Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Οι φίλοι των ταχυδρομικών πουλιών αυξάνονται και πληθύνονται. Δεκάδες σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα


  Ένα χόμπι που κερδίζει ολοένα και περισσότερο τις καρδιές των ανθρώπων είναι η εκτροφή πτηνών και ιδιαίτερα των περιστεριών. Ένα χόμπι που έχει λάτρεις σε όλες τις χώρες του κόσμου ανεξαρτήτως της οικονομικής επιφάνειας τους. Στην χώρα μας αν και οι άνθρωποι που ασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια με την εκτροφή και το πέταγμα των περιστεριών εν τούτης η συστηματική και σε Ευρωπαϊκά επίπεδα οργάνωσης τους πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας Συλλόγους και Ομοσπονδια, δίδοντας τους την δυνατότατη να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες τόσο εντός Ελλάδος όσο και εκτός με πολλές διακρίσεις. Η μεγάλη ικανοποίηση για τους περιστεράδες είναι όταν έχουν περιστέρια πρωταθλητές. «Η χαρά μου είναι μεγάλη όταν βλέπω να φτάνει πρώτο το δικό μου περιστέρι στο τέρμα» μας λέει ο κ. Ντίνος Καγκάκης πρώην πρόεδρος και νυν ταμίας του Αθλητικού συλλόγου Ταχυδρομικών Περιστεριών Ακτής Θερμαϊκού -10- , ο οποίος έχει στο ενεργητικό του δεκάδες διακρίσεις από αγώνες περιστεριών «Σήμερα έχουμε πολύ καλή οργάνωση και μπορούμε και συμμετέχουμε σε όλους τους αγώνες που γίνονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα διασφαλίζουμε με τις πιο σύγχρονες μετρήσεις τις αποδόσεις των περιστεριών» τονίζει ο κ. Καγκάκης. Για τους φίλους των περιστεριών δεν λείπουν και οι στιγμές οι στενάχωρες όταν με τα από κάθε αγώνα δεν επιστρέφουν τα αγαπημένα τους πουλιά. «Δυστυχώς έχουμε πολλές φόρες απογοητεύσεις γιατί ορισμένα από τα πουλιά δεν επιστρέφουν για τι μπορεί να κτυπήσουν στο δρόμο η να πέσουν σε θύελλα η ακόμα να πέσουν και θύματα αρπακτικών πουλιών. Είναι μεγάλη η πικρία μας σε αυτές τις στιγμές» υπογραμμίζει ο κ. Καγκάκης. Στην φωτογραφία ο κ. Ντίνος Καγκάκης.

Να παραιτηθούν οι βουλευτές της Πιερίας

Αγαπητοί συμπολίτες,

Δυστυχώς, βρίσκομαι στο εξωτερικό και δεν μπορώ να συμμετέχω στις καθημερινές συναθροίσεις σας, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Έτσι, λόγω της φυσικής μου απουσίας, αδυνατώ να καταθέσω τις απόψεις μου. Θέλω όμως να γνωρίζετε, πως είμαι κάθε μέρα κοντά σας.
Παρακαλώ λοιπόν, κάποιον από εσάς, τους φίλους και συναγωνιστές, που θα βρεθεί σήμερα το βράδυ στην πλατεία, να αναλάβει τη δημόσια προβολή των τριών παρακάτω βίντεο, τα οποία, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρέπει να δούμε όλοι!
Όλοι εσείς, που δεν θα βρεθείτε σήμερα το βράδυ στην πλατεία και δεν θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε τα τρία αυτά βίντεο, που θέλω να πιστεύω, θα προβάλουν οι «Αγανακτισμένοι της Πιερίας», τότε κλέψτε λίγο από τον ελεύθερό σας χρόνο, σφίξτε το στομάχι σας και καθίστε μπροστά σε έναν υπολογιστή για να ενημερωθείτε και έτσι, να μπορείτε κι εσείς με τη σειρά σας, να ενημερώσετε το σκλαβωμένο σας παιδί.
Φίλες και φίλοι, η πατρίδα μας, η περήφανη αυτή χώρα, η Ελλάδα, «δεν είναι πλέον ανεξάρτητο κράτος! Η σημερινή κυβέρνηση έχει υπογράψει όρο παραίτησης από την εθνική κυριαρχία της χώρας. Έναν όρο που δεν έχει μπει ποτέ σε διεθνή σύμβαση. Έναν όρο, που δεν υπογράφεται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο!» Αυτά και άλλα πολλά τραγικά, για όλους εμάς τους ανυποψίαστους πολίτες, αναφέρει ο διακεκριμένος συνταγματολόγος. Η χώρα μας παραδόθηκε άνευ όρων στους δανειστές μας! Το αρχαίο ΔΙΟΝ, ο Όλυμπος, η Βεργίνα, ο Έβρος, οι εθνικοί μας δρόμοι, τα ποτάμια μας, ακόμη και τα αεροπλάνα της πολεμικής μας αεροπορίας, έχουν παραδοθεί «αμετακλήτως και άνευ όρων»! Να τι αναφέρει η σύμβαση στο άρθρο 14, § 5: "Με την παρούσα ο Δανειολήπτης (η χώρα μας) αμετάκλητα και άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία".
Μετά από όσα αναφέρει ο κορυφαίος επιστήμονας, ο οποίος δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, προτείνω, η σημερινή λαϊκή συνέλευση των «Αγανακτισμένων της Πιερίας» να απαιτήσει την άμεση παραίτηση των κυβερνητικών βουλευτών του νομού μας κ. Μ. Μίχου, κ. Α. Παπαγεωργίου και κ. Ι. Αμοιρίδη, γιατί αν γνωρίζουν τα παραπάνω, τότε εγκληματούν εις βάρος μας και δεν δικαιούνται να μας εκπροσωπούν.
Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, κι εμείς οι απλοί πολίτες, να ξεκινήσουμε, όλοι μαζί, τον αγώνα ενάντια στην πραξικοπηματική εξουσία και κατοχή που ασκείται στην πατρίδα μας.
Σας παρακαλώ, προωθείστε το! Σας ευχαριστώ
Φιλικά
Ηλίας Τσολακίδης

Σταύρος Καλαφάτης: "Το πάγωμα της δράσης Εξοικονόμησης Ενέργειας για τους Ο.Τ.Α., αφήνει στα αζήτητα πολύτιμους πόρους τους Ε.Σ.Π.Α."

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση προτάσεων της δράσης "Εξοικονόμησης Ενέργειας από τους Ο.Τ.Α. (Πρόγραμμα "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ"), για τις οποίες κατέθεσε την υπ' αριθ.: 17443/03-06-2011 ερώτησή στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει ταχύτερα τις σχετικές διαδικασίες υλοποίησής του Ε.Σ.Π.Α. και να άρει τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια είναι εμφανής και στην περίπτωση της δράσης "Εξοικονόμησης Ενέργειας από τους Ο.Τ.Α." του προγράμματος "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ".
Οι σχετικές προτάσεις που αφορούν σε παρεμβάσεις μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης στο αστικό περιβάλλον, με έμφαση στα δημοτικά κτίρια και την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων των Δήμων, υποβλήθηκαν λίγο διάστημα πριν τις εκλογές του 2009 και έκτοτε δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί. Η διαδικασία φαίνεται ότι έχει παγώσει.
Μέσω της απραξίας της η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι αδιαφορεί ή αδυνατεί να κινηθεί προς την κατεύθυνση επίτευξης δύο σημαντικών αναπτυξιακών στόχων :
• Της ορθολογικής υλοποίησης της εθνικής και ευρωπαϊκής στρατηγικής για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στη χώρα.
• Της αποτελεσματικής αξιοποίησης και απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων, που τόσο ανάγκη τους έχει σήμερα η αγορά και ιδιαίτερα ο κατασκευαστικός κλάδος.
Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αφυπνιστεί και να πιστέψει στο σημαντικότερο αναπτυξιακό εργαλείο που έχει σήμερα στα χέρια της, που είναι το Ε.Σ.Π.Α. Οφείλει να τρέξει άμεσα όλες τις απενεργοποιημένες δράσεις, ώστε να ωφεληθούν ενεργειακά οι Δήμοι και η εν γένει αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας".



Dancing with… Petalotis

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Αν ψήφιζε το κοινό στα πρότυπα που ψηφίζουν οι τηλεθεατές για να φύγουν ή να μείνουν κάποια ζευγάρια στο δημοφιλές τηλεοπτικό show, είναι βέβαιο ότι ο Γιώργος Πεταλωτής θα έμενε μέχρι τέλους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είναι ο καλύτερος για τη δουλειά που του έχουν αναθέσει, αλλά κατά γενική ομολογία είναι ο άνθρωπος που κρατάει σε υψηλά επίπεδα θεαματικότητας τα ποσοστά του κυβερνητικού show.
Κάνει αυτό που δεν θα μπορούσε να κάνει κανένας άλλος στη θέση του ώστε να συνεχιστεί να «παίζεται» ένα μέτριο έως κακόγουστο show, και το κάνει πολλές φορές γνωρίζοντας ότι με τις «χορευτικές» του φιγούρες προκαλεί γέλια. Ο Γιώργος Πεταλωτής «χορεύει» στο ρυθμό που παιανίζει η «κυβερνητική μπάντα», εκτελεί με κάθε λεπτομέρεια τη χορογραφία και δεν αφήνει ποτέ το σώμα του να βγει έξω από αυτή. Είναι ο πλέον ακατάλληλος σ’ αυτό που κάνει αλλά ταυτόχρονα και ο μοναδικός που το κάνει τόσο χάλια ώστε να φαίνεται κωμικό.
Η σκηνή όπου κάθιδρος αρπάζει το μικρόφωνο και με δραματικό ύφος προσπαθεί να εμψυχώσει όσους πήγαν να τον θαυμάσουν στο ΚΑΠΗ της Ηλιούπολης, φωνάζοντας με την χαρακτηριστική φωνή του ότι όλοι αυτοί που τον αποδοκίμαζαν είναι «τραμπούκοι της δεξιάς» οι οποίοι θέλουν να «αποπροσανατολίσουν το έργο της κυβέρνησης», είναι όλα τα λεφτά ή όπως θα έλεγε και ο τηλεοπτικός του κλώνος «όλα τα μαλλιά». Αν συνεχίσει έτσι, θα χάσουμε ό, τι μαλλί μας έχει αφήσει ο Παπακωνσταντίνου.



Έρχονται οι “κόκκινοι”;


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Μήπως έχουν τρελαθεί αυτοί οι «Γαλάτες» του ΠΑΣΟΚ, και θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι πίσω από αυτές τις χιλιάδες κόσμου που συρρέουν καθημερινά στο Σύνταγμα, αλλά και σε άλλες πλατείες της χώρας, κρύβονται οι «συνωμότες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ; Μήπως πιστεύουν ότι με το νέο αυτό «αφήγημα» θα μεταβάλλουν την άποψη που έχει σχηματίσει η κοινή γνώμη για τη κυβέρνηση; Είναι προφανές ότι θέλουν να φοβίσουν τους αστούς ώστε να καταστείλουν την οργή τους και συγχρόνως να συκοφαντήσουν ένα υπό εξέλιξη κίνημα το οποίο απέτυχαν να ελέγξουν.
Προσπαθούν λοιπόν αξιοποιώντας όλα τα μέσα και τα… Μέσα να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι εξαιτίας κάποιων απαράδεκτων από κάθε άποψη περιστατικών, κινδυνεύει η Δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός! Η ανοησία σε όλο της το μεγαλείο, αφού αν πράγματι πίσω από τις κινητοποιήσεις βρίσκονταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ τότε σήμερα θα μιλούσαμε για ανατροπή πολιτικού σκηνικού. Διότι αν ο Τσίπρας και η Παπαρήγα είχαν τη δυνατότητα να κινητοποιούν καθημερινά τόσες χιλιάδες κόσμου, ένας εκ των δύο θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει παρά μόνο στη φαντασία κάποιων υπουργών της κυβέρνησης.
Δεν έρχονται οι «κόκκινοι» ούτε έχουν σκοπό να έρθουν γιατί διαθέτουν γνώση και επίγνωση της θέσης τους. Γνωρίζουν μέχρι ποιου σημείου φθάνουν οι δυνάμεις τους και ως εκ τούτου έχουν την πολιτική ωριμότητα να συγκρατούν τις δυνάμεις τους. Απλά το ΠΑΣΟΚ, το πάλαι ποτέ κίνημα της «Αλλαγής», καταφεύγει στη κινδυνολογία αφού δεν έχει πλέον επιχειρήματα να αναστρέψει το κύμα των αγανακτισμένων νοικοκυραίων. Επιδιώκει τα επεισόδια ώστε να στηρίξει την προπαγάνδα του ότι πίσω από αυτά κρύβονται αριστεριστές και διάφοροι άλλοι περιθωριακοί.
Θέλουν να τραβήξουν την προσοχή της κοινής γνώμης μακριά από τη «συνθήκη υποταγής» που ετοιμάζονται να φέρουν προς ψήφιση, και δραματοποιούν κάποια μεμονωμένα περιστατικά ενοχοποιώντας ακόμα και τη βλακεία ορισμένων που με τις πράξεις τους προσφέρουν άλλοθι στη προπαγάνδα της κυβέρνησης. Είναι πασιφανές τι θέλουν να πετύχουν και που το πάνε και γι αυτό χρειάζεται όλοι να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να πέσουν στη παγίδα που στήνουν για να συκοφαντήσουν την πρώτη μετά την μεταπολίτευση γνήσια και αυθόρμητη κινητοποίηση των πολιτών.



Λαϊκό ψήφισμα πολιτών Βόλου

Εδώ και 8 περίπου μέρες, μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας του Βόλου ξύπνησαν και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα αντίστασης και ανυπακοής ενάντια στην κοινωνική- οικονομική και πολιτική εξαθλίωση του Μνημονίου της Τρόικας και της συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής.
Στο πνεύμα των χιλιάδων αγανακτισμένων της Ισπανίας, της πλατείας Συντάγματος όπως και πολλών ακόμα πόλεων της χώρας και όλης της Ευρώπης συνδιαμορφώνουμε το μέλλον μας και συναποφασίζουμε για τη ζωή μας. Οι λαϊκές μας συνελεύσεις, δείχνουν το δρόμο για την πραγματική άμεση δημοκρατία που για χρόνια ολόκληρα μας είχαν στερήσει .
Για πρώτη φορά ο λαός δεν εκπροσωπείται, αλλά αναπαράγει ο ίδιος με άμεσο δημοκρατικό τρόπο τη θέληση του.
Είμαστε άνεργοι και εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες. Πολιτικοποιημένοι και μη. Όλοι όμως έχουμε ως κοινό σκοπό την πάλη για μια καλύτερη ζωή, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για ένα διαφορετικό πολιτικό σύστημα, στο οποίο 8α είμαστε όλοι μέτοχοι και όχι αμέτοχοι.
Κατεβήκαμε γιατί πιστεύουμε και θέλουμε ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Είμαστε εδώ γιατί το αίτημα για ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι αυτό που μας ενώνει.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1. Να φύγει η κυβέρνηση, το μνημόνιο και η τρόικα
2. Το χρέος δεν το δημιούργησε ο λαός, να μην το πληρώσει ο λαός
3. Άμεση πραγματική Δημοκρατία τώρα, για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων. Καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικό σύστημα. Δεν ανεχόμαστε να κλέβουν την ψήφο μας.
4. Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις ΟΤΕ, ΔΕΗ, Λιμάνια, Αεροδρόμια, Δημόσια Γη
5. Δίκαιο φορολογικό σύστημα, μείωση των έμμεσων φόρων, γενναία αύξηση της φορολογίας των πλουσίων. Όχι άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις για το λαό.
6. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα
7. Δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία για όλους
8. Ουσιαστική και άμεση καταπολέμηση της διαφθοράς των πελατειακών σχέσεων των σκανδάλων. Οι βουλευτές εκλέγονται για να υπηρετούν το λαό και όχι να ζουν εις βάρος του.
9. Όχι στα κερδοσκοπικά παζάρια των πολυεθνικών εταιριών που αφήνουν τα ελληνικά προϊόντα να σαπίσουν στα τελάρα, ενώ μας ταΐζουν τρόφιμα από την άλλη άκρη του κόσμου.
10. ΙΣΟΤΗΤΑ- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ- ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Καλούμε όλους τους Βολιώτες να γεμίσουν την παραλία και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στην παραλία.
Δεν θα φύγουμε από την παραλία μέχρι να φύγουμε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: "Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!"

Ο Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβ. Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει για ψήφιση στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ως ένα και μόνο άρθρο, έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η επιβεβαίωση από τον Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή προς ψήφιση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ως ένα άρθρο, συνιστά μια μεθόδευση «εξπρές», που περιφρονεί τη Βουλή, καταστρατηγεί κατάφωρα τον Κανονισμό της και κουρελιάζει το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία.
Η κυβέρνηση, αν επιμείνει σε τέτοιου είδους πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις, το μόνο που θα δείξει είναι πόσο τρέμει, όχι μόνο τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως τα κύματα των λαϊκών αντιδράσεων, που μπορεί να λάβουν τη μορφή μεγαλειώδους ειρηνικής ενωτικής ανατρεπτικής εξέγερσης!



Μπορεί να αποφύγει τις εκλογές;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται αρκετά χρόνια στην ενεργό πολιτική, για να γνωρίζει… δια ζώσης, ότι η αναντιστοιχία λόγων και πράξεων, κάθε άλλο παρά σπάνιο φαινόμενο συνιστά. Όπως συμβαίνει και με τη… διάσταση ανάμεσα στις στοχεύσεις και τις στρατηγικές επιθυμίες ενός πολιτικού, και την πραγματικότητα.
Στο πρόσφατο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, ξεκαθάρισε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία που ξεκίνησε το 2009. Στο διάγγελμά του, το βράδυ της ίδιας ημέρας, επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Το… repeat έγινε και από την Αγία Λαύρα την προηγούμενη Κυριακή. Στο δε, ίδιο μήκος κύματος, κινούνται και οι πολιτικές διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι εύλογο να μην επιθυμεί ο Πρωθυπουργός εκλογές, σε ένα περιβάλλον όπου η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν ήδη προσπεράσει, το Κίνημα των «Αγανακτισμένων» στοχοποιεί πρωτίστως την Κυβέρνηση, η κοινωνική δυσφορία κοχλάζει, και το ΠΑΣΟΚ… κάνει ασκήσεις εσωκομματικών ισορροπιών, με επιστολές «αγωνίας».
Το δομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι η προοπτική να προσέλθει στις κάλπες, ως αρχηγός ενός «στρατού ατάκτων». Που θα έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην επόμενη ημέρα, και όχι στην εκλογική μάχη. Με ό, τι θα συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τη στοχοπροσήλωσή τους, στον αγώνα πολιτικής επιβίωσης του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας.
Στο ερώτημα αν ο Πρωθυπουργός θέλει εκλογές, η απάντηση έχει ήδη δοθεί, και είναι αρνητική, μετά αυταπόδεικτης ειλικρίνειας. Το πραγματικό ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει ο Γιώργος Παπανδρέου όμως, είναι άλλο: Μπορεί να αποφύγει τις εκλογές, εδώ που έφτασαν τα πράγματα;



Από Δευτέρα σε αργία ο Π.Ψωμιάδης

Είναι οριστικό. Από την ερχόμενη Δευτέρα ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας τίθεται σε αργία αφού η γενική γραμματεία της αποκεντρωμένης περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας έλαβε σήμερα και καθαρογραμμένη την απόφαση του εφετείου για την καταδίκη του Π.Ψωμιάδη σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή για μείωση προστίμου σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και την Δευτέρα ο γ.γ. Θ.Σώκος θα κοινοποιήσει την απόφασή του με την οποία θα θέτει σε αργία τον Π.Ψωμιάδη.
Seleo.gr News

“Καταργήθηκε” ο Παπακωνσταντίνου!


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Μια παράπλευρη «είδηση» που πριμοδοτεί η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο, έχει να κάνει με την επιχειρησιακή «κατάργηση» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου περνάει πλέον σε πρώτο πλάνο, για μια υπόθεση στην προεργασία της οποίας είχε συμμετοχή ο Υπουργός Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός ωστόσο έκρινε ότι η συγκυρία της στιγμής απαιτεί να πάρει ο ίδιος πάνω του τον επικοινωνιακό αντίκτυπο της συνάντησης με τον πρόεδρο του Eurogroup, από την οποία προσδοκάται να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Για όσους κατανοούν τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες, και το πώς βλέπει ο Πρωθυπουργός το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, είναι προφανές ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποσύρεται σταδιακά από το προσκήνιο. Στον επικείμενο ανασχηματισμό άλλωστε, η θέση του «τσάρου» της οικονομίας αναμένεται να περάσει σε άλλα χέρια, είτε αμιγώς πολιτικά (Βενιζέλος, Χρυσοχοϊδης, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου προβάλλουν ως επικρατέστεροι διάδοχοι), είτε σε τεχνοκράτη από τον χώρο της οικονομίας (Ταμβακάκης, Χαρδούβελης).
Η πολιτική σχέση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ωστόσο, έχει βαθιές ρίζες, και έτσι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει να μην «τσαλακώσει» τον μέχρι σήμερα Υπουργό Οικονομικών, και θα τον μετακινήσει σε άλλη θέση.



Τώρα μιλάμε εμείς! Κάλεσμα για πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό στις 5 Ιουνίου

Από τις 25 Μαϊου, χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μάς ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι!

Ψηφίσματα Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος 2 Ιουνίου 2011

1. Τώρα μιλάμε εμείς! Κάλεσμα για πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό στις 5 Ιουνίου
Από τις 25 Μαϊου, χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μάς ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι!
Ταυτόχρονα, ανάλογες κινήσεις γίνονται παντού στην Ευρώπη. Την Κυριακή 5 Ιουνίου συντονίζουμε πανευρωπαϊκά το βηματισμό μας και δίνουμε ραντεβού στις 6:00 στο Σύνταγμα , σε όλες τις πλατείες της χώρας, και παντού στην Ευρώπη . Πρέπει να ακουστεί παντού δυνατά η φωνή μας:
-γιατί δεν μπορεί να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές-το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε,
-γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί,
-γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς τη διαρκή τρομοκρατία της ανεργίας.
-γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο.
-γιατί η δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων,
-γιατί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει.
Η οργανωμένη παραπληροφόρηση δεν μας φοβίζει. Θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με άλλο προσωπείο όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, τρόικα, κυβερνήσεις, τράπεζες και όσοι μάς εκμεταλλεύονται. Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά μέχρι Ταραχή να πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα να υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου..

Άμεση δημοκρατία τώρα!

Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος-2 Ιούνη 2011


2. Οι επόμενες Λ.Σ. της πλατείας Συντάγματος μέχρι την Κυριακή 5 Ιουνίου να ασχοληθούν με το παρακάτω θέμα: Πώς θα οργανωθούν από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου 2011 συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες της πόλης με αφίσες που να εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου. Στη συνέχεια, να πραγματοποιηθούν πορείες, που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου.




“Σκέτο” Γιώργος ή Παπανδρέου;


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Σήμερα στο Λουξεμβούργο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει να «πάρει πάνω του» το θέμα της εξεύρεσης λύσης στο ελληνικό πρόβλημα. Γι’ αυτό άλλωστε και… ξέχασε στην Αθήνα τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ώστε να συναντηθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και να πιστωθεί τη διαφαινόμενη αίσια έκβαση μιας μακράς περιόδου διαπραγματεύσεων, ζυμώσεων, συζητήσεων και άγχους.
Στο πίσω μέρους του μυαλού του ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης. Η χθεσινή επιστολή… αγανάκτησης, των 16 βουλευτών, που χρεώνονται σε συγκεκριμένο εσωκομματικό πόλο, έφερε το Μέγαρο Μαξίμου στα όριά του. Όχι τόσο για το περιεχόμενό της, όσο για τη χρονική συγκυρία εκδήλωσης της πρωτοβουλίας. Τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός προετοιμαζόταν για μια εθνική μάχη στο Λουξεμβούργο, από τη νικηφόρα έκβαση της οποίας θα ωφεληθεί και το ΠΑΣΟΚ. Κάτι σαν… unfair, δηλαδή.
Σε πείσμα εκείνων που δεν σταμάτησαν ποτέ να αμφισβητούν τις ικανότητές του, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποδειχθεί survivor. Με την υπόθεση Οτσαλάν, βγήκε στον αφρό, τη στιγμή που ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Αλέκος Παπαδόπουλος έπαιρναν τον δρόμο της εξόδου. Εδραίωσε ένα διεθνές προφίλ, και «ανάγκασε» τον Κώστα Σημίτη να του παραδώσει το 2004 το ΠΑΣΟΚ… σε συσκευασία μιας χρήσης, παρακάμπτοντας τους τουλάχιστον 10 «πρωθυπουργίσιμους», οι οποίοι περίμεναν τη σειρά τους. Έχασε τις εκλογές του 2007, αμφισβητήθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και όμως κατάφερε να μην χάσει «το μαγαζί». Και το 2009, κέρδισε τις εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν». Που δεν υπήρχαν…
Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του, και το ξέρει. Κυρίως διότι ο άλλοτε συγκάτοικος στο Πανεπιστήμιο, Αντώνης Σαμαράς, κερδίζει κάθε μέρα πόντους στο ισοζύγιο εξουσίας, και δείχνει να περνάει μπροστά. Μέσα στο ΠΑΣΟΚ όμως, ο Γιώργος… έχει τον τρόπο του.
Επιστρέφοντας από το Λουξεμβούργο, θα μπορεί να χαράξει με καθαρό μυαλό τις επόμενες κινήσεις του. Αν στη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Ιουνίου, επιβεβαιωθεί η πολιτική δέσμευση της Ευρώπης να στηρίξει την Ελλάδα ως το 2014, θα έχει απεγκλωβιστεί από ένα μεγάλο βραχνά. Και θα μπορεί να ξεκινήσει επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς, σαν το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα, ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος. Πιθανότατα μέχρι τότε θα έχει κάνει ανασχηματισμό. Που θα τον πάει στις εκλογές, οι οποίες μάλλον δεν θα αργήσουν. Αφού πρώτα θα έχει λύσει τους λογαριασμούς του με τους «αγανακτισμένους» εντός του ΠΑΣΟΚ. Όπως άλλωστε έλεγε χθες μια εμβληματική φυσιογνωμία του Κινήματος, όταν πληροφορήθηκε τα της επιστολής… «Δεν τον λένε σκέτο Γιώργο. Αλλά Παπανδρέου».