Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Παραλύει από αύριο η χώρα λόγω 48ης απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Αστικές συγκοινωνίες

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνει αύριο και μεθαύριο η Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ..

Στάση εργασίας του προσωπικού κίνησης του ΟΑΣΘ

 Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Τρίτη και την Τετάρτη 28 και 29 Ιουνίου 2011, από την έναρξη έως 08:00΄π.μ. και από 21:00΄ μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κύρηξε η Γ.Σ.Ε.Ε..Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 08:00΄ π.μ. και έως τις 08:30΄ π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα Αμαξοστάσια. Ο Ο.Α.Σ.Θ. ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού διότι λόγω της στάσης εργασίας θα παράσχει μερικώς, τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό της πόλης.





Η ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών Β.Ε. εκφράζει έντονα την αντίθεση της στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της κυβέρνησης.


Με βαθύτατη ανησυχία για το μέλλον της χώρας μας , των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και γενικότερα όλων των κοινωνικών ομάδων, και μετά από ευρεία σύσκεψη της ΔΑΚΕ και απλών σιδηροδρομικών, πήραμε απόφαση να σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή που αποτελεί κραυγή αγωνίας για την τραγωδία που προωθείται με την ενδεχόμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος οικονομικής σταθερότητας..

«Επίσκεψη της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου στα γραφεία της “Εγνατίας Οδού”»


Κοινή υπήρξε η θέση του σωματείου των εργαζομένων και της διοίκησης της «Εγνατίας Α.Ε.», ότι η εταιρεία μπορεί να καταστεί σύγχρονη, αποτελεσματική και ωφέλιμη για τη χώρα μόνο αν παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί τους η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου..

Η “παράγκα” έδιωξε τους Αγγελόπουλους

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος υπήρξαν φωτεινές εξαιρέσεις στον κανόνα που θέλει όσους ασχολούνται με τον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό, ειδικά σε επίπεδο κορυφαίων συλλόγων, να επενδύουν στην «αρπαχτή»..

Ο … εγγονός του Πάγκαλου ξαναχτύπησε

Ο κ. Πάγκαλος επηρεασμένος από πράξεις συγγενικών του προσώπων κατά το παρελθόν και αφού κατά καιρούς «διαφήμισε» με τα καλύτερα «κοσμητικά επίθετα» τους Έλληνες πολίτες, επιδόθηκε εκ νέου σε εκβιαστικά διλήμματα του τύπου «ή ψηφίζουμε μεσοπρόθεσμο ή έρχονται τα τανκς»..

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ.Ν. Κιουτσούκη Για την κλήση του εισαγγελέα κατά των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Την ώρα που οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζονται από τα άδικα, βάρβαρα και σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης, την ώρα που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται ως “πειραματόζωο” από τα “γεράκια της Ευρώπης”, την ώρα που προκαλείται το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού απ΄ την ατιμωρησία όλων αυτών που καταχράστηκαν και πλούτισαν στις πλάτες του με τα σκάνδαλα της SIEMENS, ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, και του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, την ίδια ώρα σέρνονται στα δικαστήρια οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, γιατί τόλμησαν να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους απέναντι στους εργαζόμενους που εκπροσωπούν, δηλαδή να ασκήσουν το δικαίωμα τους στην απεργία προστατεύοντας παράλληλα τον εθνικό δημόσιο πλούτο..

Έρευνα που μπορεί να οδηγήσει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την Ελλάδα ξεκινά η Κομισιόν για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τα εξεταστικά κέντρα στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011

 Απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή
Έρευνα ξεκινά η Κομισιόν που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τα εξεταστικά κέντρα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011.

Το κόστος των ζωοτροφών βαρίδι για την επιβίωση της κτηνοτροφίας

Ερώτηση της κ. Ε. Αμμανατίδου -Πασχαλίδου προς τον κ. Υπουργό:Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Έχει γίνει πλέον κοινός τόπος η ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα της αγροτικής παραγωγής η οποία αξιολογείται ως ζήτημα εθνικής προτεραιότητας. Δυστυχώς αυτό ισχύει μόνο στα λόγια, αφού ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι της χώρας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης που οφείλεται κυρίως στο κόστος των ζωοτροφών..

Ο Βενιζέλος ανέλαβε το… μασάζ


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Οι πολλαπλοί ρόλοι τους οποίους ανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρόσφατο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, δεν περιορίζονται στα καθήκοντα του αντιπροέδρου και του Υπουργού Οικονομικών. Περιλαμβάνουν και την παράμετρο του… πολιτικού μασάζ, για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι συνεχίζουν να διατυπώνουν ενστάσεις για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, απειλώντας να μην το υπερψηφίσουν στη Βουλή.
Ο Υπουργός Οικονομικών είχε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου παρασκηνιακές επαφές με τους διαφωνούντες, που θα συνεχιστούν μέχρι και τη διαδικασία της ψηφοφορίας στη Βουλή. Προχώρησε μάλιστα σε «ιχνηλασία» του συνόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν εγκαίρως πιθανές εστίες… έκπληξης, και να μην βρεθεί η Κυβέρνηση προ δυσάρεστου αιφνιδιασμού.
Σε συνεπικουρία του Ευάγγελου Βενιζέλου κινείται και το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού από την πλευρά τους έχουν κάνει τα δικά τους… τηλέφωνα, σε μια προσπάθεια να καταγράψουν το κλίμα που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Το γενικό συμπέρασμα πάντως είναι ότι η εκρηκτική κατάσταση που υπήρχε προ του ανασχηματισμού έχει εκτονωθεί σε μεγάλο βαθμό, και στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο δεν θα υπάρξουν μοιραίες διαφοροποιήσεις.



Να φύγουν όλοι! Κάτω η κυβέρνηση ΠAΣOK και το Mνημόνιό της.

 Έξω η Tρόικα ΔNT / EKT / EE - Διαγραφή του χρέους Γενική πολιτική απεργία διαρκείας
Mετά την πλατεία Tαχρίρ του Kαΐρου και των άλλων αραβικών πόλεων, η Puerta del Sol της Mαδρίτης, η πλατεία της Bαρκελώνης, οι πλατείες της Iσπανίας. Kαι από τις 25 Mαΐου 2011, η Πλατεία Συντάγματος στην Aθήνα, ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη, οι πλατείες όλων των πόλεων της Eλλάδας..

Το Ευρωκοινοβούλιο προωθεί την πρωτοβουλία του Κώστα Πουπάκη για καθιέρωση της γραφής Braille στις συσκευασίες προϊόντων

447 Ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες - αριθμός ρεκόρ για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο- προσυπέγραψαν την πρωτοβουλία
Η γραπτή δήλωση του ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη σχετικά με την προώθηση ενός συστήματος ετικετοθεσίας σε γραφή Braille στις συσκευασίες των βιομηχανικών προϊόντων, εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες...

Έρχεται η “Μέρκελ της Αριστεράς”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Από αύριο μέχρι και τον Οκτώβριο, οι Γάλλοι Σοσιαλιστές θα πρέπει… να τα βρουν με τον εαυτό τους, προκειμένου να επιλέξουν τον υποψήφιο που θα στηρίξουν στις προεδρικές εκλογές του 2012, με την προσδοκία ότι οι οιωνοί πολιτικής ανατροπής στο Μέγαρο των Ιλισίων Πεδίων, δεν θα αποδειχτούν «στιγμιαίο λάθος», που… διορθώθηκε με την εξουδετέρωση του Ντομινίκ Στρος-Καν..

Δεν υπάρχουν χρήματα για τα… καύσιμα των τανκς


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Στις χώρες που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα, ούτε τα… τανκς δεν μπορούν να έχουν τον «παρεμβατικό» ρόλο που θα επιθυμούσαν ενδεχομένως ορισμένοι νοσταλγοί του χάους και της πολιτειακής ανωμαλίας..

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Εν όψη της ψηφοφορίας του ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015» και του εφαρμοστικού του νόμου, σας ενημερώνω ότι : .

«Μεσοπρόθεσμο για τους τραπεζίτες ή τάνκς»

Μέ τάνκς απείλησε τους πολίτες ο Θ.Πάγκαλος αν η χώρα επιστρέψει στη δραχμή..Την προκλητική αυτή δήλωση που στρέφεται ευθέως κατά των ελλήνων πολιτών και της όποιας συνταγματικής νομιμότητας υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα, εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με συνέντευξή του σε Ισπανική εφημερίδα..