Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

4,3 δισ. ευρώ για οδικά έργα στην Κεντρική Μακεδονία

.Του Φώτη Κουτσαμπάρη
Οδικά έργα 4,3 δισ. ευρώ θα ολοκληρωθούν στην Κεντρική Μακεδονία μέχρι το 2015 και θα κατασκευαστούν οι περιφερειακοί δακτύλιοι στις πρωτεύουσες των νομών, οι οποίες θα συνδεθούν με τη Θεσσαλονίκη με κλειστούς αυτοκινητόδρομους..

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Η ΕΕ επεξεργάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, στην περίπτωση που η ελληνική Βουλή απορρίψει τα μέτρα λιτότητας του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αναφέρουν πηγές στο Reuters. Η χρηματοδότηση θα...

Η Βάσω διάλεξε το μαχαίρι…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ήταν η μόνη που πήγε ως το τέλος την πολιτική αμφισβήτηση του Γιώργου Παπανδρέου, στην ιστορική πλέον συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εκείνο το απόγευμα μιας Πέμπτης, που… μπήκαμε στον πειρασμό να πιστέψουμε ότι ο Οίκος των Παπανδρέου έτριζε επικίνδυνα..

Και ξαφνικά!

Γράφει η φιλόλογος - ποιήτρια
Νανά Στ. Παπαϊωάννου
Άνοιξαν τα πορτοπαράθυρα της καρδιάς, φωτίστηκαν τα εσώψυχά μας από τον ήλιο της ανθρωπιάς . Βγήκαμε από τα σπίτια μας σπάζοντας το κέλυφος της απομόνωσης και της μοναχικής πορείας.
Χρόνια εγκλωβισμένοι (χωρίς να το ξέρουμε πολλές φορές) στα ποικίλα συστήματα κάναμε τον κόσμο μας απάνθρωπο, με το « Εγώ » σε υπεροπτική θέση, πλημμυρισμένοι από λόγια, που έχουν χάσει το νόημα και τη δύναμη τους .Ξεγελαστήκαμε από φρούδες απολαύσεις, από τυπωμένα προγράμματα για το κυνήγι της ευτυχίας, αλλά προς λανθασμένες κατευθύνσεις, με κυρίαρχη την υλιστική αντίληψη, που εμμέσως πλην σαφώς μας σέρβιραν και μας σερβίρουν τα ποικίλα κέντρα εξουσίας καθώς και τα μέσα επικοινωνίας..

Βόμβα στην πώληση των μετοχών του ΟΤΕ βάζει ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, σε απάντηση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή. Αποκαλυπτική αλληλογραφία για την πώληση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom

 Νίκος Χουντής: «Τίθεται θέμα αξιοπιστίας του Υπουργού Οικονομικών και στοιχειώδους ευθύνης της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ».
Βόμβα στο παρά πέντε της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος βάζει ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Μισέλ Μπαρνιέ. Ο Επίτροπος θεωρεί ότι η πώληση των μετοχών του ΟΤΕ που κατείχε το δημόσιο στην Deutsche Telekom, το 2008, όπως και η πώληση του 10% των μετοχών που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, έγινε και γίνεται κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας. Αυτό απαντάει ο κ.Μπαρνιέ σε νέα ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, ο οποίος επίμονα θέτει το θέμα στην Κομισιόν..

Το σημερινό “σενάριο” λέει… χρεοκοπία

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στο περιθώριο μιας Ελλάδας βαθιά βουτηγμένης στην ανυποληψία, με γκρίζα σύννεφα γύρω από το μέλλον της, και αφαίρεσης του στοιχειώδους δικαιώματος να ονειρευόμαστε μια «εθνική αποκατάσταση», η Ευρώπη, συνεχίζει να αποδεικνύεται το ίδιο, αν όχι περισσότερο κατώτερη των περιστάσεων..

«Ο Πολιτισμός μας δεν μπορεί να "κλειδαμπαρώνεται"»

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ. 18341/23-06-2011 ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, με θέμα «Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι της Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης προσωπικού»..

Γιατί ξέσπασε ο Βενιζέλος

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η χθεσινή ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή, ξένισε πολλούς. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, σήκωσε… μισό τόνο τη χροιά της φωνής του, επιχειρώντας να πείσει το Κοινοβούλιο για την αναγκαιότητα υπερψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας..

"Εγκλωβισμένοι" από αγανακτισμένους μέσα στο Παπάφειο ίδρυμα στην Θεσσαλονίκη Άνθιμος - Λοβέρδος

Περίπου 50 "αγανακτισμένοι" έχουν φτάσει έξω από το Παπάφειο ίδρυμα όπου βρισκόταν σε εκδήλωση ο υπουργός Υγείας Α.Λοβέρδος και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και τους έχουν εγκλωβίσει μέσα στο κτίριο φωνάζοντας συνθήματα..

Ο Γιώργος άκουσε τη συμβουλή του Νίκου

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ακούγοντας κανείς τη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή, αλλά και τις χθεσινές ομιλίες του, για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στη Βουλή και για τα Special Olympics, δυσκολεύεται να μην ανιχνεύσει ένα… γύρισμα σελίδας.

Η λέξη της εβδομάδας : Τσίπα

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Ο πρωθυπουργός φεύγει από του Μαξίμου (μήπως κάποιος να του εξηγήσει τι σημαίνει η λ. “τσίπα”;) ..

Έγινε… Στρος-Καν, για χάρη της Ελλάδας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Για ακόμη μια φορά, μέσα σε διάστημα ολίγων εβδομάδων, ο Νικολά Σαρκοζί ενδύεται τον ρόλο του «από μηχανής Θεού», για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας, και την συνεπακόλουθη διάσωση της ευρωζώνης..

«Μεσοπρόθεσμο» των τοκογλύφων

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ, εγγραφή 31/3/2011) οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια διαμορφώνονται ως εξής:..

Ολοκληρώθηκε και η 13η Θερινή Παραδοσιακή Εκδήλωση στον Άγιο Δημήτριο Ορχομενού.

Παρουσία εκπροσώπων από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, του Δήμαρχου Ορχομενού Ξηρογιάννη Κωνσταντίνου και του Αντιπροέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη..

Προφυλακιστέος και ο Αχιλλέας Μπέος

Την προφυλάκιση των Αχιλλέα Μπέου, Γιώργου Τσακογιάννη και Βασίλη Καρακούλια αποφάσισε
με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου, ο 9ος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης, ενώπιον του οποίου απολογήθηκαν τη Δευτέρα οι 9 συλληφθέντες, για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια..

Μέσα Μεσοπρόθεσμο, έξω Αγανακτισμένοι

Σε κλοιό σήμερα και αύριο η Βουλή
Σε κλοιό Αγανακτισμένων θα βρεθεί από σήμερα η Βουλή, όπου την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα..