Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Ν. Ρεθύμνου

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ρεθύμνης καλεί τους εργαζόμενους του Νομού (στο Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., στους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού) σε μαζική, καθολική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική - Πανυπαλληλική κινητοποίηση που συνδιοργανώνουν Γ.Σ.Ε.Ε.-Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη 15 Ιουνίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, μετά τη συνεχιζόμενη επίθεση της Κυβέρνησης στα πλαίσια του μνημονίου, σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας και ιδιαίτερα των Δημοσίων Υπαλλήλων..
Η κυβέρνηση και η τρόικα, παρά την ομολογία τους για την αποτυχία της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, συνεχίζουν και εντείνουν τη νέα βάρβαρη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας. Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προωθούν εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και αναδιάρθρωση ή κλείσιμο Δημοσίων Φορέων, νέα αύξηση των έμμεσων φόρων, μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση του κατώτερου μισθού, μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις μέσω αύξησης των κρατήσεων του ΛΑΦΚΑ και της ειδικής εισφοράς για όσους είναι κάτω από 60 χρονών κ.λπ. Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο προβλέπονται επιπλέον και νέες περικοπές εισοδημάτων μέσα από την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης, την αύξηση των κρατήσεων για ανεργία και το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο. Ταυτόχρονα προβλέπεται το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και των Δημοσίων Υπηρεσιών και μάλιστα μέσα από τη σύσταση ιδιωτικού φορέα που θα ελέγχει η ίδια η Τρόικα!!! Το νερό, το ρεύμα, ο ΟΤΕ, τα λιμάνια, οι συγκοινωνίες, ο ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.α. ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί, με δραματικές επιπτώσεις για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία. Μαζί όμως με τις ΔΕΚΟ και τη δημόσια περιουσία, η κυβέρνηση προωθεί τη συγχώνευση και κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών, τη δραματική μείωση της απασχόλησης και στο στενό δημόσιο τομέα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους πολίτες και τους εργαζόμενους. Καταργούνται ή συγχωνεύονται αρχικά 75 Φορείς του Δημοσίου, ο ΟΔΔΥ, το ΕΙΝ, τα ερευνητικά ιδρύματα, o OΣΚ, κ.λπ. ενώ μέσα από την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ, των προς μετάταξη υπαλλήλων, καταργούν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα στο Δημόσιο. Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση και η τρόικα είναι καταστροφικός, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο. Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία. Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας, οι αγώνες όλης της ελληνικής κοινωνίας με τα πρωτόγνωρα μαζικά και δυναμικά συλλαλητήρια, μπορούν να σταματήσουν την πολιτική που καταστρέφει τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους και την κοινωνία, προς όφελος των δανειστών, των κερδοσκόπων και του κεφαλαίου.
Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε
Συμμετέχουμε όλοι στην24ωρη Απεργία Τετάρτη 15 Ιουνίου
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
10:00 π. μ. ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Από την Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Ρεθύμνης

Λουλούδια στα Ματ έδωσαν οι αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης ΦΩΤΟ

Την ωρα που οι ανδρες των ΜΑΤ στεκονταν σχηματιζοντας αλυσιδα, μπροστα απο την εισοδο της ΕΤ3 οι κοπελες που συμμετειχαν στη συγκεντρωση τους πλησιασαν και τους χαρισαν λουλουδια, αποδεικτικο των καλων τους προθεσεων.Την ιδια ωρα εργαζομενοι στην ΕΤ3 ανήρτησαν πανο συμπαραστασης στους αγανακτισμενους
Seleo.gr News

Δεν προχώρησε το “προξενιό” Χατζηνικολάου-ΑΝΤ1


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Καθόλο το διάστημα που το Alter είχε κατεβάσει ρολά, η μεγάλη συζήτηση που κυριαρχούσε στο παρασκήνιο των ΜΜΕ, είχε να κάνει με το που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Θεωρώντας οι περισσότεροι περίπου ως δεδομένο το «λουκέτο» στον σταθμό του Μπουρναζίου, αναζητούσαν το επόμενο βήμα του κορυφαίου άνκορμαν της ελληνικής τηλεόρασης. Ο ίδιος βέβαια, κρατούσε εξ’ αρχής κρυστάλλινη στάση. Ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στον σταθμό, στο πλευρό των συναδέλφων του εργαζόμενων, με την προσδοκία να αλλάξουν τα δεδομένα και να βρεθεί λύση.
Ταυτόχρονα, είχε παραδεχθεί στο ραδιόφωνο του «Real Fm» ότι είχε δεχθεί δυο προτάσεις συνεργασίας, ενώ οι φήμες ήθελαν και ένα τρίτο κανάλι να είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Νίκου Χατζηνικολάου.
Οι τρεις ενδιαφερόμενοι ήταν το Mega, ο ΑΝΤ1 και ο ΣΚΑΪ. Με το Μεγάλο Κανάλι να φαντάζει ως την πιο δύσκολη επιλογή, τον ΣΚΑΪ να συνιστά αλλαγή πορείας, και τον ΑΝΤ1 να δείχνει περισσότερο «προσιτός».
Τελικά, το Alter δεν έκλεισε, ο Νίκος Χατζηνικολάου επέστρεψε στο τιμόνι του δελτίου ειδήσεων, και τα σενάρια πάγωσαν. Με τη σημερινή μάλιστα ανακοίνωση του ΑΝΤ1 περί ανανέωσης του συμβολαίου της Μαρίας Χούκλη, ο Όμιλος Κυριακού επιβεβαιώνει ουσιαστικά ότι το «προξενιό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου, δεν είχε αίσιο τέλος.
Στην ανακοίνωση μάλιστα εκθειάζεται η προσωπική συνδρομή της Μαρίας Χούκλη, που έχει κερδίσει με τη συμπεριφορά της το έμψυχο δυναμικό του Ομίλου ΑΝΤ1.
Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που συνεχίζουν να θεωρούν ότι η παραμονή της Μαρίας Χούκλη στο Μαρούσι, δεν συνεπάγεται αυτοδικαίως και «εμπάργκο» για την έλευση του Νίκου Χατζηνικολάου, καθώς θα μπορούσε ενδεχομένως το κανάλι να επιστρέψει στο μοντέλο του διδύμου παρουσίασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Ένα μάλλον απίθανο πλέον σενάριο.



Ξεκίνησε την λειτουργία του το τρενάκι στο πάρκο της ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκης.

 Η χαρά των παιδιών αποτελεί το τρενάκι του πάρκου της ΧΑΝΘ του δήμου Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε την λειτουργία του εδώ και λίγες εβδομάδες. Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο από το ταξίδι των μικρών μας φίλων με το τρενάκι του δήμου Θεσσαλονίκης.





Συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου την Τετάρτη

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντάται το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.
Η συνάντηση θα γίνει στη 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης στο προεδρικό Μέγαρο.
Σύμφωνα με το «περιβάλλον» του Μαξίμου και μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου ανέφεραν επιπροσθέτως ότι όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα μέχρι τις βραδινές ώρες η συνάντηση αυτή δεν εντασσόταν στο πλαίσιο εκλογικού σκηνικού.





Αποχαιρέτησε το ΠΑΣΟΚ


Ο Γιώργος Παπανδρέου παρακολουθεί την κοινοβουλευτική του ομάδα να φυλλοροεί μετά και την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Φλωρίνης, Γιώργου Λιάνη. Η νέα βόμβα προστίθεται στην ήδη εκφρασμένη πρόθεση του Αλέξανδρου Αθανασιάδη, βουλευτή Κοζάνης να μην υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Την λίστα των ενδεχόμενων απωλειών συμπληρώνουν οι βουλευτές Θωμάς Ρομπόπουλος και Χρύσα Αράπογλου. Σε αυτούς του τέσσερεις θα πρέπει να συμπεριληφθούν και ορισμένοι βουλευτές οι οποίοι έχουν υπογράψει την επιστολή των 16.
Ο Γιώργος Λιάνης με τετρασέλιδη επιστολή του προς τον πρωθυπουργός εξηγεί τους λόγους για την οποία καταθέτει την ανεξαρτητοποίηση του αλλά και ξεκαθαρίζει πώς δεν παραιτείται αλλά παραμένει στο Κοινοβούλιο.





ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Η κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και η Βουλή στη σημερινή της σύνθεση, όπως διαμορφώθηκε στις εκλογές του 2009 και σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές, στερούνται δημοκρατικής νομιμοποίησης να αποφασίσουν τη διάλυση της κοινωνίας και το ξεπούλημα της χώρας ερήμην του λαού. Ενός λαού που με την ειρηνική του παρουσία εδώ και 22 μέρες διαδηλώνει την πλήρη αντίθεσή του στην πολιτική του Μνημονίου.
Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, την κυβέρνηση να αποσύρει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα από τη Βουλή
Καλούμε τον ελληνικό λαό να περιφρουρήσει τον ειρηνικό χαρακτήρα της εξέγερσής του και να ματαιώσει στην πράξη τα αντιλαϊκά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Επαναλαμβάνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου θα είναι καταστροφή για την κοινωνία και ταφόπλακα για τη δημοκρατία.
Καλούμε τους Βουλευτές όλων των πτερύγων, να μην αποδεχθούν αυτή την πρωτοφανή διαδικασία ευτελισμού του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας.
Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για να αποτραπεί αυτό το έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού. Αυτό θα πράξουμε και αύριο.
Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία και την ψήφο μας μια πρωτοφανή διαδικασία αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης.



Τον ανασχηματισμό θα τον κάνει ο κ. Ρεν;

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η Φινλανδία είναι μια χώρα πολύ βόρεια, πολύ συννεφιασμένη και πολύ μελαγχολική, για να τη συμπαθήσει κανείς ειλικρινά. Ενδεχομένως προσφέρεται για εσωτερική αναζήτηση, για ατελείωτους διαλόγους με τον εαυτό μας, για ποιητική εξωτερίκευση μιας εύλογης ανησυχίας και προβληματισμού για το παρόν και το μέλλον.
Η υπογράφουσα αισθάνεται την ανάγκη να μοιραστεί με όλους εσάς πως θεωρεί ως «καλύτερο προϊόν» που δημιούργησε ποτέ η Φινλανδία τον Μίκα Χάκινεν. Τι να συζητάμε λοιπόν για τον Όλι Ρεν, τον αρμόδιο Επίτροπο Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαδέχτηκε τον «στριφνό» Χοακίν Αλμούνια, και κοντεύει να μας κάνει να τον αναπολούμε διαρκώς.Ο Μίκα Χάκινεν υπήρξε η φυσική συνέχεια του μεγάλου Άιρτον Σένα. Ο μόνος οδηγός που τα έβαλε με εκείνον τον υπερόπτη Γερμανό, του πήρε δυο φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 1998 και το 1999, και το 2000 θα έκανε το «three-peat», αν στην πίστα της Σουζούκα δεν έσκαγε στους τελευταίους γύρους ο κινητήρας της Μακλάρεν, με αποτέλεσμα ο Σουμάχερ να «κερδίσει» τον τίτλο. Ήταν η χρονιά που στην κούρσα της πίστας του Σπα, ο Μίκα έκανε το διπλό, ταυτόχρονο προσπέρασμα σε Σουμάχερ και Ζόντα, στην ευθεία του Κεμέλ, μια στιγμή αιωνιότητας, που δεν μας χάρισε ποτέ ο Γερμανός «ανθρώπινη μηχανή».
Γι’ αυτό ο Μίκα Χάκινεν είναι ο μεγαλύτερος Φινλανδός της Ιστορίας. Και μόνο για την ανατριχίλα εκείνης της προσπέρασης, που σε έκανε να αγαπήσεις ένα άθλημα, που συνήθως δεν προσέφερε κάτι περισσότερο από πονοκέφαλο σε όσους άκουγαν τις μηχανές να λειτουργούν στο φουλ.
Είναι προφανές ότι ο Όλι Ρεν δεν είναι… Μίκα Χάκινεν. Οι μόνες συγκινήσεις που προσφέρει ο Φινλανδός Επίτροπος, είναι ο εκνευρισμός τον οποίο προκαλεί, με το πείσμα του να θυμίζει τον… Τέλη Παυλίδη, και κουνώντας το δάχτυλο στον Αντώνη Σαμαρά, να ζητάει από τη Νέα Δημοκρατία συναίνεση. Συναίνεση, προφανώς στη φρενήρη κούρσα με κατεύθυνση… τον τοίχο, και μάλιστα χωρίς φρένα.
Ας του εξηγήσει κάποιος ότι θα μπορούσε να αξιοποιεί δημιουργικά τον χρόνο του, και αντί για «πατερναλιστικές» συμβουλές, να σκέφτεται μια ρεαλιστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Ας θυμηθεί έστω, το προσπέρασμα του Μίκα, που κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσε να γίνει. Και ας μην σχεδιάζει… τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης της Κρίσης.



Στις 15 Ιούνη βγαίνουμε όλοι στους δρόμους για την ελευθερία!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΦΩΤΗ ΔΗΜΟΥ!
Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ συμμετέχει την Τετάρτη 15-6 στη γενική απεργία και καλεί σε προσυγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας στις 10.00πμ και σε κοινή πορεία με τις λαϊκές συνελεύσεις αμέσως μετά.
Μέλη του κινήματός μας συμμετείχαν από τη πρώτη στιγμή στις λαϊκές συνελεύσεις, καλούμε όλους τους πολίτες που πλήττονται από τα βάρβαρα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα, να ενώσουμε τις φωνές μας και τις δράσεις μας, σε ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής και πάλης, με κύριο όπλο μας την ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, για την ανατροπή της πολιτικής της εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας σε όλους τους αγωνιστές που διώκονται από το κράτος με χαλκευμένα στοιχεία, όπως και ο συναγωνιστής του κινήματός μας, Φώτης Δήμος, που συνελήφθη στις 11/5, παρά τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων και κρατείται προφυλακιστέος.

Δεν πληρώνουμε την κρίση τους
Δεν πληρώνουμε το χρέος τους
Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας
Όλοι στους δρόμους για την ελευθερία
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η ζαριά των εκλογών


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ο άνεμος… εκεί κάτω στη Συγγρού είναι ούριος. Οι δημοσκοπήσεις «φωτογραφίζουν» την πολιτική ανατροπή. Η κοινωνία βρίσκεται στις πλατείες και τους δρόμους, δείχνοντας ότι το σημερινό status quo δεν την εκφράζει και επιδιώκει την «απαλλαγή». Και ο Τύπος, γέμισε ξαφνικά με δημοσιεύματα περί του πότε ακριβώς ο Αντώνης Σαμαράς θα καταθέσει και επισήμως αίτημα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ώστε να λυτρωθούν οι Έλληνες από τα αδιέξοδα τα οποία βιώνουν σήμερα.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απολαμβάνει σήμερα τους καρπούς της στρατηγικής του «ροκανίσματος» της πολιτικής ηγεμονίας του ΠΑΣΟΚ. Όπως και ο ίδιος είχε σημειώσει εδώ και καιρό, οι Έλληνες έδειχναν να εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ, κοντοστέκονταν ωστόσο πριν πάρουν την απόφαση να περάσουν στην αντίπερα όχθη, και να προσφέρουν τη στήριξή τους στη Νέα Δημοκρατία.
Πλέον, η πραγματικότητα αυτή δείχνει να αλλάζει. Και οι δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν τη Συγγρού να χτίζει σταδιακά ένα συμπαγές προβάδισμα, με τάση διεύρυνσης της διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ.
Η ερώτηση λοιπόν που τέθηκε στο σημερινό briefing με αποδέκτη τον Γιάννη Μιχελάκη, ήταν περίπου αυτονόητη: Θα ζητήσει η Νέα Δημοκρατία εκλογές;
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά. Βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον της χώρας. Δεν είμαστε μια ανεύθυνη αντιπολίτευση. Όταν έρθει η ώρα, θα το δούμε», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Μια απάντηση που δείχνει ότι στη Συγγρού μετρούν πολύ προσεκτικά κάθε τους κίνηση, συνεκτιμώντας ότι πέτυχαν μια αξιοσημείωτη πολιτική ανατροπή, νωρίτερα από κάθε πρόβλεψη.



Ο Λοβέρδος “ανασχηματίζει” τον Παπακωνσταντίνου!

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Αίσθηση έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό της Κυβέρνησης όσα δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε εκπροσώπους της ομογένειας, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, για συνέδριο του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται σήμερα η «Ελευθεροτυπία», ο Υπουργός Υγείας προανήγγειλε ουσιαστικά έναν θεαματικό ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, με δομικά χαρακτηριστικά, μετά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα τέλη του τρέχοντος μηνός στις Βρυξέλλες.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος μάλιστα έγινε περισσότερο συγκεκριμένος, προβλέποντας ότι το νέο υπουργικό σχήμα θα είναι μικρό και ευέλικτο, ενώ θα συμμετέχουν σε αυτό αρκετά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, τεχνοκράτες, που πιθανότατα θα κληθούν να μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους, τόσο στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, όσο και στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα.
Ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής της Β’ Αθηνών άσκησε κριτική και στον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι ορισμένοι σύμβουλοι του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι εκείνοι οι οποίοι δεν τον αφήνουν να προσφέρει συναίνεση, ενώ μια αποστροφή του για τον επικείμενο ανασχηματισμό («θα αποχωρήσουν κάποια από τα ενοχλητικά πρόσωπα του νυν οικονομικού επιτελείου») θεωρείται ευθεία βολή κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των συνεργατών του, που έχουν μπει στο στόχαστρο της κριτικής μέσα από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση.



Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη

Η κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας «καταργεί» τα όνειρα χιλιάδων νέων για μια καλύτερη ζωή

Το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, ένας από τους σημαντικότερους βραχίονες κοινωνικής πολιτικής, ένας οργανισμός με μεγάλο προνοιακό έργο στην στήριξη της ελληνικής οικογένειας, των μαθητών και της σπουδάζουσας νεολαίας, μπαίνει στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής, με τους εργαζόμενούς του να αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας.
Περισσότεροι από 11.000 μαθητές και σπουδαστές από τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα σιτίζονται και στεγάζονται κάθε χρόνο στις δομές του Ιδρύματος. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η πρόσβαση στην εκπαίδευση και διασφαλίζεται το αναφαίρετο δικαίωμά στη μόρφωση για χιλιάδες παιδιά, που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Σε μια περίοδο που η φτώχεια πλανάται πάνω από κάθε εργατικό και αγροτικό νοικοκυριό της χώρας με το 42.5% των νέων να είναι εκτός αγοράς εργασίας, ο κίνδυνος της σχολικής διαρροής και της εγκατάλειψης των σπουδών λόγω οικονομικών δυσχερειών εντείνεται. Ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς την ενδυνάμωση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανατρέπει για μια ακόμη φορά την κοινή λογική, και χωρίς να υπολογίσει το τεράστιο κοινωνικό κόστος μια τέτοιας ενέργειας, αποφασίζει με αυταρχικό τρόπο την ουσιαστική κατάργησή του, μετά από 60 χρόνια αδιάκοπης προνοιακής προσφοράς.
Σε αυτό το πλαίσιο δηλώνω την αλληλεγγύη μου στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας και θα βρίσκομαι στο πλευρό τους, στηρίζοντας με κάθε μέσο τις κινητοποιήσεις τους. Η διατήρηση της λειτουργίας του Ε.Ι.Ν είναι αδιαπραγμάτευτη. Η συμβολή του στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την εμπέδωση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας τεράστια. Ο ρόλος του στην άμβλυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων καθοριστικός και αναντικατάστατος.
Η δήθεν εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεκινά από τους φορείς άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Όσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ταυτίζει τη δημοσιονομική ισορροπία με την εξαφάνιση του κράτους πρόνοιας θα μας βρίσκει αντιμέτωπους.

Η ώρα της αλήθειας

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει.Ο απλός πολίτης πέρασε το κατώφλι του φόβου και πλέον φορτίζει από αγανάκτηση. Η απόσταση της Εξουσίας από τον πολίτη μεγαλώνει.
Το επόμενο στάδιο είναι η οργή.Οι κινήσεις όλων μας από σήμερα προσδιορίζουν το μέλλον της πατρίδας μας.Οφείλουν να πάρουν θέση όλοι πριν ξεσπάσει η οργή του αγανακτισμένου πολίτη πού ΑΦΗΣΕ τον καναπέ του.Τα μισόλογα και τα «δήθεν» δεν βρίσκουν απήχηση. Ο λαός απαιτεί καθαρές λύσεις και καθαρές θέσεις. Είναι δυνατόν για να ξοφλήσουμε 350 δίς € να χρειαζόμαστε πρόσθετο δανεισμό 200 δίς € ενώ η Χώρα εξακολουθεί να έχει πρωτογενές έλλειμμα με την λογική της απραξίας; Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι καλύπτοντας το πρωτογενές έλλειμμα από πωλήσεις παγίων και εισφορές δίνει παραγωγική λύση; Η εντροπία του οικονομικού αλλά και του κοινωνικού συστήματος προσεγγίζει τα όρια της. Η πρωτοβουλία θεσμικά ανήκει στην Εξουσία και πρέπει να σταθμίσει αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι οδηγεί την Χώρα σε διέξοδο ή αν επιταχύνει στην σύγκρουση με το αδιέξοδο.



Τα Μυστικά των Εξαγωγών στη Ρουμανία

Μία διαφορετική ημερίδα διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγών Βορείου Ελλάδος την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 18.30, στο ξενοδοχείο Les Lazaristes της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για την εκδήλωση με τίτλο «Τα μυστικά των εξαγωγών στη Ρουμανία», που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.
Συν-ομιλητές στην ημερίδα αυτή θα είναι οι κ.κ.:
· Δημήτρης Λακασάς, Πρόεδρος του ΣΕΒΕ
· Μιχάλης Σωτηρίου, Πρόεδρος του Ελληνορουμανικού Επιμελητηρίου, Δ/νων σύμβουλος της Alumil Romania.
· Χρήστος Σεφέρης, COO της Ernst & Young για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
· Γιώργος Πενταλιώτης, Επικεφαλής τομέων του Corporate Banking της Bankpost (όμιλος Eurobank), Πρόεδρος ΔΣ της EFG Leasing Romania
· ΠάνοςΔιαλυνάς, Regional Operations Manager της Eurofast
· Ειρηνικός Πλατής, Επικεφαλής του Νομικού Τμήματος της Ernst & Young στη Ρουμανία
· Ηλίας Παπαγεωργιάδης, Δ/νων σύμβουλος της MORE Real Estate Services, Εκπρόσωπος του ΣΕΒΕ στη Ρουμανία.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης.

Αυτή τη φορά αντί για συνεχόμενες παρουσιάσεις – μονολόγους, επιλέχθηκε ένα πιο ενδιαφέρον μοντέλο. Δύο κύκλοι συζήτησης, με συνεχείς ερωτήσεις και απαντήσεις αποκλειστικά για θέματα που αφορούν τους εξαγωγείς προς τη Ρουμανία. Οι καλεσμένοι του ΣΕΒΕ θα εξηγήσουν με απλό και πρακτικό τρόπο την κατάσταση στη χώρα και τα βήματα που μπορεί να κάνει μία εταιρία για να εισέλθει στη Ρουμανική αγορά.
Τα θέματα που θα συζητηθούν στην ημερίδα είναι:
Πρώτος κύκλος συζήτησης:
- Η Ρουμανία σήμερα – Το οικονομικό περιβάλλον.
- Μέθοδοι ανάπτυξης των Ελληνικών εξαγωγέων.
- Επιτυχημένες πρακτικές εξαγωγών.
- Χρηματοοικονομική και φορολογική διαχείριση.
- Η Ρουμανική αγορά δομικών υλικών.
- Πως μία τράπεζα στη Ρουμανία μπορεί να βοηθήσει τους εξαγωγείς, οι διαθέσιμες τραπεζικές υπηρεσίες.
Δεύτερος κύκλος συζήτησης:
- Ρουμανία, Ιούνιος 2011. Το σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον και θεσμικό πλαίσιο.
- Εμπορικό δίκαιο και νομικό πλαίσιο.
- Απλές μέθοδοι προστασίας των εξαγωγέων.
- Φορολογική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων στη Ρουμανία.
- Η Ρουμανική αγορά τροφίμων.
- Η αγορά ακινήτων της Ρουμανίας σήμερα.
- Πως ο ΣΕΒΕ στηρίζει τις Ελληνικές επιχειρήσεις, ποιες υπηρεσίες υπάρχουν στη διάθεση των μελών του.
Η δράση αυτή φιλοδοξεί να ενημερώσει υπεύθυνα τα μέλη του ΣΕΒΕ, αλλά και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο για τις ευκαιρίες και προκλήσεις της Ρουμανικής αγοράς, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν και οι υπηρεσίες που μπορεί να παράσχει ο ΣΕΒΕ στις Ελληνικές επιχειρήσεις, μέσα από την εκπροσώπησή του στη Ρουμανία.
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΣΕΒΕ: 2310 535333

Παλλαικός ξεσηκωμός αύριο σε όλη τη χώρα

Συγκέντρωση την Τεταρτη 15 Ιουνίου από τις 7:00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν έξω από τη Βουλή οι πολίτες, ενώ έχουν αποφασίσει στη λαϊκή τους συνέλευση, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στις 15 Ιουνίου, την ημέρα της γενικής απεργίας, και περικύκλωση της Βουλής την ώρα που θα συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που οδηγεί σε σφαγιασμό τους πολίτες προκειμενου να διασώσει τους τραπεζίτες και τους μεγάλους εμποροβιομήχανους που διαχρονικά λήστευαν το λαό. Επίσης καλούν τον κόσμο να απέχει την ημέρα αυτή από την αγορά καταναλωτικών αγαθών.
Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το Μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μαΐου.
Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω (το μεσοπρόθεσμο). Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά.
Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα" τονίζεται στο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης.
Επιπλέον καλείται ο κόσμος να συμμετάσχει σε τρία μεγάλα ραντεβού,μπροστά στη Βουλή, στο μετρό Ευαγγελισμός και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για την ίδια ημέρα στις 7 το πρωί.

Το Μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει καταλήγει το ψήφισμα.

Τα συνδικάτα είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και την ψήφισή του, ενώ οι Λαικές Συνελεύσεις κλιμακώνουν τις ειρηνικές διαμαρτυρίες τους, σχεδιάζοντας και αποκλεισμό της Βουλής.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζομένους να συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. Σε ανακοίνωσή τους, καταδικάζουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των άδικων, άνισων και αντικοινωνικών μέτρων της Κυβέρνησης και ζητούν άμεσα την απόσυρσή του. Καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική, τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, τις μεταφορές, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια. Στη γενική απεργία θα συμμετάσχουν η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, με τρίωρη στάση εργασίας, κατά την οποία επιχειρήσεις και καταστήματα θα κατεβάσουν ρολά από τις 12:00 έως τις 15:00. Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την ίδια ημέρα και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Κινητοποιήσεις όλο τον Ιούνιο

Η συνέχεια θα δοθεί στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης, όπου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα διοργανώσουν από κοινού νέα κινητοποίηση.Το απεργιακό ραντεβού θα ανανεωθεί για την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, η οποία θεωρείται πιθανό να πραγματοποιηθεί στις 28 του μήνα, με τα συνδικάτα να σχεδιάζουν νέα γενική απεργία.Τα συνδικάτα είναι πιθανό να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση στις 5 Ιουλίου, όταν θα συζητείται ο εκτελεστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου, που επιβάλει νέες εισφορές, φόρους και περικοπές.

Η διαδικασία στη Βουλή

Το Μεσοπρόθεσμο κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης και αυτήν την εβδομάδα ξεκινά η συζήτησή του στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών . Σύμφωνα με τον κανονισμό μπορεί να επιστραφεί στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να γίνουν τυχόν τροποποιήσεις- βελτιώσεις.
Στη συνέχεια θα επανέλθει στη Βουλή για δεύτερη ανάγνωση και μετά θα εισαχθεί στην ολομέλεια όπου θα γίνει αναλυτική συζήτηση και ψηφοφορία.Μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου ή την Τρίτη 5 Ιουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψήφισης και εφόσον εγκριθεί θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης.Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις αντιρρήσεις που εκφράζονται από διάφορες πλευρές και βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ανταρσία στην ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Τις όποιες επιμέρους διαφωνίες πάντα κατά πληροφορίες, οι βουλευτές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα τις εκφράσουν αργότερα όταν εισαχθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μεσοπρόθεμου, στους οποίους θα εξειδικεύονται και τα μέτρα. Με αυτόν τον τρόπο, ο καθένας θα μπορέσει να θέσει τις αντιρρήσεις του για επιμέρους ρυθμίσεις, όπως ο Αλ. Αθανασιάδης του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε συνέντευξη του στην Κ.Ε. δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ζητώντας να αλλάξει η σχετική ρύθμιση.
stopcartel Newsdesk



Ο Γιώργος βγαίνει στο ραδιόφωνο


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Μια σειρά από παράπλευρες δράσεις, που θα λειτουργήσουν ως επικοινωνιακά «αντίβαρα» στη δύσκολη πολιτική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί για την Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου για τον Γιώργο Παπανδρέου, εκτιμώντας ότι ο Πρωθυπουργός είναι ο μόνος που μπορεί «να γυρίσει το παιχνίδι», παρά το γεγονός πως οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις κατέγραψαν σημαντική φθορά και για τον ίδιο.
Η αρχή των δράσεων αυτών αναμένεται να λάβει χώρα μεθαύριο Πέμπτη, οπότε και ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιλέξει την άμεση επικοινωνία με τους πολίτες, μέσω των ερτζιανών, και ειδικότερα από τη συχνότητα του κρατικού ραδιοφώνου.
Η «σκηνοθεσία» της παρουσίας του Γιώργου Παπανδρέου θα περιλαμβάνει «live» διάλογο με τους πολίτες-ακροατές, στις ερωτήσεις των οποίων θα απαντήσει ο Πρωθυπουργός, επιχειρώντας να πείσει για την ορθότητα των θέσεών του, και να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία, λόγω των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων.
Είναι μάλιστα πιθανό ο Γιώργος Παπανδρέου να επιλέξει να ανακοινώσει σε αυτόν τον ιδιότυπο «ανοικτό διάλογο», την πρόθεσή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, τον Σεπτέμβριο, με ερωτήματα θεσμικού χαρακτήρα, για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού στην πατρίδα μας, ανταποκρινόμενος στα σχετικά αιτήματα των «Αγανακτισμένων» πολιτών.



Το κείμενο του ψηφίσματος που θα θυροκολληθεί αύριο στα γραφεία των βουλευτών του Ν. Πιερίας:

ΕΜΕΙΣ, Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ.
ΤΟ NEO ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΔΙΛΗΜΜΑ:
ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΤΟ NEO ΜΝΗΜΟΝΙΟ;

ΟΝΤΑΣ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΥΘΕΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΤΕ. KAI ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
Οι "Αγανακτισμένοι" της Πιερίας
Αύριο, από τις 10:00 το πρωί όλοι στην Πλατεία