούς λογαριασμούς ευρωπαίων πολιτών στην Ελβετία.

 Σχόλια Νίκου Χουντή στη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι θα υπογραφεί φορολογική συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας: «Νέες ευκαιρίες ασύλου για φοροφυγάδες;»
Με αφορμή τη μεσημεριανή δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου στην Ελληνική Βουλή ότι προτίθεται να υπογράψει συμφωνία με τις Ελβετικές αρχές για καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, στα πρότυπα «αντίστοιχων συμφωνιών» που έχουν υπογράψει κάποιες χώρες της Ε.Ε, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, δίνει στη δημοσιότητα σχετική απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Semeta για το περιεχόμενο των διεθνών συμβάσεων που υπογράφει η Ελβετία με τρίτες χώρες και χώρες της ΕΕ, για ζητήματα φορολόγησης καταθέσεων και διαφάνειας στους προσωπικούς λογαριασμούς Ευρωπαίων πολιτών...

Χωρίς λόγια

Ομιλία της κ. Ε. Αμμανατίδου Πασχαλίδου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015».

Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι μέρες που ζει η Ελλάδα έχουν γράψει και συνεχίζουν να γράφουν, τη δική τους ιστορία.
Η Κυβέρνηση επέλεξε τη συμπόρευση με την Τρόικα και τους δανειστές και τη μετωπική σύγκρουση με την κοινωνία. Το αποτέλεσμα αυτής της σκληρής πολιτικής επιλογής θα είναι ο αφανισμός όλων των κεκτημένων δικαιωμάτων των πολιτών, η διεύρυνση της επισφάλειας, της ανεργίας, της φτώχειας και το ανελέητο βεβαίως ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και ολόκληρης της χώρας..

Το απόλυτο ξεπούλημα

Του Δημήτρη Μυ
Καθώς το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο είναι πλέον... ιστορία, επιβάλλεται να χαραχθούν στη συλλογική μνήμη τα ονόματα όσων το ψήφισαν. Πάνω απ’ όλα, όμως, επιβάλλεται να χαραχθεί στην μνήμη μας τι ακριβώς (και ποιοι «κύριοι», οι οποίοι πολύ σύντομα θα εμφανιστούν πάλι μπροστά μας ζητώντας την ψήφο μας) θα ψηφίσουν σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου τον εφαρμοστικό του μεσοπρόθεσμου νόμο..

Γιατί τέτοια βιασύνη;


ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα ασχοληθεί με τη χθεσινή και τη σημερινή ημέρα με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Οι δύο ψηφοφορίες εντός του Κοινοβουλίου προσδιορίζουν ένα μέλλον πού ξεκινά με την απόσταση των πολιτών από την εξουσία να μεγαλώνει, ενώ η απόσταση της μεσαίας τάξης από την φτώχεια και την ανέχεια μικραίνει. Η κοινωνία οδηγείται σε παράδοση των ηθικών της αντιστάσεων προσεγγίζοντας σταδιακά τη φτώχεια. Οι κοινωνικές ομάδες αναδιατάσσουν τα συμφέροντά τους μέσα σε μια κοινωνία πού βράζει από οργή πριν ακόμη να έχουν εφαρμοσθεί τα μέτρα..

Και τώρα… πρόωρες εκλογές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε, πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί αύριο και με τον εφαρμοστικό νόμο, στο Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο κατανοούν ότι η «ταμπακιέρα», δηλαδή η αποδοχή τέτοιων προχωρημένα αντιλαϊκών μέτρων από την κοινωνία, απέχει πολύ από τον ορίζοντα του πολιτικού ρεαλισμού αυτής της Κυβέρνησης..

Δεν φεύγουμε από τους δρόμους – αν δεν φύγουν από την εξουσία

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταδικάζει τη βίαιη καταστολή της μαζικής μαχητικής απεργιακής διαδήλωσης της 28ης και 29ης Ιούνη από την πλευρά της αστυνομίας..