Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες»

Σχέδιο υποχρεωτικής υποβολής δήλωσης με αναλυτική κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων.
Ανατιμήσεις-φωτιά σε τσιγάρα, καύσιμα και είδη διατροφής.
.“Πόθεν έσχες” για όλους, ακόμη και για τις καταθέσεις
Όλες οι πληρωμές θα γίνονται με ηλεκτρονικό χρήμα ή με δίγραμμες επιταγές.

Πράκτορας ΠΡΟΠΟ επιβεβαιώνει την αποκάλυψη της “Μ”

"Ναι, ήταν σικέ ο αγώνας".
Αποκαλυπτική κατάθεση στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα.
.Η "Μ" αποκάλυψε πως το παιχνίδι Αγροτικού Αστέρα - Καβάλας ήταν ένα από τα "στημένα". Πριν κοπάσει ο απόηχος της αποκάλυψης, ήρθε μια κατάθεση πράκτορα ΠΡΟΠΟ από τη Θεσσαλονίκη σε πταισματοδίκη που έχει αναλάβει παρόμοιες υποθέσεις και επιβεβαιώνει την άποψη ότι ο αγώνας αυτός ήταν προσυνεννοημένος!.

“Οι Πόντιοι new generation” με Παναγιώτη Ψωμιάδη


Διαβασμένος, άνετος, χωρίς ίχνος άγχους, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Όμηρο Ευστρατιάδη, εμφανίστηκε χθες στα γυρίσματα της ταινίας "Οι Πόντιοι new generation", που φιλοξενήθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης..

Τρωτή η Θεσσαλονίκη σε ισχυρούς σεισμούς

Επιπτώσεις στις υποδομές θα έχει ένας σεισμός 6,5 Ρίχτερ
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
Ο βαθμός τρωτότητας της Θεσσαλονίκης, των δικτύων κοινής ωφέλειας και των υποδομών της σε περίπτωση μελλοντικών ισχυρών σεισμών δεν είναι αμελητέος, ίσως όμως όχι μεγαλύτερος από ό,τι άλλων πόλεων της Ελλάδας και της Ευρώπης που εκτίθενται σε σεισμούς ίδιου μεγέθους..

Ποιες είναι οι 92 Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας που ενοποιούνται

Στην ενοποίηση δημοσίων φορέων πρόνοιας σε όλη τη χώρα προχωρά το υπουργείο Υγείας, με στόχο την επίτευξη οικονομίας κλίμακας, μείωση της γραφειοκρατίας, διεκπεραίωση ομοίων εργασιών με ταχύτερες διαδικασίες, καλύτερη αξιοποίηση προσωπικού και πόρων, καλύτερες υπηρεσίες στους εξυπηρετούμενους, χωρίς τα στεγανά κάθε μικρού φορέα..

Η σύγκρουση λαού καθεστώτος είναι πλέον θέμα χρόνου...

Δυστυχώς τα πράγματα στη χώρα μας, διαβλέπουμε ότι εξελίσσονται πλέον άσχημα. Η κρίση έδωσε στην ελληνική κοινωνία μια χρυσή ευκαιρία να μηδενίσει το κοντέρ της, ναι ακόμα και με χρεοκοπία τώρα που είχαμε λίπος, να συσπειρωθεί και να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάρρευση ενωμένη, με μεγάλη μεν δυσκολία στην αρχή, αλλά...

Αποχώρησε από την Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας ο Κ.Κιλτίδης


Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο ο βουλευτής Κιλκίς που είχε εκλεγεί με την ΝΔ και στην συνέχεια
προσχώρησε στην Δημοκρατική Συμμαχία αποχώρησε από το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και ανεξαρτητοποιήθηκε διαφωνώντας με τους χειρισμούς του κόμματος
Seleo.gr News

«Η Έλσα Παπαδημητρίου αυτοδιαγράφηκε»


 «Η ΝΔ συνεχίζει την πορεία ελπίδας και ευθύνης που οφείλει στον ελληνικό λαό»
«Η κα. Έλσα Παπαδημητρίου ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από τις τάξεις της ΝΔ. Αυτοδιαγράφηκε. Η ΝΔ συνεχίζει την πορεία ελπίδας και ευθύνης που οφείλει στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Εκτεταμένα επεισόδια στο Σύνταγμα



Δακρυγόνα και μολότοφ στο Σύνταγμα


Συνεχίζονται τα επεισόδια έξω από τη Βουλή. Ομάδες διαδηλωτών πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, που απαντούν με τη ρίψη χημικών ουσιών. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική. Δεκάξι συνολικά πολίτες έχουν τραυματιστεί στα σημερινά επεισόδια, ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Υγείας. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Από αυτούς οι 15 είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη αποχωρήσει, ενώ μόνο ένας παραμένει για εξετάσεις. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν τραυματιστεί 19 αστυνομικοί.





Δεν είναι προφανές… τις πταίει;


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Να μας συγχωρέσει η Μαρίκα (Λυσιάνθη) αλλά ο πειρασμός είναι πολύ μεγάλος, ώστε αναγκαζόμαστε να μπούμε στα χωράφια της. Σαν σήμερα λοιπόν, στις 29 Ιουνίου του 1874, ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς της ελεύθερης Ελλάδας, ο Χαρίλαος Τρικούπης, δημοσίευσε το περίφημο άρθρο του με τίτλο «Τις πταίει». .

Ντροπή κ. Έλσα..

ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην βουλή


Με 155 ΝΑΙ πέρασε το μεσοπρόθεσμο.138 βουλευτές ψήφισαν όχι, 5 παρών.
Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κουρουμπλής.

Ο Αλέκος για πρόεδρος του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ένα ιδιότυπο πολιτικό «πινγκ-πονγκ» έλαβε χώρα στο κλείσιμο της συζήτησης στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, με πρωταγωνιστές τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κάλεσε και πάλι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να ανταποκριθούν στην πρόσκληση που τους είχε απευθύνει και χθες, και να προτείνουν πρόσωπα κοινής αποδοχής, για τη στελέχωση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, το οποίο θα αναλάβει τις ιδιωτικοποιήσεις.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανταποκρίθηκε άμεσα. Και ζητώντας τον λόγο, πρότεινε στον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιλεγεί για τη θέση του επικεφαλής του Ταμείου ο Αλέκος Παπαδόπουλος, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που έχει καταφέρει να συγκεντρώνει στο πρόσωπό του ευρύτερη πολιτική αποδοχή.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε με τη σειρά του το λόγο, επεσήμανε στον Γιώργο Καρατζαφέρη ότι «παραβιάζει ανοικτές θύρες», και αποκάλυψε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον Αλέκο Παπαδόπουλο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι εφόσον του ασκηθεί συντονισμένη πίεση και από τα υπόλοιπα κόμματα, είναι εξαιρετικά πιθανό ο Αλέκος Παπαδόπουλος να αποδεχθεί τη θέση που του έχει προταθεί.



Πάντα θα ψάχνετε μια πίσω πόρτα ένα… ασφαλές σκοτάδι…

Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Του Δημήτρη Τσιμούρα
(Και μη νομίζετε ότι οι σημερινοί προστάτες σας θα συνεχίσουν να σας παρέχουν προστασία, όταν τους τελειώσετε τη «δουλειά». Δεν θα έχουν κανένα λόγο τότε. Ούτε ελικόπτερα για σας θα είναι διαθέσιμα. Αλλά και να ήταν πού θα πηγαίνατε;) ..

Ελλάδα, καλή τύχη!



ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ
Στις σελίδες 11 και 12 της εφημερίδας «Η Καθημερινή» της Κυριακής 26 Ιουνίου 2011 (ίσως και σε άλλες εφημερίδες), δημοσιεύεται το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου για τη σύσταση «Ταμείου αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου», για όσους έχουν δυσκολία με το διαδίκτυο..

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης

Πριν 15 μήνες η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το δίλλημα «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ή «ΠΤΩΧΕΥΣΗ» προχώρησε στη λήψη σκληρών και άδικων μέτρων κατά των συνεπείς φορολογουμένων, των μόνιμων και νόμιμων υποζυγίων της χώρας τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους..

Δολιοφθορά στη Μαρίνα του Αλίμου σε βάρος πλοίου του Στολίσκου της Ελευθερίας με προορισμό τη Γάζα

Ερώτηση κ. Π. Λαφαζάνη  προς τους κ.κ. Υπουργούς:  Προστασίας του Πολίτη  Εξωτερικών  Εσωτερικών  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Όπως είναι γνωστό, σε λίγες μέρες είναι έτοιμος να αναχωρήσει από ελληνικά λιμάνια ο Στολίσκος της Ελευθερίας II με προορισμό τη Γάζα και με στόχο τη συμβολική άρση του βάρβαρου αποκλεισμού της από τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ..

Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (Εκτός και εάν συμβαίνει το αντίθετο χωρίς να το γνωρίζουμε)..

Του Δημήτρη Σιανίδη
Δικηγόρου
Και άλλο πρωτάκουστο! Να θέλεις να επισκεφθείς μια δημόσια υπηρεσία για κάποια υπόθεσή σου, συγκεκριμένα τα γραφεία της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας και να σου απαγορεύουν την πρόσβαση με μπάρες. Ο φύλακας στην είσοδο, σου λέει ότι ο χώρος ανήκει στην εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και ότι δεν επιτρέπεται κανείς να μπει στον προαύλιο χώρο με το αυτοκίνητό του...