Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

“Κώστα, καλωσόρισες σπίτι σου”…


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Μια αντίστοιχη, παραφρασμένη φυσικά αποστροφή, από το βήμα ενός Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, πριν από περίπου 10 χρόνια, είχε σταθεί αφορμή για την επανασυγκόλληση της συντηρητικής παράταξης...

ΗΡΑΚΛΗΣ Φορτούνα... για την ΕΠΟ

Σε μία προσπάθεια να οχυρωθεί πίσω από το περίφημο αυτοδιοίκητο, η ΕΠΟ προχωρά σε ωμό εκβιασμό διαρρέοντας υποτιθέμενες απειλές για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις...

Το Μαξίμου “ξεκλειδώνει” τις συγχωνεύσεις ΜΜΕ

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η αρχή είχε γίνει επί ημερών της θητείας του Τηλέμαχου Χυτήρη στην πολιτική εποπτεία της ΕΡΤ. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι πια μέλος της Κυβέρνησης, το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο δείχνει αποφασισμένο να προχωρήσει το «μεγάλο πλάνο» περί συγχωνεύσεων των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής στοίχισης δυνάμεων, σε μια πολωτική προεκλογική αναμέτρηση με τη Νέα Δημοκρατία...

Η αυτοδυναμία ως απάντηση στη “σύγχυση”


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Απέναντι στη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ να θολώσει το πολιτικό τοπίο, και να προβάλλει την ανάληψη των ηνίων της οικονομίας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ως «προσδοκία αλλαγής» των αντιλαϊκών μέτρων τα οποία προώθησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία αντιτάσσουν τις καθαρές λύσεις και τη στρατηγική της αυτοδυναμίας...

Θεσσαλονίκη: Νοσοκομεία στην... τύχη τους

Οι αποχωρήσεις εργαζομένων συνεχίζονται, οι προσλήψεις παραμένουν παγωμένες, ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά εντείνονται...

Κλείνουν σήμερα οι εκδηλώσεις του Ακριτικού Κύκλου των «Ακριτών του Πόντου» Σταυρούπολης.


Την τελευταία ήμερα των εκδηλώσεων του που πραγματοποιεί στα πλαίσια του Ακριτικού Κύκλου ο σύλλογος των «Ακριτών του Πόντου» Σταυρούπολης.

Απεβίωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 60 ετών, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης...

«Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες»

«Ποιος είναι ο πιο τεμπέλης στην Ευρωζώνη;» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην γερμανική έκδοση των Financial Times.

Ενοποιούνται δεκάδες νοσοκομεία


Σε ανακοίνωση της διοικητικής ενοποίησης δεκάδων νοσοκομείων προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Κατά τη διάρκεια συνάντησής του που είχε με τους με διοικητές νοσοκομείων από όλη την Ελλάδα τόνισε ότι τα 131 νοσοκομεία της χώρας θα πάψουν να λειτουργούν με ισάριθμες διοικήσεις. .

Δήλωση του κ. Σταύρου Καλαφάτη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ.


Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:..

Η αξιοποίηση της Πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Ευρώπης

Ομιλία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ι. Α. Τσουκαλά σε εκδήλωση της Ένωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ..

Ο Αλιβιζάτος αναλαμβάνει το Σύνταγμα


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε από βήματος Βουλής την Κυριακή, στη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνησή του, ότι τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για θεσμικές αλλαγές, που θα τροποποιούν ριζικά το Σύνταγμα..

Αντιπρόεδρος ή… αναπληρωτής Πρωθυπουργός;


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ενδεχομένως συνέβη για λόγους πολιτικού τακτ ή αστικής ευγένειας. Πιθανόν για να μετρηθεί στην πράξη η αντιληπτική ικανότητα της κοινωνίας, να κατανοεί και να «διαβάζει» με ορθή ανάγνωση τις εξελίξεις..

Φαβορί η Μπιρμπίλη για το ΙΣΤΑΜΕ


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η μετακίνηση του Ηλία Μόσιαλου στη θέση του Υπουργού Επικρατείας, με την παράληψη ανάληψη των καθηκόντων του κυβερνητικού επιτρόπου, δημιουργεί κενό ηγεσίας στο ΙΣΤΑΜΕ, στο οποίο προήδρευε μέχρι πρότινος ο καθηγητής του London School of Economics..

Ο Σπύρος Σημίτης στο πλευρό του Βενιζέλου


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η μετακίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών, και το νέο πολιτικό ξεκίνημα το οποίο επιχειρεί να σηματοδοτήσει η Κυβέρνηση Παπανδρέου, έχει κινητοποιήσει όλες τις «φυλές» του ΠΑΣΟΚ.