Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Βίντεο από την συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη

Πήρε προβάδισμα ο ΠΑΟΚ για την Ευρωλίγκα

 Επικράτησε με 76-74 του Άρη
Σε έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη πρώτο «μικρό τελικό» της Α1 Ανδρών, ο ΠΑΟΚ «προστάτευσε» την έδρα του και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου επικράτησε 76-74 του Άρη και την Κυριακή θα παραταχθεί στο Αλεξάνδρειο με στόχο το 2-0. Στον αντίποδα, οι «κίτρινοι» θα παλέψουν για την ισοφάριση της σειράς.



Προς ενημέρωση δική σας και των φίλων σας

Προς όσους χρησιμοποιούν Facebook
"Την Παρασκευή το Facebook θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες μας σε διαφημίσεις που θα φαίνονται στην αρχική σελίδα των φίλων μας. Είναι νόμιμο και αναφέρεται στα ψιλά γράμματα όταν φτιάχνουμε το λογαριασμό μας. Για να το σταματήσουμε, κάνουμε το ακόλουθο: Λογαριασμός - Ρυθμίσεις λογαριασμού. Μετά κάνουμε "κλικ" στη καρτέλα Διαφημίσεις Facebook, επιλέγουμε Επεξεργασία ρυθμίσεων για διαφημίσεις τρίτων και μετά"κανείς" στο μενού και αποθήκευση αλλαγών".

Απειλούν (πάλι) να κλείσουν την κάνουλα…

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σκηνικό αναστάτωσης, σύγχυσης και φόβου, διαμορφώνουν οι επίσημες δηλώσεις της εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κάρολαϊν Άτκινσον και του Προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αναφορικά με την ομαλή συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας, στη βάση του χρονοδιαγράμματος που προκύπτει από το Μνημόνιο το οποίο υπέγραψε η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου με την τρόικα, το 2010.
Η κα Άτκινσον δήλωσε ότι το Ταμείο δεν μπορεί να συνεχίσει να δανείζει χρήματα στην Ελλάδα, μέχρι να του παρασχεθούν εγγυήσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους, ότι οι ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας μας μέχρι το 2012, θα καλυφθούν πλήρως.
Η απάντηση από την πλευρά των… Ευρωπαίων εταίρων, ήρθε δια στόματος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του Προέδρου του Eurogroup ο οποίος δήλωσε πολύ πρόσφατα ότι δεν θεωρεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο, τασσόμενος υπέρ μιας ήπιας αναδιάρθρωσης. Ο «Mr. Euro» λοιπόν, παραδέχτηκε ότι από τη στιγμή που η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να παράσχει σήμερα τέτοιες εγγυήσεις, και το ΔΝΤ θα επιμείνει στην άρνησή του, η Ε.Ε. θα πρέπει να αυξήσει τη χρηματοδότησή της προς την Ελλάδα. «Αυτό όμως δεν είναι δυνατόν να συμβεί, καθώς κάποια κοινοβούλια όπως στη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία, δεν είναι έτοιμα για κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.



Βίντεο από την Συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την συγκέντρωση των πολιτών στον χώρο γύρο από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Σε λίγο βίντεο



OXI στον εκβιασμό Παπούλια

Ωμό πολιτικό εκβιασμό επιχειρεί η τρόικα, σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και τον κ.Κάρολο Παπούλια.Ο στόχος τους; Να ρίξουν στον λάκο της συναίνεσης τον αρχηγό της ΝΔ, κ.Σαμαρά ,την κ.Παπαρήγα και τον κ.Κουβέλη. Ντροπή, κύριε Παπούλια που παίζετε σ'επικοινωνιακά παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού που οφελούν τους brockers και την τρόικα.
ΟΧΙ, κύριε Σαμαρά. Έχετε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ως αυριανός πρωθυπουργός ν'αρνηθείτε τον εκβιασμό του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και νυν Προέδρου της Δημοκρατίας. Όχι και στη συναίνεση. Όχι και στην κυβέρνηση προσωπικοτήτων.
Όχι, κύρια Παπαρήγα. Όχι σε αυτούς που θέλουν έρμαιο τον ελληνικό λαό και τον βαστούν μ' ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ διλλήματα στα σπίτια του ( ως πότε; ήδη έχει αρχίσει και ξυπνά η κοινωνία).
ΟΧΙ, κύριε Κουβέλη. Είστε πολιτικός που διαχώρισε την θέση του από το Μνημόνιο που καθιστά πλουσιότερους τους brockers και τις τράπεζες της Γερμανίας και της Γαλλίας και φτωχότερο τον Έλληνα πολίτη. ΌΧΙ στους εκβιαστές που σας ήθελαν "εξαπτέρυγο", αλλά μέχρι στιγμής τους διαψεύδετε.
ΟΧΙ, κύριε Τσίπρα. Όχι σε όσους υπονομεύουν την κοινωνία και δημιουργούν ενοχικά σύνδρομα. Όχι στον ΕΚΒΙΑΣΤΗ και τους συναυτουργούς του.
Όχι κύριε Παπούλια. Όσο και να τεθούν εκβιαστικά διλλήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση και στις πολιτικές δυνάμεις , δεν πρόκειται να ενδώσουν. Απλώς, μπαίνετε στα κάδρα που θα ξηλωθούν. Από την ιστορία και τον ελληνικό λαό...Κρίμα
politicsnews

10ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥΠΟΝΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Σήμερα το βράδυ στις 21:00 όλοι στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης


Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)

Επίσκεψη στήριξης στους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ της βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ που βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις διεκδικώντας τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της εταιρείας και την καταβολή των δεδουλευμένων τους επισκέφτηκε η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενη από κλιμάκιο μελών της επιτροπής εργασιακών του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν ως πρώτο βήμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης ως μέσο για την καταβολή των χρημάτων που τους οφείλονται, για την απαραίτητη διαδικασία απόκτησης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας της ΕΛΒΟ και για την εξόφληση των οφειλών της εταιρείας προς τους προμηθευτές. Τελικά σήμερα, ύστερα από πίεση των εργαζομένων, το ελληνικό δημόσιο ενέκρινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 27 εκ. ευρώ αντί για 35 που ζητούσε το σωματείο.
Με βάση τη θετική αυτή εξέλιξη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις της επεσήμανε: «Ο αγώνας για μια δημόσια, βιώσιμη και σύγχρονη ΕΛΒΟ πρέπει να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση, με το άνευ προηγουμένου ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δανειστών, επιχειρεί να οδηγήσει στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ και να “δωρίσει” στο κεφάλαιο στρατηγικές επιχειρήσεις της χώρας που άπτονται του ευαίσθητου χώρου της εθνικής άμυνας. Ο αγώνας του ελληνικού λαού ενάντια στις μνημονιακές επιταγές της κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την οριστική ματαίωσή τους».



Η σεναριολογία “χορεύει”


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η αυριανή Παρασκευή εξελίσσεται σε μια από τις κρισιμότερες «στιγμές στο χρόνο», για την Ελλάδα που δυσκολεύεται να ανασάνει από τη βαθιά κρίση την οποία βιώνουμε. Η αναγγελία της έκτακτης σύσκεψης Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Κάρολο Παπούλια, διαμορφώνει ένα δραματικό σκηνικό, και πυροδοτεί σενάρια και φήμες.Μετά τα ραντεβού του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από όσα είπε, έδειξε να πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια για πολιτικές συμπτώσεις και συνθέσεις, ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα.
Η «ακτινογραφία» από την οποία πέρασαν χθες τα μέλη της τρόικας, την πρόταση ελπίδας του Αντώνη Σαμαρά, στο «Ζάππειο 2», δείχνει ότι οι Βρυξέλλες αναζητούν έναν άλλο οδικό χάρτη, ώστε να δοθεί ρεαλιστική λύση στην κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και απειλεί με «σεισμό» το οικοδόμημα της ευρωζώνης.
Την «αγωνία» της Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη να μας ενημερώσει ότι ελλοχεύει άμεσα ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ΟΝΕ, διαδέχτηκαν οι δηλώσεις Μέρκελ και Σόιμπλε, που έδειξαν ότι η Γερμανία προτάσσει το σενάριο στήριξης της Ελλάδας, όχι όμως χωρίς θυσίες.
Ο δε Γιώργος Παπανδρέου, από το Παρίσι όπου βρέθηκε, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αφεθεί ήσυχη να δώσει τη μάχη, προκειμένου να σταθεί στα πόδια της, και να ξεπεράσει το σημερινό αδιέξοδο.
Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η αυριανή συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, η σεναριολογία… άρχισε να χορεύει. Από τις πρόωρες εκλογές μέχρι την κυβέρνηση προσωπικοτήτων, και ενώ η Αριστερά δείχνει διστακτική ως προς το να αποδεχθεί την πρόσκληση, και να είναι παρούσα στο Συμβούλιο Αρχηγών. Εν αναμονή των εξελίξεων…



Πτώμα σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε στις όχθες της Κορώνειας

Με ένα αποτρόπαιο θέμα ήρθε αντιμέτωπος κάτοικος της περιοχής γύρω απο την λίμνη Κορώνεια, όταν βρήκε σαπωνοποιημένα ανθρώπινα μέλη, στις όχθες της λίμνης. Ο άντρας ειδοποίησε αμέσως αστυνομικούς του Τμηματος Λαγκαδά και...του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής, οι οποίοι και τα περισυνέλλεξαν. Απο έρευνες που ακολούθησαν στην περιοχή με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, βρέθηκε χτες το πρώμα άνδρα,αγνώστου ταυτότητας, σε προχωρημένη σήψη. Το πτώμα μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, όπου και να γίνει η νεκροτομή, ενώ διενεργείταιο προανάκριση.

Νίκος Χουντής : Η Επίτροπος Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψαρεύει σε θολά νερά

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «105,5 στο Κόκκινο» (Νίκος Παπαδημητρίου) ερωτηθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της κ. Δαμανάκη, είπε μεταξύ άλλων :
« Η κ. Επίτροπος Αλιείας με τις δηλώσεις της ψαρεύει σε θολά νερά. Συμμετέχει στην εκστρατεία τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού, ώστε να αποδεχθεί τα σκληρά μέτρα, που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Προκειμένου να δεχθεί ο Ελληνικός λαός την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας η κ. Επίτροπος θέτει ψευτοδιλήμματα, διλήμματα επιπόλαια και τρομοκρατικά. Απ’ ότι φαίνεται τρομάζει την τρόϊκα και την κυβέρνηση η κοινωνική αντίδραση στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρώπης.»








ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή ΔΡΑΧΜΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΤΑ CDS (και να ρίξουν την ευθύνη στην “λαϊκή ετυμηγορία”)!

Αυτό θα είναι το θέμα της έκτακτης σύσκεψης, γι’ αυτό δεν διέψευσε τις αηδίες της Δαμανάκη ο ΓΑΠ. Την ίδια στιγμή που τις διέψευσε για πρώτη φορά στα χρονικά η κομισιόν!
Με αυτό το πρόσχημα, θα τεθεί στον λαό το δημοψήφισμα, ώστε μετά το αποτέλεσμα που φυσικά θα είναι ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, να βρουν αφορμή για το πολυπόθητο Credit Event και να θησαυρίσουν οι τοκογλύφοι – brokers – κάτοχοι CDS!
Εμείς φταίμε βέβαια, αφού τους ανθρώπους που λήστεψαν την χώρα με τα Swaps και το χρηματιστήριο, ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ. Και να ξανακλέψουν την χώρα μέσω των CDS.
Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος είναι βαρύτατες. Όποιος συναινέσει στην παγίδα που στήνουν στον Ελληνικό λαό με το δημοψήφισμα – απάτη, θα είναι συνένοχος.Όσο γι’ αυτούς όλους, την απάντηση την έχουμε δώσει από την αρχή της σκευωρίας. HORCA!Σε λίγο αναλυτικό αφιέρωμα για το πως κινήθηκαν οι επίορκοι της κυβέρνησης για να μας οδηγήσουν στην χρεωκοπία – και κάποιους άλλους στα αμύθητα πλούτη
olympiada

Καστανίδης και Μαγκριώτης κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού Θεσσαλονίκης (Βιντεο)

Καστανίδης και Μαγκριώτης κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού Θεσσαλονίκης (Βιντεο) Όχι τώρα βέβαια αλλά το 2008 όταν ήταν και οι δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης και αντιδρούσαν στις προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. ΑΧ !!! πως αλλάζουν οι καιροί. Δείτε το βίντεο

Seleo.gr Newsletter




Βούλιαξε η Αθήνα και οι μεγάλες πόλεις

Η διαμαρτυρία συνεχίζεται σήμερα παντού.Εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών έστειλαν το μήνυμα του ΤΕΛΟΥΣ στο οικονομικοπολιτικό καθεστώς που λυμαινεται τη χώρα για δεκαετίες.Το stopcartel tv στην πρώτη γραμμή στο Σύνταγμα.
Μια πρωτόγνωρη και αυθόρμητη λαοθάλασσα κατέκλεισε χθές το βράδυ όλη την κεντρική Αθήνα.Από τις στήλες του Ολυμπίου Διός μέχρι την Ομόνοια ,χιλιάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν δυναμικά αλλά και ειρηνικά προκειμένου να στείλουν το ξεκάθαρο μήνυμα του ΤΕΛΟΥΣ στους οικονομικούς εξουσιαστές του τόπου και στο πολιτικό τους προσωπικο΄..
Τόσο στην Αθήνα, όσο και στις πόλεις σε όλη την Ελλάδα,οι πολίτες διέλυσαν χθές και τον τελευταίο μύθο του σάπιου καθεστώτος που μιλούσε για συναίνεση η συμφωνία των πολιτών στις πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στην κατάρρευση.Θεσσαλονίκη,Πάτρα,Ηράκλειο Βόλος και όλες οι μεγάλες πόλεις τράνταξαν χθές μεγαλοεπιχειρηματίες και τους πολιτικούς τους και τους έδειξαν την έξοδο από τη ζωη της χώρας.
Το STOPCARTEL TV βρισκόταν καθ όλη τη διάρκεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, στη συμβολή της Λ.Αμαλίας και Γεωργίου και μετέδιδε ΖΩΝΤΑΝΑ τις εξελίξεις.Πρώτο μετέδωσε και κατήγγειλε στον αέρα τον αποκλεισμό των κινητών τηλεφώνων σε όλη την περιοχή.Επί μία ώρα η COSMOTE η οποία ελέγχεται από τους Γερμανούς είχε διακόψει την ασύρματη σύνδεση με το ιντερνετ,με αποτέλεσμα την καθυστέρηση έναρξης της ζωντανής μετάδοσης.
Η συγκέντρωση θα συνεχιστεί και σήμερα.
stopcartel Newsdesk



ΣΥΡΙΖΑ: " Η πολιτεία στηρίζει τα κέρδη των μετόχων του ΟΑΣΘ σε βάρος των πολιτών".

Στο ΦΕΚ Β406/16.03.2011 δημοσιοποιήθηκε η κυβερνητική απόφαση της 22.02.2011, την οποία υπογράφουν οι κ.. υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η οποία περιλαμβάνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΣΘ για την τρέχουσα περίοδο. Για πρώτη φορά από το 2000 και κατά παράβαση των όσων προβλέπει ο Ν. 2898/2001, ο οποίος ρυθμίζει τους όρους συνεργασίας του ΟΑΣΘ και του ελληνικού δημοσίου, δεν παρέχονται αναλυτικά μεγέθη για τις δαπάνες του ΟΑΣΘ.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων επέφερε αύξηση των εσόδων κατά 9 περίπου εκατομμύρια ευρώ και αντίστοιχη μείωση της κρατικής επιχορήγησης. Ακόμη και με την μερική αυτή δημοσιοποίηση των προϋπολογιστικών μεγεθών εξάγεται το συμπέρασμα πως τα κέρδη του ΟΑΣΘ αυξάνονται σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης σε βάρος των πολιτών. Δηλαδή η αύξηση των κομίστρων επιβαρύνει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μετανάστες, τους φοιτητές και τους μαθητές, οι οποίοι είναι οι βασικοί χρήστες των αστικών συγκοινωνιών. Τίθεται έτσι υπό αμφισβήτηση το νόημα της συνεργασίας του Δημοσίου και του ΟΑΣΘ, αφού η κρατική επιχορήγηση φαίνεται να προστατεύει και να αυξάνει τα κέρδη των μετόχων, χωρίς να αποτρέπεται η αύξηση των κομίστρων για τους πολίτες.
Παράλληλα, η μη δημοσιοποίηση της αναλυτικής κατάστασης των οικονομικών του ΟΑΣΘ εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Καθιστά τη σύμβαση ανάμεσα στο Δημόσιο και στον ΟΑΣΘ αδιαφανή και αναξιόπιστη. Χωρίς τη δημοσιοποίηση των ισολογισμών, του μετοχολογίου κτλ. προκύπτουν απορίες σχετικά με την ακριβή και τεκμηριωμένη δικαιολόγηση των δαπανών, στη βάση των οποίων καταβάλλεται και η δημόσια χρηματοδότηση.
Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ετήσια έκθεση 2009 του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που δημοσιεύτηκε στην Αθήνα τον Μάιο του 2010 εκκρεμεί το πόρισμα για τον ΟΑΣΘ, δίχως να αναφέρεται ο λόγος της καθυστέρησής του.
Επειδή η οικονομική συμβολή του δημοσίου στον ΟΑΣΘ στόχο έχει τη διατήρηση χαμηλών εισιτηρίων για τους πολίτες και τη διασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, και όχι την αύξηση του επιχειρηματικού κέρδους των μετόχων,
Επειδή η αύξηση της τιμής της βενζίνης και η οξύτατη κοινωνική κρίση έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της χρήσης των αστικών λεωφορείων και συνακόλουθα των εσόδων του ΟΑΣΘ,
Επειδή τα κόμιστρα του ΟΑΣΘ έχουν ήδη αυξηθεί δύο φορές, επιβαρύνοντας την καθημερινή μετακίνηση των πολιτών,
Επειδή οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν την ακριβή οικονομική κατάσταση ενός οργανισμού τον οποίο χρηματοδοτούν είτε άμεσα ως επιβάτες είτε έμμεσα ως φορολογούμενοι,
Επειδή η κυβερνητική πολιτική έχει θέσει κατ’ επανάληψη ως στόχο της τη διαύγεια και τη διαφάνεια,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί,

1) Για ποιον λόγο φέτος για πρώτη φορά δεν δημοσιοποιούνται τα αναλυτικά μεγέθη του καθορισμού δαπανών, εσόδων, αντισταθμιστικής καταβολής χρήσης 2011 στον ΟΑΣΘ;
2) Προτίθενται τα εμπλεκόμενα Υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην αναλυτική δημοσιοποίηση των ανωτέρω στοιχείων;
3) Προτίθενται να προχωρήσουν στη μείωση των τιμών των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών, που καθιστούν τη χρήση τους αβάστακτη, πλέον, πολυτέλεια για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και στην κατάργησή τους για τις ιδιαίτερα ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες όπως οι άνεργοι, τα άτομα με αναπηρία κλπ;

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Παρακαλούμε να μας κατατεθεί το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον ΟΑΣΘ. Σε περίπτωση που το πόρισμα δεν έχει ολοκληρωθεί, που οφείλεται η καθυστέρηση αυτή;
Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές:
Τάσος Κουράκης
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου
Δημήτρης Παπαδημούλης

Μήπως οι Γερμανοί αποφάσισαν να μας σώσουν;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μπορεί οι Βρυξέλλες να λογίζονται ως το κέντρο της Ευρώπης, η πολιτική και οικονομική καρδιά της Γηραιάς Ηπείρου ωστόσο, χτυπάει στο Βερολίνο. Και, σε αντίθεση με την ιστορική φράση του Όσκαρ Λαφοντέν, δεν χτυπάει Αριστερά.
Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι αυτή τη στιγμή το δίδυμο εξουσίας που κινεί τα νήματα στην Ευρώπη, επομένως και στην ευρωζώνη. Γι’ αυτό και η όποια οδός διαφυγής της Ελλάδας από μια κρίση χρέους που εξελίχτηκε σε κρίση εθνικού προσανατολισμού, περνάει αναπόφευκτα από το Βερολίνο, τις επιλογές και τις στοχεύσεις μιας πρώην Ανατολικογερμανίδας, και του σημαντικότερου Γερμανού πολιτικού μετά τον Χέλμουτ Κολ, που εξαιτίας μιας δολοφονικής επίθεσης καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι.
Στις Συνόδους Κορυφής, στα Συμβούλια Eurogroup και Eco/Fin, στις συνεδριάσεις του ΕΛΚ, στις τηλεδιασκέψεις με το ΔΝΤ, η αύρα εκείνου που έχει τον «τελευταίο λόγο», είναι διάχυτη για τη σύγχρονη Γερμανία. Που κατάφερε, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, να κερδίσει πολύ περισσότερα από όσα προσδοκούσαν μοιραίοι ηγέτες άλλων εποχών, που έσυραν την ανθρωπότητα σε δυο Παγκοσμίους Πολέμους.
Στον αθλητισμό λένε ότι στο ποδόσφαιρο αγωνίζονται πολλοί, αλλά στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί. Το ευφυολόγημα δεν απέχει αρκετά από το να καταστεί ζώσα πραγματικότητα στη σύγχρονη Ευρώπη. Και η συγκυρία τα έφερε έτσι, ώστε στο επίκεντρο να βρίσκεται η Ελλάδα.
Αν ακούσει και διαβάσει λοιπόν κανείς προσεκτικά όσα είπαν τις τελευταίες ώρες η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα διαγνώσει πίσω από φαινομενικά άτεγκτες συμπεριφορές, την πολιτική απόφαση «να μην αφεθεί η Ελλάδα να κυλίσει στον γκρεμό». Προφανώς επειδή σε μια τέτοια κατρακύλα… δεν θα είμαστε μόνοι μας, σε κάθε περίπτωση ωστόσο δεν αναιρείται η πρόθεση του Βερολίνου να «βάλει πλάτη» στην Αθήνα, αφού πρώτα μας έχει στριμώξει σε υπερθετικό βαθμό.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος μίλησε ενώπιον κομματικών στελεχών του CDU. Και ενώ, σε μια αντίστοιχη μάζωξη την προηγούμενη εβδομάδα, είχε δείξει πλήρη αποστροφή για ο, τιδήποτε έχει σχέση με τη χώρα μας, μεταξύ των οποίων και με τις… διακοπές των Ελλήνων, αυτή τη φορά τάχθηκε υπέρ της χορήγησης πρόσθετης βοήθειας, και κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους. «They need more time», θα έλεγε στη θέση της ο Μπαράκ Ομπάμα, αν δεν το έχει ήδη πει, στο περιθώριο των παρασκηνιακών επαφών για το «G8».
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανέλαβε και πάλι να μιλήσει ως φωνή του ρεαλισμού, με σαφή ευρωκεντρικό προσανατολισμό. Δήλωσε ότι δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια στήριξης της Ελλάδας, ζήτησε να ενισχυθούν οι επενδύσεις στη χώρα μας, και εξήγησε με λόγια που κατάλαβαν όλοι, το γιατί μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα συνιστούσε σενάριο τρόμου για την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. «Πιθανότατα θα έχει πιο δραματικές συνέπειες ακόμη και από την πτώση της Lehman Brothers. Δεν έχουμε εμπειρία του τι θα συμβεί αν κηρύξει στάση πληρωμών, μια χώρα που είναι μέλος νομισματικής ένωσης», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Θυμηθείτε μόνο ότι στο dna των Γερμανών, έχει καρφιτσωθεί η εργατικότητα βάσει μεθόδου. Οι στρατηγικές στοχεύσεις που στηρίζονται σε ρεαλιστικούς υπολογισμούς. Η αξιοποίηση της εμπειρίας, για να αποφεύγονται δυσάρεστες εκπλήξεις. Λίγο δύσκολο δεν είναι να άφηναν να ζήσουν μια δυσάρεστη έκπληξη με το θέμα της Ελλάδας;



Η Τρόικα ζητά τη μείωση των «εγγυημένων» τιμών για τους παραγωγούς ενέργειας (Α.Π.Ε.)


 Αποκαλυπτική ερώτηση Ν. Χουντή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ενώ δεκάδες χιλιάδες αγρότες και άλλοι ιδιώτες έχουν επενδύσει τα χρήματά τους και έχουν χρεωθεί σε τράπεζες μετά από προτροπή των κυβερνήσεων και μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, σε παραγωγή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) βασιζόμενοι κυρίως στις «εγγυημένες» τιμές που πρόσφερε η Δ.Ε.Η., η Τρόικα φαίνεται ότι ζητά ήδη την μείωση των «εγγυημένων τιμών» ακόμα και στα υφιστάμενα συμβόλαια.
Αυτό αποκαλύπτει με ερώτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.
Πιο συγκεκριμένα, ξεκινώντας την ερώτηση του ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, παραθέτει άρθρο του Μνημονίου της Πορτογαλίας με τίτλο « Καθεστώτα Στήριξης για την παραγωγή ενέργειας στο πλαίσιο του ειδικού καθεστώτος (συν- παραγωγή και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας)» , τονίζοντας ότι: «Στο Μνημόνιο (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ) με την Πορτογαλία, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι: «5.9. Για τα υφιστάμενα συμβόλαια των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε.), να αξιολογηθεί η δυνατότητα να συμφωνηθεί η επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων με σκοπό χαμηλότερα τιμολόγια για την τροφοδότηση του δικτύου με την παραγόμενη ενέργεια (feed-in tariff) 5.10. Για τις νέες συμβάσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να αναθεωρηθούν προς τα κάτω τα τιμολόγια τροφοδότησης και να διασφαλίσουν ότι οι τιμές δεν αποζημιώνουν υπέρ το δέον τους παραγωγούς …»
Στη συνέχεια της ερώτησής του ο Ν. Χουντής, τονίζει ότι υπάρχουν ήδη δημοσιεύματα ότι « οι Βρυξέλλες συζητούν κατά πόσον αντέχει η ελληνική οικονομία σε συνθήκες ύφεσης και μνημονίου να προσφέρει τις υψηλές εγγυημένες τιμές που προσφέρει για Α.Π.Ε».; και καλεί την Κομισιόν να απαντήσει, αν υπάρχουν συζητήσεις για επαναδιαπραγμάτευση των παλαιών συμβολαίων και μείωση των εγγυημένων τιμών Α.Π.Ε. και στην Ελλάδα, και καταγγέλλει την Κομισιόν, ότι οι μεθοδεύσεις αυτές πλήττουν καίρια την προστασία του περιβάλλοντος και τους διακηρυγμένους ευρωπαϊκούς στόχους για μείωση της εξάρτησης από υδρογονάνθρακες, για μείωση των αερίων θερμοκηπίου και για εξοικονόμηση ενέργειας έως το 2020.






Διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και προστασία βασικών εργασιακών δικαιωμάτων στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων, ζήτησε ο Κ. Πουπάκης σε σχετική ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην Ελλάδα μετά την υπαγωγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης και την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων, ασκείται ιδιαίτερη πίεση για άμεσες και βεβιασμένες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη αφενός τη δυσμενή χρηματοπιστωτική συγκυρία και το συνεπαγόμενο κίνδυνο για περιορισμένα οφέλη της χώρας, και αφετέρου την έντονη ανησυχία για νέα έκρηξη της ανεργίας, με τραγικές επιπτώσεις για τη βιωσιμότητα των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και αρωγής, ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης κατέθεσε σχετική γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής δήλωσε σχετικά: «Η αναβάθμιση της λειτουργίας των κρατικών επιχειρήσεων και η αναζήτηση στρατηγικών συμμαχιών, στο βαθμό που δε θίγεται το δημόσιο συμφέρον και διασφαλίζεται ο έλεγχος του κράτους όπου απαιτείται, είναι βασικές και απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου αυτές να ανταποκριθούν με επάρκεια στις ανάγκες του διεθνούς ανταγωνισμού. Οι όποιες αποκρατικοποιήσεις, σύμφωνα με τις παραπάνω προϋποθέσεις, όμως, πρέπει να πραγματοποιούνται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της παραγωγικής βάσης των επιχειρήσεων με ταυτόχρονη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Εισπρακτικές λογικές που επιβάλλουν μέσα σε κλίμα γενικότερου πανικού, την πώληση όσο-όσο, ακόμα και των πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων, σε μια περίοδο μάλιστα που η αξία των μετοχών τους υπολείπεται σημαντικά της πραγματικής τους αξίας, στρέφονται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα και σοβαρό στρατηγικό σχεδιασμό το κορυφαίο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως οι επιχειρήσεις αυτές είναι περιουσία του ελληνικού λαού, εθνικά κεφάλαια, βασικοί άξονες κοινωνικής και τιμολογιακής πολιτικής. Η όποια αξιοποίησή τους πρέπει να διασφαλίζει τα μέγιστα δυνατά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Υπάρχουν προτάσεις που συνδυάζουν την επανεκκίνηση της οικονομίας με την ανακούφιση της κοινωνίας. Όσο η κυβέρνηση αρνείται να τις υιοθετήσει τόσο καταδικάζεται σε πολιτική και κοινοβουλευτική απομόνωση, όποιο προσωπείο συναίνεσης και αν χρησιμοποιεί.»

Οι δημοσκοπήσεις βρήκαν ποιοι ψηφίζουν τον “κανένα”


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Στην πρόσφατη έρευνα της MRB για τη «Real News», εκεί όπου η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία… χάθηκε στις συνέπειες του Μνημονίου, επιχειρείται μια επιστημονική ανάλυση της ανθρωπογεωγραφίας εκείνων που με συνέπεια τα τελευταία χρόνια, δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν τον «κανένα».
Αυτόν τον… άγνωστο, που κανείς δεν έχει καταφέρει να προσδιορίσει, και που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, βλέπει τις κοινωνικές δυνάμεις που τον επικαλούνταν κατά τη διάρκεια της τετραετίας, να συσπειρώνονται και πάλι γύρω από τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας.
Στο ερώτημα της δημοσκόπησης περί της πρωθυπουργικής καταλληλότητας, ο «κανένας» συγκεντρώνει ποσοστό 45,2%, το οποίο μάλιστα είναι αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο της προηγούμενης μέτρησης, τον Απρίλιο, όπου τα ποσοστά του κυμάνθηκαν στο 42,9%.
Από την επιμέρους ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων, προκύπτει μια δειγματοληπτική απογραφή του ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι δεν θα ψήφιζαν για πρωθυπουργό, κάποιον από τους υπάρχοντες πολιτικούς αρχηγούς.
Στη δεξαμενή της «αόρατης επιλογής» λοιπόν, συνωστίζονται: Το 79,2% της αδιευκρίνιστης ψήφου, το 66,7% όσων δηλώνουν ότι προτιμούν κάποιο από τα κόμματα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, το 32,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, και το 21,7% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι ευκρινές λοιπόν το συμπέρασμα ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα διαρροών, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, το 1/3 των ψηφοφόρων του οποίου στρέφει την πλάτη του στην ικανότητα του Γιώργου Παπανδρέου αναφορικά με την «πολιτική διεύθυνση» του τόπου, για να θυμηθούμε ένα πρόσφατο συμπέρασμα του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Δυο ακόμη στοιχεία συνηγορούν στην εκτίμηση ότι ο «κανένας»… ανθεί μονάχα στις περιόδους μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων, ενώ στις κάλπες βιώνει την πολιτική εγκατάλειψη εκείνων που έλεγαν ότι θα τον στηρίξουν.
Το πρώτο στοιχείο σχετίζεται με το 66,7% των ψηφοφόρων πουν προέρχονται από την Αριστερά, και δηλώνουν ότι σήμερα προτιμούν τον «κανένα». Οι περισσότεροι από αυτούς τους πολίτες, κινούνται σε ευμετάβλητες πολιτικές συντεταγμένες, στο τέλος όμως καταλήγουν να ψηφίσουν μια από τις… συνιστώσες του χώρου τους, αντί να εμμείνουν στην άρνηση των πάντων.
Το δεύτερο στοιχείο εξηγεί πλήρως την πραγματικότητα: Τον «κανένα» δηλώνει ότι ψηφίζει το 79,2% της αδιευκρίνιστης ψήφου. Δηλαδή, των πολιτών που όσο πλησιάζουμε κάθε φορά προς την ημερομηνία των εκλογών, μετακινούνται από το επίπεδο του «αναποφάσιστου» σε εκείνο του… αποφασισμένου, να ξαναψηφίσει κάποιο από τα παραδοσιακά κόμματα.
Γι’ αυτό και σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις, την ημέρα της κάλπης ο «κανένας»… αγνοείται. Σαν τη χαρά, του ομώνυμου τηλεοπτικού σίριαλ.



Χωρίς λόγια

Το Μαξίμου… δεν διαβάζει πια “Ελευθεροτυπία”


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Το σώμα των εφημερίδων που φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου, θα μετράει λίαν συντόμως… μια λιγότερη. Με δεδομένη τη φόρα που έχει πάρει η «Ελευθεροτυπία», κρατώντας ψηλά το λάβαρο της έντυπης κριτικής στην Κυβέρνηση και τον Γιώργο Παπανδρέου, οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, δύσκολα θα αντέχουν την ψυχολογική φθορά, να αντικρίζουν και δια ζώσης, σε καθημερινή βάση, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που ίδρυσε ο Χρήστος Τεγόπουλος, και «τρέχει» σήμερα η Μάνια.
«Απόπειρα τρομοκράτησης του λαού από την Κυβέρνηση, προκειμένου να δεχθεί η κοινωνία τα μέτρα. Ωμός εκβιασμός με μπαμπούλα εξόδου από το ευρώ», αναφέρει… χωρίς περαιτέρω σχόλια, το βασικό πρωτοσέλιδο θέμα της «Ελευθεροτυπίας», η οποία την Τρίτη, μετά την ανακοίνωση των φορολογικών μέτρων και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, είχε μιλήσει για τη «λεηλασία μιας χώρας», δηλαδή… της δικής μας.
Απελευθερωμένη από την αναζήτηση τήρησης πολιτικών ισορροπιών, η «Ελευθεροτυπία» δείχνει να αντιλαμβάνεται περισσότερο αυθεντικά τον κοινωνικό σφυγμό της εποχής, σε σχέση με τις εφημερίδες της Αντιπολίτευσης, αλλά και εκείνες που συνεχίζουν να δίνουν… χρόνο στο ΠΑΣΟΚ.



ΠΑΡΑΜΥΘΙ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!!!

Όπως εξήγησε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό ευρείας θεαματικότητας ο καθηγητής του Εργατικού δικαίου του Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης κος Καζάκης, ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΜΑ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ από το Ελληνικό Δημόσιο!!!
Και αυτό διότι "το μέρος του Προϋπολογισμού που κατευθύνεται για την πληρωμή συντάξεων και μισθών, καθώς και γενικότερα για την λειτουργία του κράτους , είναι υποπολλαπλάσιο των συνολικών εσόδων!! Με την έννοια αυτή αυτό που δημιουργεί τον κίνδυνο (στάσης πληρωμών, δηλαδή "χρεωκοπίας") ΔΕΝ είναι η πληρωμή μισθών συντάξεων κλπ, αλλά είναι η πληρωμή του χρέους (προς τις ξένες τράπεζες) και μάλιστα με τοκογλυφικά επιτόκια!!
Αυτό που δεν λέει ο κος Παπακωνσταντίνου (ο οποίος δήλωσε πως αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση στις 15 Ιουλίου η Κυβέρνηση δεν θα μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις) είναι οτι βρέξει - χιονίσει εκείνος θεωρεί οτι πρέπει να πληρώνουμε τα τοκοχρεολύσια [γιατί, στη συνέχεια ο καθηγητής υποστήριξε οτι τα δάνεια (κεφάλαιο) που έχει πάρει η Ελλάδα τα έχει αποπληρώσει, και αυτά που οφείλει και πληρώνει τώρα είναι μόνο τα τοκοχρεωλύσια(!!!)]. Αν όμως είσαι μέσα σε ένα σπίτι που έχεις πάρει δάνειο από μια Τράπεζα, αν τα χρήματα που παίρνεις δεν σου φτάνουν και να φας και να ξεπληρώσεις τη δόση, αν ξεκινήσεις οτι πρώτα πρέπει να πληρώσεις την (δόση στην) Τράπεζα, είναι βέβαιο οτι θα πεινάσεις!!!"
Συνεπώς, όπως είπε και ο καθηγητής, "τα χρέη δεν μπορούν και δεν πρέπει να πληρωθούν"! (Οπότε και οι δανειστές θα υποχρεωθούν σε συμβιβασμό...)
Βέβαια το πρόβλημα είναι οτι ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΘΗΚΗ (ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΑ) ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ*!!!
Είπε κι άλλα ο καθηγητής, όπως οτι αυτή η πολιτική "ανεξάρτητα από προθέσεις, οδηγεί στην καταστροφή", "ξεπουλιέται ο Δημόσιος πλούτος" που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο ανάκαμψης,, θυμίζει "κατοχική αγοραπωλησία" (όταν για ένα κομμάτι ψωμί κυριολεκτικά ξεπουλιώνταν ολόκληρα σπίτια στους μαυραγορίτες, και μετά την κατοχή δεν έγινε αποκατάσταση του αδικου αυτού τρόπου μεταβίβασης) "οι Έλληνες (εργαζόμενοι) σέρνονται σε σκλαβοπάζαρα", "δείτε πόση καταστροφή συσσωρεύεται στην κοινωνία και στη ζωή των ανθρώπων!!"
*Με την ευκαιρία και όσον αφορά για το πως θα γίνει το ξεπούλημα, μια που η Κυβέρνηση υποθήκευσε τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, σας στέλνω ένα άρθρο που αλίευσα στο ίντερνετ:
Λίγες μέρες χρειάστηκαν για να καταλάβουμε τι εννοούσε ο Γιούνκερ όταν έλεγε ότι όσα θα συμβούν στην Ελλάδα "ξεπερνούν τη φαντασία ακόμη και των Ελλήνων". Η κυβέρνηση ανακοίνωσε βιαστική γενική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ξεπούλημα στην τρόικα, στην οποία έδωσε και τα κλειδιά, ώστε να ελέγχει αυτή σε ποιον και πότε θα πουληθούν οι δημόσιες εταιρείες και τα ακίνητα.
Υιοθετήθηκε το μοντέλο που είχε επιλεγεί για την Ανατολική Γερμανία, όπου οι αποκρατικοποιήσεις είχαν ανατεθεί σε μη κρατική εταιρεία. Αποτέλεσμα; Στην τετραετία 1990-1994 έφτασαν τα 2,5 εκατομμύρια οι άνεργοι και, αντί για έσοδα, δημιουργήθηκαν χρέη 270 δισ. μάρκων.
Το ίδιο "οραματίζεται" και ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να "αποσοβιετικοποιηθεί" η ελληνική οικονομία! Μίλησε μάλιστα σαν παλαιά νομενκλατούρα που διεκδικεί μερίδιο στη λεηλασία των ιδιωτικοποιήσεων.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του "να μη λιγοψυχήσουν". Δεν έχει τη στοιχειώδη εντιμότητα να παραδεχτεί ότι με την πολιτική του ρίχνει το καράβι στην ξέρα. Ξεκίνησε τον Ιανουάριο ζητώντας για φέτος πρόσθετα έσοδα 2 δισ. ευρώ και τώρα ζητεί άλλα 6,4 δισ. για το δεύτερο εξάμηνο και συνολικά 28,4 δισ. μέχρι το 2015. Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 16% με 700.000 ανέργους και η κυβέρνηση εξαγγέλλει απολύσεις άλλων 150.000 εργαζομένων στο Δημόσιο.
Δεν είναι μόνο η κυβερνητική ανικανότητα που διαλύει τον δημόσιο μηχανισμό. Είναι, κυρίως, τα επίχειρα της μνημονιακής πολιτικής που σκοτώνουν την οικονομία, συρρικνώνουν τη δυνατότητα φορολογικών εσόδων και εκποιούν τη δημόσια περιουσία.Οι Βρυξέλλες ζητούν συναίνεση με το ζόρι, με τον πρωθυπουργό να τρομοκρατεί την κοινωνία ότι τα διαθέσιμα χρήματα του ελληνικού κράτους τελειώνουν τον Ιούλιο. Τι έγιναν οι δεσμεύσεις του, πέρυσι που υπέγραφε το Μνημόνιο, ότι εξασφαλίζει τη ρευστότητα του κράτους μέχρι το 2012;Σε μια τέτοια πολιτική, που θυμίζει αποικιοκρατικές περιόδους, είναι δύσκολο να συναινέσουν ακόμη και οι από καιρό πρόθυμοι...
Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι δεν θα συναντήσει αντίδραση, ποντάροντας στον φόβο και την κατατρομοκράτηση των πολιτών, θα διαψευσθεί! Πολλά μπορεί να υφίστανται οι πολίτες, αλλά καμία κοινωνία δεν αυτοκτονεί! Βρίσκει τρόπους να στείλει με αποφασιστικότητα το μήνυμά της και να ανασυνταχθεί.

Αίτημα κατάθεσης εγγράφων σχετικά με την ένταξη της εταιρείας «Πετζετάκις ΑΕ» σε αναπτυξιακούς νόμους και τυχόν τροποποιητικές αποφάσεις υπαγωγής στον επενδυτικό νόμο

Σχετική ερώτηση στην Βουλή της κ Ε. Αμμανατίδου - Πασχαλίδου
Απαντώντας στην με αριθμό 877/16-5-2011 επίκαιρη ερώτησή μας σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στη «Πετζετάκις Α.Ε.» ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υποστήριξε ότι «….τα προβλεπόμενα από τις διαδικασίες, οι οποίες προβλέπονται από τον αναπτυξιακό νόμο, μας δίνουν τη δυνατότητα, επειδή δεν έχει παρέλθει δεκαετία από την τελευταία επένδυση που έκανε η εταιρεία το 2001 και είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομίας, άμεσα να γίνει ο προβλεπόμενος και απαιτούμενος έλεγχος, προκειμένου να δούμε αν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις».
Η απάντηση αυτή δημιουργεί την ανησυχία μήπως η εταιρεία με την παρελκυστική της πολιτική προσπαθήσει να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια του αναπτυξιακού νόμου ώστε ακολούθως να ενταχθεί στον πτωχευτικό κώδικα.
Για το λόγο αυτό αιτούμαστε από τους κ.κ. Υπουργούς,
Να μας καταθέσουν αναφορικά με την «Πετζετάκις Α.Ε.» και τυχόν συνδεδεμένων με αυτήν επιχειρήσεων:
• την απόφαση υπαγωγής στους αναπτυξιακούς νόμους 3299/2004 και 2601/1998
• τις τροποποιητικές αποφάσεις υπαγωγής στο επενδυτικό σχέδιο του αναπτυξιακού νόμου αν αυτές υπάρχουν
• την έκθεση ολοκλήρωσης της διαδικασίας ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο

Η αιτούσα βουλευτής
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου



Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Θεσσαλονίκης