Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Έχει την άνεση να τους… μπερδέψει

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ
Η δουλειά της Ν.Δ. ως αντιπολίτευσης θα γίνει λίγο δυσκολότερη με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ως Υπουργό οικονομίας, ενισχυμένο μάλιστα με τον τίτλο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης..

Ο κ. Παπανδρέου και τα… καθρεπτάκια στους ιθαγενείς

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ
Ο κ. Παπανδρέου δεν θα έπρεπε να αισθάνεται τόσο υπερήφανος –όσο φαίνεται ότι αισθάνεται- επειδή τόσοι πολλοί ξένοι ηγέτες, από τον κ. Μπαρόζο μέχρι τον κ. Ομπάμα, περνώντας από την κα Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί, τον εγκωμιάζουν τόσο πολύ και του παρέχουν την ανεπιφύλακτη «ψήφο της εμπιστοσύνης» τους.

Από χθές αντίπαλος του Σαμαρά είναι ο Βενιζέλος!


Παρακολούθησα τη χθεσινοβραδυνή …παράσταση του Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών στο MEGA. Μερικές μόνο επιγραμματικές παρατηρήσεις και μια …πρόωρη πρόβλεψη.

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των «Ακριτών του Πόντου» Σταυρούπολης.

ΓΡΕΒΕΝΑ Ενα μοναστήρι μετακομίζει!

Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Τορνικίου Γρεβενών θα τοποθετηθεί σε "έλκηθρο" και θα μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο για να διασωθεί από τα νερά τεχνητής λίμνης του Αλιάκμονα που θα κατακλύσουν την περιοχή

Εκλογές τον Σεπτέμβριο;


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Πόσο μακριά θα πάει λοιπόν αυτή η Κυβέρνηση; Η πολιτική λογική λέει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε στη συγκρότηση ενός αμιγώς εκλογικού σχήματος, μάλλον τρίμηνης διάρκειας. Με προφανή στόχο, να ξεπεράσει τον δύσκολο κάβο του καλοκαιριού, να επιχειρήσει τη δημοσκοπική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ, και να προχωρήσει τον Σεπτέμβριο σε εκλογές, προσδοκώντας ότι θα βρίσκεται έστω… μισή ψήφο μπροστά.

Πως ο Ρέππας διέσωσε τον “παπανδρεϊσμό”


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Το μέλλον και η Ιστορία θα καταγράψουν την 16η Ιουνίου 2011 ως τη μέρα που το ΠΑΣΟΚ έφτασε μισή ανάσα από τη διάσπαση. Όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν βέβαια, μόνο που η συγκεκριμένη συγκυρία ήταν η πλέον επικίνδυνη: Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανιζόταν εξαιρετικά αδύναμος, η Κοινοβουλευτική Ομάδα αμφιταλαντευόταν σχετικά με το τι έπρεπε να κάνει, η κοινωνία ζητούσε «ανθρωποθυσίες», και τα ΜΜΕ επιβάρυναν το όλο κλίμα.

Η Διαμαντοπούλου “κλάδεψε” τον Πανάρετο


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η θυσία των «κηπουρών», όπως έμειναν πλέον στην ιστορία στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου που πριμοδοτήθηκαν με κάποιο υπουργικό πόστο, χωρίς παραστάσεις και προϋπηρεσία στη μάχιμη πολιτική ή ακόμη και στο ΠΑΣΟΚ, ήταν απολύτως αναμενόμενη.

Ανακοίνωση ΕΕΚ για κυβερνητικό ανασχηματισμό


Στους δρόμους να τσακίσουμε τη “συγκυβέρνηση” Παπανδρέου - Βενιζέλου & όλους τους ταγούς της παρηκμασμένης αστικής δημοκρατίας!Λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές πάλης παντού – Γενική πολιτική απεργία διαρκείας- εμπρός για την εξουσία των εργατών
OΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΗ

Το 2011 δεν είναι 1996

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ζούμε στη χώρα των μεγάλων παραισθήσεων και των εθνικών μύθων. Όπου μπορούμε να πιστέψουμε τα πάντα, επειδή απλώς… έτσι θέλουμε. Αυτή είναι η ψυχοσύνθεσή μας. Μια ψυχοσύνθεση εθνικής χαλαρότητας, στην οποία βασίστηκαν και την οποία αξιοποίησαν πολιτικοί και κόμματα (δηλαδή…

Το δικό μας χρέος

Γράφει:ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Το δικό τους το χρέος είναι να φορτώνουν τα χρέη της τάξης των εκμεταλλευτών στις πλάτες του λαού. Να μηχανεύονται τερτίπια εξαπάτησης, διαστρέβλωσης της αλήθειας, ύβρεις κατά της νοημοσύνης μας, πλύση εγκεφάλου, προπαγανδιστική λοβοτομή, τρομοκρατία, εκβιασμούς.

Οι “δελφίνοι”… αρχίζουν το κολύμπι

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο ανασχηματισμός του «μεγάλου συμβιβασμού» στον οποίο προχώρησε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, περιλαμβάνει την πρόσθετη παράμετρο της… διακριτικής μεταχείρισης των κορυφαίων εκείνων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν στη shortlist με τους υποψηφίους να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην «επόμενη ημέρα» του Κινήματος..