Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Κυριακάτικες εφημερίδες

 



 

Εδώ δεν μπορούσε να κάνει ένα διάγγελμα, θα σώσει τη χώρα;;;

Απίστευτο πολιτικό σύστημα, βαρύγδουπο και πολυέξοδο. Μια μιντιοκρατούμενη "δημοκρατία" σελοφάν, αλλά επί της ουσίας, παντελώς ανίσχυρη και άχρηστη. Χθες γίναμε όλοι μάρτυρες ενός πρωθυπουργού (του ισχυρότερου υποτίθεται παράγοντα αυτού του πολιτικού συστήματος) ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει ούτε ένα διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό. Παιδευόταν από τις 3 μ.μ. και έφτασε η ώρα κοντά στις 7 μ.μ. για να...
καταστεί δυνατόν να βρεθεί τηλεοπτικό μέσο για να γίνει το διάγγελμα. Διάγγελμα, τρόπος του λέγειν, αλλά λέμε τώρα….
Μέχρι τότε μας ενημέρωνε ο ίδιος από το twiter.!!! Φανταστείτε το διάγγελμα να μην ήταν οι γνωστές πομφόλυγες του κ. Παπανδρέου, αλλά να ήταν κάτι πολύ σοβαρό, όπως π.χ. πόλεμος ή κάτι άλλο και να μην μπορεί να ενημερώσει τον ελληνικό λαό!!!!..
Δυστυχώς αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα. Οι μόνες εντολές που εκτελούνται είναι οι διαταγές προς τα ΜΑΤ ή οι διάφορες εντολές για ρουσφέτια. Κατά τα λοιπά, οι αποφάσεις που βγάζουν οι διάφοροι υπουργοί και άλλοι παρατρεχάμενοι, φτάνουν δεν φτάνουν μέχρι τις ιδιαίτερες γραμματείς τους και τον στενό τους περίγυρο.
Και να σκεφτείτε ότι η τρόϊκα περιμένει από αυτό το πολιτικό σύστημα να εφαρμόσει τα μέτρα, να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές ή να πατάξει τη φοροδιαφυγή…..
Αναρωτιόμαστε: Εδώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, δεν μπορούσε να κάνει ένα διάγγελμα και ταυτόχρονα όλοι οι ανευθυνοϋπεύθυνοι αυτής της τραγελαφικής κατάστασης εξακολουθούν σήμερα να είναι κανονικά στις θέσεις τους, σαν να μην τρέχει τίποτα, άραγε, αυτός ο πρωθυπουργός θα μπορέσει να σώσει τη χώρα;;;
Μετά δεν πρέπει να απορεί κανείς, γιατί με αυτό το πολιτικό σύστημα καταντήσαμε έτσι που καταντήσαμε.Ας μας λυπηθεί ο Θεός!!!
hassapis-peter

Ομολογία Παπανδρέου: Δεν μπορώ να κυβερνήσω μόνος μου!

Η χθεσινή ομολογία του πρωθυπουργού, μέσω διαγγέλματος, ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνος του, καθώς κι ότι ψάχνει υπουργούς εκτός βουλής είναι πρωτοφανής και εντυπωσιακή αν μη τι άλλο…
Κι αυτό γιατί οι πολίτες το 2009 δεν τον εξουσιοδότησαν να σύρει τη χώρα στο ΔΝΤ και στην Τρόικα, ούτε καμιά εντολή του δώσανε να βάλει …τραπεζίτες και βιομηχάνους στην κυβέρνηση.
Η λύση από τη στιγμή που δηλώνει αδυναμία να κυβερνήσει, κι απ΄ το να ψάχνει συνενόχους στο «έγκλημα», είναι μία και καθαρή: εκλογές. Εκλογές αφενός για να λυτρώσει τη χώρα και αφετέρου για να αποφασίσει ο λαός τι θέλει!
Αυτό όμως που δείχνει και τη σήψη της σημερινής κυβέρνησης είναι ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας – έτσι για το θεαθήναι- υπουργός ή βουλευτής και να πει ότι αυτό κινείται στα όρια της εκτροπής…
Γιατί αν θέλουν οι τραπεζίτες που συναγελάζεται η κυβέρνηση να γίνουν υπουργοί για να μας… σώσουν ας κατέβουν ως υποψήφιοι βουλευτές για να δουν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
Η εκκωφαντική σιωπή των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ για τις ακροβασίες του Παπανδρέου δείχνει και κάτι άλλο: την παλαιοκομματική αντίληψη που κουβαλάνε και έχει να κάνει με το πολιτικό κόστος και την ψηφοθηρία στην οποία επιδίδονται χρόνια τώρα.

Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στην Θεσσαλονίκη

Νέα της Ομογένειας

- Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην σύνοδο της ''λέσχης Bilderberg'' 2011, στο St. Moritz.
- Διαδήλωση κατά της ελληνικής κυβέρνησης έξω από το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, μεσημέρι 17 Ιουνίου.
- 9 ημέρες ταξίδι στη Νέα Υόρκη, πάλι, του υφυπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού Γ. Νικητιάδη, ''βαφτίστηκε'' ως ''επαφή με... ομογενείς επιχειρηματίες και την ελληνική Εκκλησία''. Και σε γάμο της κόρης συντοπίτη του, μαζί με τον...Κίσσιγκερ.
Περισσότερα πατήστε εδώhttp://www.kalami.us/

Ανατροπή σκηνικού με γαλάζιο προβάδισμα

Την ραγδαία φθορά της κυβέρνησης καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue. Πέρασε μπροστά η Νέα Δημοκρατία. Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Γ. Παπανδρέου. Δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους δηλώνουν οι πολίτες
Αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, καταγράφει το βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η "Καθημερινή της Κυριακής", καθώς η ΝΔ προηγείται με 31%, έναντι 27% του ΠΑΣΟΚ.
Ακολουθεί το ΚΚΕ με 11%, ο ΛΑΟΣ με 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3% , η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5%, ενώ η αποχή φτάνει το 38%.
Μόνο ένας στους 4 πολίτες πιστεύει πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να εξαντλήσει την 4ετία, ενώ η δημοτικότητα του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνει κάμψη.
Στο ερώτημα, ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνουν από 23%, με το 55% των πολιτών να δηλώνουν κανένας.
Το 74% εκτιμά πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ θα μπορούσαν να κυβερνήσουν σωστά τη χώρα, ενώ το 59% εκτιμά πως στην παρούσα φάση δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές. Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το 82% των πολιτών είναι δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους, ενώ το 87% εκτιμά πως κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση.


Νέα Δημοκρατία: Ξέρω ότι οι Έλληνες θέλουν να μείνω όρθιος και να κάνω τις σωστές επιλογές


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεκατρείς μήνες μετά την ψήφιση του Μνημονίου, ο Πρωθυπουργός έκανε σήμερα διάγγελμα, για να πει τα… ίδια που είχε πει και τότε!Η πολιτική εκείνη απέτυχε!Η ίδια συνταγή συνεχίζεται!Στο ίδιο αδιέξοδο βρίσκεται η χώρα.Η αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης έχει ήδη κριθεί από τα αποτελέσματά της.Είναι, επίσης, φανερό ότι ο κ. Παπανδρέου δεν κατανόησε τη λογική και τα μέτρα που προτείναμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας.Βάζει νέους φόρους πάνω στους ήδη μεγάλους φόρους, τους φορτώνει στους ίδιους ώμους και νομίζει ότι έτσι κάνει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.Τέτοια πολιτική, που βαθαίνει την κρίση, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσυπογράψει.
Ξέρω ότι η ελληνική κοινωνία ζει με αγωνίες και αβεβαιότητα.
Ξέρω ότι οι Έλληνες θέλουν να μείνω όρθιος και να κάνω τις σωστές επιλογές.
Ξέρω ότι η συστράτευση πρέπει να δίνει προοπτική και αισιοδοξία.
Γι’ αυτό και η μόνη συστράτευση που έχει νόημα, είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου».






Το τέλος της “μεγάλης πλάνης”


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Εδώ και περίπου έναν μήνα, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη στρατηγική προσέγγιση του Μεγάρου Μαξίμου να προκαλέσει σε μονομαχία την κοινή λογική, και να μην βγει από την αναμέτρηση, ούτε καν… τσαλακωμένο.
Το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική επικοινωνία άλλωστε, ήταν δυο έννοιες απόλυτα συμβατές μεταξύ τους στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Μάλλον δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ολόκληρες γενιές Ελλήνων πείστηκαν να ζήσουν μια «μεγάλη πλάνη», αντικαθιστώντας με την πλάνη αυτή την πραγματικότητα. Και είχαν την απαίτηση να μην καταβάλλουμε κανένα τίμημα.
Το ΠΑΣΟΚ επένδυσε διαχρονικά στο θυμικό και τις αδυναμίες του συναισθήματος των Ελλήνων. Είτε ήταν ο ίδιος ο Ανδρέας, είτε το κοφτερό μυαλό του Κώστα Λαλιώτη, και η σκηνοθετική μαεστρία του Τάσου Μπιρσίμ, το ΠΑΣΟΚ κατάφερνε πάντα να μας παρουσιάζει μια «εικονική πραγματικότητα». Και να πείθει τους περισσότερους να την αποδεχθούν.
Έτσι, ζήσαμε με τους μύθους μας. Η τελευταία σελίδα των οποίων γράφτηκε με το διάγγελμα του 3ου Παπανδρέου που έγινε Πρωθυπουργός, πέρσι την άνοιξη στο Καστελόριζο. Το Μνημόνιο ήταν η ληξιαρχική πράξη αφύπνισης από τις εθνικές παραισθήσεις. Η δε άτσαλη και βουλιμική ως προς την αφαίμαξη των κοινωνικών δικαιωμάτων εφαρμογή του, ανάγκασε πλειοψηφίες μέχρι πρότινος βουβές και εφησυχασμένες, να δίνουν κάθε απόγευμα ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος.
Ακόμη και σήμερα όμως, το ΠΑΣΟΚ επενδύει στην αναβίωση του επικοινωνισμού, ως οδού διαφυγής από τα αδιέξοδά του. Ο Γιώργος Παπανδρέου καλεί σε συναντήσεις τους πολιτικούς αρχηγούς και προκαλεί Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να επιχειρήσει να περάσει το προφίλ του ηγέτη που επιδιώκει και προτείνει την εθνική συνεννόηση. Μια έννοια ωστόσο, που αν και όχι τόσο ο ίδιος προσωπικά, αλλά μετά βεβαιότητας το «όλον ΠΑΣΟΚ» και οι εκφραστές του, δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή της, στα χρόνια της απόλυτης εξουσίας τους.
Τα αρμόδια όργανα, υπουργικό συμβούλιο, Πολιτικό Συμβούλιο, και ΚΤΕ Οικονομίας, συνεδριάζουν επί ώρες. Η πόρτα κλείνει το πρωί, και ανοίγει τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι τα ΜΜΕ δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να καλύψουν με επάρκεια τις εξελίξεις, μιας και η επίσημη ροή ενημέρωσης… δεν υπάρχει. Έτσι, η ατζέντα που επικοινωνείται, είναι αυτή των επιλεκτικών διαρροών, με τις οποίες επιχειρείται να πειστεί η κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει αντιπολίτευση στην Κυβέρνησή του.
Τα δυο προηγούμενα 24ωρα ήταν τα πλέον χαρακτηριστικά. Το υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης ολοκληρώθηκε… σχεδόν τα ξημερώματα της Παρασκευής, με τις εφημερίδες να μην προλαβαίνουν να γράψουν τίποτα, πέραν του ότι το Μεσοπρόθεσμο κατατέθηκε στη Βουλή.
Και χθες, Παρασκευή, τελευταία ημέρα της εβδομάδας, στις αρχές του καλοκαιριού, όπου οι ρυθμοί όλων χαλαρώνουν, και μάλιστα πριν από εορταστικό τριήμερο (του Αγίου Πνεύματος), ο Γιώργος Παπανδρέου πηγαίνει στη Βουλή, απαντά με πολιτική «αργκό» στις ερωτήσεις των άλλων αρχηγών, δίνει εντολή στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να παραχωρήσει μακροσκελή συνέντευξη Τύπου για το Μεσοπρόθεσμο, που από τους αριθμούς και τους φόρους… ζαλίζεσαι, και ο ίδιος προαναγγέλλει για τις 14.00 βαρυσήμαντο διάγγελμα.
Αυτή τη φορά, η «Ώρα ΠΑΣΟΚ» ξεπερνά κάθε προηγούμενο, η καθυστέρηση αγγίζει σχεδόν τις πέντε ώρες, μοναδική πληροφόρηση υπάρχει από το… Twitter του Πρωθυπουργού, και στο διάγγελμα ακούμε πάλι προτροπές προς την Αντιπολίτευση για κυβέρνηση συνεργασίας, ή έστω ανοχής. Και μετά ήρθε το τριήμερο!
Κάποια άλλη περίοδο, η παραπάνω τακτική του «επικοινωνισμού», θα μπορούσε και να διδάσκεται σε σεμινάρια για την πολιτική επικοινωνία. Μόνο που σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η κοινωνία άλλαξε, επειδή άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα οι πολίτες. Οι παραδοσιακές μεθοδολογικές προσεγγίσεις, τείνουν να εξελιχτούν σε παρωδία αναμνήσεων.
Η «μεγάλη αλήθεια» που διαφεύγει της προσοχής του Μεγάρου Μαξίμου, είναι η επιβεβαίωση της ιστορικής ρήσης του Ελευθερίου Βενιζέλου: Όταν τα πράγματα αλλάζουν, αλλάζει η στάση μας απέναντι στα πράγματα. Τα πράγματα άλλαξαν. Το ΠΑΣΟΚ όμως όχι…



Ανατροπή με Μπιρμπίλη στο briefing!

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Στο μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου, ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης είναι η τελευταία ζαριά που έχει στη διάθεσή του το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να επιχειρήσει να ανακάμψει, και να διεκδικήσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές.
Για τον λόγο αυτό, ο Πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά προσεκτικός ως προς την επεξεργασία των προτάσεων και των εισηγήσεων που δέχεται, για τη μορφή του νέου κυβερνητικού σχήματος.
Πέραν λοιπόν από το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, με τον «κεντροδεξιό» Τάκη Αράπογλου να προβάλλει ως επικρατέστερος… μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ο Γιώργος Παπανδρέου δίνει έμφαση και στο ποιος θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Πεταλωτή στο briefing.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι εκείνος που θα σηκώσει ένα μεγάλο βάρος της προσπάθειας για αποκατάσταση της εικόνας του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία, και για τον λόγο αυτό η επιλογή του εξελίσσεται σε κεντρική προτεραιότητα για τον Γιώργο Παπανδρέου.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός κλείνει περισσότερο προς την περίπτωση της Τίνας Μπιρμπίλη, συνυπολογίζοντας μια σειρά από παραμέτρους, κρίσιμες για τις ισορροπίες που διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό.
Η σημερινή Υπουργός Περιβάλλοντος, δεν προέρχεται από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ, και έτσι της είναι περισσότερο εύκολο να υπερασπιστεί πολιτικές και πρωτοβουλίες, που ενδεχομένως βάλλουν ευθέως κατά του λεγόμενου «βαθέως ΠΑΣΟΚ». Κάτι που έδειξε άλλωστε όταν, έχοντας απέναντί της τον κ. Φωτόπουλο και τους υπόλοιπους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, τους άκουγε νηφάλια, χωρίς να κάνει πίσω στις αποφάσεις της.
Είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Γιώργου Παπανδρέου, στο παρελθόν άλλωστε και για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν η βασική κειμενογράφος των ομιλιών του σημερινού Πρωθυπουργού. Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ τους υπάρχει κώδικας επικοινωνίας, ώστε να μπορεί η Τίνα Μπιρμπίλη να «μεταφράσει» τα σήματα που εκπέμπει ο Γιώργος Παπανδρέου, με ελάχιστη παρέκκλιση από το περιεχόμενό τους.
Ως γυναίκα και φρέσκο πολιτικό πρόσωπο, η εικόνα θα είναι εξαρχής με το μέρος της. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην κρίση της Κερατέας, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να παραμερίσει τους «σκληρούς» Θεόδωρο Πάγκαλο και Γιάννη Ραγκούση, και να αναθέσει στην κα Μπιρμπίλη τη διαπραγμάτευση με τους τοπικούς φορείς για την εξεύρεση λύσης.
Το προφίλ της Τίνας Μπιρμπίλη είναι αντισυμβατικό. Στα όρια του… αντιεξουσιαστικού, μιας φράσης που ο Γιώργος Παπανδρέου επικαλείται συχνά, επειδή την πιστεύει βαθιά ως πολιτική πρακτική. Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητούσε «διευθυντήριο», η Τίνα Μπιρμπίλη έδειχνε τις πλούσιες περιοχές των Βορείων Προαστίων της Αττικής, ως τον χώρο στον οποίο θα πρέπει να κινηθεί η Κυβέρνηση, για να βρει «που πήγαν τα λεφτά».
Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στη στρατηγική επιδίωξη του Γιώργου Παπανδρέου να μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση, από το μέτωπο της οικονομίας σε εκείνο των θεσμών. Την προώθηση δημοψηφίσματος για θεσμικές αλλαγές, που θα απηχούν τα αιτήματα των «Αγανακτισμένων» της πλατείας Συντάγματος, δεν μπορεί να την αναλάβει κάποιο παραδοσιακό, και εκ των πραγμάτων «φθαρμένο» πολιτικά στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Η Τίνα μοιάζει για τον Γιώργο Παπανδρέου ιδανική, επειδή αμφότεροι πιστεύουν στις ανατρεπτικές διαδικασίες.
Ακόμη και στη θρυλική πλέον διαπίστωση του Γιώργου Φλωρίδη για τους «κηπουρούς» που ο Γιώργος Παπανδρέου να κάνει υπουργούς, η Τίνα Μπιρμπίλη αποτελεί την εξαίρεση. Έστω κι αν η εξαίρεση αυτή επιβεβαιώνει τον κανόνα…



Αντρίκος “θέλω όσα πήρε καί ο Τσουκάτος”!


Τό ποσόν του 1000000€ που κατά το Πασόκ υπεξαίρεσε ο Θ.Τσουκάτος από τά μαύρα ταμεία της Ζίμενς καί κατά τόν Θ.Τσουκάτο το κόμμα τού Γ. Παπανδρέου ζητά ο Αρχηγός τής επιδοτούμενης ΜΚΟ i4 sence Antrikos Papandreou, με αγωγή πού κατέθεσε αμέσως μετά τήν κίνηση της δικαιοσύνης μέσω τού Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος νά μέ καλέσει γιά να καταθέσω τήν Τετάρτη 15 Ιουνίου. Αντιλαμβάνομαι τόν πανικό γιά τήν αποκάλυψη εκείνων πού εν γνώση τους στέρησαν τό Ελληνικό Δημόσιο από τουλάχιστον 26 δις $ πουλώντας ασφάλιστρα κινδύνου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τήν ίδια ώρα πού μυστικά διαπραγματεύονταν τήν είσοδο της Χώρας στο μηχανισμό του ΔΝΤ......
Αντιλαμβάνομαι τήν προσπάθεια στήριξης τών Μεγάλων κολλητών που καί στό παρελθόν βάπτιζαν το Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι Ελληνικό γιά να αρπάζουν παράνομα επιδοτήσεις καταστρέφοντας τήν Ελληνική αγροτική οικογένεια .
Τήν στήριξη τών συνεταίρων της πράσινης ανάπτυξης πού εγκατέλειψαν τίς χώρες τους μετά τήν αποκάλυψη σκανδάλων μέ τήν alkatel όπως του Jose Maria figures.Τήν στήριξη τών διαχειριστών εταιρειών CDS όπως η Goldman sacks πού τώρα είναι σύμβουλοι επί πληρωμή της Ελληνικής Κυβέρνησης, ενώ πρώην στελέχη της όπως ο Τούρκος demirel συναίτερος τών ανωτέρω .

Καλώ τόν andrikos ,

Να υποβάλλει άμεσα καί μήνυση εντός 7 ημερών άλλως θά του καταθέσω εγώ καλώντας ώς μάρτυρες Όλους τους Ελεύθερους Έλληνες.Να δεσμευθεί ότι θά έλθει στό δικαστήριο στήν διεξαγωγή της δίκης καί νά μήν τήν κοπανίσει όπως ο Τσουκάτος.Νά ζητήσουμε καί οι δύο μέ κοινή επιστολή στήν Ελβετία στό Λουξεμβούργο στήν Ιαπωνία στήν Ινδία στήν Κίνα, (σσΟ: ΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΝΗΣΟΥΣ) και όπου αλλού ο ίδιος επιθυμεί το άνοιγμα και δέσμευση στούς πιθανούς τραπεζικούς μας λογαριασμούς.
Να απαντήσει πόσα πήρε σέ ΜΚΟ που συμετέχει από το Ελληνικό Δημόσιο ,σπόνσορες κτλ.
Ευχαριστώ γιά τήν Ευκαιρία
Δηλώνω ότι παραιτούμαι κάθε Ασυλίας Βουλευτικής .
Πάνος Καμμένος
Εκλεγμένος Βουλευτής Β Αθήνας._
ΟΛΥΜΠΙΑ

Παράνομος! Καθ' υποτροπήν.


«Με χαρά σημειώνουμε την ενεργό συμμετοχή στις εκλογές και την αρμονία που επεδείχθη με τις άλλες κοινότητες της Μακεδονίας από τη Μακεδονική Τουρκική Κοινότητα, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικά τμήματα της μακεδονικής κοινωνίας. Η κοινωνική αρμονία, ο διάλογος και η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στη Μακεδονία, η οποία έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην πολυεθνική, πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική δομή και γεωγραφία των Βαλκανίων, έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον της χώρας, της οποίας η ευρωατλαντική ολοκλήρωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή». Το Τουρκικό Υπουργείον Εξωτερικών

Οι «32» είναι ακόμα «32»; Μήπως έχει μετανοιώσει καμμιά ψυχή; ......


Τι δουλειά έχουν στην ίδια έπαλξη μαζί διανοητές που τους κόφτουν τα ανθρώπινα με «χρήσιμους διανοούμενους» κι άλλες κάποιες δευτεράντζες, εξαρτημένες απ' την εξουσία κι εξαρτυμένες στα συγκροτήματα Τύπου που διαρκώς περιπαίζουν τον λαό, σπάνε το ηθικό των πολιτών -κάτι μάλιστα νεόκοπους ζηλωτές της βλαχοσοβαροφάνειας που τους κόβει τόσον το νιονιό τους, ώστε να κατηγορούν

φέρ' ειπείν για την κακοδαιμονία των ΑΕΙ τους πρυτάνεις κι όχι τους υπουργούς;


Απ' αυτές τις «32 υπογραφές» ορισμένες είναι πολύ βαριές για να τις κρεμάνε οι επιτήδειοι λάφυρα στων Τραπεζών τους Ναούς...

Καλά προετοίμαζε από καιρό τώρα το έδαφος (για τους τάφους) ο νεωτερίζων πολιτικός πολιτισμός

με τις «Ανεξάρτητες Αρχές», τις «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», τους «ενεργούς πολίτες»

κι όλα τα άλλα πιασάρικα και καινοφανή που έδιναν σε πολλούς την εντύπωση ότι αλλάζει η εποχή -πάει προς τα μπρος, ίσως και μετά το «τέλος της ιστορίας», κι όχι πίσω

στις εποχές «αφέντης και δούλος» πριν απ' τη διάκριση των εξουσιών, πριν απ' τη διάκριση της μισθωτής εργασίας από τη δουλεία...


Κι έτσι ανεπαισθήτως αποκτήσαμε -οι πολλοί- αντανακλαστικά Ραν Ταν Πλαν - τώρα

μια ακόμα Ανεξάρτητη Αρχή

θα αναλάβει να ξεπουλήσει τα χρυσαφικά, τα ασημικά και την κυλότα της χώρας.

Μάλιστα σε αυτήν την (Ανεξάρτητη) Αρχή Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας εκτός από γραικύλους ρωμιούς θα συμμετέχουν και φράγκοι γκαουλάιτερ (σ.σ. το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Ψευτοθόδωρου διαψεύδει αυτό το ενδεχόμενο, το επιβεβαιώνει).

Ομως το θέμα δεν είναι μόνον η κυβέρνηση, είμαστε κυρίως εμείς. Οι πολίτες, ως πρόσωπα και ως σύνολα.

Οταν, για παράδειγμα, ο Παπανδρέου ο Δόσων έκανε Κοινοβουλευτικό Πραξικόπημα περνώντας απ' τη Βουλή το Μνημόνιο με 150 συν μία ψήφους κι όχι με 180 ως ώφειλε (κατά το άρθρον 28 του Συντάγματος)

μόνον πέντε-δέκα δημοσιογράφοι σε δυο-τρία μέσα ενημέρωσης αντέδρασαν. Φωνή βοώντων εν τη ερήμω -και- ώσπου να «σηκώσουν» το θέμα οι γενναίοι Πανεπιστημιακοί -άκρα του τάφου σιγή

όντως όμως του τάφου, διότι εκεί έχει οδηγηθεί και η εθνική ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία.

Ποιοι είναι αυτοί που κλείνουν τα σχολεία;

Ποιοι είναι αυτοί που πουλάνε τη ΔΕΗ κι αφοπλίζουν τη χώρα; Ποιοι είναι αυτοί που βγάζουν τις ρόδες απ' τα αναπηρικά καροτσάκια;

Ποιοι είναι αυτοί που πουλάνε τη χώρα για να πληρωθεί το χρέος που οι ίδιοι τής φόρτωσαν και ο λαός ουδέποτε θα μπορέσει να ξεπληρώσει;

Πολλές απαντήσεις θα μπορούσαν να δοθούν, αλλά όλες συγκλίνουν σε μία: παράνομοι!

Πρωθυπουργός που παραβιάζει ο ίδιος το Σύνταγμα (πλέον κατ' εξακολούθησιν και καθ' έξιν), Πρωθυπουργός που ο ίδιος έχει δηλώσει ενώπιον του λαού ότι «δεν καταλαβαίνει γιατί το Σύνταγμα θα πρέπει να αντιστέκεται σε πράγματα που στη Δύση θεωρούνται λογικά» είναι παράνομος!

Παράνομος! Καθ' υποτροπήν.

Αυτά που ο Παπανδρέου ο Γ' ετοιμάζεται να κάνει με το «Μεσοπρόθεσμο» εκτός από καραγκιοζιλίκια (τα πάντα όλα σε ένα άρθρο) είναι -κυρίως αυτό- παράνομα.

Και βεβαίως, για την κορυφαία αυτή κατ' εξακολούθησιν κι όχι στιγμιαία παρανομία γνωρίζουν οι πάντες και πρώτοι απ' όλους οι βουλευτές.

Ολοι οι βουλευτές όλων των κομμάτων.

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 10.VI.2011 stathis@enet.gr

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Θεσσαλονίκης

 

Δείτε το Βίντεο και αναρωτηθείτε

Tα νέα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πρόγραμματος

Σύντομα θα υπάρξει ένα σχέδιο νόμου για συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του Δημοσίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Επίσης, μέσα στο καλοκαίρι, θα υπάρξει και το νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους, το οποίο θα εφαρμοστεί άμεσα στους νεοπροσλαμβανόμενους, ενώ για τους υφιστάμενους υπαλλήλους θα υπάρξει τριετής μεταβατική περίοδος.
Σύμφωνα με τον υπουργό, το σχέδιο για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων θα εξελίσσεται ανά τρίμηνο. Θεσπίζεται, είπε ο υπουργός, η εργασιακή εφεδρεία, ενώ άφησε «ανοικτό» εκ νέου το ζήτημα των απολύσεων, λέγοντας ότι θα υπάρξει αξιολόγηση από το Α.Σ.Ε.Π. και απομάκρυνση όσων υπαλλήλων δεν χρειάζονται.
Για όλη τη διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα ισχύει η έκτακτη εισφορά, η οποία θα αρχίσει να επιβάλλεται από εφέτος στα εισοδήματα, κλιμακωτά από 1% έως 3% ή 4%. Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λέγοντας, πάντως, ότι, εάν υπάρξουν εναλλακτικά έσοδα πριν από το 2015, όπως π.χ. από τη φοροδιαφυγή, η εισφορά θα σταματήσει ενωρίτερα.
Παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, ο υπουργός ανέφερε τα εξής:
•Αυξάνονται τα υφιστάμενα τεκμήρια διαβίωσης και καθιερώνονται νέα ειδικά τεκμήρια για τους επιτηδευματίες, με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στον χώρο αυτόν.

•Επιβάλλεται ειδικό τέλος στα ακίνητα (ο υπουργός μίλησε σχηματικά για ύψος 0,1%- 0,2% στην προσωπική αντικειμενική αξία), το οποίο θα πληρώνεται μέσω των λογαριασμών των Δ.Ε.Κ.Ο.. Το ύψος του ειδικού τέλους θα εξαρτηθεί από το ύψος της μείωσης του αφορολόγητου στον φόρο ακίνητης περιουσίας.

•Αναστέλλεται για το τρέχον έτος η αύξηση των αντικειμενικών αξιών και επεκτείνεται η απαλλαγή για το «πόθεν έσχες» πέραν της πρώτης κατοικίας για τα επόμενα 2- 3 χρόνια. Δεν αλλάζει το αφορολόγητο για την α΄ κατοικία.

• Θα υπάρξει φορολόγηση στα αναψυκτικά, το ύψος της οποίας θα συναρτηθεί με τη μετάταξη από την 1η Σεπτεμβρίου του τομέα της εστίασης από τον συντελεστή 13% Φ.Π.Α. στον συντελεστή 23%.

•Αίρεται το τραπεζικό απόρρητο για όλα τα δημόσια πρόσωπα που έχουν ασκήσει εξουσία. Το μέτρο, σε συνδυασμό με το «πόθεν έσχες», θα ισχύσει και για δημοσίους υπαλλήλους και τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ..

• Επιβάλλεται, τέλος, στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Σύμφωνα με τον υπουργό, θα αφορά σε κάποιες συναλλαγές τραπεζικού χαρακτήρα. Ερωτηθείς εάν θα αφορά και στις πιστωτικές κάρτες, ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέπεμψε στον επικείμενο εφαρμοστικό νόμο, λέγοντας ότι διεξάγονται συζητήσεις με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και ότι δεν επιθυμεί να θιγεί το τραπεζικό σύστημα.

•Για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, ο υπουργός είπε ότι εξετάζονται εναλλακτικοί τρόποι ή ακόμη και η αναστολή του μέτρου, για να μην υπάρξουν απώλειες στα χαμηλά εισοδήματα. Εάν επιβληθεί τελικά το μέτρο, θα υπάρξει πρόβλεψη για εισοδηματική ενίσχυση των κοινωνικά αδύναμων. Θεωρείται δεδομένη η επιβολή ΕΦΚ στο φυσικό αέριο.

•Επιβάλλεται εισφορά 3% υπέρ ανεργίας στους δημοσίους υπαλλήλους (αυτοί δεν κινδυνεύουν με απόλυση, είπε ο υπουργός), επιβάλλεται για πρώτη φορά και στους ελεύθερους επαγγελματίες και θα υπάρξει μικρή αύξηση για τον ιδιωτικό τομέα. Η τελευταία θα επιμερίζεται μεταξύ υπαλλήλου και επιχείρησης.

• Δεν αυξάνεται η προκαταβολή του φόρου στις κερδοφόρες επιχειρήσεις.

• Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στις πισίνες, στα μεγάλα σκάφη αναψυχής και στα μεγάλα ακίνητα.

• Επέρχεται αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας της τάξεως του 10%.

• Θα υπάρξει φορολογικός έλεγχος για τα κεφάλαια που έχουν φύγει στο εξωτερικό και δεν επιστρέψουν με το υπό κατάρτιση νέο σχέδιο για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

•Τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει νέο φορολογικό νομοσχέδιο, για την απλοποίηση του ισχύοντος, που, παράλληλα, θα προβλέπει χαμηλότερους συντελεστές Φ.Π.Α. και μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον υπουργό, θα κληθούν να συνεισφέρουν στην κατάρτισή του και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μέσω ομάδων εργασίας.



Με βάση τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, στο τέλος Ιουνίου θα ψηφισθεί από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και στις αρχές Ιουλίου ο βασικός εφαρμοστικός νόμος. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτά είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την εκταμίευση της 5ης δόσης και τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας.

Ο Αράπογλου στη θέση του Παπακωνσταντίνου;


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Επιχειρώντας κάποιος να αποκωδικοποιήσει λέξη προς λέξη τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, από το Μέγαρο Μαξίμου, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός ομολόγησε δημοσίως τον ανασχηματισμό τεχνοκρατών, για τον οποίο γίνονται συζητήσεις εδώ και πολύ καιρό στο παρασκήνιο.Σε μια τέτοια μεγάλη αλλαγή, το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στο υπουργείο Οικονομικών, από τη στιγμή που θεωρείται δεδομένη η αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Μέχρι πρότινος, ο Λουκάς Παπαδήμος αλλά και ο Απόστολος Ταμβακάκης προέβαλαν ως οι επικρατέστεροι διάδοχοι του «τσάρου», τα τελευταία 24ωρα ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται μια εισήγηση έκπληξη:Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, το όνομα που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι αυτό του Τάκη Αράπογλου, στελέχους της τραπεζικής αγοράς και των επιχειρήσεων, που θεωρείται ότι κινείται στον πολιτικό χώρο της Κεντροδεξιάς. Επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή άλλωστε, ο κ. Αράπογλου ανέλαβε τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, προωθώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες και κινήσεις στη διατραπεζική αγορά, όπως για παράδειγμα την επένδυση στην Τουρκία, μέσω της τράπεζας «Finansbank».Ο Τάκης Αράπογλου έχει εργαστεί πολλά χρόνια στο Λονδίνο, και στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι θα είχε την αποδοχή της αγοράς, ιδίως δε του εφοπλιστικού κόσμου, που θεωρείται κρίσιμη παράμετρος για τους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους θα κληθεί να τρέξει η οικονομία.