Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Παραδοσιακή πάλη στον Σοχό Θεσσαλονίκης

 
Για μια ακόμη χρονιά η παραδοσιακή πάλη θα αναβίωση και πάλι στο Σοχό Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των παραδοσιακών εκδηλώσεων  της εορτής των Αγίων Αποστόλων στις 28, 29 και 30 Ιουνίου .

Τον Ιούλιο θα λειτουργήσουν τα διόδια της Νυμφόπετρας.

Μέσα στον Ιούλιο θα έχουν ολοκληρωθεί τα εργα κατασκευής των νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία οδό. Οι νέοι σταθμοί , της Νυμφόπετρας, του Ιάσμου και στο Μαλακάσι Ιωαννίνων θα είναι προσωρινοί, μέχρι την κατασκευή των μόνιμων σταθμών σε 1,5 χρόνο.

“Η Ευρώπη θα αντέξει την ελληνική χρεοκοπία”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μια εβδομάδα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο του Eurogroup της 3ης Ιουλίου, όπου θα εγκριθεί ή όχι η εκταμίευση της 5ης δόσης προς την Ελλάδα, και μόλις μερικά 24ωρα πριν από την ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο για την τύχη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιλέγει τη «Bild», για να διαβεβαιώσει τους συμπατριώτες του, αλλά και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, ότι η ευρωζώνη θα αντέξει τις αρνητικές συνέπειες από μια χρεοκοπία της Ελλάδας..

Περί “προόδου” και “συντήρησης”


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Δεν χρειάζεται να ασπρίσουν τα μαλλιά κάποιου, για να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα είναι η κατεξοχήν χώρα των μύθων...

Γιατί “αγοράζει χρόνο” για την Ελλάδα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, η Άνγκελα Μέρκελ έχει επιλέξει να διατηρήσει για τον εαυτό της τον ρόλο της «δύσκολης»...

Οι εκλογές… αναβάλλονται

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η πολιτική κουλτούρα του Γιώργου Παπανδρέου είναι πιθανό να τον οδήγησε χθες βράδυ, στο δείπνο που είχε με την Αριάνα Χάφινγκτον, να συζητήσει μαζί της και το πιο «καυτό» θέμα που υπάρχει αυτή την περίοδο στο τραπέζι των πολιτικών εξελίξεων: Early elections, or not;..

Γιώργος θα ζητήσει debate με Σαμαρά!


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Την ιδέα φέρεται να την έχει καταθέσει στον Γιώργο Παπανδρέου άνθρωπος του στενού περιβάλλοντός του. Ο Πρωθυπουργός μοιάζει να την αντιμετωπίζει θετικά, και αναζητείται απλώς το κατάλληλο timing για την εκδήλωσή της:..

Η λύση της παραίτησης για τους διαφωνούντες


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Το συμπέρασμα της… σύγχυσης, στο οποίο καταλήγει κανείς, ακούγοντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με το Μεσοπρόθεσμο και απειλούν να το καταψηφίσουν, επιδιώκει να ανατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου, προτάσσοντας τις «καθαρές λύσεις»..

Τα ΜΜΕ δείχνουν στην Κυβέρνηση… την έξοδο

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Την προηγούμενη Παρασκευή, το κλίμα για την Κυβέρνηση στα περισσότερα ΜΜΕ, ήταν σχεδόν… πανηγυρικό. Ο ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου, έδινε αφορμή για να πιστέψουν οι περισσότεροι σε ένα «νέο ξεκίνημα»..

Αν τα κόμματα δεν μπορούν, ο πρόεδρος τι κάνει;

Ο Κλεισθένης γράφει.
Παρακολουθώ στα ΜΜΕ και στα ιστολόγια μια περίεργη ασυλία στο πρόσωπο του προέδρου της δημοκρατίας. Καταγγέλλονται οι πάντες εκτός του κ. Παπούλια.
Γιατί άραγε;